The Guitarist's Thread

Φιλε με κατεστρεψες!Παιζω ενα μηνα κιθαρα!Στην αρχη επαιζα μια νοτα την ωρα αλλα με πολλες ωρες εξασκησης μειωσα λιγο το διαστημα και αναθαρησα!Και ερχεται τωρα αυτο το βιντεο να μου γ@μησει τη ψυχολογια!Κατα αρχην τη πρωτη ασκηση με τις αποστασεισ των δαχτυλων ποσο ανετα την κανεις!Εγω κυριολεκτικα ιδρωσα λες κ εκανα μαραθωνιο

Πριν ξεκινήσω αυτές με τις τρελές αποστάσεις που δεν τις καταφέρνω όλες λόγω της κατασκευής του χεριού μου, ξεκινάω αυτή που λέει στο warm-up 2 με τα ακορντάκια και τις τέσσερις εκδοχές. Αν το κάνεις αυτό και το ξεκινήσεις από ένα tempo πχ 90 και το φτάσεις σε ένα 120 σε όλες τις εκδοχές με ενδιάμεσα διαλείμματα πιστεύω θα είσαι κομπλέ. Πρέπει να έχω και κάτι άλλες ωραίες αν σε ενδιαφέρει. Ψάξε να κατεβάσεις και το Guitar Gym (κάπως έτσι λέγεται νομίζω). Βέβαια είναι ότι να ναι. Είναι το πλέον αντιδιδακτικό βιβλίο. Μην το ξεκινήσεις απ’ την αρχή. Ξεκίνα το απ’ το τέλος.

E ε έρχεται, ε ε έρχεται

[SPOILER]Θα έρχεται για καμιά βδομάδα αλλά τουλάχιστον είναι στο δρόμο
Συγκίνηση:cry:[/SPOILER]

Ψόφο στο musicstore

Sygnmwmh gia greeklish
1on allaksa 2 fores tin xordi MI (E) alla akoygetai lepti kai oxi kanonika ti ftaei

τι εννοείς; Και ποιά απο τις δύο μι;

TIN PANO TIN XONTRI

Mήπως την πήγες μια οκτάβα πάνω;;; :confused: Και βασικά… σε ηλεκτρική έτσι;;;

Ναι σε Ηλεκτρικη…την εχω πολυ κουριδσμενη στην Ε μηπως πρεπει να την εχω χαμηλα κουρδισμενη στην Ε???δηλαδη περασα τις νοτες Α,b,c,d,και πηγα στην Ε μηπως πρεπει να παω την κατεβασω να νε πιο χαλαρη???

(ψυχεδέλεια)

Άκου το χορδιστήρι σου λογικά για να σου λέει Ε θα είναι Ε. Τώρα να την έσφιξες περισσότερο μέχρι να ξανακουρδίσεις σε Ε μου φαίνεται απίθανο…

Παίδες ερώτηση: Μπορώ να σετάρω την κιθάρα μου με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορώ να εναλλάσσομαι ανάμεσα σε D (κλασσικό κούρδισμα ένα τόνο κάτω) και drop B (B F# B E G# C#) χωρίς να έχω πρόβλημα? Μιλάμε για 11άρι σετ χορδών.

Αν η κιθάρα έχει tremolo, τότε έτσι κι αλλιώς για να αλλάξεις κούρδισμα θα πρέπει να χαλαρώσεις τα κλειδιά στο nut, και το σημαντικότερο η ένταση που ασκούν οι χορδές στο tremolo θα είναι διαφορετική, επομένως θα ανεβαίνει/κατεβαίνει ανάλογα με το κούρδισμα. Γενικά το σετάρισμα γίνεται για συγκεκριμένο τύπο (πάχος) χορδών και πάνω-κάτω το ίδιο κούρδισμα, οπότε πιστεύω πως δε γίνεται.
Αν η κιθάρα δεν έχει tremolo τότε κουρδίζεις όπως θες αν και για το Β μάλλον θες baritone neck, το D πραγματικα δεν ξέρω αν βολεύει να το παίξεις σε baritone κιθάρα (όπως το Ε κούρδισμα πχ που δεν γίνεται/βολεύει με την καμία-οι γνώμες διίστανται). Βέβαια το τι neck έχεις επηρεάζει και στην περίπτωση που έχεις tremolo.
Δεν είμαι κι 100% σίγουρος, να δούμε και οι άλλοι τι έχουνε να πούνε!

@kpapageo
λιγο δυσκολο φιλε μου

οπως ειπε ο PartyPropaganda εαν εχεις τρεμολο και ειδικα Floyd rose τοτε τα πραγματα ειναι πολυ δυσκολα. εκτος και εαν “ακυρωσεις” το τρεμολο

αλλα και παλι εχουν μεγαλη αποσταση τα δυο κουρδιμστα που θα κανεις.
οποτε θα εχεις προβλημα με το intonation.
επισης για το drop B σιγουρα θα χρειαστεις πιο χοντρες χορδες και ισως καλυτερα μια βαριτονη κιθαρα…

Δεν έχω floyd rose/temolo. Σε περίπτωση που δεν έχω τόσο μεγάλο θέμα στο ιntonation μήπως θα υπάρξει πρόβλημα και με το μπράτσο και τη βέργα από το κούρδιζε-ξεκούρδιζε? Επειδή ίσως να χρειαστεί να πάρω τελικά από τι χαρακτηρίζεται μια βαρίτονη κιθάρα? Κάποιο παράδειγμα?

Μια baritone κιθάρα έχει μεγαλύτερο scale length(νομιζω 27,5") ώστε στα χαμηλά κουρδίσματα οι χορδές να μην χαλαρώνουν τόσο πολύ. Φαντάσου ότι η κλίμακα με την οποία καθορίζονται οι θέσεις των τάστων είναι μεγαλύτερη. Ουσιαστικά πρόκειται για μακρύτερο λαιμό, ώστε οι χορδές να τεντώνουν περισσότερο στα χαμηλά κουρδίσματα.

Όσον αφορά τη βέργα, είναι και γαμώ τις ενδιαφέρουσες απορίες το τι θα γίνει. Το σκεφτόμουν χτες το βράδυ και κατέληξα στο εξής: αν υποθέσουμε πως το D μπορεί να παιχτεί σε baritone, και πως δε θα έχεις πρόβλημα με το intonation, πιστεύω πως μπορείς να αλλάζεις τα κουρδίσματα, αν [I]δεν έχεις πειράξει τη βέργα[/I]. Αν δηλαδή το rod είναι εκεί, αλλά δεν ασκεί καμία πίεση στο λαιμό τότε μπορείς να αλλάζεις κούρδισμα. Οπότε σε αυτή την περίπτωση όλα εξαρτώνται από το αν η βέργα χωρίς ρύθμιση μπορεί να κρατήσει ίσιο το λαιμό στο D κούρδισμα που θα ασκεί και την περισσότερη πίεση. Αν το έχεις ρυθμίσει τότε μάλλον θα καταστραφεί ο λαιμός με τα πολλά, εκτός αν ρυθμίζεις τη βέργα κάθε φορά που αλλάζεις κούρδισμα, κάτι που γενικά είναι λάθος, γιατί ιδανικά ο ρόλος του truss rod είναι να αποτρέπει το στράβωμα του λαιμού κι όχι να το διορθώνει.
Πολλά αν μαζεμένα όπως βλέπεις:) εγώ αυτά στα λέω θεωρητικά χωρίς να έχω δοκιμάσει! Αν ξέρει κανείς κάτι παραπάνω ας μας πει γιατί το’χω κι εγώ απορία τώρα!

Έσπασα την E τη ψιλή στο κούρδισμα σήμερα…έλεος!
Πέρασα καινούρια χορδή και την ξαναέσπασα#-o
Γαμώτεν

Θα το συνηθίσεις

Πρέπει να πάω να αγοράσω τώρα γαμώ
Τι κάνω λάθος?
Έχω ένα κουρδιστήρι το κώλου που βάζεις πάνω στις χορδές και προσπαθούσα να φτάσω στην E και τσαφ…και τις 2 φορές την ψιλιάστηκα τη δουλειά αλλά συνέχισα να σφίγγω

Επίσης κάτι άλλο
Στο κουρδιστήρι έχει ένα κουμπί “flat” που το πατάω και εμφανίζει κάτι “b” στην οθόνη
Εγώ που θέλω το στάνταρ κούρδισμα το βάζω χωρίς "b"
Παίζει από αυτή τη μαλακία να μπερδεύτηκα και να τις έσπασα
:-k

Λοιπόν καλά κάνεις και το βάζεις χωρίς flat. Τώρα θύμησε μου τι χορδιστήρι έχεις και τι γέφυρα έχει η κιθάρα σου για να σε βοηθήσω

Ειναι ενα σαν μανταλακι που “κουμπωνει” πανω στο μπρατσο και καλα(στην 1η και στην 6η δεν καθεται)…ακριβως δεν ξερω ποιο ειναι αλλα ειναι τελειως για τον πτσο

Δες λιγο πισω για την γεφυρα εχω ποσταρει την κιθαρα…επειδη δεν ειμαι σπιτι

Λοιπόν το χορδιστήρι που έχεις δεν είναι για το πούτσο απλά πιάνει τις δονήσεις για να σου πεί το κούρδισμα. Αυτά τα χορδιστήρια είναι για πιο πολύ πιο έμπειρους που μπορούν να κουρδίσουν και με το αυτί.

Anyway το πιθανότερο είναι η κιθάρα σου να χρειάζεται και σετάρισμα πριν βάλεις τις χορδές. Για αυτό το λόγο σου σπάει η μι. Να σε ρωτήσω τι δείχνει το χορδιστήρι πρίν σπάσει η χορδί. Φτάνει στην E και σπάει ή όχι; Αν δεν φτάνει είναι αυτό που σου είπα. Χρειάζεται σετάρισμα