Αγαπητέ ρεντ, δεν το εννοούσα καθόλου έτσι. (κάτι σχολίασες περί συνομωσίας τον μοντς (χαριτολογώντας προφανώς) να βάλουν μέσα και τον κομμουνιστή, κάτι που προφανώς δεν έκανα εγώ, άρα ο τόνος που το έγραψες υπονοούσε ότι δεν το έκανα για πολιτικούς λόγους, ενώ εγώ είχα στο μυαλό μου καθαρά την ποίηση).
Όχι αδερφέ, δεν είπα ότι δε δίνω δεκάρα για το τί πιστεύεις. Είπα ότι δε δίνω δεκάρα για το πού ανήκεις όπως κι εσύ δεν έχεις λόγο να δίνεις δεκάρα για το πού ανήκω εγώ. Και ότι δεν απαντάω σε ποστ τύπου “το ΚΚΕ δεν είναι πραγματικό Κομμουνιστικό Κόμμα” γιατί θεωρώ ότι αυτή η άποψη ούτως ή άλλως δεν έχει κανένα ουσιαστικό έρεισμα στην κοινωνία. Ο περισσότερος κόσμος, είτε ανήκει στην αστική τάξη (προφανώς) είτε στην εργατική και για διάφορους λόγους διαφωνεί με το ΚΚΕ, παρ’ όλα αυτά αναγνωρίζει ότι ο πολιτικός εκφραστής του δρόμου ανάπτυξης που βρίσκεται στον αντίποδα του κρατούντος συστήματος είναι το ΚΚΕ. Τι να κάνουμε τώρα! Εσύ μπορεί να διαφωνείς, αλλά αυτό δεν αλλάζει κάτι. Οι αστοί το ΚΚΕ βαράνε όπως και να χει.
Α, και το ΚΚΕ δεν είναι “Αριστερά”. Αυτός ο ορισμός είναι πιασμένος από τις πολιτικές δυνάμεις που προσφέρονται για τη βρώμικη δουλειά της αστικής πολιτικής στο εργατικό κίνημα. Όλος δικός τους! Το ΚΚΕ είναι απένανατι - είναι αυτό ακριβώς που λένε τα αρχικά του. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο.
Αυτό για τη ρακή το κρατάω ε. 8)
Δεν με κατάλαβες. Δεν είπα ότι το ΚΚΕ δεν είναι ένα κομμουνιστικό κόμμα. Για την ακρίβεια υποστηρίζω ότι κανένα κόμμα δεν μπορεί να είναι κομμουνιστικό. Ο κομμουνισμός είναι από μόνος του μια ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ιδεολογία και δεν μπορεί να εγλωβίζεται μέσα σε αστικά - καπιταλιστικά μοντέλα ψευτοκοινοβουλευτικής ψευτοδημοκρατίας. Εκεί είναι η αντίρρηση μου. Οι κομμουνιστές πρέπει να ζητούν την ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ και όχι την ψήφο. Θα μου πεις δεν είναι τώρα η ώρα, δεν είναι οι συνθήκες, η ιστορική στιγμή κτλ, οκ. Τότε προς τα κει πρέπει να κοιτάμε και προς τα κει να δουλεύουμε. Να ωριμάσουν τα πράματα και να ρθει ο καιρός.
Το να παριστάνω το δεκανίκι του αστισμού και να στηρίζω όλη αυτή τη σαπίλα του συστήματος αυτού, όντας μέρος του, εμένα δε μου λέει τίποτα. Και δυστυχώς αυτό κάνει το ΚΚΕ.
ΥΓ η ρακή ρέει πάντα άφθονη εδώ στο Ψηλορείτη!
Προφανώς διαφωνείς με τον ίδιο το Λένιν, κάτι που για μένα αναιρεί οποιαδήποτε ρητορεία περί κομμουνισμού. Εντάξει δεν τρέχει τίποτα.
Υ.Γ.: Αορείτης είσαι μπρε; Πούθε;
Φυσικά και διαφωνώ και με τον Λένιν σε πολλά πράγματα (και συμφωνώ σε πολλά άλλα). Τεσπα, δεν είναι εκεί το θέμα, αλλά το κάνετε συχνά πάντως το λάθος να στήνεται τοτέμ και να θέτετε πολλούς στο απυρόβλητο, κάτι με το οποίο δεν συμφωνώ.
Υ.Γ. Αορείτης ναι (για τους μη κρητικούς αυτό μπορεί να ακουστεί ως aor-ίτης :lol:). Ανώγεια. Εσύ;
Ειναι η κλασικη επιβεβαιωση του κανονα που θελει τα “μελη και τους φιλους” του ΚΚΕ να ειναι ανικανοι να πραγματοποιησουν συζητηση με ατομα που κατα παραδοχη του ιδιου, χτυπανε το ΚΚΕ απο τα “αριστερα”.
Ειναι κουρδισμενοι και μαθημενοι να απαντανε μονο σε “αυτους που χτυπανε το ΚΚΕ απο τη σκοπια της κυριαρχης ιδεολογιας” – εννοωντας προφανως ΠΑΣΟΚ/ΣΥΡΙΖΑ και λοιπους νεροκουβαλητες του συστηματος (πρωτο μαρξιστικο λαθος - “κυριαρχης ιδεολογιας” συντροφοι? κυριαρχης ταξης εννοειτε. Η ιδεολογια επεται της υλης, αρα η ιδεολογικη αντιπαραθεση επεται της ταξικης παλης).
Για αυτο και οταν τους επιτιθεται καποιος αλλος, αγχωνονται να τον “βαφτισουν” ουρα του ΠΑΣΟΚ και να τελειωνουν μαζι του. Ειναι γεγονος βεβαια οτι ουρα της σοσιαλδημοκρατιας δεν ειναι μονο ο ΣΥΡΙΖΑ αλλα και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ (και ο “μ-λ” πυλωνας) οσο κ αν αυτο χαλαει τις αυταπατες ενος τμηματος της “εξωκοινοβουλευτικης” (αλλα οχι αντικοινοβουλευτικης) αριστερας.
Μπα! Το Δεκεμβρη εν μεσω της εξεγερσης η Αυριανη το ΛΑΟΣ και η Κυβερνηση εδιναν συχαρικια στο ΚΚΕ για την “λεβεντικη” και “υπευθυνη” σταση του που ηταν οι “πορειες” αναμεσα σε Ομονοια και Μεταξουργειο και η πληρης απουσια απο καθε πραγματικο κεντρο αγωνα (εκει οπου οφειλουν να ειναι οι κομμουνιστες). Το αν η αποψη “το ΚΚΕ δεν ειναι πραγματικο Κομμουνιστικο Κομμα” εχει ερεισμα στην κοινωνια (? σε ποια ταξη της κοινωνιας?) το ξερουμε πολυ καλα ολοι. Ολοι επισης, αστοι και εργατες, εκτος απο τα μελη του ΚΚΕ που αδυνατουν να υπερβουν την κομματικη μυωπια (οχι και η ηγεσια του ομως) βλεπουν καλα οτι το ΚΚΕ δεν παλευει για καμια επανασταση. Και σοσιαλισμος χωρις επανασταση δεν υπαρχει. Αντιθετως υπαρχει μια πολυ σαφης θεση για “λαϊκη εξουσια/λαϊκη οικονομια” που ειναι η πλεον προσφατη ορολογια σε μια σειρα ορολογιων εδω και δεκαετιες (λαοκρατια, εθνικη δημοκρατικη αλλαγη, νεα δημοκρατια, πραγματικη αλλαγη, συνασπισμος της αριστερας και της προοδου, ΑΑΔΜ) για την αστικοδημοκρατικη θεση εξουσιας του ΚΚΕ, για εναν “καπιταλισμο σε μια χωρα”. Οι αστοι δεν βαρανε το ΚΚΕ. Ενιοτε δε, συγκυβερνουν μαζι του. Και ακομα συχνοτερα, το συγχαιρουν.
Ο jm_rotten ειναι πιο κοντα στον Λενιν απο ο,τι ηταν ο ιδιος ο Σταλιν :lol::lol::lol::lol::lol::lol:
Αυτό τώρα ρε φίλε για καλό το λες;
Δλδ με φαντάζεσαι ανάμεσα λένιν και στάλιν (να τον έχω δλδ αυτόν τον τελευταίο στην πλάτη μου;
Οδεύω για τα γκουλάγκ μου φαίνεται…:lol::lol::lol:
ΥΓ εννοείται ότι συμφωνώ με όσα έγραψες
Χαχα δεν εννοουσα αυτο ακριβως…
Σιγουρα επρεπε ομως να ακουσουν τι εγραψε ο Λενιν στην Διαθηκη και να πεταξουν τον Σταλιν εξω απο την ηγεσια των Μπολσεβικων… Αλλα βλεπεις οι Καμενεφ-ζηνοβιεφ δεν ηθελαν να ακουν αλλο για επαναστασεις. Το πληρωσαν ομως, καθως ηταν οι πρωτοι που εκτελεστηκαν 12 χρονια μετα απο τον πρωην ευεργετηθεντα κυριο γου-γου.:lol:
^
Κούραση…
Κοίτα. Μπορεί να νομίζεις ότι υπάρχει ζήτημα θεοποίησης του Λένιν, αλλά δεν είναι έτσι. Απλά το έργο του Λένιν, από όποια πλευρά και να το δεις, είναι αδιάσπαστο. Δεν μπορείς έτσι απλά να πάρεις ό,τι νομίζεις από το Λένιν κατά βούληση και να απορρίψεις όλα τα υπόλοιπα. Είναι αντιδιαλεκτικό και εκλεκτικιστικό (απλά πράγματα :D). Τουναντίον, το Λένιν τον καταλαβαίνει και τον κατακτά κανείς μόνο μέσα από τη συνεκτική προσέγγιση της δουλειάς του, στην ολότητά της δηλαδή, και η κατάκτηση αυτή είναι όρος για την οριστική απελευθέρωση της εργατικής τάξης (αν θέλουμε να μιλάμε για την κατάργηση των καπιταλιστικών σχέσεων παραγωγής), εφ’ όσον βρισκόμαστε στην εποχή του μονοπωλιακού καπιταλισμού (την ανάλυση της οποίας όπως και να χει χρωστάμε στο Λένιν). Στο κάτω κάτω εσύ δεν ασκείς απλώς “κριτική” στο Λένιν, αλλά αρνείσαι την καρδιά της συνεισφοράς του στην επαναστατική θεωρία - τις πολιτικές και οργανωτικές προϋποθέσεις κατάκτησης της εξουσίας από την εργατική τάξη.
Υ.Γ.: Έλα ρε τρομοκράτη! Εγώ πάλι είμαι Μεσσαριανός. Πύργος Αστερουσίων, αν έχεις υπ’ όψη σου.
Και ποια η σχέση του Καμένεφ με τις εκλογές 2009? Μήπως το παρακάνετε λίγο με το ΚΚΕ? Να ανοίξουμε ένα νέο τόπικ να το συζητήσουμε το θέμα. ΚΚΕ, αριστερά, κλπ.
Ξέρω τι εννοούσες, απλά μου ήρθε αυτή εικόνα στο μυαλό (ο στάλιν από πίσω και εγώ στη μέση:lol::lol::lol: ο θάνατος μου θα ήτο σίγουρος με πισώπλατη μαχαιριά, ετρόμαξα ο άνθρωπος:lol:, γιατί μπορεί να είμαι too old to r n r αλλά είμαι και too young to die:lol:).
Πες τα και συ, γιατί μου μιλάνε για κομμουνισμό οι υμνητές του Στάλιν. Τέλοσπαντων, καλή καρδιά.
Όπως είπε και ο before… έίμαι πιο κοντά στο Λένιν κι από τον ίδιο το Στάλιν:lol: οπότε…
Υ.Γ. Ε πως δεν έχω υπόψιν μου! Τον Πύργο και τη Μεσσαρά δεν έχω υπόψιν μου; Ένα σωρό χωριανοί μου “βγάζουν” εκεί το χειμώνα γιατί για τα οζά ο Ψηλορείτης το χειμώνα δεν είναι καθόλου φιλόξενος. Πέψετε μιαολια ζέστη από τουδα γιατί επαε εντάκαρε η κρυγιότη απο ντε δα.
Διάλε διάλε! Ε γιάντα τοτεσάς δε γιαγαίρνετε απ ετά να ρθείτε επαέ μια ολιά. 'α σας εφιλέψομε και τσιλαδιά θέλει. 'α σωκρυγιώσετε εκιά πάνω μπρε κακορίζικοι.
Τελευταίο σπαμ σ’ αυτό το θρεντ. Είπαμε. Δεν ασχολούμαστε με γκρουπούσκουλα.
Μου χαλάς τις αυταπάτες! Αστειέυομαι, απλά διαφωνώ μαζί σου (και το κακό είναι ότι συμφωνώ στα περισσότερα από αυτά που λες). Θα ήθελα να μου το αναλύσεις λίγο περισσότερο αυτό για να μην αιωρείται σαν κατηγορία χωρίς επιχείρημα. Και θα προσπαθήσω να αντεπιχειρηματολογήσω στο μέτρο του εφικτού, αν και είμαι στη δουλειά και οι συνθήκες δεν επιτρέπουν ενδελεχή συζήτηση.
Για το ΚΚΕ τα χω πει με τους φίλους και φορουμικώς και κατ’ ιδίαν. Μου δίνει την αίσθηση ότι έχει πάρει εργολαβία τον κομμουνισμό, κάτι σαν κληρονομικό χάρισμα ένα πράγμα.
edit: άλλο που ο Γράκχος έγινε ο νέος αγαπημένος μου χρήστης με την υπογραφή που έβαλε…
οσο “ζουν” τα φαντασματα του Σταλιν και του σταλινισμου πανω απο τις πλατες της δυσβαχτης ελληνικης σταλινικης, σταλινογενους και…σταλινοπαθους αριστερας, θα υπαρχουν ολες οι προϋποθεσεις για να συζηταμε και να βγαζουμε (αμην κ ποτε) και κανα συμπερασμα για τον Καμενεφ και τον Ζηνοβιεφ, δυο ξεχασμενα σημερα ονοματα που χωρις αυτους ομως δεν θα ηταν ιδιος ο 20ος αιωνας, συμπεριλαμβανομενης και της Ελλαδας.
Εξω απο αυτο το χορο δεν μενει ουτε η περιφημη “ανανεωτικη” αριστερα που στη νοοτροπια της, στην ιστορικη της διαδρομη και στην προταση εξουσιας της ειναι βαθυτατα σταλινικη. Απλα ο “σταλινισμος” του συριζα εχει ενα πιο μεταμοντερνο, αερινο και “ανθρωπινο προσωπο” απο ο,τι το συμπαγες, αυστηρο και απροσπελαστο (?) φρουριο του Περισσου που αποπνεει “σοσιαλιστικο ρεαλισμο” και υμνους στον “πανσοφο γενικο γραμματεα”.
Στις εκλογες του 2009 η αστικη ταξη “ανοιγει” εκτακτα το ζητημα της εξουσιας (με τους δικους της ορους και στο δικο της “γηπεδο”) σε συνθηκες ακηρυχτης χρεοκοπιας του ελληνικου καπιταλισμου εν μεσω παγκοσμιου κραχ.
Η κριση του αστικου πολιτικου συστηματος ειναι και κριση της αριστερας που εδω και δεκαετιες επιδιωκει (το “επισημο” σκελος της) να ειναι ο αριστερος “παιχτης” στην τραπουλα του συστηματος. Ειναι κριση ολων των τοτεμ και ειδωλων, ειτε ξεχασμενων (Καμενεφ, Τσαουσεσκου για το παλαι ποτε “κκε εσ” προδρομο του ΣΥΝ) ειτε αυτων που υπεστησαν “ολικη επαναφορα” (Σταλιν στο προσφατο συνεδριο του ΚΚΕ).
Δεν ειναι τυχαιο που η φθορα της καθεστωτικης Αριστερας επιταχυνθηκε απο την εξεγερση του Δεκεμβρη.
Violent Revolution λενε οι Kreator. Ξερεις, το απολιτικο ειδος που λεγεται heavy metal , however defined.
Φανταζομαι οτι αντιλαμβανεσαι σαφεστερα την πολιτικη μου τοποθετηση. Η διαδρομη απο τον Δεκεμβρη, τον σπορτινγκ, τις ευρωεκλογες, και την ΔΕΘ, μια πορεια οπου οδηγησε στην γεννηση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και τα δειγματα γραφης της, επιβεβαιωνουν οτι τετοια μορφωματα δεν μπορει παρα να ειναι σε μια σαφη σοσιαλδημοκρατικη κατευθυνση, ασχετα ποιες ειναι οι επιδιωξεις και οι καλες προθεσεις. Το περιωνυμο μειγμα “επαναστατων και ρεφορμιστων” δεν μπορει παρα να οδηγησει σε συνεχεις σταδιακες μετατοπισεις των επαναστατων προς του ρεφορμιστες στη βαση επιτευξης “κοινου πολιτικου εδαφους”. Ετσι βλεπουμε τις αρχικες εξαγγελιες της ΑΝΤΑΡΣΥΑ να μετατρεπονται σε μια ολο και πιο αοριστη “αντικαπιταλιστικη αλλαγη” και σε μια “αντικαπιταλιστικη αποδεσμευση απο την ΕΕ”. Το ερωτημα ειναι αυτη η “αντικαπιταλιστικη αλλαγη” τι συνεπαγεται? Αλλαγη διακυβερνησης εντος των πλαισιων του καπιταλισμου? επανασταση? και γιατι δεν διατυπωνεται αυτο ρητα? και η επανασταση θα γινει απο ποιον? αναιρειται η λενινιστικη διδαχη οτι η επανασταση πραγματοποιειται απο την εργατικη ταξη οπου ειναι σαφης ο πολιτικος ρολος του κομματος της, δηλαδη της οργανωμενης πρωτοποριας της? και αυτη η αντικαπιταλιστικη αποδεσμευση που οδηγει αν οχι - στην καλυτερη - σε μια σταλινικη αντιληψη για τον “σοσιαλισμο σε μια χωρα” αν δεν συνοδευεται απο το κομμουνιστικο προγραμμα της Κομιντερν για Ενωμενες Σοσιαλιστικες Πολιτειες της Ευρωπης?
Ολα αυτα δεν ειναι θεωρητικη συζητηση. Οταν η ΑΝΤΑΡΣΥΑ γινεται στην ΔΕΘ ουρα της ΠΑΣΚΕ, τοτε αυτο σημαινει χειρα βοηθειας στην αστικη ταξη σε μια στιγμη συνολικης κρισης του αστικου πολιτικου συστηματος και ενω οι αστοι δεν θα διστασουν να κοιταξουν ολο και πιο (ακρο)αριστερα για δεκανικια σε μια ευρεια πολιτικη συναινεση ταξικης συνεργασιας.
Αυτο εγινε και στην Ιταλια πριν λιγα χρονια οταν τους “δημοκρατικους” (ΠΑΣΟΚ) στηριξαν μεχρι και οι αδερφες οργανωσεις τηςΑΝΤΑΡΣΥΑ, πλην Λακεδαιμονιων, των ιδιων Λακεδαιμονιων που χαραζουν και στην Ελλαδα μια σαφη διαχωριστικη γραμμη απο καθε ταξικη συνεργασια και καθε πολιτικη ή συνδικαλιστικη εξαρτηση απο το κρατος και τις γραφειοκρατες, πρασινες, ροζ ή “κοκκινες”.
Συμφωνω ομως οτι εχει καλη υπογραφη ναι. Δεν συναδει ομως με τα οσα λεει (ή υπονοει) στο body των posts του
Άκου πτώμα να μαθαίνεις
Δυστυχώς εξακολουθεί να ισχύει το ότι δεν έχω την ευχέρεια του χρόνου (αλλά και του χώρου) να σου απαντήσω συνολικά. Πάντως κάποια από τα ερωτήματά σου με εκπλήσσουν γιατί στο δικό μου μυαλό είναι ξεκάθαρα και αν αυτό δεν έχει περάσει προς τα έξω, τότε είναι σφάλμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ(ς) που δεν έχει καταφέρει να το εξωτερικεύσει. Πέρνα καμιά βόλτα από ένα περίπτερο, ίσως μία συζήτηση σου λύσει πολλές απορίες.
Απλά εν (μεγάλη) συντομία. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν γεννήθηκε στο Δεκέμβρη. Καταλαβαίνω το πόσο κομβικό σημείο είναι αυτό το ξέσπασμα του Δεκεμβρίου αλλά δεν είναι και η αρχή των πάντων. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ υπήρξε η ολοκλήρωσης μίας προσπάθειας που ξεκίνησε με το ΕΝΑΝΤΙΑ στις προηγούμενες εκλογές και διαμορφώθηκε με την συνένωσή του με το ΜΕΡΑ στις πρόσφατες Ευρωεκλογές. Οι ζυμώσεις για κάτι κοινό στην εξω - (και αντι) - κοινοβουλευτική αριστερά προϋπήρχαν του Δεκέμβρη, ίσως ως συνέπεια των ίδιων κοινωνικών αιτιών που δημιούργησαν και την ίδια την “εξέγερση”.
Επί χρόνια συζητιέται και καυτηριάζεται το γεγονός της κατακερματισμένης ριζοσπαστικής αριστεράς, τώρα βιαζόμαστε να καταδικάσουμε μία προσπάθεια συνένωσης εκ των προτέρων γιατί …είναι “καταδικασμένη να αποτύχει”. Φαντάσου το ίδιο να έλεγαν στο (τότε) ΚΚΕ για τη δημιουργία του ΕΑΜ… Ο φόβος σου για μετακίνηση προς το ρεφορμισμό είναι κατανοητός μεν και το παιχνίδι των ηγεμονιών είναι πολύ επίφοβο, αλλά καλώς η κακώς εκτός από την ιδεολογία υπάρχει και ο αγώνας και αυτός απαιτεί και πολιτική. Χωρίς εκπτώσεις, δεν αντιλέγω, έτσι;
Δε γνωρίζω δυστυχώς σε τι αναφαίρεσε σχετικά με τη ΔΕΘ, αν και δυσκολεύομαι να δεχτώ κάτι τόσο βαρύ και σε καμία περίπτωση δε βλέπω την ΑΝΤΑΡΣΥΑ να δείνει χείρα βοηθείας στον αστισμό. Θα προσπαθήσω πάντως να μάθω και θα επανέλθω.
εχω επισημανει με bold τα σημεια της διαφωνιας μας.
Κομβικα
*Στο σημειο που λες για “συνενωση” ΕΝΑΝΤΙΑ-ΜΕΡΑ μπορουν να γραφτουν πολλα. Δυστυχως δεν μπορω να το κανω για μια σειρα λογους, μπορουμε κατ’ιδιαν να τα πουμε.
*Η “κινηση” της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ειναι στον αντιποδα της κινησης που υπαγορευει η ταξικη παλη και ιδιαιτερα μετα την εξεγερση (γιατι “εντος” εισαγωγικων? ηταν εξεγερση). Αυτο το μαρτυρουν τα γεγονοτα της εξεγερσης με αποκορυφωμα την καταληψη της ΓΣΕΕ και την αντιπαραθεση για το αν συνεχιζεται ή οχι η καταληψη στη Νομικη. Ολα αυτα το ιδιο βραδυ που εγινε η αποπειτα δολοφονιας της Κουνεβα.
*Τα περι ρεφορμισμου δεν αποτελουν “φοβια” ή αιτιασεις αλλα υπαρκτη πραγματικοτητα. Η ηγεμονια και η “γραμμη” του ανοιχτα φιλοπασοκικου ΣΕΚ οπως φανηκε σε μια σειρα απο ζητηματα και η δεξια μετατοπιση αλλων οργανωσεων ειναι επισης μια πραγματικοτητα.
*Η ΔΕΘ ειναι μια αποδειξη αυτου ακριβως του πραγματος. Δεν μπορει να εισαι επαναστατης …τελως παντων, εστω να διατεινεσαι οτι κανεις ταξικο συνδικαλισμο και να γινεσαι ουρα του ΠΑΣΟΚ, της ΠΑΣΚΕ, του Παναγοπουλου, σε μια εποχη που κατι τετοιο συνιστα ταξικη συναινεση στην επερχομενη αυριανη καπιταλιστικη κυβερνηση του ΠΑΣΟΚ… Η πολιτικη ανεξαρτησια απο την αστικη ταξη ειναι πολιτικη και οικονομικη ανεξαρτησια και απο το κρατος της, και απο την συνδικαλιστικη γραφειοκρατια της. Βλεπε ΠΑΣΚΕ, ΓΣΕΕ. Γιατι στην εποχη μας η “Ρεφορμιστικη γραφειοκρατια” και οι συνδικαλιστες της ειναι οπως ελεγε κ ο Λενιν “πραγματικοι εντολοδοχοι της αστικης ταξης μεσα στο εργατικο κινημα”. Και εδω δεν μιλαμε καν για τους παλαι ποτε κλασικους ρεφορμιστες αλλα για πραγματικα τσιρακια του Κεφαλαιου, αυριανους εν δυναμει υπουργους “απασχολησης” ή “δημοσιας ταξης” σε αστικες “πρασινες” κυβερνησεις.
*Μορφωμα, μετωπο, ή κομμα που δεν αντιλαμβανεται την παρεμβαση στις εκλογες σαν ευκαιρια για προπαγανδιση των βασικων επαναστατικων θεσεων που ειναι ΑΝΤΙκοινοβουλευτικες (διαλυση των σωματων ασφαλειας, απαλλοτριωση της καπιταλιστικης ιδιοκτησιας, εθνικοποιηση των τραπεζων, απαλλοτριωση του κεφαλαιου, τσακισμα και συντριβη της παλιας αστικης κρατικης μηχανης, ολη η εξουσια στα εργατικα συμβουλια-σοβιετ) δεν μπορει παρα να ειναι ρεφορμιστικη, δηλαδη αστικη. Αριστερο ή ακροαριστερο εστω στηριγμα της αστικης ταξης.
*Ο Δεκεμβρης επιταχυνε την κριση ταυτοτηας της καθεστωτικης Αριστερας, ειτε εντος, ειτε εκτος κοινοβουλιου. Οταν οι μαθητες ορμουσαν στα αστυνομικα τμηματα χωρις κανενα εφοδιο παρα μονο τη δικαιη οργη τους για την ζωη που μας κλεβουν, καποιοι μηχανευονταν την “συνενωση” της “ριζοσπαστικης αριστερας”. Προκειται για αντιρροπες κινησεις στην δυναμικη της ταξικης παλης.
Τα κουρελια ομως τραγουδανε ακομα, ε? 8)
“Speak the word…” που λεει και ο Geoff
και δε μου λες ρε συ before the dawn…βλέπεις να γίνεται άμεσα η επανάσταση? Αν όχι τι θα γίνει? Αφού ΚΚΕ, Σύρριζα και λοιποί είναι για τα μπάζα και αφού δεν αλλάζει τπτ με ψήφο να ψηφίσουμε όλοι Νδ? πως το βλέπετε? Θα έχουμε και χρόνο για να διαβάσουμε…
Eδώ έχει πει σε προηγούμενο ποστ “όλη η εξουσία στα σοβιέτ”, εκεί θα κολλήσει?
Εδιτ: λολζ για το αποκάτω.
Οι τελυταίες σελίδες μου απαντούν ένα ερώτημα που είχα πολύ καιρό:
Aν είναι τυχαίο που στο φόρουμ τόσος κόσμος είναι ταυτόχρονα Koμμουνιστής και Manowarάς…
Βλέπως λοιπόν που ταυτίζονται ο κομμουνισμός και οι Manowar:
Kαι οι μεν και οι δε αυτοπροσδιορίζονται ως true και αφιερώνουν ατέλειωτο χρόνο και ενέργεια στην κατακραυγή όσων θεωρούν false! :p:lol::lol: