The Lord of the Rings: The Rings Of Power (TV series)

1 Like

Εγω διαβασα το Σιλμαριλιον, μετα απο κανα δυο φορες Αρχοντα κ απο τοτε ειναι το αγαπημενο μου Τολκιν βιβλιο. Φανταστικες επικες, τραγικες ιστοριες. Απογειωνει ακομα περισσοτερο το να διαβαζεις τον Αρχοντα μετα απο αυτο. Ακομα κ αλλες ιστοριες, αλλων συγγραφεων που εχουν εμπνευστει απο εκει. Εχει εναν meta χαρακτηρα.
Δηλωσεις σαν του Gaiman, αστοχες μεχρι κ υποπτες :stuck_out_tongue:

7 Likes

μολις γυρισα απο την προβολη των 2 πρωτων επεισοδειων

Summary

περασα πολυ ευχαριστα

πανακριβη παραγωγη, συμπαθητικοι χαρακτηρες (πες το 80% - ειναι και πολλοι παναθεμα τους) και γενικα διεκρινα εναν σεβασμο στην αισθητικη του κινηματογραφικου αρχοντα (οχι του Χομπιτ, αλλα εχει καποιες σκηνες οι οποιες δε μου εκατσαν πολυ καλα, αλλα ηταν ελαχιστα - χρονικα - σε σχεση με το ευχαριστο διωρο που περασα)

Οσον αφορα το lore, δε με ενδιαφερει και τοσο στο που βασιζεται και το απο που τραβα εμπνευση. Οσο ειδα, μου βγάζει νοημα (ξεροντας πχ τα βασικα απο μοργκοθ και λοιπα), και ειναι ιντριγκαδορικο και ανυπομονω να δω που θα το παει.

Νανοι εσπειραν τα παντα.

10 Likes

Το είδε κανείς?

Εγώ είπα να κάτσω να δω τα 2 πρώτα πριν τον αγώνα της εθνικής. Μόλις τελείωσα το πρώτο, δεν θα δω το δεύτερο σήμερα.

Με λίγα λόγια σε ότι αφορά το lore είναι ντροπιαστικά κακό. Η εισαγωγή που μας ξεκινάει από Valinor είναι για facepalm μέχρι να σου φύγουν τα φρύδια και η αρχική σκηνή, cringe στη νιοστή δύναμη. Και δυστυχώς όχι απλά δεν γίνεται καλύτερο αλλά ειλικρινά ώρα ώρες κοιτούσα αποσβολωμένος αυτά που διαδραματίζονταν στην οθόνη. Πήγα από θυμό σε facepalm και μετά σε φάσεις το έριχνα στα γέλια να μου φύγουν να νεύρα. Δεν μιλάμε τώρα ότι απλά έχουν αφήσει πράγματα εκτός, μιλάμε για επική διαστρέβλωση της μυθολογίας σε απίστευτο βαθμό, με το τελικό περιστατικό με Galadriel να είναι κανονική τρολιά.

Είναι ΠΟΛΥ χειρότερο από ότι μπορούσα να φανταστώ. Εμφανέστατα ήταν ΤΕΡΑΣΤΙΟ λάθος να ξεκινήσουν κάτι τέτοιο από την στιγμή που δεν είχαν το υλικό στα χέρια τους. Ειλικρινά δεν ξέρω καν αν το συνεχίσω.

Hobbit θα λέτε και θα κλαίτε!!

2 Likes

Θα δω το πρώτο σήμερα. Δεν διαβάζω καλα σχόλια πάντως

τι, έχει όντως μαύρους;

Εγω θα πω οτι η φαση ειναι σεντζουτσου.
Κ οποιος καταλαβε, κατάλαβε.

Μπορείς να δώσεις λίγες λεπτομέρειες παραπάνω σε spoiler? Η μνήμη μου είναι λίγο θολή γιατί πάει καιρός που διάβασα τα βιβλία, προς το παρόν η σειρά περισσότερο με έβαλε σε mood να τα επισκεφτώ πάλι παρά να δω την ίδια την σειρά (θα την δω όμως αργά ή γρήγορα).

Θα πω 2 πράγματα που με ενόχλησαν περισσότερο γιατί αλλιώς θα θάβω για πάντα.

Αρχή με Valinor. Εδώ φάνηκε 100% όπως όταν δεν έχει τα δικαιώματα για μια ιστορία ΔΕΝ την πιάνεις, τόσο απλά. Οι στιγμές της καταστροφή των δέντρων από Morgoth ήταν blink and you missed them (η δε Ungoliant ούτε καν αναφέρθηκε εκτός αν το έχασα επειδή φταρνίστικα ξέρω γω). Τα ξωτικά απλά έφυγαν για την Μέση-γη για να τον κυνηγήσουν… that’s it!! Όλος ο λόγος των δεινών που πέρασαν τα ξωτικά στην μέση γη και διαμόρφωσαν τις ζωές τους εκεί απλά έχει εξαφανιστεί εντελώς (επανάσταση εναντίον των Valar, αδελφοκτονία, οργή των Valar, καλά ο Feanor ούτε αναφέρθηκε φυσικά κτλ). Αν δεν μπορείς να το κάνεις ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ!!!

Η δε Galadriel ήταν το χειρότερο κομμάτι από όλα. Δεν είναι πως την έκαναν στρατιώτη, αλλά προς τα έξω έβγαινε λες και ήταν κανένας loose canon cop που για να συνετιστεί την “τιμώρησε” λέει ο Gil Galand με το να την στείλει στην δύση!! Για αποκορύφωμα της βλακείας η Galadriel πριν φτάσει στην αθάνατη γη, πηδάει από το καράβι για να γυρίσει πίσω… εκεί έσπασα λίγο παίδες. Από που να το πιάσεις και που να το αφήσεις αυτό τώρα. Η Galadriel ήταν από τα πιο σεβαστά πρόσωπα, κανείς δεν μπορούσε να την στείλει πακέτο πίσω για πολλούς λόγους και σίγουρα όχι ως τιμωρία επειδή είναι… loose canon cop φάση. Δεν ήταν strong female την έκαναν να μοιάζει σαν μια αδύναμη κοπελίτσα που την κάνουν οι άλλοι ότι θέλουν. Ούτε καν μπορώ να φανταστώ χειρότερη τροπή για τον χαρακτήρα της. Celeborn φυσικά εξαφανισμένος (τουλάχιστον στο πρώτο επεισόδιο).

Σε πιο heavy spoiler η αρχική σκηνή με πιτσιρίκα Galadriel να τρώει bullying από άλλα πιτσιρίκια ενώ έκανε χάρτινα καραβάκια ήταν ότι πιο cringe μπορούσαν να κάνουν για αρχή, με αποκορύφωμα τα λόγια του Finrod φάση “δεν θα είμαι εδώ για πάντα” που ξεστόμισε ένα αθάνατο ξωτικό σε μια αθάνατη γη, έτσι για τα αρχικά facepalm. Σε έβαζε βέβαια στο κλίμα για ότι ακολουθήσει.

Τα υπόλοιπα ήταν απλά αδιάφορα, τα χόμπιτ μπήκαν για να μπουν, έτσι και αλλιώς υποτίθεται εμφανίζονται πολύ αργότερα στην μεση γη, όπως και το love story ξωτικού με άνθρωπο. Αφού είχαν και οι άλλες ιστορίες τέτοια πράγματα πρέπει να έχει και αυτή.

Γενικά τίποτα δεν λειτούργησε σωστά, ακόμα και οι διάλογοι έβγαιναν εντελώς μηχανικά και εκβιαστικά σε μια προσπάθεια να μοιάζουν με Tolkien. Αλλά έχει όμορφες εικόνες!!

3 Likes

What.

Ούτε εγώ τρελάθηκα
Θα δω το β μέρος σήμερα και θα έχω σχηματίσει πιο σφαιρική άποψη
For the record Όταν είχε βγει το ΠΡΩΤΟ μέρος της αρχικής τριλογίας (LoTR) είχε πέσει απο πολύ κόσμο τρελό θάψιμο
Μπορεί να σημαίνει κάτι , μπορεί και τίποτα
Συμφωνώ πάντως με αυτά που λεει ο dead για galadriel

φτου, λάθος edit ΓΤΧΜ, τζάμπα το κατεβατό :frowning:
next time

Πάντως στην αρχική σκηνή του 1ου επεισοδίου, νόμιζα ότι έβαλα λάθος ταινία !

Λολ, τίγκα overreactions παντού στο νετ αυτή τη στιγμή…εγώ λέω δείτε τα eps με καθαρό μυαλό και τσεκαρετε lotr κριτικές στη 2η σεζόν καλύτερα. Είμαι team Giasonas προς το παρόν, ίσως επειδή οι προσδοκίες μου ήταν κάτω απ’ το πάτωμα

Ένα ποστ περίμενα εδώ μέσα ρε μλκ :stuck_out_tongue:

2 Likes

Θα επανέλθω αργότερα, ακόμα πιο αναλυτικός :stuck_out_tongue:

Θα γράψω και κάτι τελευταίο σχετικά με μεταφορές έργων επειδή πρόλαβα και λίγο το post Lupin πριν το πηδήξει ο ίδιος με το edit του :stuck_out_tongue:

Είχα γράψει και κάτι σχετικό στα Star Wars sequels. Αυτές οι ιστορίες δεν είναι λευκός καμβάς πάνω στο οποίο μπορεί να κάνει ο καθένας ότι μουτζούρες του κατέβει. Από την στιγμή που λες πως θέλεις να μπεις μέσα σε ένα τόσο γνωστό σύμπαν πρέπει να σεβαστείς κάποια πράγματα.

Το πρόβλημα δεν είναι απλά ότι αφαίρεσαν μεγάλα κομμάτια πλοκής επειδή δεν είχαν τα δικαιώματα να το κάνουν. Το πρόβλημα είναι ότι αφαίρεσαν κομμάτια που επηρέασαν την πορεία και την διαμόρφωση και των χαρακτήρων και της μυθολογίας με την οποία αποφάσισαν να ασχοληθούν. Πιο το νόημα αυτής της εισαγωγής έτσι όπως δόθηκε; Τι ακριβώς έδωσε στην ιστορία δεν μπορώ να καταλάβω;

Εγώ αντίστοιχο παράδειγμα στις ταινίες του Jackson δεν μπορώ να βρω, ούτε καν στα Hobbit. Ακόμα και οι κωλοτούμπες του Legolas δεν κατάφεραν να χαλάσουν τον χαρακτήρα, την ιστορία και την μυθολογία με την οποία καταπιάστηκαν οι άνθρωποι αυτοί.

Εδώ τι βλέπουμε; Fan fiction? οκ έχουμε ξαναδεί fan fiction με μικρά υπέροχα fanmade ταινιάκια όπως το παρακάτω (και δεν είναι το μόνο).

Μια χαρά σεβάστηκαν και την μυθολογία και τους χαρακτήρες και τα πάντα. Όταν θέλεις να ασχοληθείς με μια μυθολογία δεν ξεκινάς ποτέ, μα ποτέ από το 0. Δεν γίνεται, έτσι απλά! Δεν μπορείς να παίρνεις ένα χαρακτήρα και να τον αλλάζεις σε τόσο μεγάλο βαθμό χωρίς λόγο. Σε αυτή την Galadriel δεν υπάρχει τίποτα από Tolkien παρά το ότι ξεκάθαρα τοποθετείται στο σύμπαν του Tolkien και γίνονται αναφορές στην καταγωγή της. Αλλά ακόμα χειρότερα δεν υπάρχει τίποτα γενικά, το μόνο που μου θύμισε είναι κάτι κακοί τηλεοπτικοί χαρακτήρες από σειρές του CW. Legolas, Gimli στις ταινίες μου θύμισαν Star Wars και τους C3PO και R2D2 αλλά και ανάλογα κινηματογραφικά ζευγάρια. Άλλωστε και τα 2 ρομποτάκια του Star Wars επηρεάστηκαν, σύμφωνα και με τον Lucas, από ένα άλλο δίδυμο στην ταινία Hidden Fortress.

Και στα πιο ακραία παραδείγματα μεταφορών που έκαναν μεγάλες αλλαγές στα βιβλία, όπως είναι και το Shining, υπήρχε σεβασμός και στους χαρακτήρες και στην όλη ιστορία. Όλες οι αλλαγές ήταν ξεκάθαρα εμπνευσμένες από το ίδιο το source material είτε αυτό άλλαξε είτε όχι. Δεν μπορώ να δω πως θα μπορούσε κάποιος να ισχυριστεί το ίδιο για το πρώτο επεισόδιο του Rings of Power και την λογική πάνω στην οποία φαίνεται να κινούνται οι τύποι.

Anyway σε όποιον αρέσει καλά κάνει και του αρέσει. Δεν έχω σκοπό να συνεχίσω προσωπικά αφού ήδη από το πρώτο επεισόδιο δεν μου αρέσει καθόλου μα καθόλου η λογική που ακολουθούν. Αν συνεχίσω τώρα απλά θα γίνει τρελό hate watch και θα έρχομαι κάθε βδομάδα να θάβω. Ίσως στο μακρινό μέλλον.

4 Likes

Πόση ώρα έχουμε;

Γκιμλι κλοουν, γενικό depiction Φαραμιρ (ίσως το χειρότερο adaptation από χαρακτηρες) , καθυστερας Ντενεθορ, έμφαση στο action γιατί σινεμά (το Χελμς Ντιπ στα βιβλία παίζει να μην είναι 5 σελίδες, εκεί είναι η μισή ταινία) , Ξωτικά στο Χελμς Ντιπ και army of the dead στα Πελενορ Φιλντζ ( αλλά κατα τα αλλα το theme ειναι the age of men has arrived και united we stand και ο θάνατος του Τheoden παει στον βροντο ξέρω γω)

Προφανώς οι ταινίες ξέρουμε εκ των υστέρων ότι είναι αριστουργήματα και εξαιρετικό σινεμά οπότε δε μένουμε στα παραπάνω (μιλάω για τη πλειοψηφία) αλλά το point μου είναι ότι αν θες να ψάξεις θα βρεις. Δικαιούται και η σειρά leeway σε αυτά μέχρι να δούμε πως θα διαμορφώθει

2 Likes

ξέχασες το skateboard του λεγκολας

2 Likes

Eντωμεταξυ έκανε ήδη ένα ένα παρόμοιο η Γκαλα. Και τότε και τώρα πιστευα ότι είναι ανούσια αυτά ακόμα και για σινεμα, σου σπάνε το immersion πραγματικα χωρίς λόγο :stuck_out_tongue: