Ιδανικό Πολίτευμα

@λεπερ

να ξεκαθαρισω οτι δεν εχω κατι μαζι σου.σε ρωτησα για το σφυροδρεπανο και την σημαια γιατι οπως και να το κανουμε δεν χρειαζεται να διαβασεις κατι για να ξερεις οτι η σοβιετικη ενωση ειχε κομμουνιστικο καθεστως.

απο κει και περα γενικα να πω οτι μην ειστε τοσο πολωμενοι!!εμφανιζετε διαφορετικη γνωμη και δεν δεχεστε με την καμια κατι διαφορετικο.με τον γρακχο δεν ασχολουμαι γιατι θα ξεφυγει η κατασταση

Ε, τι what’s your point… Σφυροδρέπανο=κομμουνισμός… Α, δεν καταλαβαίνεις μου φαίνεται…

Η διαφορετική γνώμη ποιά ήταν;

Εντάξει, υποθέτω ότι δε θες να καταλάβεις, το σταματώ εδώ.

:lol::lol::lol::lol:

Πάντως αυτή τη φορά δεν μπορεί να πει κανείς ότι δεν προσπάθησα!

Και οι Motley Crue είχαν εξώφυλλο με πεντάλφα, μήπως παίζαν Black Metal? Αυτό λες τόση ώρα. Και πια άποψη μωρέ, τόση ώρα τα επιχειρήματα σου ήταν του στυλ “άκουσα ότι ο Μήτσος είναι μαλάκας”.

ο παραλληλισμος που κανεις ειναι αδοκιμος

και εγω προσπαθησα αλλα…

ουτε εσυ θες να καταλαβεις οποτε και εγω το σταματω εδω

Τι εννοεις πως τα κομματα αποτελουνται απο τον απλο λαο?Γιατι τα κομμα να αποτελουνται απο Μητσοτακηδες,Παπανδρεους,Καραμανληδες κλπ και οχι απο εμενα εσενα τον αλλο κ τον παραλλο?

Το σχολιο για την τροφη σου ηταν οτι θες βοηθεια για να καταλαβεις κατι το αυτονοητο απο το υπολοιπα ποστ.
Δεν ξερω τις διατροφικες σου συνηθειες για να κρινω

Έχω και άλλον άμα θες, συνήθως φοράω κόκκινη μπλούζα με άσπρο πουκάμισο άρα είμαι Ολυμπιακός. Σου κάνει αυτός?

Γιατί το κόμμα να αποτελείται από εσένα, εμένα και τον άλλον; Ποια η διαφορά μας από το Μητσοτάκη και τον Παπανδρέου;

Καμια απολυτως :slight_smile:

Μάνος Δανέζης, Στράτος Θεοδοσίου: “Το Μέλλον του Παρελθόντος μας - Επιστήμη και Νέος Πολιτισμός”
(Εκδόσεις Δίαυλος, 2005)

Δημοκρατία το καλύτερο πολίτευμα… αλλά με την έννοια που υπήρχε στην αρχαία Ελλάδα

Άμεση Δημοκρατία με δημοψιφίσματα και με την επαναφορά της Εκκλησίας του Δήμου…

Δεν ήταν τοσο τελεια η κατασταση στην αρχαια ελλαδα,έκτος αμα θεωρεις δημοκρατια το να υπάρχουν δούλοι.

Friedrich A. Hayek - The road to serfdom

Original θα σε βοηθήσει σημαντικά να βελτιώσεις την επιχειρηματολογία σου, αλλά το συστήνω κυρίως σε όσα παιδιά έλκονται από την αριστερά και έννοιες όπως η “κοινωνική δικαιοσύνη” όμως δεν νιώθουν και πολύ άνετα σε συνθήκες αστυνομικού κράτους.
Δυστυχώς δεν υπάρχει μεταφρασμένο -ας όψονται οι Έλληνες εκδότες που έχουν βρεί τι πουλάει :wink:- αλλά για όσους διαβάζετε στα Αγγλικά βρίσκεται και στην Ελλάδα σε αρκετά προσιτή τιμή (με ένα πρόχειρο ψάξιμο online το βρήκα 16,50? με μαλακό εξώφυλλο στο site του Παπασωτηριου)

Εισαι και κομμουνιστης παναθεμα σε… Τελειως απλουστευμενα, η υπαρξη δουλων, οσο και αν μπροκαλει θυμηδια σημερα, ηταν απαραιτητη μεσα στο πλαισιο των παραγωγικων σχεσεων της εποχης. Αρα για την εποχη που μιλαμε οντως ειναι δημοκρατια και με την παρουσια δουλων που αποτελουν οργανικο κομματι της κοινωνιας. Η Αθηναικη δημοκρατια οφειλει την υπαρξη της ΚΑΙ στην υπαρξη των δουλων. Αυτο βεβαια δε σημαινει οτι μπορουμε να μεταφερουμε την αρχαια Αθηναικη δημικρατια στο σημερα. Οχι γιατι “ειχαν σκλαβους”, αλλα γιατι οι σχεσεις παραγωγης εχουν αλλαξει.

Έλα ρε Isis, cut him some slack. 16-17 χρονών είναι, πόσο;

Η Αρχαία Αθηναϊκή Δημοκρατία ήταν μια ταξική δημοκρατία όπως και όλες όσες ακολούθησαν στις επόμενες χιλιετίες. Προφανώς βέβαια και ήταν μακράν το πιο επαναστατικό, προοδευτικό και κοσμοϊστορικής σημασίας πολιτικό σύστημα της δουλοκτητικής εποχής, αυτό δεν μπορεί να αμφισβητηθεί.

Άλλωστε η Αθήνα, περισσότερο και από “γενέτειρα της δημοκρατίας” όπως λένε οι αστοί, ήταν -πολύ πιο σημαντικό- η γενέτειρα της Επανάστασης.

Αφού δεν υπάρχει καμία διαφορά, τότε γιατί στο προηγούμενο post έλεγες να είμαστες εμείς στη βουλή και όχι οι Μητσοτάκης, Παπανδρέου και λοιποί;

Δεν ήταν αναγκαία συνθήκη, βέβαια.

:lol::lol::lol:

Παντως αυτο που λετε για τα βιβλια και γενικα για το τι μαθηση παιρνουμε ειναι μεγαλο θεμα…Εδω στα ελληνικα πανεπιστημια σε οικονομικες σχολες δεν διδασκονται Μαρξ και θεωριες Ιμπεριαλισμου(Λενιν λουξεμπουργκ κλπ)…Για να ειμαι πιο σαφης δεν εννοω οτι δεν αναφερονται καθολου αλλα στο τμημα μου χαρακτηριστικα παραδειγματα με καθηγητες να βγαζουν απο την υλη μονο τα κεφαλαια που αναφερονται εκτεταμενα με + και - αυτες οι θεωριες.Παραλληλα κανεις τα νεοκλασικα σε οσο μεγαλυτερο βαθος γινεται με ολες μα ολες τις παραλλαγες που υπαρχουν απο τον καθε καθηγητη που εκανε μια ερευνα πανω στια ατελεις των θεωριων.Αν αυτο δεν ειναι κατευθυνομενη γνωση τοτε τι ειναι?