Για αυτο υπάρχει το ΠΑΜΕ.
Δατς, ειλικρινά, σου το λέω με όλη μου την εμπειρία ως άνθρωπος που εργάζεται πολλά χρόνια και γνωρίζει πολλούς εργατοπατέρες (και του ΠΑΜΕ).
Στην Ελλάδα ο συνδικαλισμός είναι πλέον επάγγελμα, αποκομμένο από την “κανονική” εργασία που δίνει το δικαίωμα συμμετοχής σε αυτόν. Οι εργατοπατέρες δεν δουλέυουν -όπως σου γράφει ο Τόλκι- είναι μία ξεχωριστή κατηγορία “ιερών αγελάδων” που προστατεύονται από τον νόμο και δεν είναι υποχρεωμένοι να δουλέυουν. Αυτό τους οδηγεί σταδιακά στο να αποκόπτωνται όλο και περισσότερο από αυτούς που υποτίθεται πως εκπροσωπούν μέχρι που καταλήγουν -σε αμέτρητες περιπτώσεις- να γίνονται οι ίδιοι επαγγελματίες πολιτικοί.
Δεν λέω πως είμαι κατά του συνδικαλισμού -κάθε άλλο- αλλά ας μην έχουμε ψευδαισθήσεις για το πως λειτουργεί στην πράξη αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα.
Το ‘‘όλοι ίδιοι είναι’’ έχει αρχίσει και ακούγεται κλισέ πια, αλλά για να είμαι ειλικρινής όσο σκέφτομαι το τι να ψηφίσω τόσο πιο πολύ σε αυτό καταλήγω. Τα 2 βασικά κόμματα δε πιστεύω ότι έχουν την ίδια λογική, αλλά δεν έχουν ούτε ικανούς ανθρώπους για να κάνουν το ένα κάτι καλύτερο απο το άλλο, αλλά έτσι και αλλιώς αυτό που με ενοχλεί είναι ότι δε βλέπω να υπάρχει κάποιο μικρότερο αξιόλογο κόμμα που να τραβήξει κάποια ψήφο. Το ΚΚΕ προσωπικώς με αφήνει αδιάφορο, όπως και το ΣΥΡΙΖΑ. Για ΛΑΟΣ μη το συζητάμε, ούτε με σφαίρες. Τα κόμματα των οικολόγων απο τα λίγα που γνωρίζω δεν έχουν κάποιο σοβαρό πολιτικό λόγο.
Νομίζω εκεί φένεται η γύμνια της πολιτικής ζωής του τόπου, στην έλλειψη κάποιας διαφορετικής και (πάνω απ’ όλα) αξιόλογης 3ής ή 4ής επιλογής. Μακάρι να είμαι απλά απαισιόδοξος/γκρινιάρης/κτλ και να έχω λάθος, αλλά έτσι τα βλέπω τα πράγματα.
υ.γ. επειδή αναφέρθηκε κάπου, δε νομίζω ότι η βλακεία μπορεί να μετρηθεί για να πούμε ότι στην ελλάδα είναι λιγότερη απο άλλες χώρες. Επίσης, δε νομίζω ότι ο κόσμος εδώ είναι όντως υποψιασμένος, απλά θέλει να έχει γνώμη για όλα, ακόμη και για αυτά που γνωρίζει επιφανιακά.
Ήμαρτον ρε παιδιά αυτό το poll!!! Δημοσκόπηση για εφημερίδα κάνουμε? :-k
η μνήμη του έλληνα κρατάει στην καλύτερη των περιπτώσεων οχτώ χρόνια πάντως (στο τσακίρ κέφι ε). πάμε μωρή πασοκάρα!
btw, επειδή σχολιάστηκε από 2-3 η κίνηση του καρατζαφέρη να κάνει δωρεά στις τελευταίες εκλογές… σιγά τα ωά ρε, απλά του κοψε του ανθρώπου ότι μάλλον θα ωφεληθεί περισσότερο απ το να τα δώσει σε διαφημίσεις, λόγω της γνωστής, καλόπιστης αφέλειας του έλληνα.
και ξανά προς τη δόξα τραβά :!:
εγω λεω να κανετε ολοι απο το φορουμ κομμα!
Και ο λαός θα ψηφίσει στις 4 Οκτώβρη για να τον κυβερνάει πάλι ο Μπόμπολας, ο Λαμπράκης, ο Βαρδινογιάννης, ο Κόκκαλης κ.ο.κ. σε μία χώρα που είναι θέμα ημερών να κυρήξει πτώχευση…
Η Ελλάδα ειναι η μοναδική χωρα που η ψηφος δεν παει κατα συνειδηση αλλά ρουσφετι…κατα τα αλλα οι πολιτικοί και οι κυβερνησεις ειναι πιονια συμφεροντων που ανεβαζουν και κατεβαζουν αναλογως με τα προσωπικά τους σχέδια…Ο ιδιος θιασος απλα με αλλους πρωταγωνιστές…
Λοιπόν εδώ μέσα έχουν φύγει απίστευτα μαργαριτάρια που δεν πρόκειται να μείνουν αναπάντητα. Δυστυχώς αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να ασχοληθώ λόγω δουλειάς, αλλά αργότερα μέσα στη μέρα θα τοποθετηθώ εφ’ όλης της ύλης (ΝΑΙ, ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ :!:).
ψηφιζω “Αλλο”…οτι και αν ειναι αυτο…
δεξια, αριστερα και τιμημενο κεντρο can suck my culo,chicas…
απο οπου και να το πιασουμε, δεν υπαρχει κανεις αξιος εμπιστοσυνης…οποτε αντι για “Ακυρο ή λευκο” το ριχνω στον πρωτο μαλακα που θα μου γυαλισει μεσα στο παραβαν, να κανει παρτυ για την ανοδο του.
ρε, επειδη εχω καιρο να παρακολουθισω ειδησεις, ποτε ανακοινωθηκαν οι εκλογες και για ποιο λογο?
Γουστάρω τρελά που σήμερα οι πιο άτεγκτοι θεωρητικοί του κομμουνισμού είναι οι δεξιοί. Ε πως να το κάνουμε τώρα, όπως επισημαίνουν πολλοί διακεκριμένοι δημοσιογράφοι (που ξέρουν φαρσί τα κομμουνιστικά) ΚΑΘΕ φορά στο ντημπέητ, δεν γίνεται να ηγείσαι του ΚΚΕ και να στέλνεις το παιδί σου στο ιδιωτικό. Θα γύριζε ο Λένιν στον τάφο του (αλλά τον εμποδίζει η φορμόλη, άσε που θα προκαλούσε υπερφυσικές υστερίες κι άντε να κάνεις επανάσταση μετά όταν ο λαός περιμένει τα ζόμπι*). Δεν έχει σημασία η απάντηση στην ερώτηση ούτε το ότι από όλες τις ερωτήσεις που θα μπορούσε να απευθύνει κανείς στο ΚΚΕ αυτή είναι ελάσσονος πολιτικής βαρύτητας. Όοοοοοοοοοοοοοχι κύριε. Ή είσαι κομμούνι ή δεν είσαι. Μη μας γαμάς έτσι την κατηγοριοποίηση.
- δεν αντέχω να μην αναφέρω ότι τα ζόμπι είναι εκτός παραγωγικής αλυσίδας και επομένως δε θεωρούνται προλετάριοι.
Παιδιά, το επιχείρημα με το ιδιωτικό σχολείο είναι γελοίο. Το να θέλει ένας γονιός για το παιδί του την καλύτερη δυνατή παιδεία είναι το φυσιολογικό και το σωστό. Εξάλλου, όταν κάποιος εδώ και χρόνια καταγγέλει τις παθογένειες της ελληνικής δημόσιας παιδείας, θα ήταν γελοίο το να θυσιάζει το παιδί του στέλνοντας το κάπου που θεωρεί πως δε θα του παρέχει αυτά που πρέπει.
Το θλιβερό δεν είναι που η Παπαρήγα έστελνε τα παιδιά της στο Κολλέγιο (επίσης, υποθέτω πως κάποια στιγμή τελείωσαν το σχολείο τους… πόσα χρόνια πάνε σχολείο; :p) αλλά που ΟΛΟΙ οι πρώην υπουργοί Παιδείας συνέχισαν να στέλνουν τα δικά τους στα ιδιωτικά. Το επιχείρημα για το ιδιωτικό είναι άκυρο από όλες τις μπάντες παιδιά. Σόρυ.
Τόπιικ Εκλογές 2009, ξεμπανάρισμα του ακατονόμαστου και πρώτα του ποστ στο θρεντ. Πόσο πιο προβλέψιμο δηλαδή?
Τελικά και το φόρουμ χρειάζεται τα δεκανίκια του, έτσι δεν είναι μόντερες?
Απ’ ότι διάβασα τώρα, ο εκλογικός νόμος με το πριμ των 50 εδρών θα ισχύει στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση από αυτή της 4ης Οκτωβρίου. Αν δηλαδή δεν σχηματιστεί αυτοδύναμη κυβέρνηση στις 4/10 και μετά από κάποιες διαδικασίες, τότε πάμε σε νέες εκλογές όπου θα ισχύσει ο εκλογικός νόμος Παυλόπουλου.
Βασικά συμβαίνει να ξέρω ότι αυτός δεν ήταν καν ο λόγος που η Γραμματέας του ΚΚΕ έστειλε την κόρη της στο κολλέγιο. Αλλά δεν πρόκειται να επεκταθώ ούτε να ασχοληθώ παραπάνω με αυτό το ζήτημα και θα συμβούλευα τους πάντες να ακολουθήσουν την ίδια τακτική. Εδώ πέρα καλό είναι να μιλήσουμε ΠΟΛΙΤΙΚΑ.
Πολύ σωστός Κρισπ. Αυτό σε απλή λογική λέγεται σανίδα σωτηρίας για το δικομματισμό.
Nαι ρε συ Καρβου, συμφωνώ απόλυτα και με τα χίλια για τους πρώην υπουργούς παιδείας -οι οποίοι φυσικά από μεγάλα τζάκια είναι και αυτοί, σε ιδιωτικά πήγαν και σε ιδιωτικά θα στείλουν τα παιδιά τους. Σα να λένε στη μάπα μας, το σύστημα παιδείας που υπηρέτησα και διαμόρφωσα είναι για τον π****ο, σιγά μη χαραμιστώ εγώ εκεί.
Από την άλλη, αν το παίζεις τόσο υπερευαισθητοποιημένος για το δίκιο του εργάτη, αυτού δηλαδή που δεν έχει τη δυνατότητα να σκάει αβέρτα τα χιλιάρικα ευρώ για να πληρώνει κολλέγια Αθηνών, νοσοκομεία Υγεία κτλ, τότε δε γίνεται να του λες έμμεσα, εγώ που μπορώ θα είμαι στα πούπουλα κι εσύ κόψε το κεφάλι σου και πάλεψε στα σκατά.
Από την άλλη, μικρό το κακό. Λες και το πρόβλημα είναι που στέλνουν τα παιδιά σχολείο οι πολιτικοί. Λες και δεν έχουμε τόσες και τόσες προκλητικές στα όρια του αστείου συμπεριφορές από παντού.
Όλα τα παραπάνω συνδέονται με το γεγονός ότι οι εκλογές όντως δεν μπορούν να κάνουν τίποτα. Οι άνθρωποι είναι που πρέπει να αλλάξουν. Όχι οι πολιτικοί, αλλά εμείς. Αν ο άνθρωπος δε μάθει να ενεργεί στην προσωπική του ζωή με τέτοιο τρόπο όπως θα ήθελε να ενεργούσαν και όλοι οι άλλοι στις δικές τους ώστε να έχει αυτός καλύτερη διαβίωση, τότε δεν πρόκειται να γίνει τίποτα. Από τα μικρά πράγματα. Από εκεί ξεκινάνε τα πάντα και ως εκ τούτου από εκεί φαίνεται η αλήθεια. Από μια μικρή πράξη όπως το να δώσεις 1 ευρώ παραπάνω στον Πακιστανό που σου έφερε την πίτσα μέσα στη βροχή όσο εσύ έβλεπες Τσαμπιονς λήγκ. Από το να κλείνεις τις ηλεκτρικές συσκευές όταν δεν τις χρησιμοποιείς. Από το να αρνηθείς να πάρεις το πενηντάευρω που έπεσε από την τσέπη αυτού που καθόταν δίπλα σου στο σινεμά. Δεν είναι τυχαίο που ο πολιτισμός ενός λαού δε φαίνεται από τους Παρθενώνες και τις Πυραμίδες, αλλά από την καθημερινότητα των ίδιων των ανθρώπων. Έτσι με έμαθαν, τουλάχιστον.
Αλλά όχι, εμάς μας προβληματίζουν οι εκλογές. Πότε θα γίνουν, τι θα πουν οι πολιτικοί στο debate. Πως αλλάζουν τα ποσοστά στις καθημερινές δημοσκοπήσεις. Έχουμε βρει βλέπετε τους αποδιοπομπαίους τράγους στα πρόσωπα των μεγαλοκαρχαρίων και των λαμογιών, για να κοιμόμαστε κάπως πιο ήσυχα οι ίδιοι. Έτσι είναι.
Η αλήθεια είναι ότι ξεμπανάραμε δατς και νταμνεησον γιατί ανεβαίνει η τηλεθέαση αν έχεις ΚΚΕ βς ΛΑΟΣ.
Ε Λ Ε Ο Σ όμως. Θα ήθελα πολύ τη λογική πάνω σε αυτό, ειλικρινά γιατί εγώ δε βρίσκω καμία.
Δηλαδή μπανάρεις τον νταμνεησον ΜΕ ΠΡΟΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΟ ΧΡΟΝΟ (είχαμε βλέπετε τις πηγές μας, ξέραμε ότι θα προέκυπταν εκλογές) για τους λόγους που ΟΛΟΙ ξέρετε -και μετά σε κατηγορεί ο άλλος ότι τον ήθελες.
Γουατ. Δε. Φακ.?
Απαντήσε πληζ στο παράπονα.