Εκλογές 2009

Το οτι με ψηφο δεν αλλαζει τιποτα δεν σημαινει αρνηση παρεμβασης στις εκλογες!
Ειμαι καθαρα υπερ μιας παρεμβασης στις εκλογες με επαναστατικο-αντικοινοβουλευτικο περιεχομενο. Τι θες τωρα, να σου κανω σπαμ τι ακριβως να ψηφισεις? εχω και τον αλλον τον σταλινικο να μου λεει για “γκρουπουσκουλα” :lol: 8)
Το οτι οι ηγεσιες του ΚΚΕ και του συριζα κινουνται σε συγκεκριμενη κατευθυνση δε σημαινει οτι πεταμε “στα αζητητα” τις μαζες που στηριζουν αυτες τις δυναμεις! το αντιθετο.
Ο Δεκεμβρης κλονισε τα θεμελια της αστικης εξουσιας. Αυτη ειναι η απαντηση για το 50% αποχης στις ευρωεκλογες.
Ιδου πεδιο δοξης λαμπρον για οποιον θελει να μαθει ποτε θα γινει η επανασταση.

Οποιος παλι θελει μπορει να μας το πει απο τωρα αν το ξερει να το βαλουμε υπενθυμιση στο κινητο. Και σημειωμα στο ψυγειο (αμερικανια).

“Wake me up in Anarchy” (KMFDM) \m/

Σε κερναω μπυρα. My man! :smiley:

edit-delete : χέστο έχουμε και τον Ξήγα δωμέσα, φτάνει ένας :stuck_out_tongue:

Αλήθεια, αφού ρεαλιστικά πιστεύεις πως επίκειται επανάσταση, μπορείς να μου πεις πότε έγινε τελευταία φορά επανάσταση σε
Ευρωπαϊκή χώρα;
Θεωρείς πως οι συνθήκες στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή είναι τόσο μοναδικές ώστε να δικαιολογούν μία τέτοια “Πανευρωπαϊκή πρωτοτυπία”;

Kαι όταν γράφω επανάσταση εννοώ κανονική επανάσταση που οδηγεί σε κατάλυση της εξουσίας, μην μου πείς για τον Μάη του '68 π.χ.

Ο Μαης του '68 ηταν μια προεπαναστατικη κατασταση, το αναλογο του δεν ειναι το 1917 αλλα το 1905.
ΜΕ αυτο κατα νου, η τελευταια μαχη για καταληψη της εξουσιας απο την εργατικη ταξη σε ευρωπαϊκο εδαφος ηταν αυτη του ΕΛΑΣ/ΔΣΕ (1944-1949).
Στην ελλαδα αυτη τη στιγμη υπαρχει κριση εξουσιας εκτος απο την ακηρυχτη χρεοκοπια της οικονομιας.
Δεν ειπα οτι “επικειται” επανασταση. Ειπα ομως οτι η επανασταση ειναι η μονη προοπτικη της εργατικης ταξης, αν θελει να χειραφετησει εαυτον και ολο το κοινωνικο συνολο. Αυτο δεν σημαινει οτι “επικειται” και δεν σημαινει οτι “θα γινει ντε και καλα” - ειτε σε 1 βδομαδα, ειτε σε 1 χρονο.

Zouglau: οποτε καλυτερα ας κρυφτουμε πισω απο την σιωπη για να μη μας “δουνε”?

[QUOTE=Before the Dawn;712691]
Στην ελλαδα αυτη τη στιγμη υπαρχει κριση εξουσιας εκτος απο την ακηρυχτη χρεοκοπια της οικονομιας.
Δεν ειπα οτι “επικειται” επανασταση. Ειπα ομως οτι η επανασταση ειναι η μονη προοπτικη της εργατικης ταξης, αν θελει να χειραφετησει εαυτον και ολο το κοινωνικο συνολο. Αυτο δεν σημαινει οτι “επικειται” και δεν σημαινει οτι “θα γινει ντε και καλα” - ειτε σε 1 βδομαδα, ειτε σε 1 χρονο.
QUOTE]

amen to that!

ΑΚΟΥ ΔΩ ΡΕ: Για τον κομμουνισμό μπορείς να πεις ό,τι θες, αλλά για τους Manowar όχι! :lightsabre:

…και επίσης οι πραγματικά true απλά δε χαλάνε φαιά ουσία ασχολούμενοι με τους false! 8)

Για να άλλαξουμε λίγο θέμα…
“Τώρα πια ξέρεις…Καρατζαφέρης!” Που τα βρίσκει ρε το άτομο, από ποια δεκαετία ξεθάβει τις ατάκες του…:lol:
"Ψήφισε Καρατζαφέρη, σε συμφέρει, στον ώμο του εκάθισε λευκό το περιστέρι!

Και το πόιημα: (Απαγγέλεται εν χορό - δις)

"Τους Χρυσαυγίτες και τους Ακροδεξιούς, τον θυμωμένο Άδωνη μη φοβηθείς, πάντα στο νου σου να έχεις το Ψινάκη! Αν μεν’ η αγάπη σου για τη Σαρρή ειν’ υψηλή, αν η πατρίδα το πνεύμα και το σώμα σου αγγίζει, τον Πλεύρη, πατέρα και υιό, δεν θα συναντήσεις!

Να εύχεσαι νάναι μακρύς ο δρόμος.
Πολλά τα καλοκαιρινά πρωϊά να είναι που με τι ευχαρίστησι, με τι χαρά
θα μπαίνεις σε στέκια μεταναστών, να σταματήσεις σ’ εμπορεία μουσουλμανικά,
τα άγια κείμενα τους για να κάψεις,
Αλβανούς και Πακιστανούς, λαθραίους και νόμιμους,
με απαίσια μυρωδικά κάθε λογής, όσο μπορείς τις μυρωδιές τους να αντέξεις.
Σε οργανωσεις φασιστικές πολλές να πας, να μάθεις και να μάθεις απ’ τους σπουδασμένους.

Κι αν χουντικά τα βρεις, ο Ψινάκης δε σε γέλασε.
Έτσι σοφός που έγινες, με τόση πείρα,
ήδη θα το κατάλαβες, τώρα ξέρεις, Καρατζαφέρεις τι σημαίνει…"

Ωραία. Ας αλλάξουμε το thread σε επανάσταση 2009 και είμαστε οκ :stuck_out_tongue:

@before the dawn: Τα είπες όπως έπρεπε στο τόπικ για τους DOMINE και δεν μου κάνει καρδιά να σε πάω κόντρα :stuck_out_tongue: Πάντως φυσικά και δεν πρέπει να κρύβεται κανείς πίσω απτην σιωπή. Εγώ διαφωνώ στο τι γίνεται στο τώρα. στο σήμερα, απλά αυτό είναι άλλη μεγαλύτερη κουβέντα

@elmarad : Το ποιηματάκι ποιος το σκάρωσε? Γαμάτο 8)

Τώρα το έβγαλα!:lol: Ήταν πηγαία η έμπνευση, αρκούσε η διαφήμιση του Καρατζαφέρη στους δρομους! Ήταν ιδιαιτέρως ποιητική…

Ωχ το κακομοίρη το Καβάφη τι έπαθε!

Παρακαλώ πολύ, το ποίημα λέγεται “Η ΨΙΝΑΚΗ” και δεν θα ανεχτώ κανένα παραλληλισμό με τον πτωχό και ατάλαντο Καβάφη! [-X:p

Η ΨΙΝΑΚΗ :lol::lol::lol:
Ε τότε ωχ την κακομοίρα την Ιθάκη τι έπαθε:lol::lol:

1. Πολλοι μπορούν να πουν πολλά. Κι εγώ να συμφωνήσω σε αρκετά. Δεν αλλάζει η θετική προοπτική που βλέπω.

2. Τα εισαγωγικά σηκώνουν μεγάλη κουβέντα. Ως προς τι είναι εξέγερσηκαι τι όχι. Αλλά αυτό είναι παιχνίδι ορισμών. Νομίχω ότι στα χαρακτηριστικά του Δεκέμβρη, τουλάχιστον οι δυό μας, δε θα διαφωνήσουμε.

3. Το ΣΕΚ από την άλλη κάνει μία (ειλικρινή λέω εγώ) προσπάθεια να στραφεί προς τα αριστερά. Αν αποκλείω όλους αυτούς τους πόλους στο τέλός οι True κουμμουνιστές (που λέει και ο Μιουλ) θα χωράμε (χωράτε) σε ασανσέρ.

4. Επαναλαμβάνω ότι δε γνωρίζω σε τι αναφέρεσαι σχετικά με τη ΔΕΘ. Κακώς ίσως αφού προφανώς με αφορά.

5. Από τη συνέντευξη τύπου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ: “Εμείς λέμε ότι η αριστερά μπορεί να ξανασυνδεθεί με άλλες έννοιες. Με τον αγώνα, την συλλογικότητα, τη συντροφικότητα, την αντικαπιταλιστική προοπτική, την αναζήτηση της επαναστατικής ανατροπής.” Δενξέρω αν περιμένεις το Κομμουνιστικό Μανιφέστο πάντως δε νομίζω ότι κρύβεται και κανένας. Καλή η στόχευση στην επανάσταση αλλά αν δε δεχόμαστε τίποτα λιγότερο ποιος θα μείνει να παλεύει για τους μισθούς, την κρατική τρομοικρατία, τις εργασιακές συνθήκες, την ποιότητα ζωής… Επαναλαμβάνω, δε θέλω να γίνω διαχειριστής. Για ρήξη μιλάω, απλά θέτω και στόχους εγγύτερους από τη δικτατορία του προλεταριάτου που στο κάτω κάτω είναι και πιο απτοί για όσους δεν έχουν διαβάσει τα άπαντα του Μαρξ, του Λενιν και της Ροζας Λουξεμπουργκ. Δυο φορές. Με χρονολογική σειρά. Στο πρωτότυπο.

6. Αδικείς πολύ κόσμο που μάτωσε κυριολεκτικά το Δεκέμβρη. Ο χρόνος έχει αποδειχθεί ότι δεν είναι καν γραμμικός και εσύ τον μετέτρεψες σε σημιακό. Προφανώς και δεν γινόντουσαν διαβουλεύσεις εν καιρώ κινητοποιήσεων. Και σε κάθε περίπτωση δεν καταλαβαίνω γιατί η συνένωση της ριζοσπαστικής αριστεράς αποκτά (αν αντιλαμβάνομαι τη χροιά της φωνής του γραπτού σου λόγου) αρνητική σημασία;

Κατά τα άλλα: Πώς πάει η επανάσταση; http://www.youtube.com/watch?v=6V838R5GRns&feature=related

1. Δεν αποτιμω την “συνενωση” ως θετικη ή αρνητικη αλλα αρνουμαι οτι εγινε συνενωση. Δεν μπορω να πω περισσοτερα ομως σε ενα φορουμ σαν κ αυτο.

3.Το ΣΕΚ κανει μια φιλοτιμη προσπαθεια να υλοποιησει το “μειγμα επαναστατων και ρεφορμιστων” που ηταν κ ειναι ο στρατηγικος του στοχος, προσανατολισμενος σε μια σοσιαλδημοκρατικη κατευθυνση. Δεν εχει αλλαξει σπιθαμη στην φιλο-ΠΑΣΟΚ, φιλο-ΓΣΕΕ γραμμη που εχει εδω και χρονια, ενω η οικονομικη του διασυνδεση με την συνδικαλιστικη γραφειοκρατια και το κρατος καλα βασταει. Για να μην αναφερθω σε προσφατες “πρωτοβουλιες” βλεπε “δημοκρατικο μετωπο με Μικη Θοδωρακη”.

1. Νομιζω οτι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ αρκειται σε μια φραστικη επιβεβαιωση της “επαναστασης”. Πώς θα υλοποιηθει λοιπον η δικτατορια του προλεταριατου? απο την ταξη? απο τον πολο? απο εξελικτικο περασμα (ρεφορμισμος - θεωρια σταδιων)? Η παλη για τα “καθημερινα” και τα “επιμερους” δεν ειναι προ-θαλαμος της παλης για την κατακτηση της εξουσιας αλλα το πρωτο βημα μεσα απο μια δεσμη ενεργειων που ειναι το Μεταβατικο Προγραμμα. Αυτη η παλη δεν προϋποθετει απο τις μαζες να αποστηθισουν Μαρξ ή Λενιν (σιγουρα δεν εγινε κατι τετοιο τον Οκτωβρη του 1917).

Εδω ειναι η απαντηση και στο περι true κομμουνιστων. Οι μαζες δεν θα κανουν την επανασταση οταν συρρευσουν αθροα στην μεταλαμπαδευση του μαρξιστικου Αγιου Πνευματος αλλα οταν το σοκ αναμεσα στην Συνειδηση και την Κατασταση δωσει τετοιο ρηγμα, που η συναινεση των απο κατω στους απο πανω κλονιστει και οι απο κατω αναπτυξουν ανεξαρτητη ιστορικη δραση, επιτρεποντας στην οργανωμενη πρωτοπορια της ταξης να δωσει το πολιτικο επαναστατικο στιγμα του επιστημονικου σοσιαλισμου. Η πρωτοπορια αυτη για την ΑΝΤΑΡΣΥΑ ποια ειναι? Ο πολος? Τα “κινηματα”? Για μενα ειναι σαφως το επαναστατικο κομμα της εργατικης ταξης.

1. Τον κοσμο που ματωσε τον Δεκεμβρη τον αδικουν οσοι τον βλεπουν ως επιδοξους ψηφοφορους στα κοινοβουλευτικα τους πλανα. Εμμενω στα περι αντιρροπων κινησεων στην δυναμικη της ταξικης παλης.

Η συνενωση της αριστερας με ορους οψιμης τεχνητης συγκολλησης εχει οντως κατ’εμε αρνητικη σημασια. Αυτο ειναι μια πιο αριστερη εκδοχη του ΣΥΡΙΖΑ, εμφανως σοσιαλδημοκρατικη.
Ζητουμενο ειναι η ενοτητα της εργατικης ταξης. Αν η ταξικη ενοτητα μπορει να δωσει και πολιτικη ενοτητα στη βαση μιας συνεπους εργατικης-σοσιαλιστικης προοπτικης, εχει καλως.
Αλλα στη βαση μιας αφερεγγυας σουπας επαναστατων και ρεφορμιστων, οπως λεει και η Σοφια η φιλη μας, η επανασταση γ@μιεται.

Καμια αλλη ανωμαλαρα? :lol:

Καλο σαβ/κο απο μενα.

Βρε βρε ομοιοτητες…

και αν το 2007 Καραμανλης = Bush… θυμαστε νομιζω το αυγουστιατικο μπουφανακι του Κωστακη, σαν αλλος George W. Bush, και τις δηλωσεις περι ασυμμετρων απειλων ενω η Πελοποννησος γινοταν σταχτη.

Τοτε το 2009 Παπανδρεου = Barack Obama ??? :-k

:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:
ικζακτλι μπεημπι!

ΥΓ ο καραμανλης του 2009 παντως δεν εχει αναλογο του… it came from outer space!

Άρα πιστέυεις πως επειδή υπάρχει κρίση εξουσίας και χρεοκοπία της οικονομίας πλατιά λαϊκά στρώματα στην Ελλάδα θα μπορούσαν να πειστούν πως η μόνη λύση είναι ένας νέος εμφύλιος; :-s:?
Αναρωτιέμαι αν θα βρεις έστω και ένα από τα εν ζωή μέλη του ΕΛΑΣ/ΔΣΕ να συμφωνήσει μαζί σου πως αυτό είναι που θα ήθελε από και για τα εγγόνια του… :roll:

Και σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες και κρίση εξουσίας έχει υπάρξει και χρεοκοπία της οικονομίας, αλλά δεν είδαμε ως τώρα κάπου οι άνθρωποι να επέλεξαν αυτό που προτείνεις ως “μόνη προοπτική”

Για την ακρίβεια, στην Ισλανδία όπου υπήρξε " κηρυγμένη χρεοκοπία" οι άνθρωποι ψάχνονται στην εντελώς αντίθετη κατέυθνση: Σκέφτονται το αν θα ήταν καλύτερα να συμμετείχαν στην ΕΕ.

Α καλά τώρα το διαπίστωσες; Καιρό παίζει το στυλ με τα γυρισμένα μανίκια…
Αναρωτιέμαι αν οι καραγκιόζηδες επικοινωνιολόγοι των κομμάτων που τους βάζουν και κάνουν αυτές τις γελοιότητες πιστέυουν πραγματικά πως υπάρχουν ψηφοφόροι που επηρεάζονται από αυτά…

Δεν ξέρω, ίσως και τελικά να υπάρχουν και αυτοί να ξέρουν κάτι παραπάνω… #-o:?

Mule εγώ έχω συζητήσει με πολλά εν ζωή μέλη του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ που θέλουν ακριβώς αυτό από και για τα εγγόνια τους… :wink: