Εκλογές 2009

Nαι οι 15 ψηφοι στο ΛΑΟΣ ειναι το περιεργο οχι το οτι το 60% και βαλε των Ελληνων θα ψηφισουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

το 60% απορρεει απο μια 35χρονη ασταματητη προπαγανδα…
στις Εικονες του Εθνους της Κυριακης εχει αφιερωμα στα 35 χρονια κοντρας ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. λεει αρκετα ενδιαφερονται πραγματα. οποιος μπορει καλο θα ηταν να το διαβασει.
το λαος πως στο καλο μας ξεφυτρωσε ετσι μεσα σε κατι χρονια? και γιαυτο εχουμε φαει αρκετη προπαγανδα αλλα… ελεος!

Aυτο εσυ το θεωρεις δικαιολογια?

φυσικα και δεν ειναι δικαιολογια. αλλα σε σχεση με το προβλημα του λαος, ο δικομματισμος ειναι πολυ παλαιοτερο και καλα βαλμενο στα μυαλα των ελληνων.

Ισα ισα επειδη ξερεις 30 χρονια παραπανω τη μουργα που κυκλοφορει στα δυο κομματα,το προβλημα με τον δικομματισμο ειναι μεγαλυτερο απο αυτο του ΛΑΟΣ.

δεν μιλαω για ποιο ειναι μεγαλυτερο. λεω για το ποιο μπορουμε να αποφυγουμε ευκολοτερα.

Αν σε κυνηγαει ενας αραπης με 40 ποντους παπαρι και αλλος ενας με 35 ποντους γιατι απλα δε τρεχεις να τους αποφυγεις?Πρεπει οπωσδηποτε να στησεις κωλο σε καποιον απο τους 2?

:? ψιλοακυρο το παραδειγμα… ή δεν το αντιλαμβανομαι εγω σωστα…
το ενα προβλημα ειναι 35 χρονων. το αλλο 5.
ποιο λες να ειναι πιο ισχυρα εγκατεστημενο? ποιο λες να αντιμετωπιζεται πιο ευκολα?
δεν λεω να παρατησουμε το ενα και να ασχοληθουμε με το αλλο, αλλα που πρεπει να εστιασουμε…

Το ενα το εχεις δοκιμασει απειρες φορες ενω το αλλο οχι.Τι λες?

8Oνα μας λειπει… θα ηταν καλυτερο να μην το δοκιμασουμε… αρκετα απο τα αποτελεσματα τα ξερουμε!

Το ΛΑΟΣ τρέφεται απο την κρίση του δικομματισμού - και ναι, υπάρχει μια σχετική “κρίση” με την έννοια οτι τα δύο μεγάλα κόμματα αντιμετωπίζουν όσο λίγες φορές τα τελευταία πολλά χρόνια το ενδεχόμενο να μην αποκτήσουν αυτοδυναμία στις εκλογές. Βέβαια, αυτό εμένα δε μου λέει πάρα πολλά, όσο η πλειοψηφία των ψηφοφόρων, σε τελική ανάλυση, ή ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ θα ψηφίσουν πάλι, όπως έκαναν συνέχεια…

Ωστόσο το ΛΑΟΣ εκμεταλλεύεται αυτή την σχετική πτώση του δικομματισμού - δεν είναι τυχαίο πως στις αφίσες του αναφέρεται αποκλειστικά και μόνο στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Η διαφημιστική καμπάνια αυτό προτάσσει: να φανεί το ΛΑΟΣ ως κάτι εναλλακτικό στα δυο μεγάλα κόμματα, ώστε να συγκεντρώσει τις ψήφους των απογοητευμένων ψηφοφόρων. Κυρίως, 1) των απολιτικών, που ποτέ δεν έψαχναν ιδιαίτερα τα πολιτικά και κοινωνικά ζητήματα και επηρεάζονται εύκολα απο τους λαικισμούς ενός κόμματος όπως αυτό. Υπάρχουν φυσικά και 2) οι δεξιότεροι οπαδοί της ΝΔ που απογοητεύτηκαν και θα το στηρίξουν, και φυσικά 3) τα ακροδεξιά φασιστόμουτρα.

Το θέμα με τις πολλές ψήφους που βλέπουμε στο poll έχει σημασία, όχι γιατί παίζουν κάποιο ρόλο αυτές οι 15 ψήφοι σε ένα πολλ ενός φόρουμ, αλλά απλά γιατί νομίζω πως η πλειοψηφία που ψήφισε ΛΑΟΣ ανήκει στην πρώτη απο τις τρεις κατηγορίες που ανέφερα. Στους απολιτικούς, που απλά άγονται και φέρονται. Κάτι που νομίζω αντανακλά την κατάσταση εκεί έξω. Και αυτό με θλίβει, γιατί αυτοί ακριβώς οι απολιτικοί θα καταλήξουν να στηρίζουν τους φασίστες, αγνοώντας την ουσία της πολιτικής τους, όπως ακριβώς θέλει το ΛΑΟΣ.

Προσωπικα αν ειχα ΜΟΝΟ 3 επιλογες,αναμεσα σε ΝΔ,ΠΑΣΟΚ και ΛΑΟΣ θα ψηφιζα το 3ο.
Και αυτα περι φασισταριων τα ακουω βερεσε.Ποσο “δημοκρατικοι” ειναι οι υπολοιποι για να λες φασιστες τους τριτους…

O φασισμός του ΛΑΟΣ σχετίζεται με την ιδεολογία του κόμματος και πολλών απο τους υποστηρικτές του, και στην απήχηση που έχει σε συγκεκριμένα κοινωνικά στρώματα.

Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ μπορεί να είναι κόμματα-μεγαθήρια, άρα και εμπόδιο προς οποιαδήποτε έννοια ουσιαστικής (αντιπροσωπευτικής έστω) δημοκρατίας, αλλά όσο αφορά το ιδεολογικό τους κομμάτι δεν είναι φασιστικά κόμματα (οκ, στη ΝΔ υπάρχουν ίσως κάποια ακροδεξιά κατάλοιπα, αλλά σίγουρα δεν είναι τα κυρίαρχα).

Να το πω αλλιώς. Αν το ΠΑΣΟΚ ή η ΝΔ αποκτήσει την εξουσία, τα πράγματα θα συνεχίσουν λίγο πολύ όπως τώρα. Αν το ΛΑΟΣ αποκτούσε την εξουσία, θα περιορίζονταν ακόμα περισσότερο οι προσωπικές μας ελευθερίες και η οποιαδήποτε ιδέα περί δημοκρατίας…

Να σημειώσω κάτι για το 60% του δικομματισμού…

ο Έλληνας στις εκλογές έχει ένα ΜΕΓΑΛΟ κόλλημα - θέλει να είναι με τους ΝΙΚΗΤΕΣ, να μπει την επόμενη μέρα στο γραφείο/καφενείο κ να έχει ένα μεγάλο χαμόγελο κ να κάνει καζούρα στους άλλους. γιατί το λέω αυτό ? πάρτε ένα υποθετικό σενάριο

βγαίνει ο Γιώργος.

το ΠΑΣΟΚ κέρδισε, γιατι είναι κυβέρνηση
η ΝΔ κέρδισε, γιατί έχασε πχ με 3 μονάδες διαφορά, κ σουτάρει τον Κώστα που “δεν κάνει”
το ΛΑΟΣ κέρδισε, γιατί θα ανεβάσει τα ποσοστά του
ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε, γιατί μπήκε (?) στην Βουλή
το ΚΚΕ κέρδισε, γιατί “μίλησε ο κυρίαρχος λαός”

όλοι θέλουν να κερδίσουν - κ ο Έλληνας θέλει να είναι (ελλείψει ιδεολογικής ταυτότητας) μόνο με τον νικητή…

εδώ χθες πήραμε χάλκινο στο μπάσκετ, κ οι εφημερίδες ασχολούνται με τις ομάδες - γιατί ? - γιατί δεν πήραμε το χρυσό κ έτσι δεν είμαστε νικητές

όλοι κερδίζουν κ όλοι χάνουμε

Συμφωνώ απόλυτα με το να μην μετατρέψουμε το θρεντ των εκλογών σε θρεντ όπου ο καθένας μας θα τιμά τον παππού του.
Μου κάνει βέβαια μεγάλη εντύπωση η αναφορά σου στο Μπρέτον Γουντς ως “μη δικαίωση των αγώνων των παππούδων”
Ζούμε το τέλος του Μπρέτον Γουντς όμως. Aπό το 2008 βρίσκονται σε καταστήματα του Μανχάτταν επιγραφές “We welcome your ?”
Αν το Μπρέτον Γουντς ήταν το πρόβλημα τους λοιπόν, οι παππούδες δικαιώθηκαν μέσω της ΟΝΕ και της συμμετοχής της χώρας μας σε αυτή, σωστά; :roll::wink:

Αυτό που λες νομίζω ότι είναι χειρότερη προσβολή και από το να τους πεις εαμοβούλγαρους συμμορίτες…

Ίσως είμαι αρκετά αφελής, αλλά δεν πιστεύω πως αν έβγαινε ποτέ ο ΛΑ.Ο.Σ. στην κυβέρνηση θα είχαμε χούντα, όπως φοβούνται αρκετοί απ’ ό,τι έχω καταλάβει εδώ μέσα. Από την άλλη ίσως ποτέ, κανείς, να μην το είχε διαβλέψει σε κάποια περίοδο της ιστορίας αυτό…

Όπως και νά 'χει, αν και η επιλογή του tolkki να ψηφίσει το ΛΑ.Ο.Σ. σε περίπτωση που θα καλείτο να επιλέξει αυστηρά ανάμεσα σε αυτό, τη Ν.Δ. και το ΠΑ.ΣΟ.Κ, είναι σχετικά ριζοσπαστική, από μένα είναι απόλυτα κατανοητή και ομολογώ πως για τις επικείμενες εκλογές, που δε θα ήθελα να ψηφίσω με τίποτα κάποιο από τα δύο μεγάλα κόμματα, θα σκεφτόμουν σοβαρά κάτι αντίστοιχο…

Όμως, το σημαντικό εδώ είναι πως ασχολείστε με το ΛΑ.Ο.Σ. και για τις ψήφους που πήρε (και όποιες πιθανόν θα πάρει στις κανονικές εκλογές). Μην αναρωτιέστε γιατί ψηφίζει ο κόσμος το ΛΑ.Ο.Σ. Αναρωτηθείτε γιατί δεν ψήνονται να ψηφίσουν κάποιο άλλο κόμμα (όχι από τα δύο μεγάλα) αντί αυτού. Δηλαδή εγώ το θεωρώ τραγικό που το Κ.Κ.Ε. ή το ΣΥ.ΡΙΖ.Α. για παράδειγμα δεν έχουν καταφέρει να αποκτήσουν έρεισμα στους αναποφάσιστους.

Είπαμε, το μεγαλύτερο πρόβλημα στην πολιτική ζωή της Ελλάδας μάλλον δεν είναι το πόσο αθέμιτα είναι πλέον τα δύο μεγάλα κόμματα στην εξουσία, αλλά το γεγονός πως δεν υπάρχει κάποια σοβαρή τρίτη επιλογή για να τους κοντράρει…

Σωστό και αυτό, αλλά ο έλληνας θα χαρεί όταν θα βγει ο “δικός” του στη Βουλή, για να τον επάρει μετά τηλέφωνο να διορίσει κανάν “δικό” του. Πελατειακές σχέσεις. Η κατάρα της χώρας.

Ellanor, γενικά κάνεις καλά πόστς, αλλά, αυτο που έγραψες είναι πολυ τραβηγμένο, σίγα να μην μας κουρέψουνε λούξ και μας απαγορεύσουν να κυκλοφορόυμε μετα τις 2200.

Διαφωνω… Εδω πανε να επαναφερουν τα στρατοπεδα συγκεντρωσης ρε… Δε θα μου φαινοταν περιεργο αν εκλειναν τα συνορα στο τελος. Μπορει να σου φαινεται τραβηγμενη η ιδεα γιατι τωρα ακολουθουν ηπια τακτικη για να κερδισουν ψηφους κλπ. Οπως και το ΠΑΣΟΚ πριν τοσα χρονια που πριν βγει εταζε λαγους και πετραχιλια και νομιζαν ολοι οτι θα εχουμε σοσιαλισμο, και μολις βγηκε μας εβαλε στο ΝΑΤΟ, εφερε ιδιωτικα σχολεια κλπ.
Δεν ξερεις τι θα κανουνε αν εχουν τον κυριο λογο…