Ε ο πατριωτισμος δεν εχει ριζες σε μια χωρα.Ειναι οπως η οικογενια.Μονο που εκει ερχεται απο γνωση αλλα και απο χαρακτηρα.Μην ξεχνας ομως οτι πολυ ειναι πατριωτες της βιτρινας.Χωρις ιδεολογια.Ο γνησιος πατριωτης αγαπαει την χωρα του για συγκεκριμενους λογους που τους εχει καρατσεκαρει και επειδη συνοδευεται απο πανανθρωπινες αξιες και ανωτερα ιδεωδη οπως το θαρρος,η αρετη,η τολμη,ο αγωνας και η μη αποκοπη απο τις παραδοσεις και της αξιες τις οποιες θεωρει συνεχεια των προγονων του.Σημερα παντως εθνικος πατριωτισμος στο συνολο του ειναι πολυ δυσκολο να υπαρξει γιατι οι εκαστοτε κυβερνησεις δεν γουσταρουν καθολου την φαση η οποια ειναι εμποδιο στιν παγκοσμιοποιηση.Γιαυτο (ον τοπικ) τα περισσοτερα κομματα ειναι του μεσαιου χωρου που λεμε πχ.κεντροδεξια παραταξη και κεντροαριστερη.Κολοκυθια τουμπανα.Πλουτοκρατες καπιταλιστες ειναι που παιζουν εις βαρος ολων μας.
E αφού ο γνήσιος πατριώτης έχει “καρατσεκάρει” τους λόγους που αγαπάει τη χώρα του, πιστεύω δεν έχω να πω κάτι άλλο… Το επιχείρημα είναι αποστομωτικό.
Όσο αφορά τις ανώτερες αξίες που περιγράφεις, ομολογώ έχεις δίκιο. Μόνο στους “γνήσιους πατριώτες του λαος” τις συναντάς.
Οι αξίες που αντιπροσωπεύεις είναι λοιπόν η συνέχεια των προγόνων σου? Θα μπορούσες να διευκρινήσεις ποιούς εννοείς?
Τα τελευταία για την παγκοσμιοποίηση μου θυμίζουν πάλι πόσο αγνοείτε πλήρως την αλληλεπίδραση των λαών και των κρατών και μάλιστα έρχεστε σε αντιφάσεις. Μου λες για το “δαχτυλάκι” των ξένων πριν που συνέβαλε ώστε να υπάρχει αυτή η χώρα. (δαχτυλάκι, άρα κοσμοπολιτική, άρα διεθνή συμφέροντα, πέρα και έξω απο τον χώρο της “πατρίδος”). Και μετά μου μιλάς για το πόσο “κακή” είναι η παγκοσμιοποίηση των καπιταλιστών.
Κυρίως όμως, δεν απάντησες καθόλου σε αυτό που είπα. Απλά, έγραψες κάτι που θα μπορούσε κάλιστα να είναι προκύρηξη του ΛΑΟΣ για τα πιστεύω και τα ιδανικά του…
όποιος ψηφίσει φέτος, του χρόνου θα του καεί το σπίτι
Άσχετο: από πότε καταργήθηκαν οι τόνοι στην νεοελληνική;
Υ.Γ. Οι πραγματικοί συμμορίτες ήταν και είναι τα διάφορα φασισταριά που σκότωναν και βασάνιζαν κόσμο επί εμφυλίου και χούντας. Μπόλικα βλαστάρια τους θα βρει κανείς στο λα.ο.σ. και παρόμοιες φασιστοειδής οργανώσεις (βλ. χρυσΑ αυγΑ! απορώ γιατί ακόμα τους επιτρέπεται η νόμιμη ύπαρξη σαν οργάνωση, δεν συζητώ καν για το θέμα συμμετοχής στις εκλογές!)
Υ.Γ.2 Ο Όργουελ στο τέλος της ζωής του χάζεψε λίγο και έτσι του βγήκε η φάρμα των ζώων μάλλον
[QUOTE=Dragonaut;699938][/QUOTE]
κατι ξερω και δεν ψηφιζω
δεν ειμαστε να μεινουμε αστεγοι εν τω μεσω της κρισης :roll:
Σε κανέναν απ’ αυτούς το μυαλουδάκι δεν χωράει η σκέψη ότι μπορεί να είναι απόγονοι Σαρακηνών, Τουρκων, Ενετών, Φράγκων κοκ ή και όλων αυτών και άλλων μαζί. ΟΧΙ, όλοι αυτοί είναι γνήσιοι έλληνες, κατευθίαν απ’ τη γραμμή των πελασγών…
Ολο αντιφασεις αυτο το παιδι…:-k
Dragonaut, το καταλάβαμε οτι δε γουστάρεις την συμμετοχή στις εκλογές, σεβαστό. Και γω ως έναν βαθμό εξέφρασα πίσω γιατί κατανοώ (και μερικές φορές κιόλας, συμμερίζομαι) αυτή τη στάση.
Γράψε και τίποτα της ουσίας όμως ε, πέρα απο εξυπνάδες. Αλλιώς κάνε αυτό που υποστηρίζεις, και απλά, να απέχεις απο αυτό εδώ το τόπικ.
Ρε συ ελανορ πρωτον δεν ειχα δει τι εστειλες οταν εγραφα το παραπανω και δευτερον το οτι αναγνωριζω την κατασταση δεν σημαινει οτι μαρεσει η οτι την στηριζω.Π.χ. θελω λεμε τωρα να παρουμε την πολη ξερω οτι αυτο δεν γινεται τωρα και το εχω απλα στο μυαλο μου.Υπαρχει δηλαδη Ελληνας που να μην θελει η χωρα του να ειναι διπλασια η τριπλασια η που δεν θα θελει να ειναι καλυτερη?Δυστηχως οι περιστασεις τωρα δεν μας επιτρεπουν παλια κολπα τυπου βυζαντινης αυτοκρατορας.Το παιχνιδι ειναι οικονομικο πια.Ο πατριωτικος παρεμβατισμος δεν ειναι κατα αναγκη να παρουμε το τουφεκι και να βγουμε στον δρομο.Προσαρμοσμενος μεν στις αναγκες της αποχης αγνος στις αρχες και στις αξιες του δε.Οσο αναφορα τον ορο πατριωτης=ανωτερες αξιες και τα λοιπα δεν το λεω γιατι ετσι μαρεσει.Το λεω γιατι με αυτα που βλεπω και με τους αντιπροσωπους των εκαστοτε ιδεολογιων η μονη που δειχνει να εχει ενα ανωτερο υποβαθρο στηριγμενο σε αποδεδειγμενα ανωτερα ιδανικα (ε ναι ειναι ανωτερο να διαβαζεις βιβλια απο το να σπας τζαμαριες η να μπεκροπινεις και να μην δουλευεις ποτε και ολα να σου φταινε) ειναι η κατηγορια των παιδευμενων ανθρωπων και τον πατριωτων συνηθως.Μακαρι να νοιωθαν οι αριστεροι πατριωτες και να ημασταν ενα ολοι μαζι και μια γροθια.Ομως οχι μονο δεν ειναι αλλα ειναι και εχθροι τοθ εθνους.(Ανεξαρτητο σλαβομακεδονικο εθνος,Μικρα ασια,εμφυλιος αλλα και οι σημερινες θεσεις του)ς.Αυτο βεβαια αυτοι που το ξεκινησαν το καναν γιατι ειχαν συμφεροντα απο την Μοσχα.Ποσοι ομως ξερουν τι εγινε σαυτα τα ενδοξα τιμημενα χρονια του κ.κ.ε. οταν κανεις δεν εχει φροντισει να μας τα μαθει και οτι μαθουμε το μαθαινουμε μονοι μας?
εγώ πάντως τους βρίσκω άχρηστους, ασχέτως αν όταν γράφω σε φόρουμ προσπαθώ να βάζω τόνους
Ναι!!! Υπάρχουμε!!! Geez.
Κατα τ’ άλλα όσα λες για την Βυζαντινή Αυτοκρατορία ως “συνέχεια” του έθνους είναι αστεία ε. Ε, λοιπόν, εγώ πιστεύω πως περισσότερο και απο τους Έλληνες, η Πόλη ανήκει στους Ιταλούς (ως “απογόνους της ρωμαικής αυτοκρατορίας” χα!). Χαχαχα…
Κατα τ’ άλλα ομολογώ δε μπορώ να συνεχίσω να απαντάω και στα επόμενα. Είναι απλά too much.
Απαντήστε κάποιος άλλος αν θέλετε. ΠΡΟΣΟΧΗ όμως, μην αρχίσετε βρισιές και τέτοια ε!
Φίλτατε δαμνεησον,εσύ πάντως για αδιάβαστος μου φαίνεσαι, οπότε αντί να τρέχεις να πάρεις την πόλη (κι έχει και κακό καιρό) τρέξε καλύτερα στο κοντινότερο σου βιβλιοπωλείο και πάρε ένα βιβλίο. Έστω και το μαιν καμφ του ταραξία των μπυραριών
+1
δεν κρινεται μια χωρα, ενα κρατος, ενα εθνος απο την εκταση του.
η ελβετια πχ (οχι η ιδια, ο λαος της) θα επρεπε να αποζητα ενδομοιχα την γεωγραφικη της επεκταση?
Βασικά χώρες όπως Ελβετία και Βέλγιο είναι λίγο “τεχνητές” να το πω…; Αλλά ξεφεύγουμε από το θέμα που είναι Εκλογές 2009 8)
τι θες δηλαδη να σου δειξω φοτο με τις π…τριχες που εριξα στις ευρωεκλογες???
κουβεντα κανουμε, εξ’αλλου αυτο που ρωτησα ειναι ενα παραπονο που εχω ακουσει απο πολυ κοσμο…
νταξει ξεφευγουμε οσο να’ναι, αλλα το ενα φερνει τ’αλλο…
δεν τρεχει καστανο
ποσώς με ενδιαφέρει τι έριξες και τι όχι στις ευρωεκλογές…
και τι λέει δλδ αυτός ο κόσμος; να τους σκοτώσουμε να μη μας μαγαρίζουν;; (όλοι μαζί στα χρυσά αυγά τότε)
πρέπει να καταλάβεις φιλαράκο ότι με αυτά τα ζητήματα, δεν σηκώνει καλαμπούρι…
κυκλοφορούν και “καζάκοι” εκεί έξω
αν τα παιρνεις ολα στα σοβαρα καηκες… σ’αυτη τη χωρα μονο το καλαμπουρι μας σωζει…
Αυτά που είναι σοβαρά, τα παίρνω σοβαρά.
Καλό το καλαμπούρι, όταν είναι επιτυχιμένο. Καλαμπούρι με ανθρώπους που τις συνθήκες της ζωής τους ούτε καν έχεις φανταστεί, κι ενδεχομένως (όχι μόνο εσύ, όλοι μας) δεν θα άντεχες για μια μέρα, νομίζω ότι είναι τουλάχιστον άστοχο
δεν ξερω ποιος εχει δικιο αλλα στην τελικη το μονο που μετραει ειναι αυτο που κανεις… αυτο που θα ριξεις στην καλπη, γιατι εχω ακουσει απο “αριστερους” πολλα… πχ μελος της πκσ ειπε οτι ο υποψηφιος εργοδοτης ηθελε να του δωσει 2 ευρω την ωρα κ γυρναει κ μου λεει “σιγα μην παω με τοσα λες κ ειμαι κανενας πακιστος”… ας το κλεισουμε εδω…