The Dark Knight Rises

0.5 / 5 ???

και πολυ του βαλε

διαφωνεις οτι ηταν χαρτινοι οι χαρακτηρες; οτι χαντακωσε μια απιστευτη ηθοποιο οπως ειναι η Κοτιγιαρ με εναν γελοιο εως ηλιθιο ρολο; οτι το κλεισιμο της ταινιας κατανταει χειροτερο κι απο κλεισιμο εκπομπης της Χατζηβασιλειου με τους μελοδραματισμους; οτι μετα το the dark knight που μας ειχε δωσει τα μυαλα στα χερια καταληγει σ ενα μπλοκμπαστερ της μπουτσας
ακομα και το μονταζ ηταν γτπ, το ειπαν και μερικοι πιο πισω με τα ξαφνικα κοψιματα στις σκηνες, κοιταζοταν ο κοσμος στο σινεμα και ελεγε τι στον πουτσο χαλασμενη κοπια βαλανε να δουμε

και δεν αναφερω καν το κοινωνικο σχολιο της ταινιας για το οποιο υπαρχουν διαφορες αποψεις οπως φαινεται κι απο δω μεσα.

Μέχρι και κριτική Ζίζεκ. Χεχ.

ετσι πασχαλακος και λοιποι βορειοι δε καταλαβαν τιποτα

Είμαστε βάρβαροι
Share your wisdom νότιε

123345

Αυτό τώρα τι σχέση έχει με αυτό που είπα?
Εγώ σχολίασα ότι το πέρασμα από τη μια στιγμή στην άλλη ήταν πολύ απότομο ηχητικά, το μοντάζ δηλαδή όχι ολόκληρη τη σκηνή
Και έγινε και σε άλλες σκηνές, απλά αυτή θυμάμαι πιο έντονα

δεν εχω εντρυφίσει ακόμη στην ηλεκτροακουστική, ούτε και στην μελέτη της ακουστικής χώρου, απλά το γεγονός ότι από μία πολύ ήρεμη και απόκοσμα γαλήνια σκηνή σε πάει στον χαμό (οπτικοακουστικό), κατά τη γνώμη μου έχει να κάνει με το ευρύτερο φιλινγκ που θέλει να βγάλει ο τύπος στην ταινία του, και όλες τις εναλλαγές συναισθημάτων κλπκλπ.

Τωρα αν εννοείς ότι ειναι τεχνικό το θέμα, ότι έγινε λάθος στην παραγωγή ή κάτι τέτοιο δεν ξέρω τι να σου πω. μαι φολτ

Εγώ είπα πως φάνηκε σε μένα τον βόρειο και απαίδευτο κινηματογραφικά θεατή και στους υπόλοιπους βόρειους της αίθουσας, σίγουρα ένας σινεφίλ όπως εσύ μπορεί να διακρίνει καλύτερα τις εναλλαγές συναισθημάτων που προφανώς και με αυτόν τον τρόπο θέλησε να περάσει ο Νόλαν
Γράψε και μια κριτική για το Amazing Spiderman αν έχεις χρόνο
Share the wisdom

χαχαχαχα

καλα οκ

ειτε εμενες πελοπονησσο ειτε ησουν πασας στα γιαννενα ειτε εμενες στο τιμπουκτου παλι αμπαλο θα σε λεγα, και δεν ειμαι καν σινεφιλ:!:

Μπράβο, κέρδισες
Πήγαινε παίξε το πουλί σου τώρα

:lol::dunno:

ρε μλκες, ξεκολλατε:(

πρωτον
μιλαμε παντα για την καινουργια ταινια
οπωτε που δεν νικαει το καλο?

[SPOILER]η πολη σωζεται
οι 2 κακοι πεθαινουν
οι καλοι αστυνομικοι νικαν τους κακους εγκληματιες σε μια φαινομενικα ανιση μαχη
και τελος συμφωνα με την τελευταια σκηνη ο μπατμαν εζησε λογω του autopilot
[/SPOILER]

δευτερον
για τον bane στα κομιξ απο που εβγαλες το συμπερασμα αυτο?

[SPOILER]ο bane στα κομιξ χρησιμοποιουσε τη μασκα με τα σωληνακια για να διοχετευει
στο σωμα του το ναρκωτικο venom με το οποιο γινοταν πιο δυνατος
και οχι για να μην νιωθει τον πονο απο καποιο τραυματικο γεγονος στο παρελθον του.
επισης στα κομικ δεν τον νικησε ο bruce wayne αλλα ενας αλλος τυπας που ειχε αναλαβει τον μανδυα του μπατμαν οσο αυτος αναρωνε, ο οποιος ακολουθουσε μια πιο αδιστακτη προσεγγιση στην καταπολεμηση του εγκληματος απο αυτη του wayne.
[/SPOILER]
επισης διαφορετικοι ηταν και οι σκοποι του bane στα κομικ
οσο αφορα τον λογο που ηρθε στην γκοθαμ και γιατι ηθελε να “σπασει” τον μπατμαν
αυτο ισως ενισχυει την πολιτικη υποσταση της ταινιας που ηθελε ο νολαν.

τελος
αν ανατρεξεις στο σχολιο που κανα μολις ειδα την ταινια
θα δεις οτι ειναι θετικο σε υπερθετικο βαθμο
τα σχολια περι αφελειων
εγω προσωπικα τα κανω απλως για να γινεται κουβεντα
και οχι για να μειωσω την ταινια

[B]ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΡΩΤΟ: Ο Έλλην υποτιτλιστής [/B]

Ο Έλληνας υποτιτλιστής έδωσε διπλό ρεσιτάλ! Απαιτώ οι άνεργοι συνέδελφοί του ? καθώς και όσοι έχουν πάρει λόουερ ? να πάνε να διαμαρτυρηθούνε έξω από το σπίτι του.

[SPOILER]Από τη μία έκανε βλακώδεις μεταφράσεις: Γίνεται κουβέντα για τον κακό σωληνάκια και αυτός εμφανίζεται αναπάντεχα λέγοντας υποχθόνια «Speak of the devil». Ο θεικός υπότιτλος ήτανε: «Κατά φωνή κι ο… γάιδαρος». Ειλικρινά, ο Γούντι Άλλεν θα ζήλευε!

Από την άλλη, κάνει λάθος μεταφράσεις σαν να μην έχει ούτε λόουερ, οι οποίες δεν κολλάγανε καν με το σενάριο: Λέει ο Μπρους στην γάτα (η οποία δεν ξέρει ακόμα ότι αυτός είναι ο νυχτερίδας): «My friend wants to meet at midnight». Ο θέουλας υποτιτλίζει «Ο φίλος μου θέλει να συναντηθούμε τα μεσάνυχτα». Κρίμα οι σπουδές![/SPOILER]

[B]ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΔΕΥΤΕΡΟ: Η φρίκη του εφηβικού target group[/B]

Είμαι πεπεισμένος πλέον ότι οι ομάδες σεναριογράφων συμπεριλαμβάνουν υποχρεωτικά και κάποιον που μεριμνά ώστε οι διάλογοι να έχουν εξυπνακίστικες ατάκες που θα ικανοποιήσουν τα σπυριάρικα κακομαθημένα. Δυστυχώς για εμένα, ξενερώνω με κάτι τέτοια και βγαίνω από το κλίμα της ταινίας.

[SPOILER]Ας πούμε, σε μια σκηνή η γάτα λέει στον Μπρους: «I?m sorry you lost all your money», κι αυτός γυρνάει με ύφος ?duh? και της τη λέει: «No you?re not!», λες και παγαίνει στο τρίτο γυμνάσιο του Λος Άντζελες. Το μόνο που έμενε ήταν να του απαντήσει κι αυτή «Talk to the hand ?cause the elbow is busy»… Ασταδιάλα, χαβαλέδες![/SPOILER]

[B]ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΡΙΤΟ: Το κρίμα της ηλιθιότητας[/B]

Δεν με πειράζουν τα δήθεν κενά σεναρίου. Το ξέρω ότι βλέπω Batman. Δεν θα κάνω σαν τους αδαείς μεσήλικες που πάνε να δούνε James Bond και μονολογούν με τσαντίλα «Αυτά δεν γίνονται!». Αυτό που με πειράζει είναι σε ορισμένα σημεία η ρηχότητα του σεναρίου, η οποία δεν συνάδει με την λογική των χαρακτήρων και ενίοτε δεν συνάδει καν με τη λογική γενικώς.

[SPOILER](Αν τα θυμάμαι σωστά…) Πάει στο τέλος ο Γκόρντον και παρακαλάει γονατιστός τον Μπάτμαν να του πει ποιός είναι. Αχ, μωρέ πες μου ? βρε δεν σου λέω. Ο Μπάτμαν τότε ξεκινάει έναν ηρωικό μονόλογο περί μάσκας, συμβόλων, ο καθένας είναι ήρωας κλπ. και αφού μας έχει πείσει ότι δεν έχει σημασία ποιός είναι, αντί να φύγει με μυστήριο και μαγκιά, τελικά του πετάει και ένα hint περί παλτού και παιδιού και ο άλλος το βρίσκει, χωρίς να αναρωτηθεί γιατί πρέπει να παίζουμε την κολοκυθιά ενώ στο τέλος θα το αποκάλυπτε με δήθεν γρίφο και ενώ κοντεύει να σκάσει ατομική βόμβα στο κέντρο της πόλης. Η ηλιθιότητα το σεναριογράφου πονάει και στο βωμό της ατμόσφαιρας γκρεμίζεται και η ίδια η ατμόσφαιρα.

Επίσης, δεν κατάλαβα καθόλου γιατί το όλο νόημα του Batman ήταν ανέκαθεν πολεμάω/αγκαλιάζω/νικάω τον φόβο μου, αλλά εδώ έπρεπε για να επιβιώσει να αναγκάσει τον εαυτό του να ξανανιώσει φόβο, όταν δεν ένοιωθε. Η αμπελοφιλοσοφία της δεκάρας είναι πράγμα επίπονο. Δεν περιμένω τα δυσκολότερα κεφάλαια του Σοπενχάουερ ή του Νίτσε, αλλά τόση σοφία της φραπεδιάς ούτε ταξιτζής δεν σου την προσφέρει.[/SPOILER]

Τέλος πάντων, όμορφα πέρασα και οι μόνες μου ενοχλήσεις είναι μερικά όπως τα παραπάνω στοιχεία, τα οποία σε τριάντα χρόνια θα υπογραμμίζονται ως μνημεία lameness και λυπάμαι που οι σκηνοθέτες δεν επιδιώκουν οι ταινίες τους που θα μείνουν κλασικές να είναι αρτιμελέστερες. Σε κάθε περίπτωση, οι δύο ταινίες του Burton συνεχίζουν να μου αρέσουν περισσότερο και για εμένα ο Joker είναι ο Nicholson και ο Batman είναι ο Keaton. Ορίστε μας!

Άντε, και νόμιζα ότι ήμουν ο μόνος. Αντικειμενικά, τον ισοφαρίζει (τουλάχιστον) ο Λέτζερ αλλά είχα δει το πρώτο με τον Νίκολσον σε μία ηλικία που… bricks were shat, ρε παιδί μου…

Κατά τ’ άλλα, διαβάζω υπεραναλύσεις βερεσέ. Δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι οι ίδιοι οι σεναριογράφοι (εν προκειμένω οι Νόλαν, Γκόγιερ) σκέφτονταν τα περισσότερα απ’ όσα “ανακαλύπτουν” οι θεατές σε αναλύσεις επί αναλύσεων… εννοώ, μία γαμημένη ταινία ΜΠΑΤΜΑΝ είναι, δεν είναι καν Matrix ξέρω ‘γω (το πρώτο “σοφιστικέ” blockbuster που μου ήρθε στο μυαλό) όπου δεν χωράει αμφιβολία για κάποιους καραμπινάτους συμβολισμούς. Είναι ταινία που πας να τη δεις εξ’ ορισμού για να περάσεις καλά, άμα πας να τη δεις για να κάτσεις να σκεφτείς βαθιά μετά, μάλλον χάνεις το νόημα κάπου…

έχω φάει όλα τα tumblrs για να βρω μια εικόνα με το άγαλμα του batman από τις τελευταίες σκηνές της ταινίας, αν βρει κάποιος ας κάνει την καλή… =/

3 ώρες πέρασαν πολύ ωραία! Δεν το περίμενα γιατί ποτέ δεν μ’ενθουσίαζαν ταινίες μπάτμαν.

[SPOILER]Βασικά οι ώρες πέρασαν ευχάριστα περισσότερο λόγω της μάχης ώστε να μην επικρατήσει τελικά ο κομμουνισμός του μπέιν :har::twisted:. Τελείως Στάλιν ο τυπάς ε; Ελπίζω να μην στάθηκα μόνο εγώ στους πολιτικούς συμβολισμούς. Άραγε δεξιός (ή φιλελεύθερος οέο) ο Νόλαν; Πάντως με το που είδα τα νέα δικαστήρια που στήνονταν αλλά και την κοινή περιουσία μου ήρθε ανατριχίλα 8O[/SPOILER]

kαι αλλοι σταθηκαμε αλλα πεσαν να μας φανε

Πραγματικά θεωρώ τρομερά περιττό το να επιχειρηματολογήσει κανείς γιαυτό αλλά…ήθελα να’ξερα δεν πρόσεχε κανείς όταν ο Bane έλεγε στον Batman -αφού τον φυλάκισε- ότι η μεγαλύτερη ηδονή γιαυτόν, ο τρόπος που αντιλαμβάνεται καλύτερα το κακό, είναι ν’αφήσει κάποιον να έχει την ελπίδα ότι μπορεί να γλυτώσει και μετά να τον καταστρέφει; Ποιοι πολιτικοί συμβολισμοί ρε σεις; Παπάτζες πουλούσε στους κατοίκους, ήταν μια ψευδεπίφαση επανάστασης για να καταστρέψει τη Γκόθαμ. Σιγά μην είδαμε και ταινία του Ken Loach…