χαχα ενταξει ειπαμε να κανουμε λιγο τα στραβα ματια, να ειμαστε λιγο over hyped και να βλεπουμε μια οκ σειρα με μια μάχη επεισόδιου που δεν βλέπουμε συχνά (εως ποτε πλεον) στον σινεμα με μουσικαρες απο το bear McCreary(που ειναι οτι καλυτερο εχει η σειρα) αλλα ο κουμπαρος το γα@#σε…
Ψιλοαντιγραφη two towers ηταν το επεισοδιο…
Ωραιο οπτικα αλλα ενταξει εχει να κανει με το ποσο μπορεις να αποδεχτεις τις τοσες αλλαγες και αν τελικα αυτες οι αλλαγες ειναι για το καλυτερο.Μαλλον δεν ειναι αλλα οκ…
Επειδη δεν ειμαι τοσο φανατικος,αν και ξερω πως είναι κανονικα η ιστορια,δεν με χαλάει ιδιαιτερα.
Αν παρομοια πραγματα γινοταν πχ στο star wars θα τους εβαζα γκαζακια
πως να κάνεις ένα επικό δράμα, δημοσιοϋπαλληλίκι. νταξ, 3-4 ηθοποιοί, το ΕΧΟΥΝ. διάλογοι με πολλές σάλτσες και πολλά δάνεια για να γεμίσουν ενα ανύπαρκτο στόρυ. στέκεται μεν, αλλά με το ζόρι. αν δεν είχε γίνει και λίγο πιο dark θα είχε πάει οχι στο 50 % αλλα στο 10 % θέασης.
Το έχω παρατήσει από το 3ο επεισόδιο αυτής της σεζόν, δεν έχω σκοπό να επιστρέψω ούτε για αστείο, απλά δεν αντέχεται πλέον. Ωστόσο πετυχαίνω μερικά βιντεάκια στο youtube που μου τα εμφανίζει κάθε φορά που βγαίνει νέο επεισόδιο (και καθένα από αυτά δικαιώνει 100% την απόφαση μου) και μόλις είδα… ΑΥΤΟ!!
Summary
Summary
Kill it with fire
χαχαχα ναι συμφωνώ η σκηνη ειναι lame αλλαααα (με φωνη Μανθου Φουστανου)
“δεν ειναι αυτο που νομίζεις να σου εξηγήσω!!”
s2e7
Ναι ξέρω το context είναι διαφορετικό. Μόλις είδα την σκηνή μετά κλίκαρα στο βίντεο που έκανε για το επεισόδιο το κανάλι Men of the West, που ασχολείται με το lore και άκουσα την περιγραφή. Ακόμα και έτσι ήταν tragic όσο εκεί που δεν πάει, έβαλαν και την μουσική αυτή από πάνω…
Όπως είπαν και στο κανάλι, δεν είναι James Bond. Θα μπορούσαν να βρουν έναν άλλο τρόπο. Καλά όχι ότι έχει και πολύ σημασία στην τελική μπροστά στα τόσο εγκλήματα που έχουν γίνει σε αυτή την σειρά.
Το καταλαβαίνω και εχεις δικιο μακαρι πολλα να ηταν αλλιως αλλα δυστυχως μαλλον αυτο ειναι οτι καλυτερο θα μπορουσαμε να παρουμε στην εποχη μας… Εγω το εχω κανει embraced και περνάω καλα και καθε φορα γελαω οταν βλεπω στο ιδιο πλανο 1 μαυρο 1 ασιατικο 1 θηλυπρεπή νανο/ελφ/χαφλινγ
Παντως το να βλεπεις αποσπασματικα βιντεο απο anti-woke griefters που εχουν κανει εμποριο το hating της σειρας για να βγαζουν φραγκα απο το κοινο τους, δεν ειναι και πολυ ενδεικτικο.
Δεν εχω δει την δευτερη σαιζον ακομα, μου φαινεται ελαφρως αστειο οτι πολυς κοσμος σχεδον απολογητικα λεει πως τα τελευταια επισοδεια ειναι καλα, λες και ντρεπεται, λες και δεν δικαιωνονται οι προσδοκιες του για κραξιμο.
Δικαιωνομαστε ολοι εμεις που μια χαρα γουστάραμε την σειρα απο την αρχη αλλα δεν μιλουσαμε
Καλά το Men of the West δεν είναι σε καμιά περίπτωση anti-woke, και μόνο μίσος δεν βγάζει στα βιντεάκια που κάνει για την σειρά (άσχετα αν δεν είναι και τοσο fan της σειράς). Δεν είναι φάση nerdrotic κτλ δηλαδή, αυτούς και εγώ τους βαριέμαι. Το συγκεκριμένο κανάλι όπως και το Nerd of the Rings κάνουν νομίζω μια αρκετά δίκαιη κριτική. Ίσα ίσα δηλαδή που για μένα δικαιολογούν πολύ περισσότερα πράγματα από όσο θα περίμενε κανείς με βάση το lore. Ο “West” βέβαια στο τελευταίο επεισόδιο για πρώτη φορά ίσως μπήκε σε φάση hate rant αλλά όχι επειδή η σειρά είναι πολύ woke κτλ.
Προσωπικά με τα 3 πρώτα επεισόδια που είδα (2η σεζόν) απλά κατάλαβα πως η σειρά δεν είναι για μένα, δεν μπορώ να το παρακολουθήσω αυτό το πράγμα ότι και αν είναι. Όποιος καταφέρνει να το δει ως κάτι εντελώς ξεχωριστό και του αρέσει καλά κάνει. Ακόμα και έτσι βέβαια δεν βλέπω κάτι το ιδιαίτερο αλλά περί ορέξεως…
Η αληθεια ειναι οτι ολοι αυτοι οι χιπστεροκραχτες λενε ολο τα ιδια κ πολλες φορες λενε κ πραγματα που δεν ισχυουν. Ουτε εγω τρελαινομαι με την σειρα, αλλα μεταξυ της σειρας κ τυπους σαν τον netdrotic, ψηφιζω την σειρα
Nerdrotic, Critical Drinker και λοιπα alt-right σκουπιδια απλα για πηγαδα.
Men of the West δεν το βαζω στην ιδια κατηγορια μωρε, απλα πιουριστες ειναι, αυτο που λεω ειναι οτι αν εχει αποφασισει ο αλλος να κραξει (για οποιον λογο) το να βρει βιντεακια και σκηνες απο εδω και απο εκει να πιαστει ειναι το πιο ευκολο πραγμα του κοσμου. Ε το εχω βαρεθει αυτο προσωπικα.
Ξανα-disclaimer, δεν εχω δει ακομα δευτερη σαιζον. Πρωτη σαιζον ειχε προβληματα αλλα προσωπικα ασχημα δεν περασα οταν αποφασισα οτι ειναι fanfic στο lore του Τολκιν και σταματησα να ψαχνω τι αλλαξαν και τι δεν αλλαξαν.
Δεν έχω δει δευτερόλεπτο από την 2η σεζόν αλλά χθες μίλησα για την σειρά με έναν κολλητό φίλο γιατί μου έλεγε ότι γουστάρουν παρά πολύ με την γυναίκα του, και πως η σειρά είναι πάρα πολύ καλή.
Ούτε αυτός δεν είναι φανατικός Τολκινακιας ούτε εγώ, οπότε την 1η σεζόν την απολαύσαμε και οι δύο πάρα πολύ.
Το γαμάτο με τους Τολκινακηδες βέβαια είναι πως αν είχαν την ίδια αυστηρή αντιμετώπιση με τις ταινίες του Τζάκσον, σίγουρα δε θα έβρισκαν αριστουργήματα τις πρώτες 3 ταινίες, και θα έβρισκαν σκουπίδια τα τρία Χόμπιτ.
Καλα για μενα εχουν θεμελιωδεις δκαφορες στην προσεγγιση κ γι αυτο κερδιζει πανευκολα ο Τζακσον, οτι αλλαγες κ να κανε, οι οποιοιες ειναι ανεπαισθητες σε σχεση με το τι γινεται τωρα, αλλα αναγνωριζω οτι κ η σειρα δινει σε φασεις πολυ καλες σεκανς.
Τουλάχιστον τα δύο από τα τρία Hobbit σκουπίδια θεωρούνται έτσι κι αλλιώς
Από περιέργεια ποια από τα 3? Εγώ θεωρώ και τα τρία σκουπίδια, αλλά το τρίτο βλέπεται για μένα οκ.
Οι φανς του ΛΟΤΡ τα θεωρούν αξιοπρεπή σε γενικές γραμμές νομίζω. Τύπου τιμια 7αρακια.
2 και 3. Το 1 όταν βγήκε θυμάμαι είχε επίσης ξενίσει τους φανατικούς με τον βαθμό απόκλισής του από την πηγή, αλλά σκουπίδι είμαι σχεδόν σίγουρος ότι δεν είχε θεωρηθεί.
Το είχα δει σινεμά και είχα ψαρώσει. Την τελευταία φορά που το είδα βέβαια εννοείται ότι έπεσε πολύ στα μάτια μου. Αλλά και πάλι το θεωρώ μακράν το καλύτερο της τριλογίας. Το 2 και το 3 πραγματικά δεν βλέπονται.
Στα της σειρας για αυτους που βλεπουν για εμενα το βασικο πρόβλημα ειναι η απεικόνιση του time passes.
Στην πολιορκία βαλε ρε άνθρωπε μια ένδειξη ποσες μερες εχουν περάσει απο την αρχή ισα ισα θα γινει και πιο δραματικο
s2e7
Η μεγαλύτερη διαφορά μεταξύ των ταινιών του jackson (και των 6) και της σειράς είναι το immersion στον κόσμο της μεσης-γης. Ο jackson και στις 6 ταινίες σε έβαζε κανονικά στην μέση-γη. Εδώ στην πρώτη σεζόν ούτε κατά διάνοια δεν έγινε αυτό. Και όσο είδα από την 2η τα ίδια και χειρότερα ίσως. Ο χρόνος, οι αποστάσεις που καλύπτονται σε χρόνο μηδέν και πολλά άλλα που ήδη έχουν αναφερθεί είναι οι σημαντικότεροι λόγοι (αλλά όχι οι μόνοι). Σχεδόν τα πάντα μοιάζουν σε βρίσκονται στην ίδια γειτονία και δεν υπάρχει καμιά απολύτως αίσθηση χρόνου.
Χθες είδα αυτό κάπου και γέλασα.
Πρέπει να είναι από το 7ο της 2η σεζόν. Αλλά κατάλαβε κανείς πόσος χρόνος έχει περάσει από την πρώτη φώτο και έχει αλλάξει τόσο πολύ το μέρος;
Καλα αυτο ισχυει και για τις ταινιες του Τζακσον.
Η γελοιοτητα του “τα Ναζγκουλ μπορουν να καταλαβουν ακριβως που ειμαστε απο 3000 ετη φωτος μακρια αν ειμαστε πανω στο μονοπατι, αλλα αν ειμαστε τρια μετρα απο το μονοπατι δεν μας βλεπουν ουτε αν ειναι διπλα στην ανασα μας” δυσκολα μπορει να ξεπεραστει απο οτιδηποτε στο Rings Of Power. Και δεν ειναι η μονη χαζομαρα του Jackson αλλα τελος παντων. Εγω παντως μια χαρα ενιωθα οτι ειμαι στην Μεση Γη στην πρωτη σεζον. Ειδικα τα σπηλαια των νανων ηταν καλυτερα κι απο τις ταινιες, σορρυ νοτ σορρυ.
Τα Χομπιτ δεν ανηκουν στην ιδια προταση με τα τρια LOTR παντως, 2-3 κλασεις διαφορα σε ποιοτητα.