Τύποι άρρωστοι με το χόρορ, ετοιμάζομαι κι εγώ να εορτάσω το Halloween.
Με την ευκαιρία λοιπόν, να πω ότι για τη βραδιά εκείνη είτε θα επιλέξω ένα σιγουράκι αγαπημένο από κάποιο γνωστό franchise που έχω δει άπειρες φορές (Halloween, Friday the 13th, Texas Chainsaw Massacre, Hellraiser, Saw) είτε ένα νεότερης εσοδείας ταινιάκι αλλά με κωμικά στοιχεία ή με στοιχεία αυτοσαρκαστικά απαραιτήτως. Δηλαδή:
Την Samara Weaving (btw στο ιδιο πνεύμα με από πάνω, δείτε και the Babysitter στο netflix ή το καλύτερο Ready Or Not), την έβλεπα και στο Χαλβάη 5-0 σε λούπα.
Summary

Κατά τα άλλα - NOpe στο Nope (το έκλεισα στο τέταρτο), μου άρεσε αρκετά το Smile για να δω το Νο.2 συμφωνα με Λουπιν, φο βε ρο το Late Night with the Devil, και η σκηνή του ρεστωράν στο Invisible Man, πατάει κάτω πολλά από τα ταινιάκια που συζητάμε εδώ, όταν επίσης παίζει η υπερθεάρα Elisabeth Moss, που ερμηνευτικά είναι άλλο λέβελ.
Για Oddity λένε πολλοί, περιμένω να σφίξουν τα κρύα.
Absolute modern day scream queen, don’t @ me.
Λίγο πιο στριφνό, αλλά επιλογάρα σε κάθε περίπτωση:
Συμπληρωματικά στην κουβέντα για 20ς, φετινό βραβείο οπαδικού σλάσερ χωρίς φρουφρού κι αρώματα, δέκα κουβάδες αίμα κι ένα διαμελισμένο όνειρο:
@montecristo με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνο.
Για Oddity μη σε πάρω στο λαιμό μου, αλλά πολύ χασμουρητό.
Αύριο σε σινεμά - χωρίς περιττές συστάσεις :
Επίσης έχω σε λίστα αναμονής για αυτές τις μέρες τα εξής :
και
Σε άλλα σχετικά νέα, είδα τις προάλλες στο Cinobo το Funny Games του Haneke που μπαίνει αυτόματα στην κατηγορία ταινιων που θα ήμουν πιο ευτυχισμένος εάν δεν έβλεπα ποτέ, όχι γιατί είναι κακή ταινία αλλά γιατί είναι γεμάτη κακία.
Έχει δει κανείς κάποιο;
Eγώ δεν είμαι πολύ fan του horror αλλά αν 10 ταινίες μου έχουν μείνει από τα 2020s είναι οι παρακάτω (χωρίς πολύ σκέψη, ότι μου έρχεται στο μυαλό αυθόρμητα + τραβώντας αρκετά από τα μαλλιά το αν μια ταινία μπορεί να ενταχθεί στο horror genre + χωρίς μπλα μπλα γιατί βαριέμαι, οπότε βάζω αφισάκια
) :
Abruptio (2023)
The Innocents (2021)
Nope (2022)

Pearl (2022)
Mad God (2021)

Gretel & Hansel (2020)
His House (2020)
I’m Thinking of Ending Things (2020)
Relic (2020)
The Substance (2024)
και ένα documentary που γαμάει
Woodlands Dark and Days Bewitched: A History of Folk Horror (2021)
οτιδήποτε γύρω στο 5 στο IMDB, με 1,5 λιτρο κολα και 1 κιλό ποπ κορν βλέπεται μια χαρά ![]()
Άντε να τολμήσω και εγώ μια λίστα στα γρήγορα.
Χωρίς σειρά όπως μου έρχονταν στο μυαλό (και με λίγη βοήθεια από IMDB)
Knock At The Cabin (αρκετά υποτιμημένο θαρρώ, μου έμεινε αρκετά από τότε που το είδα, δεν ξέρω γιατί δεν γίνεται μεγαλύτερη αναφορά)
Late Night With The Devil
Oddity
Smile (Είδα και το sequel πρόσφατα και απλά δεν. Σαν το το πήραν πιο σοβαρά από ότι έπρεπε. Φάση try to hard για μένα)
X/Pearl/MaXXXine (Όλη η τριλογία είναι πιθανότατα ότι καλύτερο βγήκε στο είδος ως τώρα αυτή την δεκαετία)
Relic
A Quiet Place Day One (Μεγάλη έκπληξη, παίζει να είναι και η αγαπημένη μου της τριλογίας)
The Substance
The Night House
The Invisible Man
Run
Moloch
Evil Dead Rise
No One Will Save You
Humanist Vampire Seeking Consenting Suicidal Person
Birth/Rebirth
The Innocents
The Cursed
Προσπάθησα να μείνω σε καθαρά horror πεδία και να μην πάω και τόσο σε mystery/thriller. Πολλά που δεν έχω δει ειδικά φέτος που μας τελείωσε το torrent ![]()
Πάρα πολύ καλό revamp, του το δίνω.
Κοιτάζοντας όσα έχω δει την τρέχουσα δεκαετία, παρατηρώ μια μείωση σε ποσότητα αλλά αύξηση σε ποιότητα των horror ταινιών που έχω δει.
Λίγο ως πολύ έχετε πει όσα θα πω και εγώ, ως τώρα έχω ξεχωρίσει τα:
X/Pearl/Maxxxine (συμφωνώ με @_Dead, ότι καλύτερο και για μένα)
The Substance
Late Night With The Devil
A Quiet Place Part II (μεγάλη έκπληξη)
Halloween Kills
Possessor
Evil Dead Rise
Fresh
Nope
Humanist Vampire Seeking Consenting Suicidal Person
The Innocents
When Evil Lurks
Vermins
Heretic
The Monkey
Bring Her Back
Weapons
Good Boy
Barbarian
@stammargg_v2 Το A Tale of Two Sisters είναι ταινιάρα, νομίζω στα καλύτερα Asian Horror που μπορεί να επιλέξει κάποιος. Και σχετικά με το Funny Games, είναι νομίζω η ταινία που με έχει φθείρει περισσότερο από όσες έχω δει, πραγματικά σαδιστική θέαση. Εκεί με το τηλεκοντρόλ νομίζω φώναξα όντως στην τηλεόραση, έπρεπε κάπως να βγάλω όλη την πίεση που ένιωθα.
Μολις γυρισα απο village . ειχε το nightmare on elm street . Tι ωραια που ηταν οι ταινιες παλια χωρις ολα αυτα τα εφε… Μονο αισθηση και μουσικη
Μάλλον έχω ξεχάσει και άλλες, δεν πειράζει:
Weapons (2025)
28 Years Later (2025)
Bring Her Back (2025)
Sinners (2025)
Until Dawn (2025)
Infested (2023)
Talk to Me (2022)
Darkling (2022)
Evil Dead Rise (2023)
Piggy (2022)
Terrifier - ΟΛΑ