Tool

νομιζω οτι κανεις λαθος

ο καθες καλλιτεχνης\συγκροτημα εχει μια ιδιαιτερη αποψη ως προς το πως δινει στα εξω την τεχνη του

σου λεει εγω ειμαι ετσι
μυστηριος,μυστικοπαθης,δυστροπος κλπ

τωρα εσενα σου αρεσει η μουσικη μου
οπωτε ερχεσαι στο λαιβ μου
δεν σ’αρεσει?
μην ξαναρθεις
δεν σε υποχρεωσαι κανεις!
και ουτε με υποχρεωνει κανενας οπαδος να παιξω οπως αυτος θα ηθελε

καπως ετσι ειναι σε αυτες τις μπαντες

τωρα βεβαια με το δικιο σου ξενερωσες
οπως και γω

αλλα για την συγκεκριμενη συναυλια δεν φταιει ο καλλιτεχνης
αλλα η διοργανωτρια εταιρεια.

αυτο που χρεωνω εγω στους tool Και σε καθε tool
ή καλυτερα πες σε καθε μεγαλη μπαντα
ειναι οτι μπροστα στον επαγγελματισμο,θυσιαζουν το οπαδιλικι

δηλ ερχεσαι για πρωτη φορα σε μια χωρα,κανε την υπερβαση,παιξε κατι παραπανω!!

τεσπα

“…3 φορές εχω δει τους tool ,3 φορες εχω νιωσει να με παρατανε κατα τη διαρκεια του sex (ουτε καν μετα…). (…)όταν μία μπάντα που βρισκεται τωρα στα πάνω της (και κατα συνεπεια δεν εχει πατησει τα “-ηντα”) σου προσφέρει ένα show διαρκειας με το ζορι 90 λεπτων, την ωρα που βετερανοι οπως οι Pearl Jam, οι Μetallica και o Roger Waters μας εχουν καλομαθει στα δυομισαωρα, καπου αναρωτιεσαι για την αγνοτητα των προθεσεων τους. Και φυσικα υπηρχε διασπαρτη στον αερα η αισθηση της “αγγαρειας”. Απο τη μια η κουρασμενη (και αρκετα χαμηλωμενη) φωνη του Maynard. Απο την άλλη τ’ατελειωτα ιντερλουδια/samples/noise χαλιά/εισαγωγες και λοιπα κολπακια αναμεσα στα κομματια, που ναι μεν δημιουργουσαν ενα εθιστικο και αρκουντως τριπατο vibe, οι μη μαστουρωμενοι ομως που εκεινη τη στιγμη δε βλεπαμε παρδαλες σπειρες, δεν μπορουσαμε παρα να σκεφτουμε οτι “εδω θα μπορουσε να μπει αλλο ενα κομματι”.
Δυστυχως όμως μιλαμε για τους Tool. Μιλαμε για μια μπαντα που προσπαθει (επιτηδες) να μας εκνευρισει μονο και μονο για να αποδειξει οτι ακομα κι ετσι ειναι οτι καλυτερο θα αντικρυσουν ποτε τα ματακια μας…”

Ως φανατικος λατρης του εν λογω συγκροτηματος εκφραζομαι απολυτα μεσα απο το κειμενο αυτο (Metal Hammer τευχος 274 για τη συναυλια των tool στη μαλακασσα) καταλαβαινω ωστοσο οτι για καποιον που βλεπει τους tool ως απλα μια αξιολογη μπαντα (και οχι σαν φιλοσοφια/θρησκεια/φετιχιστικη σεκτα ή οτι αλλο φανταζονται οι στρατιες του tool army) νιωθει δικαιως απογοητευμενος και δε θα τους ξαναπροτιμησει. Οι υπολοιποι απλα θα κανουμε παρτυ καθε φορα που ανακοινωνονται και θα φευγουμε σκεφτικοι αλλα και αποσβολωμενοι απ τα οσα ειδαμε/ακουσαμε μετα…

Σίγουρα έχεις το δικαίωμα να αισθάνεσαι απογοητευμένος, κι εγώ και ο καθένας θα θέλαμε παραπάνω ώρα. Απλά, αυτό είναι το show που δίνουν, γνωστό από πριν. οπότε δε ξαναπάς (όπως και έκανες εσύ συγκεκριμένα που το ξέρω:p , και καλά έκανες αν δε σε καλύπτει).
Αυτό που θέλω να πω είναι πως η τέχνη δεν πάει με το χρονόμετρο. Επείδη πλήρωσες όσα πλήρωσες δε σημαίνει κάτι το ιδιαίτερο, δεν είναι μπουζούκια. Δηλαδή κι εγώ θα γούσταρα να παίξουν άλλη μια ώρα, αλλά τι να κάνουμε, τόσο μπορούν (ή, μάλλον, τόσο θέλουν) και τόσο παίζουν.
Προσωπικά, είχα αρκετές στιγμές ανατριχίλας, και ειδικά στη δεύτερη συναυλία είχα την πιο τριπάτη εμπειρία έβερ σε συναυλία. Κάπου εκεί καταλαβαίνεις ότι τίποτα άλλο δεν έχει σημασία.

Αυτό, οπότε τα υπόλοιπα σχόλια ας μείνουν σε αυτούς που απλά έτυχε και τους άκουσαν ή έστω ανέπτυξαν μια επιδερμική σχέση με το φαινόμενο Tool.
Εξάλλου μια μπάντα σχεδόν εικοσαετίας και με 4 μόλις full length albums, είναι εξορισμού περίεργο να αρέσει σε όλους. Πόσο μάλλον την σήμερον ημέρα, που όλοι ασχολούνται με τους τόρρεντς.

Α, και στις συναυλίες των Tool, ξέρεις τι πρόκειται να δείς ή να μην δείς από την μπάντα. Έτσι ήταν ανέκαθεν.Ούτε εκπλήξεις, ούτε χάρες, ούτε τπτ περισσότερο από τα ήδη καθιερωμένα τους σε κάθε περιοδεία. Απλά μετά έγκειται στην κρίση του καθενός, αν πάει ή όχι να τους δεί.

σε αυτο δεν συμφωνω
και εξηγω
εγω ξερω για τους tool οτι ειναι μια μπαντα που συνδιαζει το show με τη μουσικη τους
και οταν η μουσικη τους ειναι κατι που θεωρω κορυφαιο
και παω να δω αυτην την κορυφαια μουσικη,που στην προκειμενη περιπτωση ειναι τα τραγουδια τους, και αντι να ακουσω μερικα απο τα πιο κορυφαια τραγουδια τους,ακουω πειραματισμους,ε δεν γινεται να χω την χαρα που περιμενα.

νταξ εχεις γραψει επη
και πας καπου για πρωτη φορα
και δεν τα παιζεις
ερχεσαι και δευτερη και παιζεις τα ιδια
ε νταξ,ειπαμε επαγγελματιας,προβαρεις συγκεκριμενα κομματια για τα λαιβ ωστε να τα παιζεις τζιτζι,αλλα κανε και την γαμημενη υπερβολη να νιωσουμε και μεις λιγο,αυτο που νιωθανε οι υπολοιπες χωρες οταν σας βλεπανε στην περιοδεια του lateralus!!!

Δεν τους είδα τότε στη Μαλακάσα γιατί τους είχα δει πιό πριν στο Ελληνικό… Δε μου άρεσε η έμφαση στο laser show και στον 3D ήχο, τα οποία ήταν εντυπωσιακά βέβαια, διότι ήταν σαν η τεχνολογία να υποβαθμίζει τον ανθρώπινο παράγοντα. Αντιλαμβάνομαι αλλιώς την έννοια είτε μιας rock συναυλίας είτε (για να το επεκτείνω) μιας συναυλίας οποιουδήποτε είδους…

@ιφριτ: Οι λόγοι που δεν ήρθα στη μαλακάσα είναι άλλοι και το ξέρεις. Απλώς εμένα μου τη δίνει το στυλ του Maynard (αυτό το ξέρεις άλλωστε). Αλλά ο maynard δεν είναι οι tool και το γεγονός ότι εγώ διαφωνώ με τον τρόπο του, δε μπαίνει εμπόδιο στο να απολαμβάνω τη μουσική της μπάντας.
Τώρα, όσο για το άλλο, το κείμενο του metal hammer, είναι τραγικό. Ο συντάκτης προφανώς και γουστάρει τους mastodon περισσότερο, και μάλλον περίμενε και την ίδια σκηνική παρουσία από τους tool. Αλλά ρε φίλε, οι tool δεν παίζουν ούτε heavy, ούτε thrash για να παίζουν και να γκαρίζουν όλη την ώρα ‘fuck yeah!’. Για το είδος που παίζουν, και τα ιντερλούδια ταιριάζουν, και τα βίντεα. ¶μα δεν είσαι μαστουρωμένος (όχι απαραίτητα από ουσίες, αρκεί και το θέαμα πολλές φορές…) δε σου φταίνε οι tool.

Πρωτον το κειμενο του hammer ειναι για το terra vibe οπου απουσιαζαν οι mastodon :wink:

Δευτερον δε λεει οτι samples κλπ δεν ταιριαζουν η οτι δεν ειναι ωραια. Λεει οτι αυτος που εκεινη την ωρα ακουει ενα “βζιτ” και βλεπει ενα ωραιο γραφικο στην οθονη οσο κι αν γουσταρει, σκεφτεται οτι θα προτιμουσε να ακουγε το pot η οποιοδηποτε αλλο ασμα του συγκροτηματος. και δε νομιζω πως αυτο ειναι παραλογο αυτο. ωραια τα samples αλλα οταν παιζεις μονο 90 λεπτα και τα ιδια ακριβως τραγουδια που ειχες παιξει την προηγουμενη φορα (που ηταν πριν απο λιγους μηνες) νομιζω πως ειναι υπερβολη.

Τριτον η φραση “οι tool ειναι οτι καλυτερο θα δουν ποτε τα ματακια μας” μαλλον δειχνει οτι δεν περιμενε “fuck yeah” κι απ τους tool.

υ.γ. δεν προσβληθηκα (προς θεου!!) απλα νομιζω οτι ή εσυ το αντιλαμβανεσαι λαθος ή εγω δεν μεταφερω ορθα το γενικοτερο πνεύμα του report που ηταν εκθειαστικό περα απο την μια αυτη παραγραφο.

αυτα…:smiley:

Το είχα διαβάσει αυτό το άρθρο για τους tool, και είχα την εντύπωση ότι ήταν την πρώτη φορα που είχαν έρθει… Τέλως πάντων, δικό μου λάθος… Απλά εγώ λέω ότι προφανώς αντιλαμβανόμαστε διαφορετικά το πως πρέπει να είναι το live τους. Κοίτα, και εγώ όταν έμαθα ότι το setlist θα είναι ίδιο, και εγώ ξενέρωσα. Πάντως την πρώτη φορά που είχαν έρθει, το είχα απολαύσει μια χαρά (αν εξαιρέσεις τον ήχο)

Δε φταινε οι Tool αν ο αλλος ειναι ανοργασμικος και θελει 3 ωρες για να τελειωσει…

Συμφωνώ 100% σε όλα, τα έχω γράψει κι εγώ κάπου αυτά. Ιφριτ συμφωνάμε ρε! Μόνο με τα μπολντ διαφωνώ γιατί δυστυχώς υπάρχει το παράδειγμα άλλης μπάντας, που παίζει 3 ώρες, με εξίσου ή και περισσότερο απαιτητικά κομμάτια. Μιλάω για τους Rush. Ε όχι ρε γαμώτο αυτοί να παίζουν 3 ώρες (στα 60 τους) και οι Τουλ 1 (1 και 30 μαζί με τα ό,τιναναι που ακουγόντουσαν :stuck_out_tongue: ).

Οπότε πιστεύω ότι τόσο ΘΕΛΟΥΝ να παίζουν, όχι ΜΠΟΡΟΥΝ. Και αυτό είναι μαλακία, όχι επειδή πλήρωσα και θέλω να τους ακούσω παραπάνω ώρα (αν και είναι λογικό να απογοητεύεσαι, εμείς πχ κάναμε και ταξίδι για να τους δούμε) αλλά γιατί δείχνουν (δηλ κυρίως ο Μέιναρντ) ότι δημιουργούν από μόνοι τους έναν “μύθο”, σε φάση δεν παίζουμε πολύ, μη μας φωτογραφίζετε, μην αναπνέετε, είμαστε μυστηριώδεις. Αυτό είναι σπαστικό, οκ το πιάσαμε, ανήκετε σε μια ιντελιγκέντσια. Κάντε μας τη χάρη να μας παίξετε κάνα τραγουδάκι ακόμα.

Αυτή η άποψη ωστόσο δε σημαίνει ότι δε θα ήθελα να τους ξαναδώ :wink: Αλλά με μουσικά κριτήρια μόνο, δηλαδή παίζει στη συναυλία να μην περάσω καλά με την έννοια του ότι θα ξενερώσω αν περιμένω 3 ώρες και παίξουν πάλι μόνο 8 κομμάτια ας πούμε. Αυτό. Ενώ πχ με τους Μιουζ που τους κράζεις συνήθως, ακόμα κι αν τεχνικά τα κομμάτια δε συγκρίνονται και το τριπάρισμα (το συναισθηματικό :stuck_out_tongue: ) δεν είναι τόσο έντονο, πέρασα πολύ καλύτερα γιατί έδειχναν ότι είχαν όρεξη, όχι ότι έκαναν ψυχικό.

Εγώ προτιμώ την μυστικοπάθεια από το ποζεριλίκι. Δηλαδή να γίνεται μαϊντανός κλπ. Δε καταλαβαίνω γιατί να ενοχλεί το αυτονόητο: Βγαίνουν στη σκηνή, παίζουν, και αυτό μόνο. Δε νιώθω ότι είναι ψυχικό απ’ τη στιγμή που με ικανοποίησε. Όσο για την ώρα, ένα δίκιο το χεις, αλλά δε χρονομετράται το πόσο θα σε ικανοποιήσει μια συναυλία και γενικώς δε νομίζω ότι θα ήταν καλύτεροι σαν καλλιτέχνες αν έπαιζαν 3 ώρες. Στο κάτω-κάτω, τόσο παίζουν και τόσο έπαιζαν πάντα, όποιος δε θέλει δε πάει. Απλό.

Εγώ δεν προτιμώ κανένα αν και η περίπτωση των Τουλ δεν είναι μυστικοπάθειας αλλά ποζεριάς :wink:

“Κοιτάξτε, κοιτάξτε, είμαστε μυστικιστικοί! Είμαστε αντισυμβατικοί!”.

Αυτό δεν αλλάζει ότι είναι μπαντάρα κτλ, απλά είναι αντιπαθίκλας ο Μέιναρντ.

Σωστή η δεχτσα. Δε με νοιάζουν τα κολλήματα και τα κόμπλεξ που μπορεί να έχει ο Μέιναρντ, τα πιο πολλά τα ανέχομαι άλλωστε. Αλλά είναι αυτό που λέει. Ο άλλος μπορεί να έχει κάνει ταξίδι 5 ώρες ρε πούστη, όταν σου φωνάζει ότι θέλει κ άλλο παίξε 1 κομμάτι ακόμα, τι ψυχή έχει δηλαδή.
Επίσης, το πόση ώρα παίζει κάποιος δεν καθορίζει το πόσο καλός καλλιτέχνης είναι, αλλά το πόσο καλός επαγγελματίας αλλά και το πόσο σωστός σαν άτομο. :wink:

βασικα ο Keenan εγινε “ποζερι” τα τελευταια χρονια

μεχρι το lateralus ηταν οντως μυστικοπαθης!!
δηλαδη μεχρι τοτε νομιζω δεν ειχανε καν προμο φωτογραφιες

και τωρα εχουνε φωτογραφιες στην πισινα με μαγιο!!!νταξ
απλα ειπανε οκ,ο κοσμος μας εχει για θεους,ας το απολαυσουμε λοιπον!!

συνεχιζω να σταζω χολη με κατι που δεν εγραψα…
(btw ifrit ημουν αυτος διπλα στον Bacillus οταν σε συναντησε, σαν σωματοφυλακας του:lol: :lol: :lol: )

Ρε γιατι ξαναλετε τα ιδια?
Τool το μεγαλειο σας τελειωμο δεν εχει! Τελος.-

Το “σαν” τι το εβαλες? Για να κανεις παρομοιωση??8)

ε πρωτη φορα τον εβλεπες δεν ξερεις τι θα γινονταν…:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Σταματήστε να σπαμμάρετε. ¶λλωστε το Βακίλλι πλέον ανήκει στη Σκοτεινή πλευρά και είναι μαθητευόμενος μου.

Μπα, δέχτερ είναι!

Πες, Βάκιλλε!