The Lord of the Rings: The Rings Of Power (TV series)

Κάθομαι και βλέπω τις αντιδράσεις στο twitter από διάφορους κριτικούς και μη που κατάφεραν να δούνε τα 2 πρώτα επεισόδια. Έχει αρχίσει να χτίζεται ένα narrative πως το silmarillion είναι κάπως υπερεκτιμημένο και όχι το prequel αντάξιο του Lord of the Rings (και μόνο το ότι αναφέρονται σε αυτό απλά ως prequel είναι αρκετό να σε ανατριχιάσει βέβαια). Η όλη φάση ξεκίνησε από ένα tweet του Neil Gaiman by the way, ο οποίος είδε σε κινηματογραφική αίθουσα τα επεισόδια και τα βρήκε ωραία.

2 Likes

What???

1 Like

100% δικιο εχει ομως σε αυτο που λεει.

Οποιος φαν του Αρχοντα των Δαχτυλιδιων πιασει το Σιλμαριλλιον χωρις να εχει ψυλλιαστει τη φαση, μονο απογοητευση μπορει να νιωσει για το περιεχομενο. Ειναι τελειως αλλο πραμα. Πυκνο, δυσκολοχωνευτο και γενικα για γερούς, υπομονετικους και επιμονους λυτες.

Ημουν ο ιδιος νεανιας στο γυμνασιο (οπου διαβαζα τα βιβλια την ωρα της αλγεβρας και απο τοτε εχω κενα στα μαθηματικα) και σαν επιασα το Γομαριλιον αναθεματιζα την ωρα και τη στιγμη. Δε νομιζω οτι το τελειωσα.

1 Like

Το Silmarillion ειναι το μονο βιβλιο του Tolkien που εχω διαβασει, και το βρισκω απλα αψογο.

Δεν το βρηκα ουτε δυσκολοχωνευτο ουτε τιποτα.

Αρα ολα αυτα που λετε δεν ισχουν καθολικα και παγκοσμια.

Προσπαθησα καποτε να διαβασω τα LOTR και βαρεθηκα παρα πολυ.

2 Likes

αρα ξεκινας με το ακριβως αντιθετο premise απο αυτο που παρουσιασα, οποτε INVALID.

1 Like

<=> ωπ

1 Like

Τι να πω, ίσως φταίει που ξεκίνησα με Silmarillion και μετά πήγα Lord και Hobbit (και μετά Unfinished tales και πολλά άλλα συμπληρωματικά). Ναι είναι πυκνό και δύσκολο, φαντάσου όμως πως τότε στα 15-16 μου, που ενώ δύσκολα έπιανα βιβλίο στα χέρια, όχι μόνο το τελείωσα σχετικά γρήγορα αλλά έτρεξα μετά στο βιβλιοπωλείο να πάρω ότι έγραφε Tolkien στο εξώφυλλο. Μου φαίνεται παράξενο να απογοητευτεί κάποιος από το Silmarillion όποια στιγμή και αν το ξεκίνησε.

2 Likes

ποιοι ειστε σεις ρε που πιασατε τολκιν απο το σιλμαριλλιον ρε, θα τρελαθω

1 Like

Ξεκίνησα απο Άρχοντα και είχα εκστασιαστει. Έπαθα τέτοιο κοκομπλοκο που έπιασα αμέσως το Σιλμαριλιον.
Μου έπεσαν τα σαγόνια και παραμιλουσα για εβδομάδες. Το διάβασα δύο φορές στα καπάκια και μετά πείστηκα ότι η λογοτεχνία του φανταστικού είναι ένας κόσμος που πρέπει να εξερευνήσω…
ΥΓ: Σιλμαριλιον ως prequel του LoTR με την καμία . Άστοχη δήλωση από τον Gaiman

4 Likes

Ε τότε σκέφτηκα να μην ξεκινήσω από τριλογία ολόκληρη και έπιασα Silmarillion που ήταν μόνο ένα βιβλίο.

2 Likes

Ναι, απο την αλλη δεν συμφωνω μαζι σου οτι αυτοι που εχουν ηδη διαβασει τα LOTR θα απογοητευθουν με το Silmarillion. Αν εχεις ηδη εισελθει στον κοσμο του Tolkien, η αναγνωση του Silmarillion θα πρεπει να ειναι ακομα πιο ευκολη, αφου γνωριζεις ηδη καποια πραγματα για την δομη του κοσμου αυτου.

Εγω ειχα δει τις ταινιες ηδη, οποτε δεν βρηκα κανενα νοημα στο να κατσω να διαβασω και τα βιβλια, ποσο μαλλον αφου προσπαθησα και δεν με κρατησαν. Δεν ακυρωνω την αξια των βιβλιων, απλα δεν ηταν για μενα, και το οτι ηξερα την υποθεση και το πως θα τελειωσει η ιστορια μειωνε και την προσμονη, που σιγουρα επηρεαζει και την απολαυση ενος βιβλιου ή μιας ταινιας.

Το Silmarillion με κερδισε με τη μια με την κοσμογονια των πρωτων κεφαλαιων. Λατρευω ιστοριες μυθολογιας, οποτε στην συνεχεια ολα τα επιμερους κεφαλαια με τις περιπετειες των διαφορων φυλων των ξωτικων με ειχαν καθηλωσει.

1 Like

Eγω από Σιλμαριλλιον ξεκινά λόγω ενός φιλου. Και το παράτησα τέρμα βαρετό μου φάνηκε. Μετά από 3 χρόνια το προσπάθησα παλι και από τοτε είναι το αγαπημένο μου βιβλίο από Τόλκιν. Δεν μπορώ να τον συγκρίνω ουτε με Άρχοντα ουτε με τίποτα άλλο.

1 Like

Είμαστε αρκετοί τελικά. Σιλμαριλιον η πρώτη επαφή με Τόλκιν. Η πρώτη ανάγνωση δύσκολη, καθώς ήμουν στο ευρετήριο συνέχεια. Η δεύτερη, παίζει να είναι η καλύτερη αναγνωστική εμπειρία που έχω ζήσει. Το ίδιο και η τρίτη.

1 Like

Εγω πηγα Χομπιτ-Αρχοντα και μετα Σιλμαριλιον, μαλλον η πιο λογικη πορεια. Το Σιλμαριλιον-Χομπιτ-Αρχοντας το εκανα στην ξαδελφη μου και ενω ειναι η χρονολογικα ορθη σειρα ειναι μαλλον η πιο παρανοικη απο αποψη υφους και γραφης. Απο το στρυφνο, σχεδον στεγνο βιβλιο ιστοριας και μυθολογιας, στο σχεδον παιδικο παραμυθι στο high fantasy επος, πραγματικα ο,τι να’ναι…

1 Like

Ρε είστε ανώμαλοι και άρρωστοι. Το Σιλμαρίλιον το πέταξα μετά από μια μέρα. Άσε μας ρε μπάρμπα που θα διαβάσω για να βγάλω τα μάτια μου στις παραπομπές και για να κατανοήσω ποιος είναι και ποιανού είναι, θα πρέπει να χω διατριβή στα γενεαλογικά δέντρα της φαντασίας του Τόλκιν.

Το μπούλο.

1 Like

Έτσι λειτουργεί το fantasy ρε φίλε. Αλλιώς διαβασε τις συνταγές του Ακη

1 Like

Γαμαει το Σιλμαριλλιον αλλα αφου εχεις ηδη ψηθει ηδη στο Συμπαν και θες να εμβαθυνεις, με την ιδια λογικη που καθησα και διαβασα ΟΛΑ τα appendices απο τον Αρχοντα και γουσταρα. Τωρα να ξεκινησεις απο το Σιλμαριλλιον ενω δεν εχεις καμια επαφη με το Συμπαν ειναι οντως ζορικο (αφου περασε το τεστ η ξαδελφη μου και δεν μου εφερε τα βιβλια στο κεφαλι καλα πηγε, εχει κανει και 3 τατου απο Τολκιν, οποτε δουλεψε τελικα το “στα βαθια”)

1 Like

Γαμάνε οι συνταγές του Άκη.

9 Likes

paraskevas-netwix

1 Like

Αληλουια :pray: