Εκλογές 2009

Toν εκανε ρομπα τον πλευρη ο μπογιοπουλος εκει.Δεν εχω προβλημα να το παραδεχτω.

To ουσιαστικο της υποθεσης δεν ειναι οτι τον εκανε “ρομπα” τον Πλευρη. Αλλα το γεγονος οτι ο βουλευτης του ΛΑΟΣ βγαινει δημοσιως και ψευδεται. Φανταζομαι λοιπον οτι δεν θα το εχει κανει μονο μοια φορα… Οκ δεν ειναι και τοσο κακο ενα ψεμα, και γω μικρος ειχα σπασει ενα κηροπηγιο και τα φορτωσα στον αδερφο μου. Αλλα ξερω γω ρε παιδι μου, οταν το κομμα σου βγαινει και μιλα για τιμιοτητα και αληθεια, ε οσο ναναι ενα τετοιο χονδροειδες ψεμα και δημοσια μαλλον δεν διακιολογει τις παραπανω ιδιοτητες. Δε συμφωνεις?

Συμφωνω.Το ψεμα ειναι χειροτερο απο το να λες περι ανεμου και υδατων.Επισης ειναι αθλιο οτι τοσο καιρο βλεπουμε βουλευτες που αλλο τους ρωτας αλλο απαντανε.Και ολα αυτα για να μην εχουνε πολιτικο κοστος.Αηιδια.
Για την ιστορια ομως http://www.youtube.com/watch?v=PIT2_h3NMbM&feature=channel_page ετσι γιΑ το αντιβαρο.

Οχι. Αν ισχυε αυτος ο “γραμμικος ντετερμινισμος” θα αρκουσε απλα να αραξω στην καρεκλα μου και να περιμενω το αναποφευκτο. Καμια σχεση. Η κριση εξουσιας δεν σημαινει αυτοματα προεπαναστατικη κατασταση, πολλω δε μαλλον να μιλαμε για εμφυλιους, αν και μαλλον εχεις παρεξηγησει το πώς παλευουν οι Μπολσεβικοι ετσι ωστε η ταξη (και ΟΧΙ το κομμα) να καταλαβει την πολιτικη εξουσια.

Η συντριπτικη πλειοψηφια των εν ζωη αγωνιστων του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ συμφωνει μαζι μου και δεν τρωει τα κουτοχορτα του “ευτυχως χασαμε” που ξεστομιζουν διαφοροι πρωην καθοδηγητες της σταλινικης σχολης που τωρα νεμονται την αστικη εξουσια ('η περιμενουν καρτερικα στον προθαλαμο της). Ακομα περισσοτερο, οι αγωνιστες του ΔΣΕ δεν “περιμενουν” κατι τετοιο μονο απο τα εγγονια τους (το χεσαμε με την σχεση παππου-εγγονου εδω μεσα :lol:) αλλα απο την εργατικη ταξη συνολικα, καθως ο αγωνας τους δεν ηταν προσωπικος αλλα ταξικος.

Για την ακριβεια, ο καυτος Γεναρης της Ισλανδιας οδηγησε στην ανατροπη της κυβερνησης στα τελη Ιανουαριου μετα απο ενα μπαραζ ατελειωτων κινητοποιησεων πρωτωγνωρης εκτασης και βιας για τα δεδομενα της χωρας. Καθε αλλο παρα αναζητα ο λαος της ισλανδιας λυση στην αγκαλια της ΕΕ. Αυτο ειναι η αγωνια και ο διακαης ποθος της ισλανδικης αστικης ταξης. Συμφεροντα ασυμφιλιωτων ταξεων ομως δεν ταυτιζονται. Μισο μηνα πιο μετα, το πρωτο δεκαημερο του Φλεβαρη, χιλιαδες Λετονοι επιχειρουν να καταλαβουν το κοινοβουλιο της χωρας τους, οδηγωντας στην δευτερη ανατροπη αστικης κυβερνησης στην Ευρωπη μετα το ξεσπασμα της κρισης.

Επαναλαμβανω, μην μπερδευεις τους κομμουνιστες με τιποτα “Εμφυλιολαγνους”. Πρωτα απο ολα η εργατικη και η αστικη ταξη δεν ειναι ισοποσα μεγεθη. Αντικειμενικο συμφερον απο τον σοσιαλισμο στην ελλαδα εχει η συντριπτικη πλειοψηφια του πληθυσμου. Και για να αποκατασταθει η αληθεια, η ενοπλη παλη του 44-49 δεν ηταν επισης παλη αναμεσα σε ισοποσα τμηματα πληθυσμου. Με το πλευρο του ΕΑΜ ηταν εκεινη την εποχη πανω απο το 60% του πληθυσμου, και προφανως οχι για τα ματια του Τσιριμωκου ή του σοσιαλδημοκρατη Σβωλου, αλλα για το οραμα της σοσιαλιστικης ελλαδας που συντριφτηκε καπου αναμεσα στους τυχοδιωκτισμους του Σταλιν, τις ναπαλμ των Αμερικανων και τους νεους Παρθενωνες στα Μακρονησια.

Θα ηθελα επισης να ζητησω απο τον χρηστη που λεγεται damnation669 να σταματησει να μοιραζει πιστοποιητικα εθνικοφροσυνης γιατι δεν εχουμε την ορεξη του. Μην ανησυχεις παντως, τεκνον, με σκουλαρικια και ζιβαγκο δεν ανατραπηκαν συστηματα, απλα θιγονται τιποτα δυσκοιλιοι και κατι θειτσες. Δεν πιστευω να ανηκεις σε καποια κατηγορια απο τις δυο??? :lol::lol::lol:

εχω βαρεθει τις αναλυσεις ,εχω βαρεθει αριστερους να φιλοσοφουν και καλυτερη ζωη και κλανιες,πατριωτες να γκαριζουν σαν ζωα εχω βαρεθει τα αυτονοητα να θελουν επεξηγησεις και υποσημειωσεις…

σκατα στα κομματα,σκατα στην βουλη και το εθνος μας

και κατι λαικο που το βρισκω συναμα σοφο, αν οι εκλογες αλλαζαν τον κοσμο θα ηταν παρανομες

τη φραση αυτη ποιος την ειπε, γιγνωσκεις να μας πεις?

γιατι εγω εχω βαρεθει προσωπικα την ημιμαθεια καφενειου που βαριεται τις “αναλυσεις” και συνηθως αρκειται στο να αναθεματιζει ή να αποθεωνει Ηγετες , Μεσσιες, Πατερες

ή μπορεις να πρωτοτυπησεις και αντι να σιχτιριζεις τους αλλους να μας πεις τι ΔΕΝ εχεις βαρεθει…τι προτεινεις.
τι σκεφτεσαι εκτος απο περιττωματα κατα δικαιων και αδικων

Για αυτό και αναφέρθηκα σε σχετική ευημερία, γιατί αναφέρομαι στους εργαζόμενους που σαφώς και τα τελευταία 35 χρόνια βρίσκονται σε καλύτερη θέση σε σχέση με το παρελθόν. Η μαζική μετανάστευση προς άλλες χώρες σταμάτησε, το βιοτικό επίπεδο είναι σαφώς βελτιωμένο. Εμμέσως το αναγνωρίζεις και εσύ (και το ΚΚΕ) λέγοντας πως “δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή η διαμορφωμένη επαναστατική κατάσταση που απαιτείται”. Γενικά νομίζω το ΚΚΕ ως παλιά καραβάνα έχει έναν πραγματισμό που του επιτρέπει να αποφεύγει τις εύκολες γκέλες, αντίθετα με άλλους που τον Δεκέμβριο πίστεψαν πως πάνε να πάρουν τα θερινά ανάκτορα και τελικά στις ευρωεκλογές πήραν τη θερινή ψυχρολουσία! :wink:

Δεν θα διαβάσεις σε δικό μου κείμενο τον όρο “Ιμπεριαλισμός” εκτός εισαγωγικών, αλλά δεν έχω λόγο να διαφωνήσω πως σε πολλές περιπτώσεις ενόπλων συγκρούσεων η άμεση ή έμμεση ξένη παρέμβαση ή αποικιοκρατική κληρονομιά, αν δεν οδήγησε στην αιματοχυσία, επηρέασε την πορεία προς τα εκεί. Γενικά όπως ξέρεις είμαι κατά των στρατιωτικών παρεμβάσεων και της παγκόσμιας αστυνόμευσης, ελάχιστες είναι οι εξαιρέσεις όπου αντικειμενικά νομιμοποιούνται.
Το θέμα είναι πω πέρα από τις ξένες παρεμβάσεις, σε όλες τις περιπτώσεις αυτών των χωρών που οδηγήθηκαν σε εμφυλίους τα τελευταία 20 χρόνια υπήρχαν και θέματα έλλειψης πολιτικής ή και γενικότερης παιδείας και σε πολλές περιπτώσεις φυλετικά ή θρησκευτικά μίση που διαιωνίζονταν (και όχι δεν οφείλονταν όλα στο “διαίρει και βασίλευε”).
Τεσπα, όπως λες και εσύ ας μην ξεφύγουμε από το αντικείμενο της κουβέντας. Αυτό που ήθελα να πώ είναι πως αυτοί που φωνάζουν “χρειαζόμαστε πόλεμο!” είναι αυτοί που δεν τον έχουν γνωρίσει.

Η απάντηση που ζητάς βρίσκεται στο τοπικ “μεγαλύτερος νεοέλληνας ποιητής” γιατί εδώ θα ήταν εντελώς οφ τόπικ. Ήδη είμαστε οφ.

http://www.rocking.gr/modules/forum/showthread.php?p=713742#post713742

Δες τι είχα απαντήσει στον Γκράκχο σεχετικά με την αναφορά μου σε αυτούς τους ανθρώπους, δεν έχει να κάνει με το πως αυτοί αντιλαμβάνονται το παρελθόν αλλά το παρόν:

Συμφωνώ πάντως να αφήσουμε τους παππούδες επιτέλους στην ησυχία τους! :lol:

Η Λετονία είναι νεόκοπη και ως αστική δημοκρατία και ως μέλος της ΕΕ.
Πανικός και υπερβολές δικαιολογούνται. :wink:

Εγώ πάντως θα στηρίξω ΝΔ.
Σήμερα ήρθε ο ΑΜΚΑ …του παππού μου που πέθανε προ δεκαετίας στην ηλικία των 90! :lol::lol:#-o

Το Κράτος σε σκέφτεται και δε σε ξεχνά ακόμη κι αν πεθάνεις! :stuck_out_tongue:

Καλά, αλλά τα έργα των Ολυμπιακών Αγώνων της λαμπρής Ελλαδάρας κλπ κλπ, δεν είδα να τα κάνουν Έλληνες, Αλβανοί τα κάνανε, άμα περιμέναμε από Έλληνες ακόμα θα χτίζαμε. :wink:
Και ναι, ίσως και να είμαι μακρια από την αλήθεια. 2 Έλληνες δεν θεωρούν απαξιωτική την οικοδομή, και ο ένας εκ αυτών δουλεύει εκεί κιόλας. Να έχουμε και επιχειρήματα όταν λέμε κάτι.

[SIZE=“3”]Ποσο πιο μικροαστος μπορεις να γινεις ??[/SIZE] :lol::lol:

Μακαρι να ελεγε ετσι ο Αλαβανος, αλλα δεν λες για ποιο λογο το ειπε και τι εννουσε μ’αυτο.
Απλα παραθετεις το κομματι παραπλανοντας τον κοσμο (κλασσικη μεθοδος του χωρου σου για δεκαετιες, οκ)
Ειχε πει οτι, αν εσεις (ν.δ. και λα.ο.ς.), αναρχικους θεωρειτε τους φοιτητες και τους εργαζομενους που διαδηλωνουν, τοτε ναι ειμαστε μαζι τους και τους υποστηριζουμε.

Εσυ θεωρεις τον αναρχισμο ως κατι ‘‘κακο’’. Εσυ.
Μην το παραθετεις ως επιχειρημα ομως καθε φορα που βγαζεις το ‘ελληνομετρο’ σου.
Και οι ηρωες του 1821, που τοσο τιμας, αναρχικοι ηταν και ως αναρχικοι εδρασαν.

Για πολλους, εκφυλισμος του νεοελληνα ειναι το λα.ο.ς. και τα ατομα που τον απαρτιζουν.
Ο Αδωνις, ο Πλευρης , ο Βοριδης και ο αρχηγος Καρατζαφυρερ ειναι η πραγματικη ντροπη της ελληνικης κοινωνιας.

Καλα για το σκουλαρικι δεν θα σχολιασω. :lol:
Τετοια πραγματα ενοχλουν μονο την αμορφωτη θειτσα του χωριου και τον φοβισμενο μιζερο ανθρωπακο της διπλανης πορτας. :lol:

Ποιο είναι το κακό με τους αναρχικούς δηλαδή; Αν δεν ξέρει κάποιος, ας μη μιλάει καλύτερα.
Προσωπικά δεν με θεωρώ αναρχικό (ούτε έχω διαβάσει ακόμα Μπακούνιν). Αλλά αναρχικός ΔΕΝ είναι ένας άσχετος που πετάει μολότοφ (συνήθως προβοκάτορας των αρχών) και δεν έχει ιδέα (αν δεν είναι προβοκάτορας) γιατί το κάνει. Αυτές τις υπεραπλουστεύσεις βέβαια κάνουν διάφορα φασιστοειδή, όπως αυτά του ΛΑ.Ο.Σ., καθώς και τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ.
Προτείνω και ένα ενδιαφέρον βιβλιαράκι (μικρό) του Φερνάντο Πεσσόα “Ο αναρχικός τραπεζίτης”.

Ναι αλλά δε νομίζω να περιμένεις από όλους εδω μέσα να καταλάβουν τη διαφορά του υποκινούμενου κουκουλοφόρου με τον αναρχικό… :wink:

Και επίσης:
Πιοτρ Κροπότκιν - Προς τους νέους
Πιοτρ Κροπότκιν - Αναρχική Ηθική
και Πιοτρ Κροπότκιν - Αναρχία, η φιλοσοφία της και το ιδανικό της.
Αυτά είναι μια καλή αρχή…
Και για να ξέρουμε και τι εννοούμε όταν λέμε “αναρχικός”…

Κομμα ‘‘Φιλοι Του Ανθρωπου’’

Ωραια τα λενε οι ατιμοι…:lol:

Ο καθενας μπορει να πιστευει οτιδηποτε, ιδεολογικη ελευθερια εχουμε, οταν ομως υπαρχουν ατομα που επιβαλουν την βια επανω σε αλλους συνανθρωπους κ στις περουσιες τους τοτε αυτα τα ατομα πρεπει να περιοριστουν κ να καταδικαστουν, ηθικα τουλαχιστον απο τους μηχανισμους της κοινωνιας…
Σωστο το κομμα ‘Οι φιλοι του ανθρωπου’:slight_smile:

Ελπίζω να μη μιλάς για αυτό που οι γριές θεωρούν αναρχικούς. Εστω και στη wikipedia να γράψεις αναρχία και διαβάσεις τι λεει, θα καταλάβεις ότι οι αναρχία δεν πρεσβέβει την επιβολή της βίας πουθενά.

Και που κολλάει αυτό με το θέμα περί αναρχικών κλπ; :slight_smile:

Πράγματι έχουν φάση “Οι φίλου του ανθρώπου”. Καλή ιδέα…

Ναι, βρε! Αν «αύριο» δεν έχεις σύνταξη, θα έχεις τη συνείδησή σου ήσυχη, γιατί ψήφισες τους «φίλους του ανθρώπου» που είχανε χιούμορ…