Και μόλις είδα banner με την Ντόρα…
Καλά ρε παιδιά που τον έχετε τον server? Στη Ρηγίλλης? :lol:
Και μόλις είδα banner με την Ντόρα…
Καλά ρε παιδιά που τον έχετε τον server? Στη Ρηγίλλης? :lol:
Μου ήρθε μια ιδέα σήμερα, σχετικά με την διεξαγωγή των εκλογών, μπορεί να είναι τελείως ηλίθια, αλλά νομίζω θα είχε τα θετικά της:
Να υπήρχε η δυνατότητα πέρα από τη συμπλήρωση ενός θετικού ψηφοδέλτιου, με +,ένα αντίστοιχο με “-” όπου η ψήφος θα μέτραγε ως μειον ένα! Θα μου πείτε τη διαφορά θα είχε αυτό? Και όμως έτσι θα αποδυναμώνονταν αυτόι που ψηφίζουν ρουσφετολογικά π.χ. Πασοκ και όχι Ν.Δ, το βουλευτή τάδε της Ν.Δ και όχι του Πασόκ, και αυτοί που είναι πιο πολιτικοποιημένοι θα έριχναν την αρνητική ψήφο τους όχι στο “αντίπαλο δέος” αλλά σε κάποιον αντίθετο ιδεολογικά σχηματισμό. Π.χ. ένα μεγάλο μέρος της αριστεράς θα μπορούσε να χωριστεί σε ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ κ.τ.λ. αλλά να έριχνε '-" στο δικομματισμό ή στο ΛΑΟΣ π.χ. και αντίστροφα…Επίσης αυτό θα μείωνε και τα ποσοστά της αποχής! Για “μείον” όλοι πρώτοι θα πηγαίνανε! Δεν πρόκειται να γίνει αλλά πως το βλέπετε σαν ιδέα??? 8O
Μπα, τα ίδια σκατά θα γινόντουσαν τώρα που το σκέφτομαι…:lol: Η πλειοψηφία των βολεμένων θα καταψήφιζε τα μικρά κόμματα οπότε…μάλλον θα συνεργαζόντουσαν Ν.Δ - Πασοκ σε αυτή τη περίπτωση…από την άλλη βέβαια σίγουρα το ότι αυτοί που απέχουν 'η ρίχνουν άκυρο θα καταψήφιζαν παραμένει θετικό…
ναι ρε δε το ξερες οτι εχουν μπει οι εκλογες μεσα στο στοιχημα?
Κατι τετοια μονο στην Αγγλια υπαρχουν
Σε οτι αφορα τις κοινωνικες και οικονομικες συνθηκες, πρεπει να πω πως η υπαρξη του ανθρωπου με οποιαδηποτε μορφη ειναι πολυ ανωτερη και ‘μεγαλυτερης διαρκειας’, οποτε στην ουσια εγω αυτο που λεω ειναι να ανοιξετε τα μυαλα σας περα απο αυτες τις συνθηκες, καθως αυτες ειναι που αλυσοδενουν τα χερια και τα μυαλα σε συγκεκριμενες μορφες αγωνα.
Σε ο,τι αφορα το ‘‘μεσσιανικο’’ του θεματος, μα ειπα οτι στην Κοινωνια Ανθρωπων που αναφερομαι, δεν χρειαζεται καμια εξουσια και κανενας μεσσιας να καθοδηγησει το πληθος.
Το υπαρχον συστημα δημιουργηθηκε απο ανθρωπους. Εννοειται οτι ως πραγματικοι Ανθρωπιστες δεν θα διαμορφωναμε το συστημα ετσι οπως ειναι τωρα με κυριο αξονα της ζωης μας την αποκτηση χρηματος.
Σαφεστατα αυτο δεν γινεται απο την μια μερα στην αλλη.
Οπως αλλωστε και κομμουνισμο ή αναρχισμο να ειχαμε μετα τις 4 Οκτωβριου, δεν θα εφτιαχνε η ζωη των πολιτων αμεσως. Τα προβληματα που αναφερεις θα υπηρχαν ακομη, πιθανον απλα θα εμφανιζονταν (οπως και εμφανιστηκαν αλλωστε στο παρελθον) σε αλλες μορφες. Οι επομενες γενιες με σωστη διαπαιδαγωγηση ,και οχι την κατευθυνομενη γνωση και συμπεριφορα που εκκολαπτεται στο σημερινο σχολειο και στην πλειοψηφεια των σημερινων οικογενειων, θα μπορουσαν να φτασουν στον στοχο.
“Μεσσιανικό” μου φάνηκε (και είναι) από την άποψη ότι δεν κάνω τίποτα και περιμένω πότε θα “φωτιστούμε” συνολικά σαν ανθρωπότητα να ζήσουμε τις ζωές μας ανθρώπινα. Πέρα από το τι κάνει ο καθένας με τον εαυτό του (που είναι πολύ σημαντικό) δεν μπορείς να κάθεσαι και να περιμένεις την παγκόσμια “φώτιση”. Ίσα ίσα που οι υπάρχουσες συνθήκες είναι ακριβώς αυτές που οδηγούν στην αλλοτρίωση, στην αντίθετη κατεύθυνση από αυτή που εννοείς δλδ και χωρίς να ανατραπούν, δεν θα μπορέσουν ούτε οι άνθρωποι να αλλάξουν, αφού εκ των πραγμάτων και των συνθηκών (και όλων των μέσων που έχουν στη διάθεση τους αυτοί τους οποίους βολεύει αυτή η κατάσταση) θα μπλέκονται συνέχεια στα ίδια γρανάζια. Χωρίς συλλογικό αγώνα ο καθένας μόνος του δεν μπορεί να αντιταχθεί σ’ αυτό, ούτε μπορεί να κάθεται και να περιμένει έναν τέλειο συγχρονισμό, όπου ξαφνικά, ΜΙΑ ΣΤΙΓΜΗ, όλη συνολικά η ανθρωπότητα θα περάσει σε ένα άλλο επίπεδο και θα τα αλλάξει αυτόματα όλα. Αυτό δεν γίνεται. (ούτε εγώ αναφέρθηκα σε καμιά εξουσία, συλλογικός αγώνας χρειάζεται.΄
Και εν πάση περιπτώση, εγώ μπορεί να μην το κατάλαβα καλά. Εξήγησε το λίγο αν θες. Αυτό εννοείς; “Δουλεύω εγώ με τον εαυτό μου και περιμένω και από τους άλλους να κάνουν το ίδιο μέχρι να έρθει εκείνη η τέλεια στιγμή που θα συχρονιστούμε όλοι σε μια αλλαγή-πέρασμα σε άλλο επίπεδο”; Γιατί όντως αν εννοείς αυτό, είναι μάλλον προσευχή, αναμονή ενός θαύματος, θρησκευτική αντίληψη στο τέλος τέλος.
Στο μεταξύ μόλις πήρα μήνυμα στο κινητό από τον ARIS . Με καλούν στην προεκλογική συγκέντρωση του Σπηλιωτόπουλου. Το να με ενοχλούν στο κινητό μου άγνωστοι προπαγανδίζοντας την προσωπική τους πολιτική καριέρα δεν είναι παράνομο? Αυτός λογικά στέλνει μαζικά μηνύματα. Δεν είναι spam αυτό? Ξέρει κανείς αν υπάρχει σχετική νομοθεσία?
Πηγαινε ρε, θα εχει και φαι…
Χαχα όντως :P. Λοιπόν θα πάω. Ξέρει κανείς τι θα έχει ο μπουφές?
Για δες εδώ http://gmargari.wordpress.com/2007/09/02/akolouthei-politiki-diafimisi/
Α Π Ο Φ Α Σ Η ΑΡ. 11 / 2001
Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, συνήλθε μετά από πρόσκληση του Προέδρου της σε τακτική συνεδρίαση την 15-1-2001 στο κατάστημα της αποτελούμενη από τον κ. Κ. Δαφέρμο, Πρόεδρο, και τους κ. κ. Ε. Κιουντούζη, Π. Πάγκαλο, Β. Παπαπετρόπουλο, και Σ. Λύτρα, τακτικά μέλη, και το αναπληρωματικό μέλος κ. Ε. Μήτρου σε αναπλήρωση του τακτικού μέλους κ. Ν. Αλιβιζάτου που λόγω κωλύματος απουσίαζε, προκειμένου να εξετάσει την υπόθεση των αρχείων των βουλευτών και των υποψηφίων για το βουλευτικό αξίωμα.
Παρόντες χωρίς δικαίωμα ψήφου ήσαν ο κ. Κ. Μαυριάς ως εισηγητής και η κ. Ε. Τσιγγάνου ως γραμματέας.
Η Αρχή έλαβε υπόψη:
Τις διατάξεις του ν. 2472/97 και ειδικότερα των άρθρων 2, 3, 4, 5 παράγραφος 1
εδάφιο ε και 6
Μετά από εξέταση των παραπάνω στοιχείων και κατόπιν διαλογικής συζήτησης
ΣΚΕΦΘΗΚΕ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ
- Οι υποψήφιοι για το βουλευτικό αξίωμα τηρούν, ως γνωστόν, αρχεία στα οποία περιλαμβάνονται τα ονόματα, οι διευθύνσεις και τα τηλέφωνα των προσώπων με τα οποία επικοινωνούν ενόψει της ανάδειξης τους στο εν λόγω αξίωμα. Αρχεία ανάλογου περιεχομένου τηρούν και οι εκλεγέντες στο αξίωμα του βουλευτή.
Η επικοινωνία αυτή έχει, ιδίως, ως περιεχόμενο την αποστολή στα εν λόγω πρόσωπα ενημερωτικού υλικού για τους στόχους και το πρόγραμμα δράσης των υποψηφίων για το βουλευτικό αξίωμα και για την κοινοβουλευτική δραστηριότητα των εκλεγέντων στο βουλευτικό αξίωμα, οπότε και ενημερώνονται για την τήρηση αρχείου αυτοί στους οποίους απευθύνεται το ενημερωτικό υλικό.- Το όνομα, η διεύθυνση και ο αριθμός τηλεφώνου αποτελούν προσωπικά δεδομένα κατά το άρθρο 2 α) του νόμου 2472/1997, για την επεξεργασία των οποίων απαιτείται, κατά κανόνα, η συγκατάθεση του υποκειμένου των δεδομένων.
Κ[COLOR=Blue]ατά το άρθρο 5 παρ. 1 εδ. ε του ως άνω νόμου, δεν απαιτείται η συναίνεση του υποκειμένου των δεδομένων, όταν η επεξεργασία προσωπικών δεδομένων είναι απολύτως αναγκαία για την ικανοποίηση του έννομου συμφέροντος που επιδιώκει ο υπεύθυνος επεξεργασίας ή τρίτος ή οι τρίτοι στους οποίους ανακοινώνονται τα δεδομένα και υπό τον όρο ότι η εν λόγω επεξεργασία υπερέχει προφανώς των δικαιωμάτων και συμφερόντων των προσώπων στα οποία αναφέρονται τα δεδομένα όπως και ότι δεν θίγονται οι θεμελιώδεις ελευθερίες των υποκειμένων των δεδομένων.- Επειδή τα αρχεία των βουλευτών και των υποψηφίων προς ανάδειξη στο βουλευτικό αξίωμα εντάσσονται στην ως άνω αναφερόμενη ρύθμιση του νόμου ως περιέχοντα μεν προσωπικά δεδομένα, των οποίων όμως η επεξεργασία είναι απολύτως αναγκαία για τις ανάγκες του δημοκρατικού πολιτεύματος (επικοινωνία
μεταξύ υποκειμένων του ενεργητικού και του παθητικού εκλογικού δικαιώματος), δεν απαιτείται συγκατάθεση του υποκειμένου των προσωπικών δεδομένων.[/COLOR]- Ευνόητο είναι ότι η εν λόγω εξαίρεση στον κανόνα αφορά όλα τα αιρετά αξιώματα της πολιτείας.
- Εξίσου ευνόητο είναι ότι η συλλογή των ως άνω προσωπικών δεδομένων μπορεί να γίνεται μόνο από δημόσια προσβάσιμες πηγές και ότι απαγορεύεται η διάθεση σε τρίτους των εν λόγω αρχείων των βουλευτών και των υποψηφίων για το βουλευτικό αξίωμα.
Για τους λόγους αυτούς
Η Αρχή κρίνει ότι εφαρμόζεται εν προκειμένω η διάταξη του άρθρου 6 του νόμου 2472/1997 για τη γνωστοποίηση της σύστασης και λειτουργίας του αρχείου.
Ο Πρόεδρος
Ο Εισηγητής
Η Γραμματέας
Κωνσταντίνος Δαφέρμος Επ. Αντιπρόεδρος Α.Π.
Κώστας Μαυριάς
Ευγενία Τσιγγάνου
Προς
Τον κ. Πρόεδρο της Βουλή
Πάνω απόλα η Αρχή Προστασίας Προσωπικών δεδομένων είναι μια ανεξάρτητη αρχή.:lol::lol::lol:
Το πολιορκεί η Ν.Δ. το ρόκιν… Λίγο η διαφήμιση του Μητσοτάκη, λίγο τα μηνύματα αγνώστων στα κινητά…
Μάλλον είναι οι ελάχιστες ψήφοι που έχει πάρει στο poll.
Τα παντα ολα, σε αυτα δεν τσιγκουνευονται… κατι φιλοι μου στις εκλογες του 2004 ειχαν παρει παραμαζωμα οτι μπουφε υπηρχε στην Β’ Αθηνας. Και σε αυτες τις συγκεντρωσεις δεν προκειται κανεις να σου ζητησει τον λογο γιατι εισαι εκει… κοσμο θελουν και χαμο
Σχετικα με το τηλεφωνο που λες… υπαρχουν εταιριες (παρανομες φανταζομαι) που εμπορευονται τα στοιχεια σου… καλυτεροι πελατες, οι ασφαλιστικες, οι πολιτικοι κτλ. Τωρα περι νομοθεσιας δεν γνωριζω αν προβλεπεται κατι
E βέβαια. Τι θα τολμούσε ποτέ κανείς να πει το αντίθετο; Για όνομα της παναγίας:lol:
Απίστευτοι οι τύποι. Αν είναι λέει να προωωθείται η επικοινωνία μεταξύ του αντικειμένου ( ο ARIS) και του υποκειμένου ( εγώ είμαι αυτό) όλα καλά. God save democracy! Ellanor εύστοχο το σχόλιο.
Λοιπό στο δια ταύτα… Τι ώρα θα συναντηθούμε να πάμε???
πάντος μετά από τόσες φωτιές και καμένες εκτάσεις θα είναι λογικό όποιος ψηφίσει πάλι τα φασιστοειδή,
του χρόνου να καίγεται το δικό του σπίτι…
τελικά όλα είναι πολιτική…
Αν αυτό σε΄κάνει καλύτερα και εγώ και ένας συνάδελφος μου πήραμε το ίδιο μήνυμα από τον ARIS.
Δεν έγραφε SALOMI να καταλαβαίναμε αμέσως για ποιόν πρόκειται… :lol::lol:
Eίσαι να πάμε;
Nα φάμε τον άμπακο και να αρχίσουμε να φωνάζουμε “Oλυμπιακός” όπως γινόταν στις συγκεντρώσεις του Λεβέντη κάποτε! :lol:
Πάντως η γιαγια μου που πηγαινει σε ολα αυτα της νδ,μου λεει περασαν τα μεγαλεια,τωρα πια δεν σερβιρουν ουτε νερο:lol::lol::lol:
Ti να σου κανουν τα καναπεδακια με σολωμο, αν στις δημοσκοπησεις τρως ενα 6% στο κεφαλι…?