The Guitarist's Thread

Όπως και να έχει λεφτά θα ξοδέψεις γιατι θα χρειαστείς νέες χορδές…
Παρ’ όλα αυτά δεν διαρκεί πολύ ώρα για να το κάνεις μόνος σου…
Το μόνο που θα χρειαστείς θα είναι ένα κλειδάκι allen…
Έχει πολλούς οδηγούς και πολλά video στο Internet που μπορούν να σε καθοδηγήσουν…

Αν δεν εμπιστεύεσαι τον εαυτό σου πάνε την κιθάρα σου σε κάποιο μάστορα και ζήτησε του αν μπορέσει να σου εξηγήσει τι κάνει και για ποιο λόγο το κάνει ώστε την επόμενη φορά να το προσπαθήσεις μόνος σου…

Είναι κρίμα για μια μικροδουλειά να δίνεις τα λεφτά σου…

Ειναι καλυτερο να αγορασεις πεταλιερα ή πεταλι? επισης πληροφοριακα ρωταω υπαρχει μαγαζι που να μπορεις να μια κιθαρα οπως την θελεις.? πχ σχημα,χρωμα,ηχο

οσο αφορα το πρωτο ειναι καλυτερα τα σουβλακια η οι μπριζολες?

τωρα για το δευτερο δεν καταλαβα τιποτα…

Συμφορουμίτες κιθαρίστες…τη συμβουλή σας παρακαλώ
Σκέφτομαι να πουλήσω τα τύμπανα και να μεταπηδήσω στη κιθάρα αφού από τότε που έφυγα για σπουδές(lol), έμειναν πίσω λόγω έλειψης χώρου
Χρόνο έχω αρκετό, όρεξη μπόλικη αλλά δεν ξέρω αν θα έχω λεφτά για μαθήματα
Μόνος μου αν ξεκινήσω θα καταφέρω τίποτα?Στην εποχή του internet ζούμε wtf?
Θα ρωτήσω και σε καμιά σχολή να δω τι παίζει από τιμές(για drums έδινα 40? και το 2ο χρόνο 50?) αλλά ένας φίλος μου που έκανε σπίτι κιθάρα έδινε 20?/ώρα…κάτι τέτοιο απορρίπτεται:!:
Μαθήματα(αν κάνω) για πόσο καιρό περίπου θα πρέπει να κάνω για να μπορώ να συνεχίσω και να εξελιχθώ μόνος?

Στο ιντερνετ βρισκεις αμετρητα μαθηματα για ΟΛΑ αμα ψαξεις,και βαριεσαι να πηγαινεις σχολες κτλ.Επισης θα μαθεις πιο απελευθερωμενα πραγματα απο κλιμακες και τεχνικες που θα μαθεις σε μια σχολη.

Αλλα εγω δεν θα σου προτεινα να αφησεις τα ντραμς.

Πλέον δεν εξελίσσομαι καθόλου όμως και έχει μπει κάπως στον πάγο το όλο θέμα.
Επίσης είμαι σε μια φάση που και να συνέχιζα το σετ που έχω θα έπαιρνε πούλο
Επειδή υπάρχει πιθανότητα να το σπρώξω γύρω στα 3 κατοστάρικα(μακάρι), σκέφτομαι να το δώσω γιατί ένα χρόνο τώρα έχω παίξει ελάχιστα.
Χώρος δεν υπάρχει ούτε για ηλεκτρονικά σπίτι μου και τα λεφτά δεν παίζει να υπάρχουν μετά από 3 χρόνια να τα δώσω για καλύτερο σετ
Οπότε από το να μου φύγουν αλλού(αν τα δώσω τελικά) σκέφτηκα να βάλω λίγα ακόμη και να ασχοληθώ με την κιθάρα

PaSxaLak0s
εαν τα οικονομικα σου δεν σου επτρεπουν τα μαθηματα κιθαρας τοτε ψαξε στο ιντερνετ.μπορεις να μαθεις αρκετα πραγματα αρκει να εισαι προσεκτικος και να τα μαθεις σωστα! λογικα μετα απο καποιο καιρο θα δεις οτι θα μεινεις στασιμος και τοτε ισως χρειαστεις μερικα μαθηματα. επισης βρες κανα φιλο που παιζει να σε βοηθαει.
οσο αφορα την τελευται ερωτηση σου ειναι λιγο σχετικο αυτο. Τα μαθηματα δεν σταματανε ποτε. σημασια εχει εσυ που θελεις να φτασεις.

καιρο ειχα να ακουσω τετοια κοτσανα…
τεσπα σημασια εχει ο δασκαλος που θα εχεις και το πως διδασκει. ολα τα αλλα ειναι απλα θεωριες και συνομοσιες…

ρε παιδια κανεις να προτεινει καναν δασκαλο για ιδιαιτερα??

Εγω αυτο που μου συνεβη ειπα.

Και ειχα ενα τρομερο δασκαλο στο μπασσο,τον οποιο εκτιμω πολυ,και δεν πηγαινα και σε ωδειο.Εμαθα πολλα οσον αφορα κλιμακες-διαστηματα-ακκορντα-θεωρητικα-ρυθμικα(με βοηθησε πολυ),που δεν θα ειχα την ευκαιρια να μαθω απ’το ιντερνετ,αλλα απο ενναλακτικες τεχνικες?Slapping,Τapping,Αρμονικες(ελαχιστες),Χρηση εφφε,αυτοσχεδιασμος,sweeps,finger picking,δηλαδη θες να μου εξηγησεις που βλεπεις την κοτσανα?

Προφανως δεν ζητησα ποτε να μαθω τετοια πραγματα ειναι καλυτερο να τα μαθεις μονος σου καθως θα προχωρας και θα βελτιωνεσαι,αλλα ενα γεγονος λεω.

Από την εμπειρία μου μπορώ να πω πως ότι ζητήσεις από έναν δάσκαλο να σου μάθει θα στο μάθει. Μην περιμένεις να σου πει σήμερα θα σου μάθω tapping.Αφού το θες ζήτα το.Τώρα δάσκαλο που να μη διδάσκει slapping πρώτη φορά ακούω αλλά τέλος πάντων.

Ε,ναι αυτο σου λεω και γω.

Το θεμα ειναι οτι οταν μαθαινεις κατι,δεν μπορεις να ξερεις περι τινος προκειται.Και αλλο να μαθεις κατι,και αλλο να το κανεις δικο σου,σλαππινγκ εμαθα μονος μου,αν και καναμε καποια μαθηματα με το δασκαλο το ολο θεμα δεν ειναι να μαθεις τι ειναι κατι,και πως το κανεις,αλλα να το αγκαλιασεις και να μαθεις να γραφεις κομματια πανω σε αυτο ποτε παει να παιξεις ετσι,κτλ.Λιγοι ειναι οι μπασσιστες που παιζουν τα κερατα τους σε μπρουταλιες στο tapping αλλα χανουν σε συναισθημα.

η κοτσανα ειναι αυτη η γενικευση των πραγματων η οποια συνηθος πηγαζει απο μια προσωπικη εμπειρια και τιποτα παραπανω.
επειδη εσενα δεν στα εδειξε ο δασκαλος σου(δεν τα ζητησες κιολας) δεν σημαινει οτι καποιος αλλος δασκαλος δεν θα στα δειξει η εαν κατσεις μονος σου θα ειναι καλυτερα.
ο καλος-σωστος δασκαλος θα σου μεταφερει ολες τις γνωσεις του οσο καλυτερα μπορει.

1ον μπορεις να ξερεις εφοσον σου αξηγισει καποιος.
2ον εαν εχεις μαθει μονος σλαπινγκ το πιο πιθανο ειναι να εχεις μαθει με λαθος τροπο. κα εαν ειναι σωστος το πιο πιθανο ειναι να μην μπορει να εξελιχθεις.
3ον μην μπερδευεις την ικανοτιτα του να παιζεις με την ικανοτιτα του να γραφεις.
4ον ποια ειναι η μοναδα μετρησεις του “συναισθηματος” ?

:expressionless:

Εγω αυτο που εχω να πω το ειπα,τωρα αμα μου λετε το ιδιο πραγμα 5 φορες,βαριεμαι να γραφω.

Και οσο για το 2,ο τυπας που ανακαλυψε το σλαππινγκ,δεν εξελιχθηκε?

δεν ξερω…
το μονο σιγουρο ειναι οτι εαν μαθεις κατι σωστα ειτε απο “ζωντανο” ειτε απο web δασκαλο(youtube και…) και ασχοληθεις και εσυ θα εχεις περισσοτερες πιθανοτιτες.

Οταν λεω μονος σου δεν εννοοω τελειως μονος σου ρε μαν,να δεις την τεχνικη απο ιντερνετ και να την αναπτυξεις μονος σου.

Απ’οτι εχω ακουσει ο τυπας που το ανακαλυψε ειναι ο γνωστος Larry Graham :http://www.youtube.com/watch?v=Z1IuD6F3R5I

Αλλα μαλακιες καθομαι και γραφω,το θρεντ ειναι για κιθαρα,αρα κοβω :stuck_out_tongue:

Ξεκινάω μαθήματα κιθάρας!:D:D:D
Θέλω τη γνώμη σας για την κιθάρα+ενισχυτή που θα επιλέξω…άσχετος τελείως είμαι, οπότε στηρίζομαι αποκλειστικά σε σας!
Τα ακούσματα μου είναι μέταλ κυρίως και ροκ αλλά δεν θα ήθελα να περιοριστώ σε αυτούς τους ήχους μόνο
Το ταβάνι είναι γύρω στα 450? [U]για τα πάντα όλα[/U](κιθάρα, ενισχυτή, βάση, τσάντα, κουρδιστίρι κ.λ.π)
Μου άρεσε [U][B]αυτή[/B][/U] αλλά την επέλεξα με βάση την εμφάνιση και μόνο :dunno:

Η κιθάρα είναι καθαρά για μέταλ…

Εγώ θα σου έλεγα να πάρεις μια squier με 180 ευρά (strat affinity ή tele affinity),να σου μείνει και καβάτζα,αλλά δεν θα έλεγα ότι είναι τόσο για μέτσαλ…για μαγνήτες μιλάμε κυρίως…

α,και αν σου βγουν συνολικά παραπάνω από 300 ευρά,βρες τα σε ξένο site και πάρτα από εκεί!

Αν δεν θες να πάρεις από εξωτερικό,έχω να σου προτείνω καλό μαγαζί στην Θεσσαλονίκη,θα πας εκεί και πιστεύω θα σε εξυπηρετήσουν (δεν έχω σχέση,απλά ξέρουν πώς να φέρονται στον πελάτη…)

http://www.thomann.de/gr/marshall_mg15new.htm

και αυτός ο ενισχυτής έχω την εντύπωση πως είναι ο ιδανικός για κάποιον που αρχίζει τώρα!

edit:Μόλις βρήκα αυτό:

http://www.thomann.de/gr/fender_squier_affinity_strat_set_bk.htm

Αν το είχα δει ένα χρόνο πριν που είχα αγοράσει την δικιά μου,θα έκλαιγα από την χαρά μου… σου μένουν 250 ευρώ να τα φας…σε μπουρδέλα,σε πεταλάκια ή σε βιβλία…ή να τα φυλάξεις… ό,τι γουστάρεις :stuck_out_tongue:

Βασικά δίνεις και κάποια χρήματα σε ένα distortion πεταλάκι της αρεσκείας σου,και έχεις τα πολύ καλά καθαρά της fender,και την βρωμιά που θα έχεις επιλέξει εσύ…win win

Έχει και διπλό μαγνήτη στην γέφυρα η στρατ,που σημαίνει πιο γκαζάτος ήχος

Εγώ θα έμενα μακρυά από όλους τους MG της Marshall. Οπως και απο Line6 Spider - τεράστια παγίδα του Νάκα! Θα σιχαθείς τον ήχο πολύ πολύ σύντομα.

Το σετάκι της Fender καλό είναι (και αγαπημένο).

Επίσης καμία κιθάρα δεν είναι μόνο για μέταλ (εκτός από εξαιρέσεις σε μεγαλύτερες τιμές - λόγω μαγνητών πχ). Ο ήχος διαμορφώνεται κατά το 70% (τυχαίο μεγάλο ποσοστό:p) από τον ενισχυτή. Και ο Frontman ο 15άρης στο set της Fender είναι πολύ πολύ καλός για να ξεκινήσεις.

Σίγουρα πάντως σε 2 χρόνια, ανάλογα και με την εξέλιξή σου, θα θέλεις να δώσεις κανα 600-700άρι για καλύτερο εξοπλισμό.

Και τότε να σκεφτείς για λαμπάτο ενισχυτή:)

Aξίζει λες?Γιατί δεν θέλω να πάρω μια κιθάρα και στο 6μηνο-χρόνο πάνω να θέλω να την αλλάξω
Σκεφτόμουν να δώσω τώρα κάτι παραπάνω να πάρω μια αξιόλογη/μέτρια κιθάρα, παρά να πάρω μία “για αρχή” και μετά να τα ξανασκάσω και να πάρω μια καλύτερη
Επίσης αν είναι να επιλέξω ανάμεσα σε κιθάρα για μέταλ και κιθάρα που να καλύπτει μεγαλύτερο εύρος ήχου αλλά στο μέταλ να είναι ψιλομάπα προτιμώ την πρώτη

Για ενισχυτή τι λες για αυτούς:
http://www.nakas.gr/ecomnakas/nakas2006/Default.asp?Static=243&Product=101354&Category=1782
http://www.thomann.de/gr/fender_mustang_i.htm
Έχουν μικρή διαφορά από αυτόν που πόσταρες. Τον 1ο τον έχει ένας φίλος μου και τον έχω δει/ακούσει και τον δεύτερο τον έβαλα στο μάτι από το ψάξιμο που έριξα στο νετ

Θεσ/νίκη λίγο δύσκολο να κατέβω για να αγοράσω κιθάρα, με το νετ δεν έχω πρόβλημα, στο thomann την βρήκα και αυτή που πόσταρα στην αρχή αλλά την έχει 30? περισσότερο