The Guitarist's Thread

Παιδιά τίποτα η κιθάρα δεν δέχεται τη μι…
Με το που τη βάζω και φτάνει στο τόνο Ρε σπάει

Γιατί δεν πας να στις αλλάξει τις χορδές κάποιος που ξέρει; Και να δεις και τον σωστό τρόπο. Κι εγώ στην αρχή είχα σπάσει πολλές χορδές.

Με το σωστό τρόπο το κάνω,5 χρόνια παίζω.Απλά υποψιάζομαι πως υπάρχει κάποιο άλλο πρόβλημα… είτε στη βέργα που είναι μέσα στη ταστιέρα είτε στη γέφυρα

Το πρόβλημα είναι ή στο nut (ειδικά αν δεν το έχεις αλλάξει και έχεις ακόμα το εργοστασιακό πάνω) ή στα saddles της γέφυρας…

Καταρχήν τι χορδές έχεις? Η κιθάρα είναι setαρισμένη για αυτό το πάχος ή έκανες καμιά αλλαγή?

Τελικά παιδιά το βρήκα το πρόβλημα όλα καλά στα saddles ήταν, της γέφυρας.

Συμβουλή προς όλους: Με το που πάρετε την κιθάρα μην αφήσετε το εργοστασιακό σετάρισμα!! Να αλλάξετε χορδές και να σετάρετε.

Vanchor χρησιμοποιώ ernieball δεκάρες τις έξτρα ενισχυμένες

1. Ποτέ δεν κρατάς τις εργοστασιακές χορδές της κιθάρας.
  2. Ποτέ δεν αφήνεις το εργοστασιακό nut.
  3. Ποτέ δεν μένεις με το εργοστασιακό setαρισμα.

John Petrucci - Rock Discipline ασκήσεις και το χέρι μου κουπί!!!

οι σωστες βασεις που λεμε !!!

Γαμάνε τρελά αυτές οι ασκήσεις πάντως. Από τότε που τις ξεκίνησα έχει αλλάξει αρκετά ο τρόπος που παίζω. Ειδικά όταν πρόκειται για sweep.

αν ξεκινας τωρα ασκησεις για sweep picking καλο ειναι οπως αλλωστε θα δεις και στο συγκεκριμενο video, αλλα και γενικοτερα, να κανεις practice πρωτα στο clean channel μιας κι εκει το παραμικρο λαθακι θ ακουστει πιο εντονα. Οποτε ετσι κι ενω θα ανεβαζεις ταχυτητα θα μπορεις να ελεγχεις το ποσο καθαρο ειναι το παιξιμο σου.

A’ κι οπως λεει και ο Petrucci “metronome is your best friend”

Έχω ξανακάνει ασκήσεις για sweep και επίσης δεν παίζω συχνά με τον ενισχυτή. Ακούγεται πολύ καλύτερα η κιθάρα μου χωρίς αυτόν.
Παίζω κιθάρα σχεδόν 5 χρόνια. Ακούω πάντα πολύ προσεκτικά τι παίζω και έχω λιώσει να μελετάω. Θέλω όμως μια καινούρια κιθάρα. Παίζω ακόμα με την πρώτη κιθάρα η οποία έχει τεράστια απόσταση μεταξύ χορδής και ταστιέρας και δεν κατεβαίνει άλλο. Μετά τρίζει. Ενώ μπορώ να χρησιμοποιήσω και ταχύτητα και τεχνική σε αυτή την κιθάρα δεν μπορώ γιατί δεν προλαβαίνω. Πρέπει να βάλω πολλή δύναμη και γενικά κουράζεται εύκολα το χέρι παρά το ζέσταμα. Ειδικά όταν πάω να παίξω ρυθμική. Όταν πηγαίνω στο ωδείο και παίζω με την άλλη κιθάρα που έχουν εκεί, νοιώθω ότι βρίσκομαι στον παράδεισο.

Επίσης, το rock discipline το έχω στη μορφή pdf του βιβλίου.

Το θέμα δεν βρίσκεται απαραίτητα στην κιθάρα σου (όσο αφορά την απόσταση χορδών-ταστιέρας),αλλά είναι συνήθως θέμα σεταρίσματος.

Φυσικά μια καλή κιθάρα δεν θα έχει μεγάλη σχέση στην αίσθηση με ένα καυσόξυλο πχ,αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δε μπορείς να παίξεις κιόλας.

Oντως με ένα σετάρισμα φτιάχνεται το θέμα του action, αλλά μετά από 5 χρόνια νομίζω αξίζει να πάρεις καινούργια. Εκτός αν η πρώτη σου κιθάρα είναι καμιά Gibson.

παρε μια προσιτη ιμπανεζ…ονειρο οι ταστιερες τους

Την είχα σετάρει αλλά δεν είχε καμία μεγάλη διαφορά. Ό,τι μπορούσε να γίνει έγινε. Δεν αλλάξανε και πολλά. Μπορώ να παίξω και σε αυτήν γενικά αλλά πχ το cowboys from hell που θέλει ταχύτητα, σε αυτή την κιθάρα είναι αδύνατον διότι δεν προλαβαίνω να πατήσω τα τάστα.
Και εγώ έτσι λέω, πως μετά από 5 χρόνια πρέπει να πάρω κατι άλλο και όχι καυσόξυλο…

Έχω ευτυχώς έκπτωση στις Schecter και μάλλον θα πάω κατά Schecter μεριά… Aλλά έχω και μέσο στην PRS (προσκυνάμε εδώ)… οπότε θα δείξει…
Και δήλωση: Ποτέ δεν θα έπαιρνα Gibson.

Ούτε εγώ,αλλά για αυτή θα έκανα μια εξαίρεση:

http://www.thomann.de/gr/gibson_lp_studio_aw.htm

Δεν είναι κακή. Καθόλου κακή θα έλεγα. Όμως εγώ είμαι και λίγο ιδιότροπη. Έχω τενοντίτιδα στο αριστερό (καλά και στα δύο χέρια έχω αλλά γάμα το) και άμα πάρω Gibson θα μου μείνει το χέρι πάνω στην κιθάρα. Έχουν καλό ήχο αλλά πολλά λεφτά πιστεύω για το ξύλο που σου δίνουν. Για εμένα οι Gibson έχουν πολύ όμορφο ήχο αλλά το ξύλο είναι σα να έχω κόψει εγώ ένα κλαδί δέντρου και σου έχω πει “ορίστε παίξε”. Οπότε έχω φύγει εδώ και καιρό από αυτήν. Υπάρχουν και άλλες ωραίες underground καταστάσεις με καλές τιμές και καλό ήχο και ποιοτητα. Όπως Harmony για παράδειγμα.

Για τενοντίτιδα μακρυά από λεπτές ταστιέρες…

Aρα πάρε Gibson, Madsroom:p

Ρε θα φτιάξω μια custom και να πανε να γαμηθούνε όλοι :stuck_out_tongue: Θα βάλω και την ταστιέρα που θέλω…