The Guitarist's Thread

Έχω μία μπορντό Washburn ένας διπλος, δύο μονοί μαγνήτες και ενισχυτή Line 6.

Bασικά έτσι βγήκαν και πάρα πολύ εμπειρικοί μέταλ(κι όχι μόνο κιθαρίστες).Κυριολεκτικά έψαχναν τα τραγούδια νότα προς νότα με ταυτί.8O
Φανταστείτε όμως πόσο καμένοι ήταν.Όμως ήξεραν πραγματικά απέξω το όργανο.

Και είναι καταπληκτικό που αρκετοί απο τους σπουδαίους κιθαρίστες είναι αυτοδίδακτοι( π.χ. Hammett). Φανταστείτε πόσο τους αρέσει αυτό που κάνουν!

Να πω για μένα τώρα.Έχω μία Epiphone special 2 κι ένα rolan cube15x.Είμαι πολύ ικανοποιημένος κι από τα δύο.Παίζω 5,5 μήνες.Ξέρω τις νότες και κάποια ακκόρντα(από θεωρία) ενώ από πρακτική τα δυσκολότερα που παίζω είναι Master, Seek , One , Stairway , Crazy Train και κάτι από ΖΖ Τοp ενώ τώρα την παλέυω με το Trooper.Τα προαναφερθέντα κομμάτια χωρίς φυσικά το σόλο εκτός από το 1ο του One.Είμαι οκ τι λέτε?:stuck_out_tongue: 8)

Παίζεις Master of puppets, Seek and Destroy και One με 5.5 μήνες πείρα? Φυσικά και είναι πολύ καλα!

Μια κλασσική σπανιόλικη guernica (μιας και όταν άρχισα, 3 χρόνια έπαιζα κλασσική).
Μια ακουστική yamaha την οποία τα τελέυταια 5 χρόνια έχω ταράξει στο παίξιμο (πολύ καλό μοντέλο, ξεπερνάει κατά πολύ ό,τι ακουστική fender αλλά και πολλά άλλα μοντέλα που έχω παίξει).
Μία ηλεκτρική fender jaguar.
Παίζει τώρα που θα πάει κι ο ξάδερφος αμερική να του δώσω χρήματα να μου αγοράσει μια gibson les paul classic…

1)Υπηρξε μαθητης του Satriani.
2)Τη στιγμη που ο Hendrix,o Mclaughlin,o Holdsworth,o SRV και ενα καρο ακομα τετιου επιπεδου ηταν αυτοδιδακτοι δεν νομιζω πως ο Hammet μπορει να θεωρηθει “σπουδαιος”(προσωπικα μου αρεσει)

O Χάμμετ ξεκίνησε μόνος του, μετά ήταν μαθητης του Τζόε…

Σπουδαίος δεν είναι σε καμία περίπττωση, όχι όσο αυτοί που αναφέρεις… Αλλά έχει γράψει σολάρες, και έχει ένα δικό του στυλ να “ζωγραφίζει” μέσα στα τραγούδια…

Συμφωνω.Δινει πολυ ιδιαιτερο στυλ το οτι παιζει bluesorock solo μεσα σε μεταλ τραγουδια.Οπως ειπα πριν μου αρεσει αρκετα ο Hammet

Αυτό. Μπορεί εμφανισιακά να είναι ο κλασικός “μεταλλάς”, αλλά το παίξιμο του μπλουζοφέρνει… + η μπλουζιά σολο που έπαιξε το καλοκαίρι στο λάιβ8)

Ο σωστός ο κιθαρίστας δεν ασχολείται με βιβλία, ταμπλατούρες και τέτοια.
Οκ, για αρχή σίγουρα πρέπει να μάθεις από κάποιο βιβλίο, αλλά μετά πρέπει να ακονίζεις συνέχεια το αυτί.
Αν θες να βγάλεις ένα κομμάτι, αντί να ανοίγεις τα γκιταρ προ και τέτοια, καλό θαταν να προσπαθείς να το βγάλεις με το αυτί.
Όσο περισσότερο προσπαθείς, τόσο ποιο εύκολα θα βγαίνουν και τα κομμάτια.

Μέχρι να μπορείς να βγάλεις τα πάντα με το αυτί.
Που θέλω να καταλήξω? Μειώστε τις “βοήθειες” και αφήστε τον εαυτό σας λίγο ελεύθερο στο παίξιμο.

Απορώ πως δεν αναφέρθηκαν οι πέννες pickboy.

Η ηλεκτρική κιθάρα χωρίς wah pedal δεν είναι ολοκληρωμένο όργανο!

γιέα, αμ μπακ!

ps. to Disturbing neighbourhood πολύ μου αρές

Πολύ σωστός για το αυτί. Οι καλύτεροι κιθαρίστες που έχω συναντήσει μπορούν να βγάλουν τα πάντα με το αυτί και ποτέ δεν ασχολήθηκαν με tabs κτλ. Το πιο μεγάλο κέρδος που μπορείς να’χεις βγάζοντας κάτι με το αυτί είναι ότι μπορείς να το παίζεις ολόιδιο ενώ στις περισσότερες tabs υπάρχουν λάθη. Δυστυχώς έλαχε να είμαι μπασίστας και δεν έχω την ίδια δυνατότητα να βγάζω όλες τις μπασογραμμές με το αυτί, γιατί καλύπτεται αρκετά το μπάσο σχεδόν παντού.

Ε όχι κι αυτοδίδακτος ο Hammett. :stuck_out_tongue:

Yοαρχουν πραγματα που ΔΕΝ βγαινουν με το αυτι,τον κολο σου κατω να χτυπας.Και απο βιβλια οι νοτες/ταμπλες ειναι σχεδον παντα ολοσωστες

κοιτα…αυτο το κολλημα να απαξιωνουμε την σπουδαιοτητα καποιων μουσικων ποτε δεν την καταλαβαινα…ο Ηoldsworth ειναι αυτοδιδακτος…και;;; Αυτο μειωνει την αξια του hammet;;;Δεν καταλαβαινω πως εγω και ο οποιος αλλος μουσικος (δεν μας ξερει η γιαγια μας ) αμφισβητουμε το οτι ειναι σπουδαιος ο Ηammet…Εμεις μιλαμε για αυτον και οχι εκεινος για εμας…αυτο απο μονο του νομιζω οτι τον κανει αρκετα σημαντικο ε;;;Οταν αυτος επαιζε στα Ride The Lightning, Master Of Puppets(ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΑΓΕΝΝΗΤΟΙ), AND JUSTICE FOR ALL εμεις δεν ξεραμε να γραφουμε το ονομα μας…τεσπα δυστυχως δεν βλεπω να αλλαζει η νοοτροπια και αυτο ειναι ενα προβλημα…

μαγκιά του Hammett να θέλει να μάθει περισσότερα και διδαχτεί από κάποιον άλλο…
ναι το αυτί σε κάνει καλό…
αλλά λίγη μελέτη με παρτιτούρα (όχι tabs) και μετρονόμο ποτέ δεν έβλαψε κανέναν…

πες τα ρε σορτσακια . αλλα φενετε μερικους τους τσουζει :!: :!: :!:

σημασια δεν εχει να γραφεις κατι που δεν μπορει να το παιξει ο αλλος , αλλα να το γουσταρεις εσυ και το κοινο που σε ακουει . αυτο ελαχιστοι το εχουν καταφερει ( κιθαριστες μιλαω παντα ) και ο kirk ειναι ενας απο αυτους .

γι αυτο και για πολλους τα καλυτερα σολο ειναι αργα και ελαχιστα τεχνικα ( numb , stairway , master (1o solo ) ) :!: :!: :!:

Ok ειναι σπουδαιος ο Hammet,αλλα δεν ειναι δυνατον οταν φερνουμε παραδειγμα σπουδαιου αυτοδιδακτου κιθαριστα πρωτο παραδειγμα να φερνουμε τον Hammet ο οποιος δεν ηταν καν αυτοδιδακτος

Edit:Αλλωστε ειπα οτι μου αρεσει ο Hammet και αμα εσεις πιστευεται οτι μπορει να φανει σπουδαιος διπλα στον Hendrix τοτε ΟΚ

ωραια δεν ειναι αυτοδιδακτος αλλα ειναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΣΠΟΥΔΑΙΟΣ!Δεν θα πω αν ειναι πιο σπουδαιος απο αλλον…ειναι ολοι τους Α-Π-Ι-Σ-Τ-Ε-Υ-Τ-Ο-Ι !!!

Απιστευτα ειναι και τα φαλτσα που κανει βεβαια,αλλα αυτο ειναι μια αλλη ιστορια.Εχει ομως ταλεντο στο να γραφει σολο που σου καρφωνονται στο κεφαλι και γι αυτο αξιζει ρισπεκτ.

Διαφωνω καθετα μαζι σου γενικα.Το γεγονος οτι οι Μεταλλικα η οποιοσδηποτε εχει κανει ενα ονομα και μιλαμε εμεις γιαυτον δεν τον κανει υπερανω κριτικης.Οταν καποιος βγαζει ενα δισκο τοτε θα κριθει αυτο ειναι το μονο σιγουρο.Το γεγονος οτι οι μεταλικα ειναι φοβερη μπαντα δεν θα με εμπδισει να τους κριτικαρω οταν κατι δεν μου αρεσει σε αυτους.Και ουτε “ειναι ολοι τους Α-Π-Ι-Σ-Τ-Ε-Υ-Τ-Ο-Ι” . Δεν γινεται να βαζουμε SRV kai Hendrix στο ιδιο τσουβαλι με τον Hammet.