Άκυρο,λάθος.
Εμένα μου τη σπάει αυτή η άποψη, ότι δηλαδή πρέπει να έχεις ακούσει τις μεγάλες μπάντες με ιστορία κλπ. Αν έχω τη διάθεση, θα το κάνω, όμως δε βρίσκω το λόγο που το άκουσμα θα με κάνει να είμαι ανώτερος και η γνώμη μου να έχει περισσότερη βαρύτητα. Δηλαδή κάποιος που δεν άκουγε παλίες prog μπάντες αλλά έχει λιώσει τις τωρινές δεν μπορεί να ξεχωρίσει το καλό prog?
μπας και εισαι ο γιος του μαρκου σεφερλη ???
Οι Tool ειναι πολυ μεγαλη μπαντα! Απο τα γκρουπ που χρειαζονται χρονο…οταν ομως σε κερδισει ενα κομματι τους μετα απλα υποτασσεσαι! Ολοκληρωτικα! Εγω την πρωτη φορα που τους ακουσα δεν μου εκαναν κατι! Οταν το ακουσα μετα απο κανα 6μηνο τοτε εγινε το κακο! Με στοιχειωσαν!!! Ετσι εγινε και με αλλους! Οποτε δεν υπαρχει λογος για κραξιμο! Ειναι γκρουπαρα και οποιος τους γουσταρει καλα κανει, οσοι παλι δεν…ας μην ειναι καθετοι γιατι αν αυριο μεθαυριο αλλαξουν γνωμη…απλα θα κραχτουν
Για να μην βιαστει καποιος να πει το ο,τιδηποτε λατρευω Rush, King Crimson, Yes και λοιπα prog rock groups με μεγάλη ιστορια!!!
Αυτα…
Αν έχεις ακούσει και το live τους παρέα με τους King Crimson …
Γενικότερα υπάρχει μεγάλη μεμψιμοιρία για τους Tool από “χεβιμεταλάδες”. Βλέπετε, είναι μεγάλη απειλή ένα group το οποίο είναι ευρύτερα γνωστό στους εκτός μέταλ κύκλους (οι Tool βέβαια θα πρέπει να πούμε πως ποτέ ΔΕΝ ήταν μέταλ, έτσι?, άποψή μου αυτή), να προηγείται με γκολ απ’ τα αποδυτήρια σε μπάντες like Dream theater, Fates warning. Οι Fates βέβαια το ‘χουν παραδεχτεί, οι Theater το μόνο που ξέρουν να κάνουν είναι να κοπιάρουν το Forty six & 2 και να υπερηφανεύονται οι οπαδοί τους τι κομματάρα γράψανε οι θεοί με τα 76767χορδα μπάσα και τις 86873 κιθάρες. Αυτή η αφ’ υψηλού κοσμοθεωρία πάει περίπατο λοιπόν. Επίσης δεν μπορώ να καταλάβω τι λογική <εφόσον δεν έχεις ακούσει prog πως ακούς Tool>. Δηλαδή σε αντίθετη περίπτωση δεν έχει κρίση κάποιος? Όταν ακούω μεγάλα σε διάρκεια κομμάτια με ένα σωρό υπερφίαλα πληκτικά σόλα βγάζω σπυράκια, σκουπίδια αμέσως. Οι Tool αν και έχουν μεγάλα σε διάρκεια κομμάτια, ούτε πρήξες είναι με σόλα κτλ. ούτε ποζέρια, “κοιτάχτε τι μεγάλοι παίκτες που είμαστε”. Η σκηνική τους παρουσία ξενίζει πολλούς, ένα αντιτάρ σταριλίκη, δεν αμφιβάλλω ότι ο Maynard την έχει δει πλέον, αλλά προτιμώ αυτή τη στάση, την οποία πλάσαραν ανέκαθεν κιόλας παρά να φοράνε πέτσινα με ανοιχτά γιλέκα να φαίνεται το δασύτριχο στήθος και να πατάνε με τις μπότες τους πάνω στους ενισχυτές. Για να συνοψίσω κάπου υπήρξε το group που γέμισε το κενό που είχα πάντοτε μέσα μου ψάχνοντας να βρω μία μπάντα με σκληρή μουσική και αισθητική, καθαρά φωνητικά και ακραίες απόψεις δείχνοντας cool παράλληλα δίχως όμως να βγάζει κορόνες, να κραδαίνει τσεκούρια και οτιδήποτε άλλο μέταλ κακέκτυπο. Αγόρασα το Aenima απολειστικά και λόγω εξωφύλλου χωρίς να τους έχω ακούσει ποτέ και κτύπησα φλέβα χρυσού. Το jimmy εξάλλου απ’ το συγκεκριμένο album είναι punk αν με νοείτε. Άρα που το κακό κάποιος που ξεκίνησε ακούγωντας Blur/Verve, χάρηκε την εφηβεία του με αρκετό punk πέρασε σε Joy division/Echo & the bunnymen, ανέβηκε στην αμαξοστοιχία του nu-metal θέλοντας να το παίξει trendy (όχι δε μετανιώνω ποτέ για τους Korn), να κατασταλάξει στους Tool. Το επόμενο φυσικό στάδιο που είναι και αρκετά πιο μεστό περιλαμβάνει αρκετά electronica ακούσματα πράγμα απολύτως υγιές…
υγ. Ποτέ δεν θεώρησα ροκά τον εαυτό μου, είναι μια έκφραση fake για μένα. Από μέταλ έχω ακούσματα αλλά πολύ συγκεκριμένα. Απεχθάνομαι μπάντες όπως Manowar, Iron maiden (ναι, ναι, τους σιχαίνομαι, Metallica άκουγα παλιότερα) και γενικότερα ότι δήποτε έχει να κάνει με power-πα… και progressive-πριξαρχ… Αυτά και ελπίζω οι μοντ να αφήσουν τις δύο τελευταίες ημιτελείς λέξεις καθώς αυτό αισθάνομαι για τα συγκεκριμένα ιδιώματα και την γνώμη μου εκφράζω…
προγκ δεν ειναι μονο μεγαλα κομματια με υπερφλιαρα σολο
εδω ειναι το θεμα που υπαρχει με το προγκ και τους tool
ακουστε λιγο τις μπαντες που επηρεασαν τους tool
δεν ειναι κακο
οι tool δεν ειναι και αυτοι ουρανοκατεβατοι
Κάποια πράγματα τα λες πολύ τραβηγμένα, ειδικά όταν μπαίνεις σε διαδικασία σύγκρισης των συγκροτημάτων μεταξύ τους…
@post_digital:
Δεν νιώθουμε ότι απειλούμαστε από κανένα group πόσο μάλλον από τους Tool, οι οποιοι δεν έχουν καμιά σχέση με το metal, πέρα από το ότι χρησιμοποιούν κιθάρες, μπάσο κ.τ.λ.
Το πρόβλημα αρχίζει και υπάρχει όταν κάποιοι αρχίζουν και τους συγκρίνουν με μεγάλα και ιστορικά METAL συγκροτήματα! Τότε ναι, οι κυνόδοντές μας αρχίζουν και μεγαλώνουν! :lol:
Ας τους θεωρείτε όσο κορυφαίους θέλετε στους non metal κύκλους!
Μέσα σε αυτούς όμως θα τρώνε αιωνίως το κραξιματάκι τους! 8)
ε ναι αυτο ειναι το προβλημα οτι θα τρωνε αιωνια το κραξιματακι τους.ενα δε μα ρεσουν φτανει το κραξιμο αχρηστο.
α και ναι ειναι γματοι και δεν ξερω τι ειδος ειναι αλλα δεν παυουν να ναι γαματη,ασε που η συγκριση γινεται και απο θέμα γουστου πχ εγω θεωρω αηδιαστικους τους μανογορ και γαματους τους τοολ,γιατι να βγουν κυνοδοντες?
Αλοίμονο να ισχυρίζεται κάποιος ότι οι Tool ή οι οποιοιδήποτε Τοοl είναι ουρανοκατέβατοι. Όλα έχουν παιχτεί πλέον οπότε η παρθενογένεσις δεν υπάρχει πλέον. Μεγάλη επιρροή των Tool σίγουρα μπορώ να πω πως είναι οι Voivod, όχι όλων των album τους. Επίσης σε διαδικασία σύγκρισης δεν μπαίνω καν, απλά παραθέτω δύο ονόματα επειδή πολλοί γνωστοί μου μεταλλάδες με έχουν πρήξει με τα συγκεκριμένα. Και ευτηχώς που οι Τοοl δεν είναι μέταλ γιατί θα είχαν καταλήξει στο λάκο. Όμως όλα τα μέταλ group τρώνε τη σκόνη τους! Αυτό μόνο.
Άμα τα ισοπεδώνεις όλα με αυτό τον τρόπο, δε ξέρω ποιός θα κάτσει να σου απαντήσει σοβαρά.
Και δε ξέρω αν θα απαντήσει κάποιος στο ποστ σου χωρίς το 80% της απάντησής του να ασχολείται με αυτή την τελευταία σου πρόταση.
[QUOTE=shaman;405551]Άμα τα ισοπεδώνεις όλα με αυτό τον τρόπο, δε ξέρω ποιός θα κάτσει να σου απαντήσει σοβαρά.QUOTE]
Ε, εδώ έχουν γραφτεί λίγο πολύ τα ίδια και με χειρότερο τρόπο απο πολύ τρού άτομα εδώ μέσα, που υπερασπίζονται το αληθινό μέταλλο#-o μην βλέπουμε τα πράγματα μονόπλευρα.
+1
too true
Αυτή ήταν απάντηση του στυλ “έλα ρε φίλε, στην Ελλάδα βρίσκεσαι”
Και δε γνωρίζω το τι θεωρείται τρου, τουλάχιστον στο ρόκινγ.
Χμ, μάλλον δεν το εξήγησα σωστά.
Κοίτα, ούτε εγώ συμφωνώ στο να μειώνουμε κάτι, είτε έχει το όνομα Tool είτε Iron Maiden, είτε δεν ξέρω και εγώ τι. Αυτό που μου έκανε κάπως στο ποστ σου είναι ότι μιλάς για ισοπέδωση υπέρ των Tool λές και αυτό δεν συμβαίνει και αντίστοιχα υπέρ άλλων, πιο κλασσικών συγκροτημάτων. Έτσι μου φάνηκε εκείνη την ώρα, τι να σε πώ, είναι και 3 η ώρα, πιθανό να φταίει τούτο.
Προσωπικά μου αρέσουν οι Tool. Δεν τρελαίνομαι κιόλας αλλά τους ακούω ευχάριστα. Και σίγουρα είναι πολύ περισσότερο metal παρά ότιδήποτε άλλο.
By the way έαν 2 METAL περιοδικά δεν είχαν αποθεώσει το lateralus πριν οχτώ χρόνια, τότε το thread των Τοοl θα είχε λιγότερα replies από το αντίστοιχο του Jack Starr vs Ross The Boss.
-delete-
Αυτό δεν ακυρώνει το ότι το Lateralus είναι τεράστιος δίσκος. Οι Tool μπορεί να έχουν φάει αρκετή προώθηση αλλά προσωπικά αυτό δεν μου λέει τίποτα απ’τη στιγμή που διαπρέπουν με την μουσική τους.
Δεν κάθομαι να μπω στη λογική εάν είναι δισκάρα ή όχι. Απλά τονίζω ότι δύο μέταλ περιοδικά έκαναν τους Tool γνωστούς στην Ελλάδα. Εάν δεν γινόταν αυτό να δω πόσοι θα άκουγαν Tool.