γιατι βρε
οσοι ακουνε κλασικ μεταλ
ξερουν rush,wishbone ash,blue oyster cult κλπ???
πιστευω ναι.η ακομα και αν ειναι 15 αν συνεχισουνε στο κλασσικο εχουμε περισσοτερες πιθανοτητες να ψαχτουνε παραπανω.το κλασσικο ροκ και μεταλ ειναι η λεωφορος.τα αλλα ειδη ειναι παρακλαδια.και αν το δεις βαθεια το θεμα πολλες φορες δεν μας την σπανε οι μπαντες αλλα οι οπαδοι τους.βλεπεις πιτσιρικαρια να υπερασπιζεται κατι που ακουει μια εβδομαδα σαν να ειναι dio or deep purple or black sabbath.παντως εμπειρικα οσοι και ειδικα οσες πορωνονται με νιου μεταλ ειναι προσκαιρο και μετα λενε πως ηταν παιδικη ανωριμοτητα.οπως μου ειχε πει ενας ιδιοκτητης 50αρης ροκ μαγαζιου.2 πιθανοτητες υπαρχουνε για τους μεταλλαδες.οσο μεγαλωνουν η θα αρχισουν ψαξιμο με underground και θα πανε σε ψαγμενο ροκ μπλουζ τζαζ η θα ακουνε σκυλαδικα.ο καιρος θα δειξει.παντως κουλαρετε λιγο με το νιου μεταλ.
α) οι tool δεν ειναι nu metal
β) τους tool τους ακουνε παρα πολλοι 25 και ανω επειδη ακριβως ξερουν τους rush και τους king crimson
γ) αυτο που λες για το οτι μεγαλωνουν και αλλαζουν γουστα ισχυει γενικα στο ροκ\μεταλ
μπορω να σου πω απειρα παραδειγματα,αλλα δεν θελω να γινω γραφικος
απλα να σημειωσω οτι ολοι αυτοι ακουγανε πριν μια δεκαετια το λιγοτερο!
οπωτε δεν ακουγανε nu metal!
δ) ποιος ειναι αυτος ο παντογνωστης “his word is the law” 50αρης ιδιοκτητης μεταλ μαγαζιου?
παντως για την γενια του που μεγαλωσε με κλασικ ροκ και μεταλ καλα τα λεει!!που ναι ολοι αυτοι που ακουγανε τη μουσικη αυτη τοτε?οεο??
λιγοι μειναν.και ο πατερας μου ροκας και πολοι φιλοι του αλλαξοπιστησαν.εδω ρε συ για να μην παω μακρια συμμαθητες μου που ακουγανε μεταλ δεν ακουει κανεις πια.το θεμα ειναι οτι μπορω να ξεχωριζω τον ποζερα απο αυτον που πραγματικα σημαινει κατι παραπανω το μεταλ γιαυτον.παντως γενικως ειμαι απογοητευμενος απο τους περισσοτερους ελληνες μεταλ φανς.υποτονικες αντιδρασεις στα λαιβ, γκρινια, παρωδικα κοληματα,ποζερια μεγαλη,κομπλεξισμος και αλλα πολλα.οχι ολοι βεβαια.και δυστηχως το φαινομενο δεν ειναι μονο ηλικιακο.βασικα με δυο λογια ο μεσος μεταλλας εχει αρχισει να γινεται σαν τις γυναικες μεταλουδες(αγοραζω σιντι αναλογως το εξωφυλλο,την ομορφια κ.α).μονο νυχια δεν βαφει ακομα.
ε τοτε τα συγκροτηματα τι σου φταινε??
και επιπλεον γιατι ασχολεισαι με το τι κανουν οι αλλοι?
τα πραγματα ειναι γνωστα
ακου μουσικη για την παρτη σου
γνωμη λεω ρε απλα.τι γνωμη μας δεν την λεμε μονο οταν ειναι για καλο.και οταν κατι δεν μας αρεσει την λεμε.και λεω γνωμη μονο οταν εχω ακουσει κατι.ποιον θεωρεις καλυτερο δισκο τουλ?
Πολύ μακριά το πήγατε ρε παιδιά… On topic: Οι Tool είναι πολύ μεγάλη μπάντα.Το γεγονός ότι ηχητικά μπορούν να τους ακούσουν όλοι ανεξαρτήτα από το είδος προτίμησης λέει πολλά για την ποιότητα της μουσικής τους.
ναι το ξερω
απλα δεν εχει νοημα να μπαινεις σε τετοιο τριπακι
aenima και lateralus
μαρεσουν εξισου
γιατι?
θα τα ξανακουσω.ολη μερα ακουω μουσικη και δεν ξερω τι να ακουσω.οποτε το παω αναλογα με την διαθεση.και η διαθεση παει συνεχεια σε επικουρες και χεβιμεταλιες.σημερα πχ ολη μερα ακουω y&t και majesty.
ε κοιτα δεν χρειαζεται να πιεσεις τον εαυτο σου να ακουσει κατι
τα γουστα σου ειναι αλλου
δεν τρεχει κατι
δεν γινεται να μας αρεσουν τα παντα
ή καλυτερα
δεν γινεται να μας αρεσουν τα παντα συγκεκριμενες χρονικες περιοδους
Αυτοί που ακούν με τόση προσκόλληση όση αναφέρεις συνήθως 2 δρόμους ακολουθούν.
- Συνεχίζουν κολλημένα να ακούν τα ίδια πράγματα συνέχεια με αποτέλεσμα να τα σιχαθούν και να το γυρίσουν στα σκυλάδικα που λες και εσύ.
- Κάνουν το ίδιο πράγμα απλά συνεχίζουν χωρίς στην ουσία να ξέρουν τι τους αρέσει με αποτέλεσμα να το κάνουν πατέντα και συνήθεια.
Δε λέω πως ότιδήποτε καινούργιο βγαίνει πρέπει ντε και καλά να σου αρέσει επειδή όλοι λένε πόσο θεικό είναι, ούτε να αρχίζεις την αρχαιοκαπηλία παλιών συγκροτημάτων για τον ίδιο λόγο. Απλά να είσαι ανοιχτός σε οτιδήποτε ακούς(είτε έρχεται από το παρελθόν της μουσικής, είτε από το παρόν), να ξέρεις τι θες, τι σε αγγίζει και τι είναι εντώς της αισθητικής σου. Με αυτό τον τρόπο θα διευρύνεις τα ακούσματα σου και την αισθητική σου, όχι με το παπαγάλισμα ότιδήποτε σου τσαμπουνα ο καθένας. Ο ελιτισμός και η Trueίλα δεν είναι καλά, σε οδηγούν σε ηλίθιες κολλημένες επιλογές που και ο ίδιος θα διαπιστώσεις αργά η γρήγορα ότι δεν σε αντιπροσωπεύουν. Sorry αν ακούστηκα πολύ μεταλλοξερόλας.
αναβαλλεται ι εκστρατεια εναντιον των βανδαλων?οκ βαζω τα σπαθια πισω.θα την παρουμε την πολη καποτε μα τον οντιν.:lol: :roll:
- απορία ενός άσχετου: γιατί όλες αυτές οι ωραίες συζητήσεις ειδικά σ’ αυτό το έρμο θρεντ των Tool? * :-s
Γιατί κάπου πρέπει να βγούμε και εμείς Off Topic. Τι σκατά Forum που σέβεται τον εαυτό του είναι αυτό αν δε γίνεται. Άσε που είναι και αγαπημένη μου συνήθεια.
:lol: :lol: :lol:
ετυχε.οταν ξεκιναει διαμαχη για μια μπαντα ι συγκουση αποψεων καταληγουμε σε αλλους δρομους.αν και υπηρξαν αλλες μπαντες που διχασαν πολλυ περισσοτερο το μεταλ κοινο.οι μεσουγκες πχ
Τελικά για να πιάσει μια μπάντα στο φόρουμ 40 σελίδες πρέπει ή να διχάζει πολύ, οι μισοί να τη λατρεύουν και οι άλλοι να τη βρίζουν (π,χ Tool, Manowar) ή απλά να ανήκει στα 2-3 γνωστά μεγαθήρια (για μέταλ μιλάμε πάντα).
Για τους Μεσούγκες βγήκα off topic στο Thread του Rock Em All, διαβασε τα εκεί, δε θα βγώ Off Topic και εδώ. Βέβαια δεν μπήκα και ποτέ On Topic αλλά αυτό είναι άλλο.
μισει κανεις τους manowar?βγαζω το τσεκουρι της φωτιας.αφηνω τις γυναικες στην χαρλευ και καταιβενω.παει τωρα μου πεσε και το σουβλακι στην μπυρα.μπεργκκκκκκκ.:lol: :lol:
εγω τους ΣΙΧΑΙΝΟΜΑΙ.θα μου αφαιρεθει το δικαιωμα?το thread ειναι για τους tool.για manowar εχει αλλα 80 εκατομμυρια.μη χανεις το χρονο σου τζαμπα
ελα ρε πλακα κανω.πολλοι τους μισουνε θανασιμα οπως και τον θεο κινγκ νταιαμοντ.ενταξει αμα δεν κανουμε και λιγο χαβαλε δεν βγαινει η ζωη.