The Guitarist's Thread

Πάρε metal muff,δύο καλώδια που να συνδέεις με το ένα τη κιθάρα με το πετάλι και με το άλλο το πετάλι με τον ενισχυτή, πένες σίγουρα θα χρειαστείς και χορδές μήπως και σου σπάσει καμιά.Α και ένα χορδιστήρι και ένα μετρονόμο

Δεν ήθελα να σε επηρεάσω όταν έστελνα λινκ αλλά κι εγώ το Metal Muff θα έπαιρνα,με διαφορά από την 2η επιλογή…

Έχει και 4 ρυθμιστικά για τον τόνο (bass,mid,treble,και ένα mid boost για σόλο) τα οποία δεν τα έχει σχεδόν κανένα πετάλι…Θα μπορείς να παίξεις πάρα πολλά πράγματα!

Τώρα όσο αφορά την παροχή ρεύματος…Το πετάλι παίρνει μπαταρία,οπότε δεν περιλαμβάνουν ρεύμα αυτοί μέσα στο κουτί.

Αλλά μπορείς να πάρεις τον μετασχηματιστή της εταιρίας (κλικ)

,ή,αν σκοπεύεις να χρησιμοποιήσεις αρκετά πεταλάκια στο μέλλον,αυτό:

κλικ

Πάρε χορδές,πάρε πένες!

edit:Με πρόλαβε ο metalMilitia :smiley:

Δώσε link από thomann για τα καλώδια…και για τις χορδές:p
Κουρδιστίρι έχει το πακέτο κιθάρα,ενισχυτής κ.λ.π και μετρονόμο έχω πρόγραμμα στο λάπτοπ

Τα καλώδια είναι τέτοιου τύπου http://www.thomann.de/gr/the_sssnake_sk3613_kabel.htm

Χορδές εγώ θα σου πρότεινα ernieball δεκάρες αλλά περίμενε τον bluezlick να μπεί γιατί είχε βρεί ένα λινκ για προσφορά πολλών πακέτων χορδών με μικρή τιμή.Ίσως σε ενδιαφέρει για να μη πληρώσεις και πολλά
Εγώ σου λέω αυτές:http://www.thomann.de/gr/ernie_ball_2221_regular_slinky.htm

Άντε καλό ξεκίνημα :smiley:

musicstore.com είναι ευρωπαϊκό ε?
Θα τα πάρω από εκεί μάλλον που είναι άμεσα διαθέσιμα
Aυτά:http://www.thomann.de/gr/the_sssnake_sk3613_kabel.htm τα αντίστοιχα στο musicstore ποιά είναι?:?

http://www.musicstore.com/en_EN/EUR/Accessories/Instrument-cables/cat-ZUBEHOER-ACCKABINS

Τhanks για όλα!
Την επόμενη φορά που θα γράψω θα την κρατάω στα χέρια μου
=D>

για πείτε καμια γνώμη για τις ghs χορδές

Μια χαρά είναι. Είχα βάλει κάποτε στην κιθάρα. Αλλά για μένα Ernie Ball καλύτερα. Εκτός κι αν έχεις τα λεφτά για Elixir.

Και εγώ ernie ball χρησιμοποιώ αλλά δεν είμαι ευχαριστημένος πλήρως οπότε λέω να δοκιμάσω άλλες χορδές.

Kαλα πριν 2-3 σελίδες δεν τις πρότεινες σε ένα παιδί? Παιζει να’ταν άλλος:p

D’Addario 11άρες για μένα. Αρκετό πάχος για fat rhythm, αλλά όχι υπερβολικό για να μπορείς να κάνεις και κανα bend. Προτίμησε τις bright round wound για πιο “μεταλλικό” ήχο.

Οι ghs κατασκευαστικά δεν είναι και η καλύτερη ποιότητα…
Το ίδιο και οι Ernie Ball παρότι τις χρησιμοποιεί πολύς κόσμος…
Ειδικά αν ιδρώνεις ή παίζεις σκληρά θα θέλουν άλλαγμα πολύ γρήγορα…

Τις πρότεινα ρε συ απλά εγώ θέλω να βγάλω διαφορετικό ήχο!
Τελικά πήρα ernieball αλλά αυτές με τα 9 ευρώ τις ενισχυμένες

Σορυ για το double post.
Κιθαρίστες του forum βοήθεια!!! Εδώ και δύο χρόνια έχω κιθάρα με floyd rose.Και δύο χρόνια τώρα η μι μου σπάει όταν αλλάζω τις χορδές,την ώρα που κουρδίζω την κιθάρα…Πραγματικά μέσα στον τελευταίο χρόνο μου έχει σπάσει πάνω απο 10 φορές.Δεν καταλαβαίνω τι γίνεται ή αν κάνω κάτι λάθος πραγματικά…Σήμερα παρόλο που πήρα 10αρες έξτρα ενισχυμένες ξανα έσπαγε…Ήμουν στην φάση που έκλαιγα απο τα νεύρα μου πραγματικά,έχω φτάσει μέχρι τα όρια μου,σε λίγο θα σπάσω την κιθάρα.
Οπότε πείτε μου τι μπορεί να φταίει;

Άλλαξε το nut και κάνε ένα [B]ΚΑΛΟ[/B] σετάρισμα σε έναν [B]ΚΑΛΟ[/B] μάστορα…

Λές να φταίει αυτό;
Μπορώ να σετάρω μόνος μου την κιθάρα για να μη δώσω χρήματα,δηλαδή είναι εύκολο ή θα κάνω μαλακία και μετά θα τρέχω.Αν μπορούσε κάποιος να μου περιγράψει τη διαδικασία θα ήμουν ευγνώμον! Και για να δώσω λίγες πληροφορίες στη μπάντα που παίζω παίζω και κούρδισμα [B]ένα τόνο κάτω.[/B] Σπίτι μου παίζω και ένα τόνο κάτω και καμιά φορά με Standard κούρδισμα. Λογικά ίσως χρειαστεί να κατεβάσω ή να ανεβάσω λίγο το nut ή και να πειράξω τη γέφυρα.Δεν έχω όμως μεγάλη εμπειρία με σεταρίσματα οπότε κάθε βοήθεια μου είναι χρήσιμη

Κατ’αρχήν,καλό είναι να κουρδίσεις στον τόνο που θέλεις πριν αρχίσεις να σετάρεις!

Επίσης καλό είναι να έχεις μαζί σου ένα κατσαβίδι (για τις βίδες των μαγνητών) και 2 άλλεν (ένα για το truss rod και ένα για τα saddles)

Μη φοβάσαι,εδώ το έκανα εγώ που είμαι κουλός και δεν έπαθε τπτ…

Έπειτα ακολουθείς τον γκουρού:

Καλό σετ απ!

Έχω τα πάντα απο άλλεν κατσαβίδια κτλ κτλ απλά τόσο καιρό άλλαζα απλά χορδές χωρίς να σετάρω.Θα το κάνω μόνος μου και στη συνέχεια θα δώ,αν συνεχίσει και υπάρχει πρόβλημα με τη μι θα παώ σε κάποιον ειδικό την κιθάρα μου