Εκλογές 2009

Όπως είπε και ο Γράκχος για αυτά τα θέματα, παίζουν πολλά και διάφορα. Π.χ. όπως πολύ εύστοχα είχε θέσει κάποτε ο Μανώλης Γλέζος, αυτός τα παιδιά του τα έστελνε σε ιδιωτικό, διότι λόγω των πολιτικών του πεποιθήσεων κανένα δημόσιο δε τα δέχτηκε. Αν η Παπαρήγα έλεγε “όχι δε θα πληρώσω γιατρό για το παιδί μου, γιατί ο απλός εργάτης που υπερασπίζομαι δεν έχει τα λεφτά”, τότε για μένα θα ήταν πολύ πιο επικίνδυνη, απάνθρωπη, υποκρίτρια, τυχοδιώκτρα και θα ασκούσε το χείριστο δείγμα μικροπολιτικής και ψηφοθηρίας θυσιάζοντας το ίδιο της το παιδί.

Είναι σαν να πιστεύει κάποιος, πως Μαρξ και Λένιντ ήταν ανακόλουθοι σε ό,τι πρέσβευαν διότι πλήρωσαν δίδακτρα για να σπουδάσουν και επίσης ανακόλουθος είναι όποιος οπαδός της απολύτως ελεύθερης αγοράς, γράφει φάρμακα στο ΙΚΑ…

Από εκεί και πέρα κι εγώ θα επανέλθω κάποια στιγμή με μεγαλύτερο ποστ. Σήμερα είναι δύσκολη μέρα για πολλά.

RedRum, η αλήθεια είναι πως το www.rocking.gr εδώ και 2-3 εβδομάδες που έληξε το ban του damnation, παρακαλάει τον Καραμανλή να κυρήξει εκλογές, ώστε να τις έχουμε σα δεκανίκι για να ποστάρει ο κόσμος αβέρτα και να βγάζουμε εμείς εκατομμύρια λεφτά από τα ποστς σας. Έχεις δίκιο, αλλά μη μας δίνεις τόσο στεγνά δημόσια! :lol:

Τουλάχιστον υπάρχουν και ευχαριστημένοι από την κυβέρνηση.

Ενώ ξεκινάς καλά…

…εδώ τα χαλάς! :stuck_out_tongue:

Ρε συ Μάνος, οι πράξεις που αναφέρεις δεν έχουν και δεν πρέπει να έχουν σχέση με πολιτική συνείδηση και πράξεις (εκτός ίσως από το να κλείνουμε τις ηλεκτρικές συσκευές που δεν χρησιμοποιούμε). Έχουν να κάνουν περισσότερο με τον ανθρωπισμό και την καλή διάθεση του καθένα. Αλοίμονο όμως αν για τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου του Πακιστανού (του εργάτη γενικώς) επαφιόμασταν στην ελεημοσύνη. Όχι, το κράτος είναι αυτό από το οποίο ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ μέτρα στήριξης του λαού. Και για τους μετανάστες και για την οικονομία και για την παιδεία και για όλα. Τι να τον κάνω εγώ αυτό που δίνει 1 ευρώ στον Πακιστανό και την άλλη μέρα στη δουλειά του πάει και απολύει 5 εργαζόμενους για μείωση κόστους?

Και επειδή αυτά που ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ σίγουρα από μια ψήφο (και μόνο) κάθε 2,3,4 χρόνια δεν θα τα πάρουμε, καλό είναι να τα διεκδικούμε αλλιώς. Ναι με τις μισητές σας πορείες, διαδηλώσεις, καταλήψεις, ακτιβισμούς…

Δυστυχώς η Αριστερά όλα αυτά τα χρόνια και παρά τις ευκαιρίες που είχε (Άρθρο 16, Παιδεία, Δεκέμβριος, Οικονομική Κρίση, Πυρκαγιές) δεν κατόρθωσε ούτε σοβαρό πολιτικό λόγο να αντιτάξει (εκτός από μεμονωμένες περιπτώσεις) ούτε πολύ περισσότερο να ανοιχτεί στην κοινωνία ούτε φυσικά να συνεννοηθεί μεταξύ της ώστε κάποια στιγμή να κατεβάσει ένα ενιαίο κοινό μέτωπο κατά του δικομματισμού. Και βέβαια, εξαιτίας όλων αυτών, βοήθησε και στην απαξίωση των μορφών παλης που προανέφερα. Γιατί όταν σου λέει η κάθε αριστερίστικη γκρούπα σου “κάνε κατάληψη στη σχολή σου με κάθε κόστος μπας και τσιμπήσουμε κάνα-δυο ξέμπαρκους” κι εσύ αποφασίζεις κατάληψη σε ένα αμφιθέατρο συγγενών και φίλων τότε πώς να σε πάρουν μετά στα σοβαρά οι φοιτητές και η κοινωνία?

Davidian αυτη ειναι αλλη μια καραμελα που πιπιλαμε χρονια εδω περα…Η Ιταλια βγαζει τον Μπερλουσκονι και η Γαλλια τον αλλο φασιστα τον Σαρκοζι…Τα μελη του Λαος παιρνουν μαθηματα τηλεοπτικης προβολης απο δαυτους…Αν η συνειδηση των Ευρωπαιων τους λεει ψηφισε Μπερλουσκονι,Σαρκοζι και Μερκελ τοτε κατι παει στραβα ε…

Φυσικά και δεν έχουν. Αυτό ήταν το point μου εξαρχής. Αναλωνόμαστε σε όλα αυτά που έχουν να κάνουν με την πολιτική συνείδηση λες και η πολιτική θα μας φτιάξει το βιωτικό επίπεδο, λες και αυτή θα μας κάνει τη ζωή μας καλύτερη. Τα χρόνια περνάνε, βελτίωση στη ζωή του ουδείς είδε.

Ο ανθρωπισμός στην καθημερινή ζωή μας είναι η μόνη λύση για πραγματική ΑΛΛΑΓΗ -λέξη που έχει ξεφτυλιστεί όσο λίγες. Περίμενα να σταθεί κάποιος στην ελεημοσύνη. Όχι, δεν την κάνεις για να λύσεις το πρόβλημα του βιοπορισμού των μεταναστών. Την κάνεις γιατί ΑΙΣΘΑΝΕΣΑΙ πραγματικά συμπάθεια γι’ αυτούς τους ανθρώπους. ΝΙΩΘΕΙΣ μια ακατανίκητη θέληση να τους βοηθήσεις, παρόλο που επί της ουσίας δεν κάνεις τίποτα. ΝΙΩΘΕΙΣ και ΑΙΣΘΑΝΕΣΑΙ-> Τρόπος σκέψης. Νοοτροπία. Όχι η ψυχρή νοοτροπία που τους προσπερνάς με περισσή ψυχράδα έχοντας την παρηγορια του: Ο μόνος που μπορεί και πρέπει να τους βοηθήσει είναι το κράτος. Κουραφέξαλα. Και να είσαι βέβαιος ότι με τη σωστή νοοτροπία ο συγκεκριμένος θα κάνει τα αδύνατα-δυνατά να μην απολύσει τους 5 που λες στη συνέχεια.

Εγώ θα το επαναλάβω για τελευταία φορά, γιατί βγαίνουμε οφφτόπικ. Όχι ως προς το Εκλογές, αλλά ως προ το 2009:

Η πολιτική ασκείται από ανθρώπους. Ασκείται για ανθρώπους. Αν δε βελτιωθούν οι άνθρωποι, η πολιτική δε θα ακολουθήσει ποτέ.
Μόνο αν βελτιωθεί ο τρόπος που δρούμε στην καθημερινότητά μας μπορεί να έχουμε κάποιο μέλλον. Αλλιώς παραμένουμε δέσμιοι των διορισμών, της απαιτητικότητας απέναντι “σ’ αυτούς που μας κυβερνάνε” (γιαξ), της ίδιας μας της οργής/απαισιοδοξίας ή ακόμα και απάθειας. Θα ήθελα να επεκταθώ ως προς τον ΤΕΡΑΣΤΙΟ δηθενισμό που επικρατεί σε όλους μας, αλλά αντ’ αυτού θα κάτσω να διαβάσω Στοιχεία Μηχανών. =)

Ωραία, θα απαντήσω λιτά για να μην χάνεις άλλο χρόνο από τα Στοιχεία Μηχανών.

Ναι η πολιτική συνείδηση θα μας φτιάξει το επίπεδο γιατί δρας και δρω και δρούμε μέσα σε ένα οικονομικό μοντέλο που λέει “μεγιστοποίηση οφέλους”. Εδώ τελειώνει η κουβέντα μας. Δυστυχώς αν μοιράσεις όλα σου τα υπάρχοντα στους φτωχούς τότε θα γίνεις εσύ φτωχός κάτι που (εκτός αν είσαι αγνος χριστιανός και περιμένεις τη δευτέρα παρουσία) δεν είναι και τόσο καλό.

Ξαναφέρνω το παράδειγμα του επιχειρηματία. Όλοι οι άλλοι αναγωνιστές επιχειρηματίες γύρω σου απολύουν κόσμο για να μειώσουν το κόστος. Και όντως το καταφέρνουν. Αν εσύ δεν απολύσεις κόσμο* για να μειώσεις το κόστος τότε οι ανταγωνιστές σου θα σε κατασπαράξουν.

• Προς Lemmy, και για όσουν δεν ξέρουν την πολιτική μου τοποθέτηση, δεν έγραψα το παραπάνω για να υπερασπιστώ το δικαίωμα του επιχειρηματία να απολύει εργαζόμενους. Το έγραψα για να δείξω ένα από τα πολλά αδιέξοδα του καπιταλισμού.

Συμφωνώ μαζί σου. Και σε αυτές τις πράξεις τις καθημερινότητας, να προσθέσω μερικές που ίσως δεν είναι τόσο ανθρωπιστικές, αλλά είναι για μένα πράξεις εφάμιλες με τις ληστείες των πολιτικών, απλώς στον μικρόκοσμο της ζωής ενός μη πολιτικού προσώπου, ανάλογα με τη δύναμη και το μέγεθος του βαρελιού που έχει στην ευχέρειά του: να μην πληρώνεις εισιτήριο στις αστικές συγκοινωνίες, γιατί “σε συμφέρει, αν σκεφτείς πως τη μία φορά που θα σε πιάσουν πληρώνεις λιγότερο απ’ όσο αν πλήρωνες όλες τις φορές που χρησιμοποίησες συγκοινωνία” (ντύνοντας την πολλές φορές με το μανδύα του “κι αυτοί μας κλέβουν”), να παρκάρεις παράνομα επειδή ξέρεις πως ουσιαστικά πρόβλημα τιμωρίας δεν υπάρχει με το γνωστό που έχεις να σου σβήνει τις κλήσεις, να χρησιμοποιείς οποιοδήποτε μέσο ή άκρη γνωρίζεις για κάθε θέμα (από στρατό μέχρι να βρεις εισιτήρια για το πλοίο) κ.α.

Ξέρω φταίνει οι άλλοι, αυτοί που είναι στην εξουσία, αλλά τέτοιες συμπεριφορές μου δείχνουν πως οποιοσδήποτε ανέβαινε στην εξουσία τα ίδια θα έκανε λίγο-πολύ, απλώς εκεί θα είχε μεγαλύτερο βαρέλι μπροστά του να φάει…

To θεμα ειναι ομως οτι εκει εχουν λυσει και καποια βασικα προβληματα της ζωής τους και δεν ασχολουνται με τριτοκοσμικά θεματα οπως εδώ…:wink:

Η ελεημοσυνη ειναι το αλλοθι της απαθειας και της απραξιας μας για ουσιαστικη αλλαγη. Η ελεημοσυνη δεν κοιτα την ουσια των πραγματων. ΓΙΑΤΙ υπαρχουν αστεγοι, ΓΙΑΤΙ υπαρχουν μεταναστες, ΓΙΑΤΙ…ΓΙΑΤΙ… Λειτουργει ως παυσιπονο και οχι ως θεραπεια των κποινωνικων αδικιων. Κανουμε το κομματι μας, πεταμε ενα ευρω στον αστεγο, “νιωθουμε” καλα και συνεχιζουμε την ζωουλα μας. Αντιθετως αν θελουμε να μιλησουνμε για ανθρωπισμο, τον οποιο πρεπει να τον θεσουμε απεναντι στην (ανωδυνη για το συστημα) ελεημοσυνη, αυτος μπορει να ειναι τετοιος μονο οταν θετει ως στοχο την ουσιαστικη αλλαγη της κοινωνιας εις οφελος ολου του κοινωνικου συνολου και οχι καποιων μεμονωμενα “τυχερων” που δεχονται την ελεημοσυνη μας.

Ειναι σε πιο υψηλο αναπτυξιακο επιπεδο οχι αναγκαια επειδη ειχαν καλυτερους πολιτικους αλλα επειδη ηταν ηδη σε τροχια αναπτυξης απο τον 16ο αιωνα τοτε που ημασταν στο σκοταδισμο και για χιλιους δυο αλλους λογους…
Εκτος αυτου τωρα ακουγα στο ραδιοφωνο για προβλημα στη Γερμανια με τον χρηματισμο στον τομεα της υγειας…Σιγουρα οι κεντροευρωπαιοι ειναι συνηδητοποιημενοι σε καποια θεματα(πχ το περιβαλλον) αλλα στο θεμα της πολιτικης δεν νομιζω οτι ειναι και τοσο μπροστα…Και αυτο φαινεται απο την μορφη που παιρνουν οι εκλογες εκει(πως προβαλλονται οι ηγετες πχ) αλλα και απο το αποτελεσμα των εκλογων…

Μωρέ κακό δεν κάνει η ελεημοσύνη . Σίγουρα δεν κάνει κακό και η αλλαγή νοοτροπίας σε απλά καθημερινά πράγματα. Το ζήτημα όμως είναι να αλλάξει ο τρόπος που βλέπει ο μέσος έλληνας την πολιτική και τους πολιτικούς. Να κλείσει την τηλεόραση και να κάτσει να σκεφτεί. Να αναλάβει τις ευθύνες του και να αναλογιστεί αν η χώρα έχει προχωρήσει μετά το 1974 όσο έπρεπε.
Εκτός αυτών πάντως περιμένω να δω το επίπεδο της αποχής σε αυτές τις εκλογές αλλά και την στάση που θα κρατήσουν τα media

ισως και για αυτο να πρόκοψαν…

Κατα βαση προκοψαν γιατι ηταν δυναμεις απο την αρχη του καπιταλισμου,επειδη ηταν τεραστιες χωρες με φυσικους πορους αγροτικη παραγωγη,βγαλαν μυαλα και καταφεαν και εκδουλεψαν ολο τον πλανητη…τωρα αν η αναπτυξη τους συνδεεται με την αντιληψη τους για την πολιτικη δεν ειμαι σιγουυρος μια και αυτοι ειχαν επαναστασεις αριστερα και αναρχικα κινηματα και ολα αυτα…τελος παντων ξεφευγουμε…

Το θέμα ειναι οτι οσα δεντρα μας απέμειναν θα γινουν φειγ-βολάν…Κριμα…

ΠΑΣΟΚ…μαλιστα…

Το μόνο που με στεναχωρεί είναι που ακόμη δεν έχουμε μάθει τα ονόματα των 157 (!) Ελλήνων βουλευτών και υπουργών που δωροδοκήθηκαν από τη Siemens. Με τις εκλογές τώρα, μάλλον θα μπουν ξανά στη Βουλή.

Αν είχα χρόνο θα έψαχνα να κάνω μια λίστα με όλους τους βουλευτές που μπλέχτηκαν σε μεγάλο οικονομικό και πολιτικό σκάνδαλο τα τελευταία 5 χρόνια. Έτσι για να θυμόμαστε ποιοι πραγματικά είναι, όταν θα βγαίνουν στα λαδωμένα κανάλια για να μας πουν με στόμφο “θα κυβερνήσω με υπευθυνότητα”…

Εγω θα ψηφισω οποιον δωσει πρωταθλημα στην αεκ και μου δωκει και το πτυχιο μου επιτελους.

:har::har::har:

Σωστό αυτό που λες karvou, αλλά σκέψου ότι συνεχίζουν να είναι βουλευτές άνθρωποι που αποδεδειγμένα έκαναν λαδιές και παρατυπίες. Βλέπε υπόθεση Βατοπεδίου, βλέπε Ζωνιανά , βλέπε αναψυκτήρια κλπ. κλπ.

Πω ρε γαμωτο εχω πολυ λιγες μερες να σκεφτω φετος τι θα βαλω μεσα στο φακελακι με την ψηφο ??? Σαλαμι αερως παλι δεν λεει :(:frowning: :lol::lol::lol:

Για αυτό θέλω να γίνει η λίστα και να κυκλοφορήσει κι όλας για να μην ξεχάσει ο κόσμος και να μη τους βάλει το σταυρό.

Γιατί ακόμα κι αν δεν καταλαβαίνω τη λογική “είναι όλοι οι απατεώνες”, δεν καταλαβαίνω διπλά τη λογική “αφού όλοι απατεώνες είναι, ας ψηφίσω αυτόν που ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ είναι απατεώνας”.