Εκλογές 2009

:-s
Ναι αλλά το κόμμα που εσύ υποστηρίζεις απέχει πολύ -ευτυχώς- από το να ξεκινήσει έναν νέο εμφύλιο (εκτός αν ξέρεις κα΄τι που δεν ξέρω… 8O :p) και αυτο είναι που του προσάπτει και ο BTD μερικές σελίδες πριν, έτσι δεν είναι;

Καλά όσο για το τί του προσάπτουν οι BTD αυτής της χώρας, στ’ @@ μου. Τα είπαμε αυτά. Εγώ απάντησα σ’ αυτό που είπες και στα υπόλοιπα που υπαινίχθηκες, ότι δηλαδή οι άνθρωποι που έδωσαν το μεγαλύτερο αγώνα στην ιστορία αυτού του τόπου έχουν μετανιώσει και έχουν αρνηθεί τους ίδιους τους εαυτούς τους (γιατί αυτό είπες ουσιαστικά). Και ξαναλέω. Ευτυχώς οι Τάκηδες Λαζαρίδηδες δεν είναι πολλοί. Οι επιζώντες της Εθνικής Αντίστασης και του Εμφυλίου στην πλειοψηφία τους τιμούν ακόμα και πάντα τους συντρόφους τους και το σκοπό για τον οποίο πολέμησαν.

Όσο για αυτά που δεν ξέρεις αλλά ξέρω εγώ, ένα σου λέω μόνο: ΦΥΛΑΞΟΥ.

Σοβαρά τώρα, το πότε θα ξαναπάρει ο λαός τα όπλα δεν μπορεί να το εκτιμήσει με ακρίβεια κανείς. Κρίνοντας από τα σημερινά δεδομένα, δε θα διαφωνούσα μαζί σου. Όντως απέχουμε. Αλλά και ο Λένιν λίγο καιρό πριν την επανάσταση που ανέτρεψε τον Νικόλαο Β’ Ρομανώφ έλεγε ότι η δικιά του γενιά των μποσελβίκων δύσκολα θα προλάβαινε το σοσιαλισμό και ότι ρόλος της ήταν να προετοιμάσει το έδαφος για την επόμενη. :wink:

Πράγματι, αλλά η έκπληκτη εκείνη γενιά των μπολσεβίκων του Λένιν δεν είχε δει το αποτέλεσμα της επανάστασης: ούτε τη Σοβιετική Ένωση να κατακρημνίζεται, ούτε τα Γκούλαγκ, ούτε το Τείχος, ούτε την εξαθλίωση των χωρών «δορυφόρων και επαρχιών», ούτε ταριχευμένο ηγέτη, ούτε θηριωδίες του Στάλιν, ούτε, ούτε, ούτε… Νομίζω πως πράγματι «απέχουμε», γιατί οι μνήμες είναι ιστορικά νωπές. «Απέχουμε» δε ακόμη περισσότερο γιατί σε αντίθεση με εκείνους, εμείς εδώ και δύο γενιές δεν έχουμε γνωρίσει πόλεμο και… δεν μας χαλάει και πολύ, αν με καταλαβαίνεις.

Γιατί έχουμε βγει τόσο off-topic; Μήπως η αδυναμία συγκέντρωσης είναι εγγενές σύμπτωμα του κομμουνιστού; :stuck_out_tongue:

Μήπως το δεύτερο debate επιτέλους απετέλεσε ένα μικρό βήμα προς κάτι το πολιτικώς πιο ενδιαφέρον, αλλά εδώ μέσα αν δεν είναι για να κράξουμε στον αέρα δεν έχουμε τί να πούμε;

Διαφωνω Βικ. Κατ’αρχας ας μην συσχετιζουμε αυτα που προανεφερες περι Γκουλαγκ και Σταλιν με την επανασταση.
Δε νομιζω να μας λεει κανεις οτι η επανασταση επιφερει ακριβως αυτα που ανεφερες για να αναθεωρησει η να το σκευτει 2 φορες. Δηλαδη καθε φορα που απο δω και περα θα γινεται επανασταση θα εχουμε αιμοδιψεις ηγετες και τειχη του βερολινου?

Οσο για το δευτερο σκελος, το οτι δεν εχουμε δει πολεμο η γενια μας, δεν αποτελει σοβαρο παραγοντα νομιζω. Η αγανακτηση της εργατικης ταξης (οταν φτασει εκεινη η στιγμη ειτε ειναι μακροπροθεσμα ειτε βραχυπροθεσμα) θα ειναι αρκετη για να γινει ο χαμος. Και ο παππους μου (τελικα παλι εκει το πηγαμε :p) δεν ειχε δει πολεμο πριν το 40 αλλα μια χαρα πολεμησε και με τους Γερμανους και στον εμφυλιο. Ισως να ειναι λιγο ατυχες το παραδειγμα αλλα και αυτο μορφη μαχης ειναι.

Υ.Γ: Συγγνωμη που συνεχιζω το οφ-τοπικ αλλα μιας και το εχουμε παει εκει…
Ισως να ανοιγαμε τοπικ “επανασταση”. Πολλες φορες εχουμε ξεφυγει απο αλλα τοπικ απλα για να το παμε σε αυτο το θεμα

Μια μικρή ιστορική διόρθωση: Ο Λένιν και σια, ανέτρεψαν την προσωρινή κυβέρνηση, οι οποίοι τον Φεβρουάριο του '17 είχαν ανατρέψει τον τσάρο. Δεν πρόλαβε ο Βλαδίμηρος… :stuck_out_tongue:

Για να είναι ξεκάθαρο το τι λέμε: Δεν έγραψα πως οι άνθρωποι αυτοί αρνούνται απαραίτητα τις τότε επιλογές τους, ούτε και θα περίμενα να το κάνουν με δεδομένο πως βρίσκονται σε ηλικίες που ο άνθρωπος δύσκολα αναθεωρεί. Αρκετοί βέβαια από αυτούς απογοητεύτηκαν από όλα αυτά που είδαν να γίνονται στην συνέχεια από την πλευρά με την οποία συντάχθηκαν (αυτά που αναφέρει παραπάνω ο Vic) αλλά ας μην εστιάζουμε σε αυτό, δεν είναι εκεί που θέλω να καταλήξω.
Αυτό που λέω, είναι το αν αυτοί οι άνθρωποι (και έχω και εγώ μιλήσει με αρκετούς) θα ήθελαν σήμερα, να δουν τα εγγόνια τους να εγκαταλείπουν τις δουλειές τους, τις νόμιμα κατωχυρωμένες πολιτικές και συνδικαλιστικές τους δραστηριότητες και να παίρνουν τα όπλα αρχίζοντας να αλληλοσκοτώνονται. Αυτοί οι άνθρωποι που έχουν ζήσει στο πετσί τους τόσο τη φρίκη του πολέμου όσο και τον διχασμό και την κληρονομιά που αφήνει ένας εμφύλιος πόλεμος σε μία χώρα, δεν νομίζω πως θα σου πουν ποτέ πως επειδή περνάμε πολιτική και οικονομική κρίση η λύση που θα ήθελαν θα ήταν να πάει αυτή η χώρα 60 (τουλάχιστον… :roll:) χρόνια πίσω!
Είτε θέλει κανείς να το δεχτεί ή όχι, η Ελλάδα -με όλα της τα προβλήματα- ζεί από την μεταπολίτευση την πιό παρατεταμένη περίοδο ειρήνης και σχετικής ευημερίας στην σύγχρονη ιστορία της και αυτό προκύπτει και με μετρήσιμα στοιχεία.
Μάλλον για τους παραπάνω λόγους καταλήγεις και εσύ να μου γράψεις:

Κατά τα άλλα, το γεγονός πως συζητιέται εδώ μέσα το ενδεχόμενο της προσφυγής στα όπλα ελαφρά τη καρδία, ακόμα και αν σε πρώτο επίπεδο σοκάρει, είναι αποτέλεσμα του γεγονότος πως αυτά γράφονται από μία γενιά που μεγάλωσε στις συνθήκες που αναφέρω και πιό πάνω: Aπομακρυσμένη από τον πόλεμο και τις στερήσεις βασικών αγαθών, με τα βασικά της δικαιώματα -και μερικά ακόμα :roll:- κατωχυρωμένα στο σύνταγμα, με τα κύρια πράγματα που την εξεγείρουν να είναι τέτοια που η “γενιά των παππούδων” θα θεωρούσε παρονυχίδες μπροστά σε όσα είχε εκείνη να αντιμετωπίσει.
Αν γνωρίζετε μετανάστες που ήρθαν στην Ελλάδα από εμπόλεμες ζώνες κουβεντιάστε το μαζί τους: “Λέμε επειδή έχει προβλήματα αυτή η χώρα να πάρουμε τα όπλα…” Θα σας κοιτάξουν σαν τρελούς…

Κοίτα, σε μια χώρα που μετά την πρώτη θητεία της νδ την ξαναβγάλανε, τι περιμένεις. Πολύ περισσότερο σε μια χώρα που για αλλαγή θα βγάλει το πασοκ.
Άσε που αυτή η καταφανής αντιγραφή παίζει γενικά σε οτιδήποτε κάνουμε σα χώρα… Στην τηλεόραση, στο ραδιόφωνο, στους πολιτικούς, στη διαφήμιση, you name it… Πολλές φορές αυτό μου βγάζει η ελλάδα: Οτι το μόνο που μπορεί πλέον να κάνει είναι να αντιγράφει και αυτό δεν το κάνει ούτε κρυφά, αλλά ούτε και καλά.

Να που και το ΚΚΕ είναι κάπου μπροστά! Ούτε στα πιο τρελά τους όνειρα! Πάλι καλά που αυτή η “δημοσκόπηση” δεν βγαίνει παραέξω…:stuck_out_tongue:

Όσο για το υψηλό ποσοστό του ΛΑΟΣ(που δεν θα μου κάνει καμία εντύπωση αν περάσει το ΚΚΕ στις εκλογές), απλά ρίξτε μια ματιά στις γειτονιές, ο κόσμος έχει απογοητευτεί πια, φοβάται να κυκλοφορήσει το βράδυ στο δρόμο, μπαίνει μέσα στα λεωφορεία και δεν ακούει ελληνικά! Μόνο εκεί μπορώ να το αποδόσω λοιπόν, αυτό δεν σημαίνει ότι υποστηρίζω ΛΑΟΣ βεβαίως, απλά προσπαθώ να αιτιολογίσω τα ποσοστά του. Και φυσικά ένας ακόμα λόγος είναι και η απογοήτευση του κόσμου της ΝΔ-κυρίως του πιο συντηριτικού-που της γυρνάει την πλάτη.

Τέλος για το ποιος θα βγει, δεν νομίζω να υπάρχει καμιά αμφιβολία, αλλά ελπίζω να προσπαθήσουν να αλλάξουν κάτι γιατί δεν πάει πιο κάτω παίδες…

Όντως είναι πολύ τρομακτικό για τον κόσμο να μπαίνει στα λεωφορεία και να μην ακούει ελληνικά.

μπορει να μην σου αρεσει σαν αιτιολογια αλλα δεν σημαινει οτι δεν ευσταθει

Με το μπαρντόν, αλλά αυτό είναι καραμέλα.

Mακάρι να μην πηγαίνει παρα κάτω γιατί αν πηγαίνει την βάψαμε!

@Manson: Τρομακτικό μπορεί να μην είναι, σίγουρα όμως είναι απογοητευτικό. Μπορεί να μην συμφωνείς αλλά κάποιοι μεγαλώσαμε αλλιώς και δεν μας αρέσει αυτη η κατάσταση.

Κοίτα, όταν ακούς μία γλώσσα την οποία δε μπορείς να καταλάβεις, οπότε δεν έχεις ιδέα τι λένε οι γύρω σου λογικό είναι να νιώθεις άσχημα. Σκέψου αυτό να συμβαίνει σε κάθε σημείο της καθημερινότητας σου.

Μην με παρεξηγείς και εγώ πιστεύω ότι η πλειοψηφεία των κατοίκων της χώρας έχει έτσι και αλλιώς κόμπλεξ με οτιδήποτε διαφορετικό/ξένο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν πρέπει να μάθουν επιγόντως να μιλάνε την ίδια γλώσσα με τους υπόλοιπους (όπως επίσης σημαντικό είναι να μάθουν και την ιστορία αυτού του κράτους), τόσο για τη δικιά τους προσαρμογή όσο και για να αποκτήσουν κάποια προοπτική σε αυτή τη χώρα.

Και το ερώτημα που πρέπει να θέτει ο καθένας στον εαυτό του, είναι το εξής: ευημερία για ποιον? Σίγουρα για το κεφάλαιο δεν είναι μόνο σχετική αλλά απόλυτη. Για τους εργαζόμενους?

Νομίζω είναι αφοριστική η δεύτερη φράση που υπογράμμισα. Προφανώς όσοι κάνουν λόγο για ένοπλη εξέγερση, έχουν στο μυαλό τους, κάποιες βασικές αρχές και τα διδάγματα της ταξικής πάλης, όπως ότι είναι το τελευταίο και απαραίτητο στάδιο για την ανατροπή της εξουσίας της αστικής τάξης, ότι απαιτεί διαμορφωμένη επαναστατική κατάσταση για να πραγματοποιηθεί, ότι δε μπορεί να πραγματοποιηθεί χωρίς οι πλατιές μάζες να έχουν πάρει ανοιχτή θέση υποστήριξης ή ευμενούς ουδετερότητας σε σχέση με την επαναστατικής πρωτοπορία, κλπ, κλπ. Σήμερα το ότι δε συμβαίνει κάτι από τα παραπάνω δε σημαίνει ότι δε θα πρέπει να κουβεντιάζονται από αυτούς που εντάσσονται και περιτριγυρίζουν τις γραμμές των επαναστατών. Το συμπέρασμα που πρέπει να βγάζουν οι επαναστάτες είναι όχι ότι δεν πρέπει να πολεμάνε, αλλά να μάθουν να πολεμάνε, και αυτό δε θα γίνει φυσικά με το που πιάσουν ένα όπλο στο χέρι…

Όσον αφορά τα βασικά δικαιώματα που είναι κατοχυρωμένα στο σύνταγμα, τι να πρωτοπεί κανείς? Για τους μισθούς πείνας και τα stage (που στον ιδιωτικό τομέα έρχονται οσονούπω), την κατεδάφιση του ασφαλιστικού από κοινού ΝΔ με ΠΑΣΟΚ (νόμοι Σιούφα-Ρέππα) και συντάξεις πείνας στα 67 (που ήδη με το ΠΑΣΟΚ πάνε στα 70 μέσω της "ενεργούς γήρανσης, ενώ η σύνταξη των 500 ευρώ που έταξε ο Γιωργάκης είναι μοχλός για την παραπέρα βύθισή τους), για την υγεία/παιδεία που χρυσοπληρώνουμε? Βαριέμαι να το πλατιάσω οπότε σταματώ εδώ.

Τέλος, διόρθωσέ με, αλλά οι μετανάστες που βρίσκονται κατά κύριο λόγο στην ελλάδα βρίσκονται εδώ εξαιτίας των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων στη χώρα τους. Άλλες οι συνθήκες σε σχέση με το αντικείμενο της κουβέντας, έτσι δεν είναι? Άσε που μερικοί από αυτούς πιθανόν να έχουν πιάσει όπλα στα χέρια τους για ακριβώς αυτό το λόγο.

ειναι σε ενα λεωφορειο δηλαδη 2 Ελληνες 2 Αλγερινοι 2 Αφγανοι 2 Πακιστανοι 2 Αλβανοι 2 Ρωσοι 2 Κουρδοι και 2 Ιρακινοι και ΜΟΝΟ οι Ελληνες νιωθουν αβολα που δεν ακουνε την γλωσσα τους!!! οι υπολοιποι φανταζομαι νιωθουν σαν στο σπιτι τους!!!:lol::lol:

:lol::lol::respect:Πες τα ρε, αρκετά με το (ξενοφοβικό) θέατρο του παραλόγου…

Πέρα από την πλάκα αυτό εσένα σου φαίνεται ωραίο?

Δεν είναι ενοχλητικό όμως.

τι να μου φαινεται ωραιο? που ειναι 10 ΑΝΘΡΩΠΟΙ σε ενα λεωφορειο! φυσιολογικο μου φαινεται, συμβαινει καθε μερα φανταζομαι.

Ενδιαφέρουσα άποψη, συγγνώμη όμως που εμένα με ενοχλεί! Δεν είπε κανείς ότι δεν είναι άνθρωποι αλλά ΟΚ ο καθένας όπως το βλέπει. Πάντως σήμερα που μπήκα σε λεωφορείο μετά από πολύ καιρό απογοητεύτικα, και δεν είναι μόνο το ότι μιλάνε άλλη γλώσσα. Κοίτα που στο τέλος θα βγω και ΝΑΖΙ…:stuck_out_tongue: