The Guitarist's Thread

Το κουρδιστήρι σου αν είναι τέτοιου τύπου http://www.thomann.de/gr/harley_benton_mt100.htm δεν μπαίνει πάνω στο μπράτσο αλλά πάνω στο headstock της κιθάρας…

:oops:

[SPOILER]Σε μένα πάει
[/SPOILER]
Έλεος είμαι
Και αναρωτιόμουν γιατί δεν εφαρμόζει καλά:p
Θα περάσω τη καινούρια χορδή που πήρα και θα γράψω αποτελέσματα

Edit:Όλα good!
Αν δεν πάθεις δεν θα μάθεις
:-({|=

OMG
ρε καταραμένε αυτό ήταν το λάθος σου :stuck_out_tongue:

Παιδια θελω να αγορασω καινουρια κιθαρα (εχω μια squier strat :-- ) και θελω να προχωρησω σε αγορα Fender Stratocaster (ειμαι παλιοροκας τι να κανω)…Ξερετε κανενα μαγαζι που να εχει πολλες fender να τις δοκιμασω? Πληροφοριακα στο μυαλο μου εχω να παρω μια Highway One και να της βαλω μαγνητες Seymour Duncan SSL-4 (λατρευω ηχο Ritchie Blackmore). Αμα εχετε παρει ειδηση πουθενα να εχει και με scalloped fret stratocaster σφυριξτε το γιατι θα με ενδιεφερε πολυ να δοκιμασω

αν μενεις θεσσαλονικη πανε μαυρομουστακη

επισης πριν κατι μερες περασα απο τσελιο και εφερε και αυτος [B]στρατοκαστερ[/B][SIZE=“4”] [B]ΠΟΛΛΕΣ ΣΤΡΑΤΟΚΑΣΤΕΡ[/B][/SIZE] [SIZE=“6”][B]ΠΑΑΑΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ ΣΤΡΑΤΟΚΑΣΤΕΡ[/B][/SIZE].

δοκιμασε και αγορασε απο thomann εννοειται.

[SPOILER][B][SIZE=“7”]ΣΤΡΑΤΟΚΑΣΤΕΡΡΡΡΡΡ[/SIZE][/B][SIZE=“5”][B] ΧΑΡ ΧΑΡ ΧΑΧ ΑΓΚΟΥ ΧΜ ΧΜ[/B][/SIZE][/SPOILER]

Οχι φιλε μου μενω Αθηνα, ευχαριστω για το ενδιαφερον σου παντως

Υ.Σ.: Το spoiler δεν το πιασα :stuck_out_tongue:

__Βασικά παίδες, εγώ είμαι της άποψης, “δοκίμασε και πριν αγοράσεις απ’ τον thomann, εννοείται ότι θα πεις στον μαγαζάτορα να σου χτυπήσει την τιμή του Τόμαν” :wink:

__Εκτός ότι έτσι (ιδίως αν αγοράσεις απ’ το τοπικό μαγαζί, ακόμη αν το έχει έως λίιιιγο ακριβότερα απ’ ότι έξω) στηρίζεις αυτόν που σου δίνει την δυνατότητα να δοκιμάσεις, και ότι ειδικά τις κιθάρες και όποιο μη ηλεκτρονικό όργανο πρέπει να δοκιμάζεις ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ που θα αγοράσεις και όχι ένα “ολόιδιο”(…ολόιδιο??) θεωρητικά αλλά ΑΛΛΟ πρακτικά (εκτός αν μιλάμε για [U]πολύ[/U] φτηνό όργανο, που δεν έχει τόση σημασία), μπορεί που λέτε να εκπλαγείτε από την τελική τιμή /έκπτωση που θα σας κάνει ο μαγαζάτορας στις μέρες μας… :wink:

__Εχω αρκετούς φίλους, που απο διάφορα μαγαζιά, έχουν πάρει έτσι όργανα και εξοπλισμό στην ίδια (ή σχεδόν ίδια), σε χαμηλότερη και σε ΠΟΛΥ χαμηλότερη τιμή απ’ ότι αν τα έπαιρναν από τον Τόμαν!! Μη ντρέπεστε, δεν είπα να κάνετε παζάρια, αλλά εμπόριο είναι, δεν είναι κακό να κάνεις την ερώτηση “τι καλύτερη τιμή μπορείς να μου κάνεις, θέλω να το πάρω από 'σένα αλλά το έχω βρει φθηνότερα”… :wink: :slight_smile:

μα ρε παιδια εχω βρει τιμες ιδιες με του thomman στην Ελλαδα και βαλτε και τα μεταφορικα που ειναι +20 ευρω τελικα αμα το παρεις απο Ελλαδα σου ερχετε φθηνοτερο

Δεν πληρώνεις μεταφορικά για αγορές πάνω από 299? και αν θες μια καλή στρατοκάστερ για ήχο blackmore… ε το 750-950άρι θα το δώσεις.:slight_smile:

Mια που λέμε για strat, μια τεράστια αγάπη η standard με maple ταστιέρα σε άσπρο κάτασπρο χρώμα
http://www.thomann.de/gr/fender_american_standard_strat_mn_ow.htm

DO WANT.

Ναι σωστος φιλε δεν το χα παρατηρησει αυτο που λες για αγορες πανω απο 300 ευρω.Παντως την κιθαρα που θελω δεν την εχει, αντιθετως την βρηκα σε ελληνικο μαγαζι και νομιζω σε λογικη τιμη (link). Βεβαια αυτη η κιθαρα ειναι απλα μια σκεψη επειδη ειναι σε καλη τιμη σε σχεση με τις υπολοιπες MIA Strat.Θελω ομως πριν κανω οποιαδηποτε κινηση να δοκιμασω κιθαρες γιαυτο αμα ξερει κανεις κανα μαγαζι στην Αθηνα με πολλες Strat να το αναφερει :slight_smile:

λεπον

τιποτα ξεχωριστα μπλουζλικς(οχι τον συμφορουμιτη:P) εχει κανεις να προτεινει απο yt

Αποφάσισα να ξαναπιάσω κιθάρα στα χέρια μετά απο ένα μακρά διάστημα αποχής 4-5 μηνών και παρατήρησα ότι το floyd rose μου είναι σηκωμένο! Dafuq τι φταίει;

ξερω γω?

μηπως αλλαξες χορδες και απορυθμιστηκε?

για να σηκωθει θελει τεντωμα η χορδη ή κρυο για να συσταλθει…

Συγνώμη αλλά δεν θεωρείται αυτοσχεδιαμός όταν έχεις υπόψην σου να “μείνεις μέσα” στους φθόγγους της κλίμακας, κατά τη γνώμη μου. Πιστεύω καλύτερα είναι να κινείσαι με τους ήχους που σου έρχονται στο μυαλό και να αντιδράς με το υπόλοιπο συγκρότημα, στην τελική μπόρεις να κάνεις μόνο θορύβους… Θα μου πεις τώρα πως εγώ τα λέω αυτά αφού πρώτα αυτοσχέδιαζα πατώντας σε κλίμακες και ακολουθόντας την αρμονία του κομματιού και τις μετατροπίες του… δίκιο θα έχεις αν το πεις, αλλά εγώ προσωπικά το μετανιώνω μακάρι να αυτοσχεδίαζα με την ίδια νοτροπία που το κάνω τώρα, απ’την αρχή που άρχισα κιθάρα…

Α και παιδία επειδή είμαι κατά των κλιμάκων στους αυτοσχεδιασμούς, αν θέλετε να το κάνετε με κλίμακες τουλάχιστον μην μείνετε στην αρμονική μινόρε και στην πεντατονική όπως κάθε “γνήσιος” shredder…

εγω παιζω ή μαθαινω μια κλιμακα μονο αν τη χρειαστω με βαση τα ακουσματα μου.

δλδ μονο οποτε νιωθω την αναγκη μαθαινω και κατι το καινουργιο.

θα μ πεις αν τις ηξερες ολες θα ειχες μια ολοκληρωμενη αποψη για τον αυτοσχεδιασμο αλλα κλαιν:P

επισης λαζαρε πες μου ποιος ειναι στο αβαταρ σου γιατι θα σκασω.τον ξερω αλλα δε μου βγαινει το ονομα

1ον καλά κάνεις! 2ον μοιάζει με πολλούς… έχω τουλάχιστον 2 στο μυαλό μου(ουαου πολλοί ρε…) αλλά είναι ο Bill Frisell

χμμ φανταζομουν ενα πιο γνωστο ονομα αλλα και χωρις να τον δω στο wiki ηξερα οτι παιζει τζαζζζζ:D

ειναι αυτος που βαζει και στοιχεια μπλουζ στον αυτοσχεδιασμο του?

H κιθάρα ήταν αχρησιμοποίητη για περίπου 4 μήνες… Απο τότε έχουν να αλλαχθούν και οι χορδές.
Παραθέτω κάτω μια φωτογραφία για να καταλάβετε καλύτερα τι εννοώ:

[SPOILER][/SPOILER]

[SPOILER][/SPOILER]

Έλεγα να αλλάξω χορδές και να ‘ρίξω’ το floyd rose. Μετά όταν μπούν οι καινούργιες λογικά θα επιστρέψει στην κανονική του θέση. Αλλά δεν θέλω να κάνω και καμιά μαλακία. Υπάρχει περίπτωση να έχει παιχτεί τίποτα στα ελατήρια πίσω;

οχι ρε αυτο ρυθμιζεται με βιδες που αναλογα ποσο σφιγμενες ειναι μεσα στο ξυλο τοσο ελευθερια δινουν στο ελατηριο και συνεπως στο φλουντ ροουζ.

αλλαξε χορδες αφοβα εγω λεω