Εκλογές 2009

Αυτο σκεφτομουν κι εγω τωρα. Παρα τη μεγαλυτερη στηριξη που εχει το ΚΚΕ απο τον κοσμο, το ΛΑΟΣ φαινεται να εχει οντως ενα promotion και πολυς κοσμος ξεγελιεται απο ολο αυτο το. Για να μην αναφερθω στις ωραιοποιησεις που κανει ο Καρατζαφερης.
Ηθελα να ηξερα τι σκεφτοταν απο μεσα της η δημοσιογραφος που τον ρωτησε για τους μεταναστες μετα την απαντηση που της εδωσε.

Ο τόιχος είναι σαν το τόιφελ, τον Τολστόι και το τόινκ; (γλυκιά εκδίκηση)

Αν η ερώτηση ήταν «θέλετε ο τοίχος να βαφτεί μπλε;» και τα «ναι» μαζεύανε 40%, τότε πράγματι η πλειοψηφία είναι εκείνοι που δεν θέλουν το μπλε. Αν η ερώτηση ήταν «τί χρώμα θέλετε να βαφτεί ο τοίχος;», η πλειοψηφία είναι το 40% μπλε. Παρότι δεν είναι απόλυτη πλειοψηφία, παραμένει πλειοψηφία. Το άθροισμα των μειοψηφιών δεν αποτελεί πλειοψηφία. Οι μειοψηφίες στο παράδειγμά σου συγκλίνουν ως προς την παρουσία του λευκού πάνω στον τοίχο, αλλά όχι αρκετά ώστε να συμφωνήσουν και να συμμαχήσουν ώστε να παρουσιάσουν μια από κοινού υποψηφιότητα.

Στην περίπτωση που δοκιμάζαμε να αλλάξουμε το σύστημα, ακολουθώντας τη μέθοδο των δύο ή τριών ερωτήσεων, που θα εξασφάλιζαν απόλυτες πλειοψηφίες, θα είχε ως ακολούθως: «Ποιό θέλετε να είναι το κύριο χρώμα του τοίχου;» και θα επικρατούσε μάλλον το λευκό. Μετά θα αναρωτιόμασταν «Θέλετε να είναι σκέτο ή όχι» και πιθανόν να επικρατούσε το «όχι σκέτο»; Εν συνεχεία θα ρωτούσαμε «τί σχέδιο θέλετε να υπάρχει πάνω στο λευκό;» και πιθανόν να επικρατούσαν τα ροζ ελεφαντάκια (που θα συμφωνήσεις ότι είναι η χειρότερη λύση). Το αποτέλεσμα προκύπτει από απόλυτες πλειοψηφίες δια παραλλαγής της μεθόδου των δύο ή τριών γύρων και επικρατεί μια άποψη που αρχικά είχε μόνο το 15%. Πιθανόν να είναι καλύτερη ως μέθοδος (εγώ την προτιμώ, παρά το γελοίον του αποτελέσματος), αλλά και αυτή θα είναι εκτεθειμένη σε παρόμοια κριτική με την πρώτη.

“Ρητορικό” πάντως δεν είναι το ερώτημα.

Υπάρχει κάπου βίντεο;

Βιντεακι δε βρηκα. Μονο σκορπιες ειδησεις και αναφορες των δηλωσεων απο εφημεριδες και τετοια :frowning:

Δεν ήθελα να μου κάνεις ανάλυση τι θα πει πλειοψηφία. Αυτό το ξέρω. Αυτό που ρωτάω ειναι: “δεν είναι προφανές ότι αυτό που προκύπτει απέχει περισσότερο από αυτό που το μεγαλύτερο μέρος του συνόλου θέλει;”

Και το ερώτημα είναι ρητορικό γιατί ούτε εγώ έχω απάντηση. Μάλλον το καλύτερο σύστημα των ψηφοφοριών γενικά είναι αυτό που προσπαθείς να περιγράψεις στη δεύτερη παράγραφο. Σε γενικές γραμμές πάντως το πρόβλημά μου είναι ότι ο μέν τόιχος είναι μεμονωμένο θέμα ενώ στις εκλογές αυτό μεταφράζεται σε απόλυτη εξουσία επί παντώς επιστητού αναντίστοιχη με τις κοινωνικές ισορροπίες.

Δεν καταλαβαίνω αυτόν τον αρνητισμό για τον Καρατζαφέρη. Μαγκιά του να κάνει σωστό promotion. Και οι δηλώσεις του συνήθως είναι ειλικρινέστατες. Από την άλλη το ΚΚΕ όντως βασίζεται στην στήριξη των οπαδών του, η οποία δεν αρκεί για να ‘‘διαφημιστεί’’ το ίδιο.

Η καλή καμπάνια θα βάλει το ΛΑ.Ο.Σ. τρίτο κόμμα; Όχι μόνο αυτό. Ο κόσμος εξαντλεί τις επιλογές του. Και ο Καρατζαφέρης προσφέρει -για την ώρα- μία λογική λύση για πάρα πολλούς. Ας μην πάμε μακριά. Από τις Ευρωεκλογές φάνηκε η άνοδος του κόμματός του.

May 2, 1991 [18]
OK.

The message you have entered is too short. Please lengthen your message to at least 5 characters.

Ποια λογικη λυση προσφερει ο Καρατζαφερης?

Ότι τα ΜΑΤ θα τους πλακώσουν όλους στο ξύλο και θα ησυχάσουμε και μεις βρε αδερφέ.

Αυτά είναι. Τα μαθήματα απο το εξωτερικό όπου οι προεκλογικές εκστρατείες στηρίζονται στο promotion και τα διαφημιστικά τρυκ φαίνεται πιάνουν μια χαρά. Το αίσχος που ονομάζεται Λάος θα χρειαστεί κάθε promotion που είναι δυνατό να του παρέχει το σκουπιδαριό της τηλεόρασης, ο κάθε ξεπεσμένος celebrity και ο κάθε λαικίστικος πολιτικατζής της κακιάς ώρας.

Με θλίβει βαθύτατα η επιρροή του σε μερίδα του κόσμου, και το γεγονός πως ο κόσμος τσιμπάει σαν το ψάρι. (Εξαιρούνται οι Ελληνάρες, που έτσι κι αλλιώς ταυτίζονται ιδεολογικά, αλλά αυτοί είναι άλλη ιστορία…). Με θλίβει - και με εξοργίζει.

Επιτελους και ενας που μιλησε σοβαρα ξυπνατε ρεεεεεεεεεεεε

Γιεα, σημερα ακουσα εμετικο Καρατζαφερη να λεει οτι δεν τρωει κρεας γιατι δεν θελει να θυσιαζει την ψυχη για τη ΣΑΡΚΑ και οτι μια φορα αργησε σε μια ομιλια επειδη χτυπησε ενα σκυλακι και το πηγε στο γιατρο. Αν ειχε χτυπησει μεταναστη θα ηταν στην ωρα του.

Μπορεί και νωρίτερα από τη χαρά του.

Κατσε και πως εχει μια τετοια κοιλαρα?? απο τα λαχανικα ?? ρε μας κοροιδευει αυτος ο τρομπας. Αρνια ολοκληρα τρωει

Όταν εσύ ψηφίζεις τον κάθε Καραμανλή, και αυτός ο κάθε Καραμανλής για τα επόμενα 4 χρόνια αποφασίζει Ο,ΤΙ θέλει για 'σένα, χωρίς να σε ρωτήσει, τότε αυτό πώς λέγεται; Έχεις μπερδέψει βασικά πράγματα με το τι σημαίνει αποχή, και τι σημαίνει να ψηφίζεις.

Έτσι από περιέργεια, ποια είναι η σωστή λύση που προσφέρει;

Ανατολ για υπουργό εξωτερικών.

Όχι ρε! Υπουργός άμυνας!

Oκ, μειοψηφώ. Βασικά μόνο εγώ πιστεύω αυτά που είπα. Λοιπόν, δέχομαι την ήττα μου και φεύγω.

Χωρις να απαντησεις σε αυτο που σε ρωτησαμε.

Επειδή δεν είδα τη συνέντευξη ούτε διαβάζω εφημερίδες τόσο συχνά, μπορεί κάποιος να γράψει πάνω κάτω την ερώτηση και την απάντηση? :slight_smile: