Tool: Aenima vs Lateralus

οχι απλα εννοω οτι το 96 ειναι αδιαμφισβητητα Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ δισκος το αενιμα, ενω το λατεραλους ειχε πολλους μνηστηρες να παλεψει για την κορυφη.
ποιο θα μπορουσε να ριξει απο την κορυφη το αενιμα το 96? λες οτι υπηρχε κατι τοσο καλο?

Χμμ για μένα που είμαι γενικά ποιο πολύ του μετάλλου θα σου έλεγα σαν καλύτερους δίσκους τα Politics Of Ecstasy(Nevermore), Bleeding(Psychotic Waltz), Electric Scum(Depressive Age), Zoon(Nephilim) αλλά ακόμα και σε μη μέταλ να το πάμε το πράγμα και να εστιάσουμε στον ευρύτερο χώρο και να δούμε λίγο και το θέμα “έξυπνη μουσική”(τους οποίους Metal δίσκους που ανέφερα τους εντάσω σε αυτή την κατηγορία, πολύ περισσότερο από κάτι Black Water Park που ανέφερες ) πρώτο-πρώτο μου έρχεται στο μυαλό το Through Silver In Blood.

εγω προσπαθουσα ν απαντησω περισσοτερο αντικειμενικα και εμπορικα για εκεινη την εποχη. και τι ηταν γενικοτερα αποδεκτο στο μεταλ.
αλλα δεν μπορουμε να συμφωνησουμε ποτε μαλλον σε τετοιες διαδικασιες, αφου η υποκειμενικη αποψη υπερτερει. (ας πουμε απο Nevermore o δισκος του 96 κατ εμε ειναι πιο κατω στις προτιμησεις μου απο τα Dead Heart k Godless και δεν θα το εβαζα ποτε τοσο ψηλα)
απο την αλλη -οπως βλεπεις και απο το nickname μου κτλ- υπερσυμφωνω για το through silver… αλλα ποιος μας ακουει!!! \m/

Ωμαγκαντ. ):

Εντάξει έτσι σε καταλαβαίνω αλλά πέρα από την εμπορική αποδοχή να κοιτάμε λίγο και τι παρακαταθήκη αφήνει ο κάθε δίσκος. Μπορεί οι Metal δίσκοι που ανέφερα να μη γίναν τόσο μεγάλες σχολές αλλά το Through Silver είναι μια σκηνή μόνο του.

μεγα κουβεντα! συμφωνω

διχως να θελω να φανω εριστικος η τπτ

αλλα το ποσο μπροστα ηταν το αενιμα τοτε(αλλα και τωρα) σε σχεση με το 99,9% της τοτε(τωρα) ροκ μουσικης

φαινεται απο το πως ακομα κ τωρα,σχεδον 15 χρονια μετα τη κυκλοφορια του,πολυς κοσμος δεν εχει καταλαβει τι ηταν/ειναι το αενιμα

κ το συγκρινει με το lateralus

το οποιο οκ ειναι δισκαρα αλλα παιδια δεν παιζει καν θεμα συγκρισης.

τι εννοω ?

ειναι τρομερα /ψυχεδελικο/αρρωστο/μεγαλοφυες αλμπουμ το αενιμα.

ειναι μακραν το peak τους συνθετικα κ ως μπαντα(γιατι στο lateralus o maynard εκανε τις βολτες του με τους apc κ ειχε αφησει τους αλλους 3 να γραψουν τη μουσικη)

ειναι το αλμπουμ που εκτος απο τρομερες μελωδιες/εμπνευσεις/στιχους , ολο το αλμπουμ ειναι ποτισμενο απο ενα υπερτατα ψυχεδελικο vibe

ειναι ο ηχος του εγκεφαλου που αφηνει αυτο το επιπεδο κ παει στο επιπεδο 46+2 (googlαρετε τι σημαινει το κομματι κ ειδικα οι στιχοι του)

jung
timothy leary
bill hicks
castaneda

ολοι αυτοι ειναι μεσα στο αλμπουμ κ τρωνε μανιταρια με τον maynard κ την παρεα τους

δειτε κ πως εβγαιναν κ πως επαιζαν στην περιοδεια κ καταλαβαινετε οτι μιλαμε για μια μπαντα απο το μελλον/παρελθον

παλι με καυλωσατε κ θα βαλω να καω με 3rd eye απο salival ρε κουφαλες :stuck_out_tongue:

αυτα.

Awake έχεις δίκιο τελικά. Πολύ μαλακία δίσκος το Lateralus, το Aenima είναι καλύτερο.

e μα άμα δε συγκρίνεις το άενιμα με το λατεράλους, με τι θα το συγκρίνεις?
Με το “παίζεις με τη φλόγα”?

με αυτό αν δεν προσβάλεσε εσύ προσωπικά

http://www.youtube.com/watch?v=-KQl9BbPrKs

ε ΛΕΠΑ άνετα, τι συζυτάμε τώρα.

σημερα ηρθε αυτο το βιβλιο…:
[SIZE=“3”]
The Top 500 Heavy Metal Albums of All Time
Martin Popoff [/SIZE]

και ετσι…:
No 128---->Aenima
No 168---->undertow
Νο 423---->Lateralus

fixed

Χωρίς να θελω να γινουμε μπιλιες…

fixed:!:

Ποτε θα καταλαβετε οτι ειναι 2 εντελως διαφορετικοι δισκοι γαμωτο;;;

ετσι απο περιέργεια για πες και την πρώτη 10αδα…:wink:

με σκοτωνεις και μωλις γυρισα απο γιατρους…

1. METALLICA-master of puppets
  2. IRON MAIDEN-number of the beast
  3. SLAYER-reign in blood
  4. METALLICA-ride the lightning
  5. AC/DC-back in black
  6. BLACK SABBATH-paranoid
  7. QUEENSRYCHE-operation:mindcrime
  8. IRON MAIDEN-piece of mind
  9. VAN HALEN-van halen
  10. GUNS N’ ROSES-appetite for destruction

αυταααα… :slight_smile:

δεν εχει εκπληξεις στις πρωτες θεσεις…
εχει ομως σε μπαντες που δεν μπηκαν…
και επισης σχολια απο τους tool για τον δισκο δεν υπαρχουν ενω στα αλλα εχει…(οχι που θα ειχε σχολια…ποιο ευκολα πιανεις το τζοκερ…)

Χιλιοαναμενομενο μπορω να πω…

χαχα ωραιος…!!
σιγα μην καναν και σχολια το πολυ καμια φοτο(αν ειχε) και αυτη πολυ ειναι… :stuck_out_tongue:

η λιστα δεν ειναι δικη του…
ειναι μετα απο λιστες που του εστειλε ο αγνος μεταλλας…:lol:
οποτε φυσικο ειναι να μην εχει καμια χτυπητη εκπληξη
:slight_smile:

θέλετε να μου πείτε ότι έχετε δει ΠΟΛΛΕΣ φορές το van halen στην δεκάδα ε. μα πού ζω :-s