The Guitarist's Thread

Οκ θα περιμένω και καναν άλλο να πεί καμια γνώμη και έπειτα θα αλλάξω χορδές ρίχνοντας παράλληλα και το fr και έπειτα θα δείξει :stuck_out_tongue:

λοιπον αποψη απο ειδικους

Μετά από ένα πεντάμηνο, μια από τις μηχανικές ιδιότητες των χορδών-η ελαστικότητα, έχει εκφυλιστεί σε αρκετά μεγάλο βαθμό(εώς τελείως). Η ελαστικότητα είναι αντιστρόφως ανάλογη της τάσης που έχουν οι χορδές. Όσο πιο μεγάλη η ελαστικότητα-τόσο μικρότερη η τάση. Εφ’ όσον οι άκρες των χορδών είναι σταθερές( locking Nut & locking saddles), η αύξηση της τάσης εκτονώνεται στο ελέυθερο σημείο της. Κι αυτό είναι το τρέμολο και τα ελατήριά του.

αρα μπορει και να σκευρωσε ο λαιμος και το ελατηριο να χαλαρωσε περισσοτερο απο το κανονικο.

γενικα αν ειναι να αφηνεις μια κιθαρα για μεγαλο χρονικο διαστημα πρεπει να την ξεκουρδιζεις μισο-ενα τονο κατω.

σε εφτιαξα ε? 8)

Χαχαχαχα ωραιος…και την ειχα πραγματι ενα τονο κατω φαντασου… !!!:?

Λογικά θέλει ξανά ρύθμιση. Πλέον και τα ίδια τα ελατήρια θα 'χουν χάσει την ελαστικότητά τους, έστω και σε ελάχιστο βαθμό. Δοκίμασε να αλλάξεις τις χορδές μία-μία, κουρδίζοντας σωστά κάθε χορδή που αλλάζεις. Αν εξακολουθεί να είναι ψηλά, σφίξε τις βίδες των ελατηρίων του tremolo και ξανακούρδισε (και ξανά και ξανά) μέχρι να έρθει στα ίσια του.

αυτο θα κανω. Μεσα στο Σ/Κ οπωσδηποτε!! Ευχαριστω don

ναι αμε

Επισης ο Frisel παιζει κλιμακες και πολυ πεντατονικη 8) Δικιο εχεις για την αλληλεπιδραση των μουσικων κτλ. αλλα για να βγουν καλα αυτα πρεπει να χεις καλη γνωση του οργανου.
Εdit:Ειχα περασει το αβαταρ σου για τον Larry Coryel

Χαλαρά θα μπορούσε να είναι ο Larry Coryel… το’ πιασα πως το εννοείς τώρα, ότι δηλαδή κάπως πρέπει να μάθει κάποιος το όργανο, πως ακούγεται η κάθε του κίνηση πάνω σε αυτό, και ένας τρόπος για να το καταφέρεις αυτό είναι η εξάσκηση στις κλίμακες

Yep,αυτο εννοω

Πολλές φορές όταν παίζω γρήγορα και κινώ αρκετά το δεξί χέρι χτυπώντας συνεχώς διαφορετικές χορδές κάνω κάποια μικρά και αυθόρμητα ‘λαθάκια’. Καθώς παίζω χτυπώ ελαφρώς άλλες χορδές που δεν θέλω, πάνω στην κίνηση της πένας και αλλοιώνω πολλές φορές τον ήχο της κιθάρας εφόσον πέρα απο την νότα που παίζω την εκάστοτε στιγμή ταλαντώνω και κάποια άλλη χορδή. Δεν ακούγεται πολύ αλλά ώρες ώρες με αποσυντονίζει. Εκτός απο τις κλασσικές ασκήσεις για να βελτιώσω το alternative picking ,λοιπόν, έχετε κάποιο tip ή καμιά πιο εξειδικευμένη άσκηση πάνω σε αυτό το θέμα;

λιωσε το :slight_smile:

Ωραίος Don! Θα προσθέσω στις ασκήσεις μου και τις ασκήσεις που δείχνει στο βίντεο.

εχετε παιξει πολυ ωρα και πολυ γρηγορα ετσι ωστε να μη νιωθετε το αριστερο σας χερι?

ειναι η αισθηση που αφου κανεις βαρυ για πολυ ωρα μετα νομιζεις δε μπορεις να κανεις καμια αλλη κινηση απο την εξαντληση του μυ

ευχαριστω τους γειτονες που καταννοουν και δεν κανουν ουτε μια παρατηρηση:)

Τι έπαιζες μωρή παιχτούρα;

Μάγκες θέλω έναν ποστροκομεταλλα κιθαρίστα στη Σαλόνικα. Υπάρχει κανείς?

σολιες αυτοσχεδιασμος φαση8)

θελω καμια ασκηση για τα δαχτυλα για να ξαναβρω τη φορμα μου.εχω να παιξω μηνες λογω πανελληνιων και μετα γιατι ελειπα καλοκαιρι και νιωθω σα βλαμμενος οταν παιζω.

τι παιζεις?

Και εγώ χθές έβαζα blues backing tracks και το λιωνα

ετσι πρεπει