καλά, δες ΠΟΣΑ κομμάτια είναι…
επιπλέον, νομίζω, οτι γίνεται εμφανές, τι είναι το κομμάτι ε ? ενα τίποτα σχεδον.
ώραια τακτική να κλειδωθεί ενα thread, στο οποίο εξηγώ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ !? μου άρεσουν οι tool. To έκανα εξωτερικό, για να μην θεωρηθεί οτι μπαίνω σε ένα thread για τους tool, για να το μαμήσω, αλλά αφού πρέπει να μπεί εδω…
Η μουσική είναι μια γλώσσα. Όπως ποτέ δεν θα διαβάζατε ένα βιβλίο χωρίς να ξέρετε το λεξιλόγιο,
διοτί κατ αυτόν τον τρόπο δεν θα κατάλαβένατε ντιπ, έτσι κατ αναλογία αν δεν έχετε ιδέα απο
νότες και έστω μια βασική μουσική παιδεία, πώς κρίνετε τους εαυτούς σας τόσο ικανούν να
αποφασίσουν τι είναι καλό και τι όχι ?
Για να γίνω πιο σαφής.
Τα περισσότερα κομμάτια των tool είναι ίδια.
4/4 drumming με που και που λυμμένα τα snare, ώστα να ακούγεται tribal, βασικές εμφασείς, και απλή πολυρυθμία.
Απο κιθάρα, είναι ζήτημα αν έχει τπτ απο chord progressions, ή αρμονία… ελάχιστα…
O Maynard τραγουδάει με distortion pedal ? δηλ, μπορεί σχεδόν ο καθένας να τον πετύχει… !!!
αν παίζαμε ένα κομμάτι στο πιάνο… αμφιβάλλω οτι θα ακουγώταν κάπως, κοντα στο κομμάτι…
ή οτι θα έμενε και τπτ … χαχα…
Αν απογυμνώσει κανεις τη μουσική των tool απο τα εφφέ και την ψευδεπίγραφη, μαστουριασμένη “πνευματικότητα” που διασπάται έυκολα και αποκρυσταλώνεται στην φοβερή ατάκα "
μην παίρνετε φωτο ή video αλλίως δεν θα έρθετε να μας δείτε και δεν έχει νόημα να το κάνουμε τσάμπα…" που έχει πεί και σε συνέντευξη, δεν μένει παρά ένα κενο. Η απόλυτη εξίψωση του “δήθεν” φτιαγμένη για να κατευθύνει καθημερινά ανθρωπάρια και να τα κρατάει “πνευματικα μαστουρωμενα”
περίμενω απαντήσεις.
Αυτό πάει και για μια μεγάλη μερίδα άλλων “νεων καλλιτεχνών”
Παραδέχομαι ότι δεν έχω ιδέα από νότες. Ούτε το τρίγωνο για τα κάλαντα δε μπορώ να παίξω. Επίσης, δεν ξέρω να ζωγραφίζω, ούτε να τραβώ όμορφες φωτογραφίες και βιντεάκια. Ξέρω όμως ένα πράγμα. Έχω χεσμένα όλα αυτά τα ψώνια που θα μου πούνε ότι δεν έχω δικαίωμα να πω τι μου αρέσει στη μουσική, τι μου αρέσει στα ρεύματα τέχνης και τι μου αρέσει στον κινηματογράφο.
Απλά ξεκαβαλά και άκου λίγη μουσική… Για λίγο μόνο, παράτα τον καθρέπτη και πήγαινε στο στερεοφωνικό σου…
Να σε ρωτήσω κάτι γιατί μάλλον δεν ξέρω από μουσική. Πρέπει πρώτα να γίνω μουσικός ή τουλάχιστον να κάνω μουσικές σπουδές για να ακούσω μουσική? Δεν μπορώ να ακούω κάτι που απλά αρέσει στο αυτί μου?
Ευχαριστώ, karvou. Με πρόλαβες. Ευτυχώς που όλοι σε αυτόν τον κόσμο έχουμε πτυχίο Ιστορίας της Τέχνης: διαφορετικά δεν μπορώ να εξηγήσω πώς γεμίζουν τόσα μουσεία ανά την υφήλιο κάθε χρόνο…:-k
Συγγνώμη σου ζητώ που μου αρέσουν οι Tool και ΔΕΝ έχω σπουδάσει μουσική…
ρε δεν είπα οτι δεν είναι ομορφο το θεματάκι. και κάλα το παίζει ο τύπακος, ίσως καλύτερα απο ότι είναι στο δίσκο, αλλά είναι ελάχιστο… δηλαδή ενα τίποτα να πάρω, ενα κομματάκι, των σκορπιονς πχ, που επίσης το θεωρω απλό… βάλτο δίπλα… μέρα με τη νύχτα… (τυχαία η επιλογή των scorpions…)
carvou ? έχεις καρβουνιάσει ? Εγώ δεν λέω να μην ακούτε. Εγώ λέω γιατί ΔΕΝ μου ΑΡΕΣΕΙ εμένα. Δεν θέλω να φανώ ένας απλά περίεργος τύπος που μισεί πράγματα στα κουτουρού… έχω λόγους που δεν μου αρέσουν οι TOOL, οι COHEED and CAMBRIA, που ο τύπος βαράει πχ το hi-hat στο γάμο του καραγκιόζη, ανοιγοκλείνωντας το τυχαία … και ήθελα να παραθέσω γιατί δεν μου αρέσουν.
Η μουσική δεν χρειάζεται να είναι περίπλοκη αναγκαία, αλλά όταν κάτι τόσο μηδαμινό περνιέται και για υψηλή τέχνη … ε κυριε πρόεδρε ενίσταμαι !!!
Πφ αν με ένοιαζε τόσο το musicianship θα άκουγα jazz και όχι χαρντ ροκ. Aν με ένοιαζε τόσο η μελωδία θα πήγαινα να ακούσω pop. Αν με ένοιαζε τόσο η αλητεία θα πήγαινα να ακούσω πανκ.
Αν με ένοιαζε τόσο το τι ακούει ο κόσμος θα πήγαινα να ακούσω Πετρέλη. Αν με ένοιαζαν τόσο οι στίχοι θα πήγαινα να ακούσω Θεοδωράκη.
Ναι και τώρα τι? Α ναι, το χαρντ ροκ τα συνδυάζει όλα, η μουσική του θεούλη.
Αν με ένοιαζε τόσο να με νοιάζει το τι ακούω, ίσως θα ήταν καλύτερα να γινόμουν ζωγράφος.
Μαγκιά σου να μη γουστάρεις tool έστω και αν διαφωνώ με τους λόγους που αναφέρεις. Δικαιωμά σου.
Η μουσική είναι μια γλώσσα. Όπως ποτέ δεν θα διαβάζατε ένα βιβλίο χωρίς να ξέρετε το λεξιλόγιο,
διοτί κατ αυτόν τον τρόπο δεν θα κατάλαβένατε ντιπ, έτσι κατ αναλογία αν δεν έχετε ιδέα απο
νότες και έστω μια βασική μουσική παιδεία, πώς κρίνετε τους εαυτούς σας τόσο ικανούν να
αποφασίσουν τι είναι καλό και τι όχι ?
Όμως δεν μπορείς να μου λες ότι δεν μπορώ να κρίνω κάτι μουσικά επειδή δεν έχω μουσικές γνώσεις.
ή το παίζεις χαζός ή είσαι. Διάβασε ξανά τι λες στο 2ο quote και έλα πες μου, γιατί ενίσταμαι.
Το τόπικ το προηγούμενο κλειδώθηκε γιατί έχω βαρεθεί να σε βλέπω παντού να προσπαθείς να προβάλλεις τη γνώμη σου και τον εαυτό σου, λες και είσαι μέσα στην αγία τριάδα της ροκοσύνης σε αυτή τη χώρα. Ναι βέβαια, το καινούργιο τόπικ στο οποίο έγραψες το προσωπικό σου μανιφέστο, το έκανες για το καλό του φόρουμ μας και να μη χαλάσεις την εύρυθμη λειτουργία του. Εγώ πάλι πιστεύω ότι το έκανες γιατί συνεχώς προσπαθείς να προβάλλεις τον εαυτό σου με όποιο τρόπο γίνεται. Δε ξέρω γιατί έχεις τόση φιλαυτία και έπαρση, αλλά εύχομαι εγώ να είμαι ο υπερβολικός και εσύ ο φυσιολογικός…
Όσο για τις απόψεις σου για τη μουσική, εγώ ένα πράγμα έχω να σου πω: E=mc²
Απλούστατο ε? Μηδαμινό ε? Ένας πολλαπλασιασμός και μια ανύψωση στο τετράγωνο ε?
Αυτό ήταν το τελευταίο μου ποστ. Ειλικρινά πιστεύω ότι όσο σου απαντάνε, τόσο περισσότερο χαίρεσαι. Βαυκαλίζεσαι με την ιδέα ότι κάποιος σε πήρε στα σοβαρά και σου απάντησε…
a quest for truth - ο μισών με θα σου πεί οτι δεν έχω ζωή … και η αλήθεια είναι οτι είμαι λίγο ζόμπι ειδικά,
με τον ελεύθερο χρόνο που έχω τώρα ώς άνεργος… χαχα, αυρίο που θα έχω cinema και girl grilling, δεν θα ασχοληθώ και πολύ …αχαχα !
τόσο μίσος ? δεν είναι μίσος. Αποψη είναι. Άποψη βασισμένη σε “επιχειρήματα” διοτί πολλοί εδω μέσα, οι 4-5 πρωήν posters με αφορίζουν, εμένα και τα λεγόμενα μου. Μουσική ακούω κύριοι και αρκετά περισσότερη, απο πολύ κόσμο. Και ενώ δέχομαι οτι έχω ελλειπέστατη μουσική γνώση… μπορώ να έχω μια άποψη α.
Νιώσε λίγο, αν μπορείς.
Εγώ προσωπικά δεν σε αφόρισα. Δεν φταίω εγώ που τα ποστ σου είναι αντικρουόμενα.
Και αφού ακούς περισσότερη μουσική από εμένα, και ξέρεις τι είναι καλό και τι όχι, πάω να κάψω τα σιντί μου και περιμένω να κάνεις λίστα για να μάθω μουσική…
προβολή του εαυτού μου ? ε ??? αν αρχίσω να ποστάρω σωρηδών φωτογραφίες ίσως…
κάτσε όμως να πάω για 3-4 μήνεες gym, πρώτα…
με τις εξισώσεις τι θές να πείς ? οτι κάτι απλό μπορεί να περιέχει ουσία ?
Απο μόνο του, δε λέει τπτ, αν δεν εξηγήσεις τι είναι αυτό, και δεν το βάλεις σε ένα
γενικότερο πλαίσιο, ώστε να έχει νόημα… και φυσίκα, ο γνώστης θα καταλάβει
πολύ καλύτερα το νόημα αυτο.
όσο για το αν είμαι φιλαύτης. Όχι παραπάνω απο τον κάθε-ένα.
ναι, βαυκαλίζομαι, αηδονίζομαι και εσχάτως καναρινίζομαι κιόλας… !?
επιχειρήματα… όχι προσωπικές επιθέσεις… αυτές δείχνουν την έλλειψη (αυ)των.
Και στη ντελική γιατί είναι κακό να είναι κάποιος πρόβατο των μήντια? Έχετε την εντύπωση ότι είμαστε κάτι παραπάνω από μια εικόνα του περιβάλλοντός μας?
Δηλαδη αν ζούσαμε κάπου και δεν είχαμε ακούσει ποτέ μουσική στη ζωή μας και μια μέρα βρίσκαμε πίσω από έναν καταράκτη μια κιθάρα, τότε θα παίζαμε το 2112?
Εγώ δεν το θεωρώ προσβολή να είμαι πρόβατο των μήντια. Όπως επίσης είμαι πρόβατο και των φίλων μου και των συμφορουμιτων μου και των γονιών μου, που μου έβαζαν να ακούω κλασική μουσική όταν πήγαινα δημοτικό.
Ακόμα κι αν άκουγα τα αντίθετα από αντίδραση, πάλι πρόβατο θα ήμουν.
εχμ, δεν κατάλαβα, το πολύ απλό και αυτονόητο, του να έχεις την θέληση να πάς με γυναίκες, θεωρείται extraordinaire ?? εγώ είπα οτι αύριο δεν θα ασχοληθώ πολύ με το θέμα…
επειδή ακόμα αναμένω μια σαφή απαντηση και όχι ένα μάτσο αφορεσμούς…και επειδή θα πάω σινεμά με κάτι φίλους και έξω με μια κοπέλα, οπότε χρονικα δεν παίζει και να πολυασχολήθώ.
Απλά λοιδωρώ το γεγονός οτι μια απάντηση, δεν μπορεί να δοθεί, διατι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ να βρεθεί και να συνταχθεί και να είναι βασιμη!? πολύ απλά διοτι
α) αυτά που λέω ισχύουν σε μεγάλο βαθμό,
β) διότι εκφέρω μια προσωπική μου άποψη, backed απο επιχειρήματα, που για να ανατραπεί, θέλει κάτι άλλο…να έρθει και να την ανατρέψει…
δεν μπήκα για να βρίσω ή να προσβάλω, αλλά επείδη μερικά απο αυτά που ειπώθηκαν στο περι modern rock thread τα βρήκα αστεία και επειδή οι tool, είναι ένα απο τα πιο λαοπρόβ(λη)@τα γρουπς, μια αντίθετη άποψη δεν θα έπρεπε να θίξει παρά να αποτελέσει εναυσμα διαλόγου… γόνιμου… αν μπορεί κάποιος να αντικρούσει τα λεγόμενα μου με απτά παραδείγματα …
3/4 και 5/4 ΠΑΡΑ πολλές φόρες…εναλλασόμενα, - στην ουσία είναι το feel σε 4/4 … είναι λίγο …μονότονο u know ?
καλά εξαρτάται και απο το κομμάτι… έτυχε τώρα στο undertow, που με παρακίνησε να γράφω να ξεκινάει με 4/4 και παίζει και κάτι ξέκουλο σε 1Χ/16 ??? εναλάξ. Δεν είπα οτι δεν είναι κάλος drummer, αφου παίζει και αρκετά smoothατα… αλλά το όλο το σύνολο … είναι κουράσα.
βλεπω τοση ωρα τα ποστς σας κ οκ ειναι τελειως οφτοπικ αυτο που θα πω αλλα ρε παιδια χαλαρωστε λιγακι. οκ σε καποιον μπορει να μην αρεσουν οι tool μαγκια του κ δικαιωμα του. ειναι αναγκη να τη λεει κ στους αλλους ομως? καθενας ακουει αυτο που τον εκφραζει εστω κ αν ειναι το βαλε το μαυρο σου το στρινγκ για να σε θελω οπως πριν… ελεος αυτα τα ξερετε καλυτερα απο μενα νομιζω…