Εννοω τους αυτο-αποκαλουμενους ‘αναρχικους’ που κανουν μπαχαλα, τρομοκρατικες επιθεσεις κτλ. Σιγουρα ομως θα υπαρχουν πολλα ρευματα αναρχικων.
Απο wikipedia που ειπες: ‘After 2000, the “Anti-authority League” (“Antiexousiastiki Kinisi”) was established on the lines of Anarcho-syndicalism and direct action’ και για τα επεισοδια Δεκεμβριου ‘…Within an hour, anarchists, leftists and sympathisers rioted and attacked banks, police vehicles and government offices in the area.’
Τι προτείνεις να ψηφίσουμε ώστε να εξαλείψουμε το ενδεχόμενο “αύριο” να μην έχουμε σύνταξη?
πασοκ
Σωστό!
Το ΠΑΣΟΚ δέρνει τους συνταξιούχους, ε, ας τους δείρει λίγο παραπάνω μπας και τα κακαρώσουν. Οπότε εξαλείφεται πλήρως το ενδεχόμενο να μην υπάρχουν συντάξεις μιας και δεν θα υπάρχουν συνταξιούχοι.
Έτσι! Από εδώ και πέρα έχει “σοσιαλιστική” καταστολή. Όπως και να το κάνουμε άλλο να σε βαράνε δεξιοί και άλλο “σοσιαλιστές”.
Χαχαχα… Μου θύμησες κάτι που έλεγε ο Πανούσης σε μια εκπομπή παλιά… “Οι μεγαλύτεροι οικολόγοι είναι οι εξουσιαστές. Έχουν πολύ ευαισθησία σχετικά με το περιβάλλον. Γι΄αυτό προσπαθούν να πάρουν μέχρι και την τελευταία δραχμή από την τσέπη των φτωχών, να μην τρώνε οι φτωχοί άρα και να μην κλάνουν και μολύνουν το περιβάλλον”… :lol::lol::lol:
Έχω την αίσθηση ότι κινείσαι σε μια δυστυχή νοοτροπία στην οποία σε μύησε το ελληνικό πανεπιστήμιο και λυπάμαι. Είμαι ο τελευταίος που θα έλεγε σε οποιονδήποτε τί να ψηφίσει, πόσο μάλλον μέσω internet.
Είναι προφανές όμως ότι το να πετά κανείς την ψήφο του σε κάδο απορριμμάτων για να χαβαλεδιάσει δεν βελτιώνει το μέλλον του, εκτός αν αποδέχεται πως είναι βλαξ και οφείλει να στηριχθεί στην κρίση των άλλων. Βλέπω τους συμforumίτες μου να αρνούνται να αναλάβουν την ευθύνη να επιλέξουν με σοβαρότητα ποιόν θα ψηφίσουν (γιατί η ψήφος είναι ευθύνη) και μετά αφενός να γκρινιάζουν για την απογοητευτική κατάσταση, αφετέρου να υποστηρίζουν ξανά ότι οι εκλογές δεν αλλάζουν τίποτα και πως η ψήφος δεν έχει καμία αξία ως δικαίωμα. Τα πράγματα είναι έτσι όπως εμείς τα κάνουμε.
Διαβάζω τα post και αντιλαμβάνομαι πως πολλοί εδώ μέσα οριοθετούν την πολιτική τους ευαισθησία σε πασαλείμματα ηρωικών κουμμουνιστικών τσιτάτων και σε επίκαιρες καταγγελίες με άξονα τις ευαισθησίες του εφήβου που νιώθει γονική καταπίεση. Οι εκλογές αυτές έχουν δεκάδες πολιτικές παραμέτρους που σηκώνουν ατελείωτες συζητήσεις. Πού είν’ τες; Καταλήξατε πάλι να αναρωτιόμαστε ποιοί είναι οι αυθεντικοί αναρχικοί και πόσο φασίστες είναι οι δείνα και ω πόσο ψέυτικα μοιάζουν όλα σε αυτό το σιχαμερό κόσμο της πολιτικής. Δαρβίνε, πιθανόν η θεωρία σου να μην ισχύει στην Ελλάδα.
- Άσε τη νοοτροπία μου στην ησυχία της.
- Λες στον κόσμο όμως τι να μην ψηφίσει.
- Δεν σου ζήτησε κανείς να μας πεις τι να ψηφίσουμε, αλλά ποιο κόμμα πιστεύεις ότι θα εξαλείψει το ενεδεχόμενο/πρόβλημα που έθεσες. Διαφορετικά πράγματα.
- Βάλε εσύ τις παραμέτρους για να γίνουν οι συζητήσεις. Αν και φοβάμαι ότι οι δικές σου παράμετροι αφορούν διαχειριστικά ζητήματα του ελληνικού καπιταλισμού.
Ναι… το πασοκ και η νδ θα μας σώσουν…
Γι’ αυτό δεν θα δούμε σύντομα προκοπή.-
Συγγνώμη, την αφήνω.
Σχολιάζω μια άποψη και έναν παιδαριώδη τρόπο απαξίωσης της ιερότητας της ψήφου, αλλά επιμένω πως δεν λέω σε κανέναν τί να ψηφίσει.
Σοφιστεία. Σε αντίθεση με την πλειοψηφία των ανθρώπων που συχνάζουν σε αυτό το thread δεν είμαι ούτε πλασιέ κάποιου κόμματος, ούτε αερολόγος που αναζητά το επόμενο κλισέ στο οποίο θα αφιερώσει όλο του το σθένος.
α) Αν δεν τις έβαλες εσύ εξαρχής στο δικό σου thread, δεν έχω λόγο να το κάνω εγώ.
β) Είμαι σίγουρος πως η κυβέρνηση που θα προκύψει από τις επικείμενες εκλογές θα διαχειριστεί την Ελλάδα στην οποία ζούμε σήμερα, όπως και αν θέλεις να περιγράψεις την κατάστασή της. Σε ένα thread που αφορά τις βουλευτικές εκλογές που θα γίνουν σε μια βδομάδα θα έπρεπε να αναρωτηθούμε για άλλα ζητήματα, ενός άλλου κράτους, με κάποιο άλλο σύστημα;
Δεν ήξερα ότι μόνο ο δημιουργός του θρεντ μπορεί να καθορίζει το περιεχόμενο του. Ενδιαφέρον…
Anyway, δεν έχει νόημα να το συνεχίσουμε αφού (όπως έχει γράψει και σε προηγούμενο ποστ) αδυνατείς/δεν θέλεις να δεχτείς ότι υπάρχουν άτομα που βλέπουν το θέμα εκλογες από οπτικές γωνίες διαφορετικές από τη δική σου.
ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ!!! Μόνο που δεν είναι “άλλα ζητήματα”, αλλά αφορούν άμεσα την υπάρχουσα κατάσταση, στο σημερινό κράτος, με το σημερινό σύστημα.
Φυσικά μπορεί. Πρώτα βάζει έναν τίτλο, που δίνει στους άλλους μια υποψία για τον θεματικό άξονα και στη συνέχεια ? συνήθως στο πρώτο post ? επεξηγεί τον προβληματισμό του. Συχνότατα, δε, επιβλέπει και την εξέλιξη του thread από ευαισθησία μην του το χαλάσουν οι κακεντρεχείς.
Πάντως, ΟΚ, πάω πάσο. Συνεχίστε την ωφέλιμη συζήτησή σας. Δεν ξέρω τί παράνοια με έπιασε και νόμιζα ότι αυτά που λέγονται είναι άσχετα με τα ζητήματα αυτών των εκλογών (δεν είχα καταλάβει ότι πρόκειται για δημοψήφισμα πλήρους συνταγματικής αναθεώρησης) και επιπλέον μου είχε μπει στο μυαλό ? άκου να δεις ? πως το να θαυμάζουμε τους χωρατατζήδες που δημιουργούν κόμματα χωρίς κανένα πρόγραμμα είναι… ανώφελο.
Επαναδιατυπώνω:
Δεν ήξερα ότι μόνο ο δημιουργός του θρεντ μπορεί ΑΥΣΤΗΡΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΣ να καθορίζει το περιεχόμενό του. Ενδιαφέρον…
Η παραθεση (και οχι τα ‘πασαλειμματα’) ηρωικων κομμουνιστικων “Τσιτατων” δεν αποτελει οριοθετηση αλλα χειραφετηση. Δεν προσδιοριζει αλλα καταργει τα ορια.
Η πιο σημαντικη παραμετρος σε αυτες τις εκλογες ειναι ο πανικος της αστικης ταξης στην ανυπαρξια οποιουδηποτε σχεδιου αντιμετωπισης της κρισης περα απο “φιλολαϊκες” διακηρυξεις για παγωμα μισθων για 2 χρονια, καταργηση προσληψεων εκτος συγκεκριμενων περιπτωσεων, “Αντιτρομοκρατικη” καταστολη κλπ. Αν το αντιδοτο στην κριση ειναι ο Μαρκογιαννακης και ο Καρατζαφερης, χεσε μεσα. Ω ναι, απεναντι σε αυτο το πακετο, μπορουμε να διακηρυξουμε οτι επιδιωκουμε την συντριβη του σιχαμενου κοσμου της πολιτικης και να αναζητησουμε την αυθεντικη ασυμβιβαστη θεωρηση της επαναστασης.
Απο το 1917 αυτο εχει αρχισει να επιβεβαιωνεται σε παγκοσμια κλιμακα.
Mε όλο τον σεβασμό που θέλω να δείχνω στις διαφορετικές απόψεις που διατυπώνονται εδώ μέσα, ο Vic έχει δίκιο στο παραπάνω…
Σε πολλές σελίδες η κουβέντα έχει ξεφύγει με θέματα όπως την αναζήτηση των true κομμουνιστών με τρόπο που θυμίζει λογομαχία φοιτητικών παρατάξεων…
Τις εξελίξεις από το 1989 μέχρι σήμερα επιλέγεις να τις αγνοείς όμως.
Αυτό στο οποίο αναφέρεσαι, δεν έχει να κάνει καθόλου με το 1989. Ο κομουνισμός στην ΕΣΣΔ είχε τελειώσει πολύ πριν το 1989. Από τότε που ηγήθηκε του κόμματος των μπολσεβίκων ο Ιωσήφ Βησαρριώνοβιτς. Απλά ο BTD (αν τον ερμηνεύω σωστά, αν όχι ας με συγχωρήσει) θέλει να πει ότι το 1917 μας δείχνει ότι μια επανάσταση μπορεί να πετύχει και να δημιουργήσει έναν εντελώς καινούριο κόσμο, συντρίβοντας τον παλιό (και το 1936 στην Ισπανία, αν και σε μικρότερο βαθμό, το ίδιο πράγμα δείχνει).
ΥΓ Και μόνο που ανέφερα το όνομα του Σήφη, ένα είναι το βέβαιο: Νέος γύρος πολέμου στο φόρουμ. Πιστέψτε με πάντως, δεν έχω αυτή τη πρόθεση. Το θέμα αυτό εγώ το έχω λύσει. Αλλοι το έχουν άλυτο ακόμη…
Αν θέλετε μπορούμε να αφήσουμε το 19717 και τους μπολσεβίκους στην άκρη, για να δούμε και κάποια άλλα πράγματα. Ας δούμε λίγο τη χώρα μας μετά τη χούντα. Εδώ και 36 χρόνια έχουμε για κουμανταδόρους 2 οικογένειες. Τους Παπανδρέου και τους Καραμανλήδες. Κάναμε και ένα break με Μητσοτάκη και Σημίτη έτσι για το ξεκόζι. Το πραγματικό εισόδημα του απλού έλληνα πολίτη μειώνεται, το χρέος της χώρας αυξάνεται και παράλληλα αγοράζουμε άπειρα όπλα αντί να επενδύσουμε στην παιδεία. Τώρα τελευταία έχουμε και τα φασιστοειδή του ΛΑΟΣ στο παιχνίδι. Όμορφα…Έρχεται ο Βορίδης και μιλάει για δημοκρατία. Θεσπέσια…
Εγώ βλέπω τα εξής σε αυτή τη χώρα. Ατιμωρησία, Αναξιοκρατία και Ολιγαρχία.Αν κατέβεις σε πορεία να διαδηλώσεις παίζει να βρεθείς μπαγλαρωμένος χωρίς να έχεις κάνει και τίποτα. Αν κλέψεις δις από τη πατρίδα σου δεν τρέχει και τίποτα μωρέ. Αν έχεις τα κονέ και ξέρεις το σωστό βουλευτή θα πας καλά, αν έχεις πτυχία βγάλτα φωτοτυπίες και τύλιγε σουβλάκια. Αν σε λένε παπανδρέου,καραμανλή,πλεύρη, μητσοτάκη, έβερτ ή αν τέλος πάντων κάνεις καμιά κουμπαριά θα είσαι σούπερ. Αν όχι κάτσε σπίτι σου.
Στη χώρα που ξαφνικά παιδιά σκοτώνονται από αδέσποτες σφαίρες από μπάτσους που βλέπουν οράματα εγώ δεν αισθάνομαι ασφαλής. Στη χώρα που τα ΜΜΕ μας κοροιδεύουν φόρα παρτίδα και εξυπηρετούν συγκεκριμένους καπιτάλες εγώ δεν αισθάνομαι πως έχουμε δημοκρατία. Χούντα έχουμε. Όχι σαν και αυτήν των συνταγματαρχών, άλλη ...πολύ χειρότερη! Όπως πάμε , οδεύουμε φουλ για φαινόμετα ιταλίας. Φτώχια, παρακμή, Μπερλουσκόνι, ξενοβοφία, συντηρητισμός και χούντα.
ZOYGLAU το οτι δεν σεβεσαι τις 250 χιλιαδες ψηφοφορψν του ΛΑ.Ο.Σ. και συνεχως εσυ και καποιοι αλλοι τους χαρακτηριζεται ως φασιστες ρατσιστες και ολα τα σχετικα ειναι δειγμα του πολιτικου σου πολιτισμου και ενος πραγματικα φασιστικου τροπου αντιπαραθεσης που δεν προαγει τον γονιμο διαλογο αλλα την στειρα αντιπολιτευση η οποια ειναι σε ενα πολυ χαμηλο επιπεδο και δεν πειθει κανεναν.Γενικα θα πρεπει ολοι να φυγουμε απο τις ακροτητες στους χαρακτηρισμους και στους αφορισμους και να μιλαμε με ουσια και επειχηρηματα αλλιως θα ειμαστε κλεισμενοι συνεχως σε ενα ατερμονο και ατελευτητο κικεωνα αντιπαραθεσεων που δεν προαγουν το εθνικο συμφερον αλλα ουτε και την απροσκοπτη ανταλλαγη αποψεων και θεσεων.Ας σταματησει πια το γαιτανακι για ρατσιστες και φασιστες απο καποιους.Περασε η μοδα του…Δεν πιανει πια.
ζούγκλα, δεν νομίζω πως ισχύει αυτό που λες περί εισοδήματος του Έλληνα στη μεταχουντική περίοδο. Το αντίθετο μάλιστα. Νομίζω πως ο Έλληνας από το '74 μέχρι το '99 είδε το εισόδημά του να μεγαλώνει αισθητά, και από το '99 κι έκτοτε να συνεχίζει να μεγαλώνει μεν, δυσανάλογα προς την αύξηση του κόστους ζωής δε.
Στα υπόλοιπα συμφωνώ.
Με φασίστες και νοσταλγούς των ναζί που αφάνισαν και βασάνισαν κόσμο και κοσμάκη δεν συζητάω ούτε ανοίγω γόνιμο πολιτικό διάλογο. Οι περισσότεροι από αυτούς που ψηφίζουν ΛΑΟΣ είναι απογοητευμένοι ψηφοφόροι της ΝΔ. Ο καρατζαφύρερ στις επόμενες εκλογές θα κοιτάξει να δει αν μπορεί να πάρει υπουργείο, ακολουθώντας πιστά τον Σαμαρά και τον Αβραμόπουλο( οι 2 τελευταίοι άνοιξαν δικά τους κόμματα για να πιέσουν τον θυρωρό της πολυκατοικίας) .
Ο ρατσισμός και ο φασισμός δεν είναι μόδα boy μου. Η απολιτίκ στάση είναι μόδα και δεν την γουστάρω καθόλου. Ο Πλέυρης είναι ναζί ή όχι? Ο Βορίδης είναι φασίστας ή όχι?Ο πρώτος έχει γράψει βιβλίο για τους Εβραίους και ο δεύτερος είναι φιλαράκι του Λεπέν και πριν χρόνια γύρναγε με τσεκούρια στους δρόμους. Αυτά είναι γνωστά πράγματα, αλλά δεν σε συμφέρει να γράφονται γιατί χαλάει το προφίλ. Άλλο πράγμα η πολιτική συζήτηση και άλλο πράγμα το σταρ, ο ψινάκης, ο λιάτσος ,ο ανατολάκης και η σαρρή. Αν αυτοί προάγουν το εθνικό συμφέρον τότε εγώ είμαι ανθέλληνας.