Πα’ότι έχω πολλές ενστάσεις, σας δινω μια ωραία λίστα για συζήτηση
από τη λίστα, η ευχαριστη εκπληξη για μενα ηταν ο Αόρατος άνθρωπος.
Πα’ότι έχω πολλές ενστάσεις, σας δινω μια ωραία λίστα για συζήτηση
από τη λίστα, η ευχαριστη εκπληξη για μενα ηταν ο Αόρατος άνθρωπος.
Συμπαθητική λίστα, προφανώς έχω ενστάσεις με διάφορα (όπως και σε κάθε λίστα όπως είναι φυσικό). Κάπου τα μισά δεν έχω δει και από τα μισά που έχω δει διάφορα δεν τα έχω σε τόση εκτίμηση, αλλά γενικά δίνει ωραία τυράκια.
Σαν γενικότερη παρατήρηση, ωστόσο, έχω να πω πως μετά την τρικυμία των late 00s και των 10s, στα 20ς φαίνεται πως το ιδίωμα ανακάμπτει σε κάποιο βαθμό και αυτό είναι που με χαροποιεί ιδιαίτερα.
To είδα χθες, θα εντυπωσιαστω αν δεν εχει γραφτει εξ’ ολοκληρου απο chat GPT (minus the edits).
Αρκετες κακες ταινιες, κατα τα αλλα, αλλα και μερικες πολυ αγαπημενες μου των τελευταιων ετων.
γραψε ρε μαν δυο λογια παραπανω - πχ ποιες σου άρεσαν.
εξαιτιας του φόρουμ, είδα τον πίθηκα the Monkey, χθες.
fun ήταν, μου άρεσε περισσότερο από Longlegs, έχει στυλ ο τύπος, αλλά δεν ξετρελάθηκα.
Να πεταχτώ εδώ περί The Monkey και να πω πως το γούσταρα αρκετά, είχα καιρό να δω horror comedy που να μην γίνεται σαχλό ή αναίτια over the top. Πολύ μετρημένη ταινία σκηνοθετικά και σεναριακά, πέρασα πολύ καλά.
Αυτές
:
plus Nope (ειμαι απο αυτους), Sinners (top3 χρονιας για μενα εφετο, εχουν γραφτει ολα περιπου), When Evil Lurks που τσίμπησα απο εδω από πρόταση @martian, Barbarian που ειναι απο τις καλυτερες ταινιες της τελευταιας πενταετιας για μενα στη φαση, Talk To Me για πρωτη προσπαθεια συμπαθες αλλα δεν με επιασε εμενα, (δεν εχω δει ακομα Weapons), Pearl, Invisible Man, αυτά κρατάω. Ι Saw The TV Glow δεν ένιωσα πχ, και Skinamarink (που παντα το βγαζει το chat σε καθε τετοια λιστα), το θεωρω προσωπικα απατη.
Ίσως δω το We’re All Going to the World’s Fair, θα δειξει.
Θυμάμαι πως με τον Αόρατο Άνθρωπο είχα χοντρά θέματα και δεν μου άρεσε καθόλου, αλλά δεν θυμάμαι να αναπτύξω το γιατί. Αυτό συμβαίνει όταν δεν γράφεις/συζητάς κάπου βέβαια, μετά από καιρό μένει κυρίως η εντύπωση.
Late Night with the Devil άξιζε ένα spot πάντως
Επίσης, το Smile 2 ήταν εντελώς διαφορετικό επίπεδο από το πρώτο - το προτείνω προσωπικά ανεπιφύλακτα σε όποιους άρεσε το πρώτο (και γενικότερα δηλαδή)
Επίσης, αν και με το έναμιση πόδι εκτός κατηγορίας με πρώτη ματιά -αλλά εδώ αναφέρθηκαν άλλα και άλλα που φοράνε προσχηματικά τον μανδύα του horror (και καλά κάνουν προφανώς) εξυπηρετώντας μια διαφορετική εκφραστική ανάγκη- θα μπορούσε να μπει σε μια τέτοια λίστα (για εμένα τεσπά) και το Bones and All του Γκουαντανίνο
Και Bring Her Back αφου εβαλαν και φετινες.
First Omen, απολαυστικη σαχλαμαρα παντως.
Για Oddity, το συζητουσα ξανα προσφατα, I can’t recommend it enough.
Το απέσυρα στο 10λεπτο
Πείσε με ρε ![]()
Τύποι άρρωστοι με το χόρορ, ετοιμάζομαι κι εγώ να εορτάσω το Halloween.
Με την ευκαιρία λοιπόν, να πω ότι για τη βραδιά εκείνη είτε θα επιλέξω ένα σιγουράκι αγαπημένο από κάποιο γνωστό franchise που έχω δει άπειρες φορές (Halloween, Friday the 13th, Texas Chainsaw Massacre, Hellraiser, Saw) είτε ένα νεότερης εσοδείας ταινιάκι αλλά με κωμικά στοιχεία ή με στοιχεία αυτοσαρκαστικά απαραιτήτως. Δηλαδή:
Την Samara Weaving (btw στο ιδιο πνεύμα με από πάνω, δείτε και the Babysitter στο netflix ή το καλύτερο Ready Or Not), την έβλεπα και στο Χαλβάη 5-0 σε λούπα.

Κατά τα άλλα - NOpe στο Nope (το έκλεισα στο τέταρτο), μου άρεσε αρκετά το Smile για να δω το Νο.2 συμφωνα με Λουπιν, φο βε ρο το Late Night with the Devil, και η σκηνή του ρεστωράν στο Invisible Man, πατάει κάτω πολλά από τα ταινιάκια που συζητάμε εδώ, όταν επίσης παίζει η υπερθεάρα Elisabeth Moss, που ερμηνευτικά είναι άλλο λέβελ.
Για Oddity λένε πολλοί, περιμένω να σφίξουν τα κρύα.
Absolute modern day scream queen, don’t @ me.
Λίγο πιο στριφνό, αλλά επιλογάρα σε κάθε περίπτωση:
Συμπληρωματικά στην κουβέντα για 20ς, φετινό βραβείο οπαδικού σλάσερ χωρίς φρουφρού κι αρώματα, δέκα κουβάδες αίμα κι ένα διαμελισμένο όνειρο:
@montecristo με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνο.
Για Oddity μη σε πάρω στο λαιμό μου, αλλά πολύ χασμουρητό.
Αύριο σε σινεμά - χωρίς περιττές συστάσεις :
Επίσης έχω σε λίστα αναμονής για αυτές τις μέρες τα εξής :
και
Σε άλλα σχετικά νέα, είδα τις προάλλες στο Cinobo το Funny Games του Haneke που μπαίνει αυτόματα στην κατηγορία ταινιων που θα ήμουν πιο ευτυχισμένος εάν δεν έβλεπα ποτέ, όχι γιατί είναι κακή ταινία αλλά γιατί είναι γεμάτη κακία.
Έχει δει κανείς κάποιο;
Eγώ δεν είμαι πολύ fan του horror αλλά αν 10 ταινίες μου έχουν μείνει από τα 2020s είναι οι παρακάτω (χωρίς πολύ σκέψη, ότι μου έρχεται στο μυαλό αυθόρμητα + τραβώντας αρκετά από τα μαλλιά το αν μια ταινία μπορεί να ενταχθεί στο horror genre + χωρίς μπλα μπλα γιατί βαριέμαι, οπότε βάζω αφισάκια
) :
Abruptio (2023)
The Innocents (2021)
Nope (2022)

Pearl (2022)
Mad God (2021)

Gretel & Hansel (2020)
His House (2020)
I’m Thinking of Ending Things (2020)
Relic (2020)
The Substance (2024)
και ένα documentary που γαμάει
Woodlands Dark and Days Bewitched: A History of Folk Horror (2021)
οτιδήποτε γύρω στο 5 στο IMDB, με 1,5 λιτρο κολα και 1 κιλό ποπ κορν βλέπεται μια χαρά ![]()
Άντε να τολμήσω και εγώ μια λίστα στα γρήγορα.
Χωρίς σειρά όπως μου έρχονταν στο μυαλό (και με λίγη βοήθεια από IMDB)
Knock At The Cabin (αρκετά υποτιμημένο θαρρώ, μου έμεινε αρκετά από τότε που το είδα, δεν ξέρω γιατί δεν γίνεται μεγαλύτερη αναφορά)
Late Night With The Devil
Oddity
Smile (Είδα και το sequel πρόσφατα και απλά δεν. Σαν το το πήραν πιο σοβαρά από ότι έπρεπε. Φάση try to hard για μένα)
X/Pearl/MaXXXine (Όλη η τριλογία είναι πιθανότατα ότι καλύτερο βγήκε στο είδος ως τώρα αυτή την δεκαετία)
Relic
A Quiet Place Day One (Μεγάλη έκπληξη, παίζει να είναι και η αγαπημένη μου της τριλογίας)
The Substance
The Night House
The Invisible Man
Run
Moloch
Evil Dead Rise
No One Will Save You
Humanist Vampire Seeking Consenting Suicidal Person
Birth/Rebirth
The Innocents
The Cursed
Προσπάθησα να μείνω σε καθαρά horror πεδία και να μην πάω και τόσο σε mystery/thriller. Πολλά που δεν έχω δει ειδικά φέτος που μας τελείωσε το torrent ![]()
Πάρα πολύ καλό revamp, του το δίνω.