Tim Burton! Αγαπημένη ταινία

Σκαθαροζούμης.

Batman 1-2 πρωτα πρωτα
μετα Beetlejuice k Edward Scissorhands !! Ωραιο πολλ !!!

Χριστουγεννιάτικος Εφιάλτης… και μετά Sweeney Todd… και μετά Νεκρή Νύφη… ε όλες :stuck_out_tongue:

Έχω δει 156(δεν θυμάμαι αν είναι ακριβώς αυτό ο αριθμός) φορές τον Εξορκιστή και κάθε φορά μου φαίνεται πιο αστείο!
Από Σκαθαροζούμι of course…

Οι μόνος ταινίες που δεν μου άρεσαν όσο οι άλλες ήταν τα batman και ο πλανήτης των πιθήκων, αλλά και πάλι λέω σε σχέση με τα υπόλοιπα.

Αγαπημένο σαφώς το κλασικό Nightmare Before Christmas.To λάτρεψα όταν το είδα και δεν ξέρω πόσες φορές το έχω δει από τότε.

Βέβαια μετά το χάος καθώς δεν ξέρει τι να πρωτοπείς καθώς για κάθε ταινία θα υπάρχει κάτι που θα την βάζει πρώτη από την άλλη, δλδ φαύλος κύκλος.

Ο Depp από την άλλη έχει δέσει σαν συνεργασία με τον Burton και ως λογικό αποτέλεσμα οι πολλές καλές ταινίες…έχει βάλει και αυτός δλδ το χεράκι του για να γίνουν επιτυχίες.

Now playing: Amorphis - Weeper On The Shore
via FoxyTunes

Ακριβώς αυτό.Δεν μπορώ πλέον να φανταστώ κανέναν άλλο ηθοποιό στη θέση του Depp στις ταινίες του Tim Burton.Είναι όντως φοβερή η συνεργασία τους.:slight_smile:

Batman 1 & 2 . Πραγματικα αυτα τα 2 πανε μαζι, σαν μια “ενιαια” θεματικη σε 2 επεισοδια.
Αν επρεπε παρολα αυτα να επιλεξω ενα, θα ηταν το δευτερο Batman, που ειναι ενα πραγματικο ψυχογραφημα των ανθρωπινων παθων. Απουσιαζει το παρανοϊκο χιουμορ του πρωτου με καποιες στιγμες μονο μιας διασκεδαστικης (?) νοσηροτητας στα ορια της διαστροφης.

Επισης θεωρω οτι η χημεια με Depp ειναι μεν υπαρκτη αλλα δεν αγγιζει το βαθος που ειχε η συνεργασια με τον Michael Keaton που ειναι κατα την αποψη μου κλασεις ανωτερος ηθοποιος απο τον Depp, ο οποιος εχει μεν αξιοπρεπεστατη παρουσια στην φιλμογραφια του Burton αλλα οι σπουδαιες ερμηνειες του ηταν σε αλλες ταινιες εκτος της συνεργασιας (Blow, The Dead Man).

Ο Danny Devito αγνωριστος, η Pfeifer λιωνει και το ατσαλι στο σπαθι του DeMaio, η μουσικη πρωταγωνιστικη , η σκηνη στον χορο μασκε με την υποκρουση Banshees αξεχαστη… χτυπας ανετα οργασμο με την συγκεκριμενη ταινια λεμε!

Ο “πλανητης των πιθηκων” ειναι με διαφορα η χειροτερη ταινια του…

Ημουνα αναμεσα στα 2 πρωτα και το Big Fish αλλα επελεξα ψαλιδοχερι τελικα

Δεν θα μπορούσα να τα πω καλύτερα… Όποιος γουστάρει Batman απλά δεν γίνεται να μην θεοποιήσει το Batman Returns…

Το Χειμωνα που ειδα το Big Fish μου αρεσε παρα πολυ.Αλλα εχει και αλλα καλα εργα.

Πρεπει να το ειχα ξαναπει,αλλα και μενα το δευτερο Μπατμαν εχει μια πολυ ξεχωριστη θεση στις αναμνησεις μου…αν και δεν εχει σχεδον καμια σχεση με το κομικ και τους ηρωες-καταστασεις,ειναι ξεχωριστο γιατι ειναι μια γνησια γοτθικη ταινια,με εξαιρετικα σκηνικα,μουσικη,χαρακτηρες,τα παντα ολα τεσπα…ο Μπαρτον προερχομενος απο 2 μεγαλες επιτυχιες του Ψαλιδοχερη και του Σκαθαροζουμη,εχοντας βρει το στυλ του και εχοντας κερδισει την στουντιακη υποστηριξη,κανει αυτο που γουσταρει και το κανει τελεια…σε σχση με το πρψτο Μπατμαν,που το θεωρουσα απο μικρος μαλακια,μιας και δεν εχει καμια σχεση με με την γοτθικη αισθητικη του Μπαρτον,αλλα ειναι ωυχρα σκηνοθετιμενο,με λιγες Μπαρτονικες στιγμες,και γ@μ@ει πατοκορφα το κομικ και τους χαρακτηρες-αν και το ιδιο εκανε και σττο δευτερο,αλλα του βγηκε πολυ καλα-(και ο ιδος απο δηλωσεις του,δεν το θυματε και με τις καλυτερες αναμνησεις,σε σχεση με το 2ο δλδ)…

το Σουίνι Τοντ ηταν τρελη μλκια! φαινεται οτι οι εταιρειες παραγωγης πιεζουν για ευπεπτες ταινιουλες με αυτη τη γκοθικ αισθητικη…

ο burton εκανε ταινιαρες ψαλιδοχερης φυσικα -αυτο ειναι γκοθικ !! ,σκαθαροζουμης και οι αλλες.
ειναι ελεεινο να μιλαμε για burton και να λεμε Σουίνι Τοντ η νεκρη νυφη(σαν animation ηταν σουπερ αλλα σαν θεμα ηταν χαλια)

Το σουινι τοντ ειναι η καλυτερη ταινια του Μπαρτον απο Εντ γουντ εποχης,αντε ακεφαλου καβαλαρη…απλα το κοινο αλλο περιμενε να δει βαση τρεηλερ και αλλο ειδε-μιουζικαλ-…

Eμένα πάντως μου άρεσε το Sweeney Todd…δηλαδή πολλοί κουράστηκαν με τα τραγούδια αλλά εγώ τα βρήκα πολύ μελωδικά και η σκηνοθεσία ήταν πολύ καλή!

Καλό ήταν το Σουίνυ Τοντ, αλλά συγκρινόμενο με τα παλιά του Μπάρτον ήταν σα να συγκρίνεις το Death Magnetic με το Master of Puppets.

Επίσης, πολύ, πάρα πολύ καλός ο Ακέφαλος Καβαλάρης, αλλά θεωρώ λίγο υπερβολή όλες αυτές τις ψήφους που πήρε στο poll.

τα 3 πρωτα της λιστας.

Σκαθαροζουμης, γιατι ηταν ολα τα λεφτα ο Κητον!

Ψαλιδοχερης,γιατι την ειχα δει τοτε στο σινεμα και ακομη χαζευω με το σαουντρακ!

Εφιαλτης πριν τα χριστουγεννα γιατι ειναι φανταστικη δουλεια και νιωθω σαν 8αχρονο καθε φορα που ο Τζακ τραγουδαει “Whats this?”

Sweeney Todd μετά από σκέψη κατέληξα ότι δε μου άρεσε και μεγάλο ρόλο έπαιξε το σάουντρακ, αν και δεν έχω θέμα με τα μιούζικαλ. Άμα δεν είναι έλφμαν η μουσική…
(Υπάρχει μια πιθανότητα να έχω ξαναγράψει στο thread)

Ψαλιδοχέρης…

ED WOOD & MARS ATTACKS.

^^^
πολυ καλες ταινιες και οι 2.
Με σαφως πιο κοντα στα γουστα μου τον Εντ μιας και παιζει ο ΘΕΟΣ Μ.Λανταου τον ρολο του ΘΕΟΥ Μ.Λουγκοσι.
επισης, το γεγονος οτι ο Τζοννυ φοραει μασελα στη ταινια ειναι πολυ αστειο.:stuck_out_tongue:

Ψαλιδοχερης γιατι …

…ειναι αριστουργημα.
μπορεις σε καποιους να μοιαζει με κλασικη αμερικανικη ταινια του σορου…
85 με 95 λεπτα διαρκεια, ενας περιεργος χαρακτηρας, μιαμιση ανατροπες και η κλασικη ψευτοσυγγινιση στο τελος…

αλλα δεν ειναι ετσι…μπορει η συνταγη να ταιριαζει στην ταινια αλλα η ταινια δεν ταιριαζει στη συνταγη…

o ‘‘Edward’’ ειναι και γαμω τους χαρακτηρες/ρολους η οπως αλλιως λεγεται…
δεν ειναι “παιδικη” ταινια. ουτε ειναι χωρις ηθοποιους.
εδω μιλαμε για Johnny Depp (ρε εισαι θεος…:!:slight_smile: , Dianne Wiest και Winona Ryder (πρωτα η Dianne Wiest φυσικα…ηθοποιος ρεεεε…)
ασε που οταν την ειδα ειμουν γυρω στα 11-12 και καραγουσταρα…

:arrow: και ενα γεγονος…: μαζευομαστε 100 και κατι ατομα για την συναυλια των maiden το 99 στο περιστερι απο λαρισα με τα δυο λεωφορια μας… και στον γυρισμο το star(καναλι του μολου* αλλα τελοςπαντων) εχει τον ψαλιδοχερη…δεν ξερω τι γινοταν στο αλλο λεωφοριο αλλα στο δικο μας ολοι μα ολοι ειχαμε τα ματια στις 2 tv του λεωφοριου λες και δεν την ειχαμε ξαναδει(ή μαλλον γιαυτο)… και την ειχαμε ξαναδει ολοι…

και η απολυτη πορωση/καφριλα…ενω η ταινια παιζει και ειμαστε μεσα στην πολη ακομη, φυσιολογικα περναμε διαφορους δρομους και αναγκαστηκα ο οδηγος πρεπει και να στριβει…ομως καθε φορα που το εκανε χανοταν η εικονα…!!
μια, δυο… και σε μια φαση σηκωνετε ενας τυπος μεσα στο λεωφοριο και με ανοιχτη την παλαμη προς τον οδηγο και την πιο θυμωμενη φατσα που εχω δει ποτε ουρλιαζει…: [SIZE=“4”]ΣΤΑΜΑΤΑ ΝΑ ΣΤΡΙΒΕΙΣ ΡΕ ΜΑ%^ΚΑ…!!! [/SIZE]

:lol:#-o:lol:#-o:lol:

δεν θα το ξεχασω ποτε… (δεκα χρονια… αν ειναι ποτε δυνατον…!!)

Ο Tim Burton είναι ο αγαπημένος μου σκηνοθέτης, γενικά λατρεύω την αισθητική του και αυτή τη σκοτεινή ατμόσφαιρα που δίνει στις ταινίες του…θα ήθελα να τον γνωρίσω μόνο για να μπορέσω να μπώ στο μυαλό του και να δώ αυτό τον παραμυθένιο κόσμο…Φυσικά ψήφισα Ψαλιδοχέρη:bow: …είναι τόσες οι φορές που τον έχω δεί κ όμως δεν έχω βαρεθεί, κάθε φορά που τον βλέπω νιώθω όπως τότε που τον έβλεπα για πρώτη φορά, πρίν αρκετααα χρόνια…είναι η αγαπημένη μου ταινία, κ αν κάποιος σκεφτεί λίγο καλύτερα την υπόθεση θα δεί ότι δεν είναι απλά ένα μελαγχολικό παραμύθι αλλά μιλάει κ για την περιθωριοποίηση κάποιων ανθρώπων και την προκατάληψη απέναντι στο διαφορετικό…Όσο για τις υπόλοιπες ταινίες λατρεύω το Sleepy Hollow (ο ήχος που κάνει το σπαθί όταν το βγάζει από τη θήκη μου έχει καρφωθεί στο μυαλό :p) και μετά έρχεται ο Χριστουγεννιάτικος Εφιάλτης, ο Σκαθαροζούμης, το Batman Returns, το Mars Attacks!, το Big Fish, το Ed Wood, η Νεκρή Νύφη, το Charlie and the Chocolate Factory (αν κ δε με είχε ενθουσίασει όσο τα προαναφερθέντα) και το Sweeney Todd…επίσης είναι απίστευτη η μικρού μήκους ταινία του, το Vincent (http://www.youtube.com/watch?v=fxQcBKUPm8o) το οποίο υπάρχει ως video στη διασκευή των My Dying Bride στο τραγούδι Roads…το Frankenweenie το οποίο είναι κ αυτό μικρού μήκους έχει επίσης φάση…κ αναμένουμε κ το Alice In Wonderland…:smiley: