ρε φιλε κρισπ δε δεχομαι οτι δεν υπαρχει μεση λυση.δεν υπαρχει διαθεση για να βρεθει μεση λυση ειναι το σωστο.
εντιτ:απαντηστε παντως και σε αυτο που ρωτησε ο μοντε…
ρε φιλε κρισπ δε δεχομαι οτι δεν υπαρχει μεση λυση.δεν υπαρχει διαθεση για να βρεθει μεση λυση ειναι το σωστο.
εντιτ:απαντηστε παντως και σε αυτο που ρωτησε ο μοντε…
Το να μην δέχεσαι χωρίς να ξέρεις για τι συζητάς δε βοηθάει στη ροή της κουβέντας.
Εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με ένα αντρόγυνο που ο ένας θέλει να πάει γήπεδο και η άλλη σε γκαλά μόδας.
Έχουμε να κάνουμε με ένα οικονομικό μοντέλο (καπιταλισμό) το οποίο προέκυψε από τις αντιθέσεις που αναπτύχθηκαν στο προηγούμενο μοντέλο (φεουδαρχία) και οι οποίες τελικά και μέσω της ταξικής πάλης (βλ. αστικές επαναστάσεις) οδήγησαν στην αποδόμηση και ανατροπή του. Έτσι λοιπόν και ο καπιταλισμός στο εσωτερικό του δημιουργεί αντιθέσεις (κεφάλαιο vs μισθωτοί) οι οποίες πάντα μέσω της ταξικής πάλης θα οδηγήσουν στη δική του αποδόμηση και το χτίσιμο ενός νέου μοντέλου.
Για σένα η μέση λύση ποια είναι?
Καπιταλισμός με υψηλούς μισθούς, μηδενική ανεργία και μηδενικό πληθωρισμό?
για μενα μεση λυση ειναι σε καποια προβληματα να υιοθετηθουν προτασεις απο την μια μερια και σε αλλα προβληματα προτασεις απο την αλλη μερια.
για παραδειγμα το μοντελο ολα να ειναι κρατικα και να καταργηθει η ιδιοκτησια εμενα δε μου αρεσει…
Σε ποια προβλήματα?
Γίνε σαφής!
Θα δεις ότι επιστημονικά καταλήγει σε αδιέξοδο μια τέτοια θεωρία.
Η κατάργηση της ιδοκτησίας είναι αναμενόμενο να μη σου αρέσει ως λογική, γιατί κι εσύ κι εγώ και όλοι γεννηθήκαμε με αυτή δεδομένη. Όταν όμως μιλάμε για κατάργηση ιδιοκτησίας, μιλάμε πρώτα και πάνω απ’ όλα για κατάργηση ιδιοκτησίας των μέσων παραγωγής για την ιδιοκτησία δηλαδή που γεννά τις ανισότητες στη διανομή του πλούτου.
δηλαδη θελεις να αναλυσω την εκλογικη ατζεντα μου?σορρυ αλλα δεν ειμαι πολιτικος…ειναι απλο αυτο που λεω ρε συ.σε ολα τα προβληματα να υπαρξει συνεργασια ωστε να λυθουν.στην ελλαδα βεβαια ειναι φανερο οτι το θεμα δεν ειναι οτι δεν υπαρχουν μεσες λυσεις αλλα οπως ειπα δεν υπαρχει διαθεση για να βρεθει μια μεση λυση.
για την καταργηση της ιδιοκτησια αυτο που λες δε νομιζω να ειναι ρεαλιστικο.παρολα αυτα εγω σου ειπα δεν υποστηριζω αυτο το μοντελο
Θα σου πω εγω λοιπον την μεση λυση, δεν ξερω αμα εισαι ετοιμος για αυτο βεβαια…
ΜΕΣΗ ΤΑΞΗ (στην οποια ανηκω κ εγω), δηλαδη η πλειοψηφια του ελληνικου πληθυσμου.
Μιλησε ποτε ο Μαρξ για την αναπτυξη κ μεγεθυνση της μεσης ταξης σε ενα καπιταλιστικο συστημα? Οχι απλως μιλησε για την συρικνωση της, που φυσικα κ δεν ισχυει αφου οταν υπαρχει οικονομικη αναπτυξη μεγαλωνει κ η μεση ταξη. Κ οσο υπαρχει η μεση ταξη, δεν θα γινει ΠΟΤΕ επανασταση.
Τελικα ο Μαρξ δεν ηταν κ τοσο διορατικος:lol:
English humor καλε…
οριτζιναλ.
Το αβαταρ μου σε ακουει και ζωντανευει σιγά σιγά,
;p
Aυτο το θρεντ εχει αρχσει να γινεται επικινδυνο για την υγεια…
Ο ενας τα χωνει στην Κουβα, μια χωρα που ζει κατω απο τη σκια των ΗΠΑ με οτι αυτο περιλαμβανει (εμπαργκο, επεμβασεις της CIA…) και παρ’ολα αυτα τους φτυνει μες στη μουρη και λεει για τη φτωχεια… Το οτι η Κουβα εχει ενα απο τα κορυφαια συστηματα υγειας στον πλανητη παρα την οικονομικη της κατασταση δε το ανεφερε.
Απο τη μια πλευρα, οι ΗΠΑ ειναι ο κολοσσος του καπιταλισμου που ξερουμε και οι ανθρωποι πληρωνουν κατι εκατονταδες δολλαρια για μια ακτινογραφια, και απο την αλλη η Κουβα, μη την οικονομια που εχει, και εχει δωρεαν περιθαλψη.
Σαφως χειροτερος ο σοσιαλισμος… Μακρυα απο μας. Γιατι να θελει να βαλει κανεις τον ανθρωπο πανω απο την τσεπη? Μαλακες ειμαστε?
Ο original ακομα πιστευει πως εχει εφαρμοστει στον πλανητη κομμουνισμος. Εχουν γεμισει τοσες σελιδες απο ατομα που εχει μαλλιασει η γλωσσα τους να εξηγουν οτι πραγματικο κομμουνισμο δεν εχουμε δει και το μοντελο του Σταλιν, καλως η κακως απεχει πολυ (οχι οτι πριν τον Σταλιν υπηρχαν οι προυποθεσεις για να περασει η Σοβιετικη Ενωση στο σταδιο του κομμουνισμου…), και υπαρχουν ατομα που ακομα επιμενουν οτι ο κομμουνισμος εχει εφαρμοστει και αποτυχει. οκ. Κατα τα αλλα, ξυλινη γλωσσα… Οταν (και αν) εκλεγει το ΠΑΣΟΚ, θα βγω κι εγω και θα λεω οτι εχουμε σοσιαλισμο στην Ελλαδα. Καντε φλειμ ελευθερα
Το υπεροχο της υποθεσης ηταν οτι φτασαμε στο σημειο να βγαζουμε επικινδυνη την επανασταση γιατι επιβαλλει την λαικη εξουσια και να συμπονουμε τον φουκαρα τον δικατορια για παραδειγμα, που ο κακος λαος του στερει την ελευθερια να μας πηδηξει πατοκορφα.
Καλως η κακως, απολυτη ελευθερια για ολους δεν γινεται να υπαρξει. Απο τη στιγμη που υπαρχουν διαφορετικα συμφεροντα, μια απο τις πλευρες θα επιβληθει της αλλης. Ετσι ειναι η ταξικη παλη.
Αστοχη η αναφορα μεσης λυσης. Τραβα βρες εσυ μεση λυση αναμεσα στο λιονταρι και το προβατο…
το μονο καλο με τις εκλογες ειναι οτι χανουμε μαθημα
Μονο που δεν γεννηθηκαμε λιονταρια ή προβατα.
Γεννηθηκαμε ολοι ΑΝΘΡΩΠΟΙ.
Κριμα που η νεολαια απαξιωνει ετσι την ιεροτητα του δικαιωματος του εκλεγειν…[-X
Και εχουμε διαφορετικα συμφεροντα.
Θα βρει ο Κοκκαλης μεση λυση με τον πατερα μου ποτε?
Σηκώνω τα χέρια ψηλά.
Εδώ δε, σηκώνω και τα πόδια.
ΜΕΣΗ ΤΑΞΗ! #-o
Ναι.
Και όλοι οι άνθρωποι είναι ίσοι.
Μόνο που κάποιοι είναι πιο ίσοι από τους άλλους.
αν παρει χαφ της προκοπης ο οσφπ θα βρουν
σχετικα ολο αυτο με τις εκλογες , αυτες τις μερες οι δημοσιες υπηρεσιες ειναι σε παντελης αποδιοργανωση (χεροτερη αποτι παλια)
Βασικα αυτο το ποστ σας χωνει ολους.
Μονο ο manos εχει πιασει το νοημα.
Και πριν αρχισουν οι κομμουνιστες να λενε ‘‘μα πως να γινουμε καλυτεροι, οταν θα υπαρχει αυτος που θα εκμεταλευεται τους εργαζομενους’’, η απαντηση ειναι στο προηγουμενο ποστ μου.
Ολοι γεννιομαστε ΑΝΘΡΩΠΟΙ.
Και ως ΑΝΘΡΩΠΟΙ πρεπει να πορευτουμε στη ζωη μας.
Σε μια ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ κοινωνια δεν υπαρχουν ουτε εργατες που νιωθουν καταπιεσμενοι, ουτε αφεντικα που θελουν να εκμεταλευτουν και να πλουτισουν εις βαρος των συνανθρωπων τους.
Οποτε αντι να ψαχνετε με τις ωρες γιατι απετυχε ο κομμουνισμος, γιατι απετυχε ο καπιταλισμος, γιατι δεν ηρθε ποτε σοσιαλισμος οπως τον θελετε, αναρωτηθειτε γιατι δεν υπαρχει Ανθρωπισμος.
Ως τοτε, ευχομαι στον καθενα να φωτιστει η Ψυχη του και να αφυπνιστει η Συνειδητοτητα του.
Αμην.
Βασικά έχουμε απαντήσει στο post του Μάνου και με ευχολόγια και χριστιανοσύνη ευτυχώς ή δυστυχώς δεν κερδίζεται τίποτα.
Δεν βλεπω κανενα ευχολογιο ή χριστιανικο στο ποστ μου.
Αν ετσι το βλεπεις, συνεχισε τον ‘‘αποτελεσματικο’’ αγωνα σου.
Οσο δεν το καταλαβαινετε , τοσο θα γεμιζετε με ποστ το τοπικ και θα παιζετε την κολοκυθια.
Δεν πειραζει. Εστω και ενας να νιωσει και να προσπαθησει να εφαρμοσει στηυν καθημερινη του ζωη αυτα που γραφτηκαν πιο πανω, ευχαριστημενος θα νιωθω.
Μα αυτο ακριβως ειναι το θεμα. Ποιο αφεντικο νομιζεις οτι θελει μια τετοια ανθρωπινη κοινωνια? Οι επαναστασεις και οι εξεγερσεις γιατι νομιζεις οτι γινονται και εναντιων ποιων?
Ανθρωπισμος δεν υπαρχει γιατι μερικους δε τους συμφερει να υπαρχει ανθρωπισμος.
Ο παράγοντας “ανθρώπινη φύση” υφίσταται ανεξαρτήτως πολιτικού συστήματος και δε γίνεται να ονειρευόμαστε τον ανθρωπισμό που καθολικός δεν υπήρξε και ποτέ.