ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2010

και πολυ τον περιμενες να μιλησει…

Deathster η φάση του Λάμπαρντ μπορεί να είναι δύσκολη στην ροή όμως πάντα μα πάντα όταν η μπάλα έρχεται και προσκρούει στο οριζόντιο δοκάρι και μετά πάει κάθετα προς το έδαφος παίρνει τα φάλτσα που στο σκάσιμο της μπάλας αυτή γυρίζει προς τα πίσω απο την φορά που ήρθε, δηλαδή προς τα έξω…όταν λοιπόν η μπάλα μετά το σκάσιμο ξαναπροσκρούει στο οριζόντιο δοκάρι όπως σήμερα σημαίνει 100% πως έχει περάσει την γραμμή έτσι ώστε να μπορούν να έχουν απορροφηθεί τα φάλτσα…

έκει που υπάρχει αμφιβολία είναι όταν η μπάλα μετά το σκάσιμο επανέρχεται εκτός τέρματος…Βάσει φυσικών νόμων και με την εμπειρία που έχουν οι επόπτες δεν δικαιολογούν το λάθος αυτό…

ρε awake το μονο αμφιρροπο δεν επιασες:p

Σπάσιμο οι σημερινές διαιτησίες!

Κατά τ’ άλλα περιμένω Αργεντινή-Γερμανία να γίνει καλό ματσάκι, εφόσον οι δύο ομάδες είναι δυνατές από το κέντρο και μπροστά, αλλά πίσω δεν εμπνέουν εμπιστοσύνη.

Μερτεζάχερ-Ντεμικέλις με αυτούς τους επιθετικούς θα κακοπεράσουν!
Α! Και μην τολμήσουν ν’ ανακατευτούν τα κοράκια!

Edit: Και προβλέπω ότι αντίστοιχο με το σημερινό Μεξικό-Αργεντινή θα είναι το Χιλή-Βραζιλία!

Να πω την αληθεια, σημερα ψιλοντραπηκα που υποστηριζω Αργεντινη.

1978, 1986 και πιθανον 2010.

Αν δεν μπορουν να το σηκωσουν καθαρα, ας κοιτανε αιωνια την πλατη της Βραζιλιας.

Ωραία εγώ δεν είδα κανένα ματς [-X
Βασικά για το Αργεντινή Μεξικό δεν έχω να πω πολλά γιατί τις υποστηρίζω και τις 2.
Το κακό είναι οτι παίζει με Γερμανία που υποστηρίζω.Δηλαδή οι 3 ομάδες που υποστήριζα την κάνουν και μενουν μια, μέσα σε δύο ματς :slight_smile:
Αλλά ας πω λίγο για Αγγλία που το 90% απο όσο διάβασα το είχε σίγουρο πριν αρχίσει το παιχνίδι…
ΑΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΑΧΧΑΧΑΧΑΑΧΧΑ!
Και λίγος βήχας τώρα.Γκουχ γκουχ.

το θέμα είναι ότι με αυτά και με κείνα, η δυναμική και των δύο παιχνιδιών γαμήθηκε τελείως από τη διαιτησία και έπεσε ξενέρα. οι άγγλοι βέβαια δεν ήταν για να προχωρήσουνε με τα φετινά τους χάλια, αλλά αυτό δε σημαίνει και τίποτα. κατ’ εμέ το μεξικό ήταν καλύτερο σήμερα, αλλά μετά το 1-0 έγινε και η πατάτα από τον αμυντικό κι ήρθε κι έδεσε το γλυκό. γερμανία και κύριως αργεντινή δε με έχουν πείσει μέχρι τώρα, μακάρι να δούμε ωραίο ματς.

γενικά δεν βγάζει μάτια καμμία ομάδα μέχρι τώρα. στηρίζουμε ΧΙΛΗ αύριο και ΙΑΠΩΝΙΑ μεθαύριο 8)

Εξωφυλλο απο Daily Express

Χειροτερο μονταζ εβερ?

ποτε…ο ροναλντο ειναι συνηθως ανυπαρκτος στην εθνικη του,οπως και στα περισσοτερα μεγαλα ματς.:wink:

To ότι η Γερμανία θα πατήσει την Αργεντινή βάσει των χτεσινών ματς (αλλά και όλου του Μουντιάλ) είναι μια άστοχη εκτίμηση.

Για την διαιτησία τα είπαμε και τα ξαναείπαμε. Χάλασε και τα δύο παιχνίδια.
Το τουρνουά όμως συνεχίζεται. Πέρασαν Αργεντινή και Γερμανία. Θέλω να πω κάποιες σκέψεις για την Αργεντινή:
Είχε φανεί και από τα παιχνίδια των ομίλων, αλλά χθες πλέον το είδαν και …όσοι δεν βλέπουν. Η ομάδα δεν έχει κανένα πλάνο. Ούτε ένας αυτοματισμός. Να πάει η μπάλα στον Μέσι και βλέπουμε. Τον κλείνουν 3-4, οπότε ο ίδιος δεν μπορεί να κάνει πολλά πράγματα. Πώς σπάει αυτό; μα με κίνηση των υπολοίπων στους χώρους που αφήνουν αυτοί οι 3-4 που πάνε πάνω στον Μέσι. Είδατε κάτι τέτοιο;; η Αργεντινή είναι εντελώς στατική. ΔΕΝ ΚΙΝΕΙΤΑΙ. Περιμένει την μία προσωπική ενέργεια. Μέχρι τώρα, όλο και κάποιος από τους ποιοτικού παίχτες που έχει θα την κάνει, αλλά έτσι δεν πας μπροστά.
Χθες πχ (καλά αφήνω το 1ο γκολ, γιατί δεν υπάρχει έτσι κι αλλιώς) το 2ο μπαίνει από ένα τραγικό λάθος της άμυνας που εκμεταλλεύεται ο Ιγκουαήν και το 3ο από ατομική προσπάθεια και υπέροχο σουτ του Τέβεζ. Ούτε ένας συνδυασμός. Ούτε μια λογική ανάπτυξη. ΤΙΠΟΤΑ. Καλά τα έλεγα για τον Μαραντόνα, από όταν άνοιξα αυτό το θρεντ, παραμονές του αγώνα με την Ουρουγουάη που θα έκρινε την πρόκριση στο μουντιάλ. Τον αγαπάμε, ναι, ήταν (και δύσκολα θα αλλάξει αυτό από κάποιον στον μέλλον) ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής που ακούμπησε ποτέ μπάλα, ναι, τον αγαπάμε και για άλλα πράγματα, αλλά προπονητής δεν είναι. Από την άλλη ο Λεβ έχει φτιάξει μια ομάδα που τρέχει, βγαίνει στην κόντρα σαν αστραπή, αλλάζει όμορφα πάσες, ψάχνοντας την τρύπα και φυσικά έχει τις αδυναμίες της και το ξέρει, αλλά προσπαθεί μέσα στο γήπεδο να εμφανίζονται περισσότερο τα προτερήματα της, παρά οι αδυναμίες της. Και αυτό αφορά τρόπο παιχνιδιού και είναι οπωσδήποτε δουλειά του προπονητή.
Επίσης, η άμυνα της Αργεντινής με τον Ντε μικέλις, δεν μπορεί να πάει πουθενά. Φάνηκε ξεκάθαρα αυτό και στην φάση του μεξικάνικου γκολ. Ας παίξει με δίδυμο Μπουρδίσο - Σάμουελ, ή Σάμουελ - Χάιντσε και να πάει στο αριστερό άκρο ο Κλεμέντε Ροδρίγκες, ο οποίος είναι και το μοναδικό πραγματικό ακραίο μπακ που διαθέτουμε.
Πάντως με αυτή την εικόνα και ιδίως την στατικότητα, την νωθρότητα, την ακινησία που εμφανίζουμε σαν ομάδα, θα είμαστε λεία (και μάλιστα εύκολη) για τα πάντσερ.

Έχει δίκιο ο red rum. Πρόκειται για την χειρότερη Αργεντινή των τελευταίων 10-12 χρόνων. Με στενοχωρεί αυτή η διαπίστωση, αλλά δεν μπορώ να κλείνω τα μάτια. Παλαιότερα καλές ομάδες που είχαμε, πέσανε πάνω σε κάτι Μπιέλσα και τέτοιου τύπου προπονητές που τις κατέστρεψαν. Η ομάδα του 2006, η οποία ήταν η καλύτερη κατ εμέ που παρουσίασε η Αργεντινή από το 1986, και έτσι όπως ήταν το τουρνουά θα έπρεπε να το πάρει άνετα, είχε την ατυχία να έχει στον πάγκο τον Πέκερμαν. Ναι, η διαιτησία έπαιξε Γερμανία, αλλά δεν θέλω να σταθώ εκεί, όταν ο Πέκερμαν αποκλείστηκε έχοντας στον πάγκο τους Μέσι, Σαβιόλα (είχε κάνει τρομερό τουρνουά μέχρι τότε, φουλ φορμαρισμένος και τον άφησε στον πάγκο) Κρέσπο, Τέβεζ και δεν συμμαζεύεται, και είχε μπροστά - αν είναι δυνατόν! - τον Χούλιο Κρούζ, να πάρει λέει κεφαλιές από τον Μερτεζάκερ, που αν του έβαζε τους Μέσι - Σαβιόλα, ποιές κεφαλιές ρε! το κεφάλι του θα κουτούλαγε το γίδι!
Παρ’ όλα αυτά, νικάς 1-0 στο 80, βάλε τον Μέσι, να κρατήσει λίγο μπάλα, να πάρει δύο φάουλ, να τελειώνουμε.
ΤΗΝ ΣΚΟΤΩΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ Ο ΠΕΚΕΡΜΑΝ.

Και η φετινή έχει καλό υλικό (και θα μπορούσε να έχει και καλύτερο), και την σκοτώνει ο Ντιέγκο.

Μακάρι το Σάββατο το απόγευμα να δω εντελώς άλλα πράγματα στο γήπεδο, να δω θεαματικές αλλαγές στον τρόπο παιχνιδιού, να συντρίψουμε τα πάντσερ και εδώ είμαι εγώ να πω το …mea culpa.

Ενώ συμφωνώ με αυτά που λες για Αργεντινή, διαφωνώ με αυτό εδώ:

Από την Αργεντινή έχουμε δει μέχρι τώρα ακριβώς αυτό που λες. Ατομικές ενέργειες που βασίζονται στο (τεράστιο) ταλέντο κάποιων παικτών. Η ομάδα αγκομάχησε κυρίως σε ματς που την έπαιζαν με διπλή ζώνη άμυνας. Με την Γερμανία δεν θα είναι έτσι, τα χαφ τους παραείναι ντελικάτα και επιθετικογενή για να περιμένουν με ευλάβεια να κλείσουν τους χώρους μπροστά απ’ τα μπακ. Δεν είναι λίγες οι φορές που ο Κεντίρα πχ βρίσκεται μέσα στην αντίπαλη περιοχή για να σκοράρει. Οι δε ακραίοι τους (Ποντόλσκι, Μίλερ) ουσιαστικά είναι φορ.

Με αυτό θέλω να πω ότι δεν πιστεύω πως η Γερμανία θα κάτσει πίσω να περιμένει. Θα παίξει λογικά το παιχνίδι της προσπαθώντας να καλύψει τους χώρους με ασταμάτητο τρέξιμο (είναι από τα μεγάλα της ατού). Θεωρώ όμως ότι ο Μέσι, ο Ντι Μαρία, ο Τέβες θα βρουν παραπάνω χώρους απ’ ότι σε ματς όπως με το Μεξικό (ή την Ελλάδα) ώστε να κάνουν το κομμάτι τους. Άλλωστε η γερμανική άμυνα δεν έδειξε και ιδιαίτερα αξιόπιστη στο 5λεπτο έστω που ξύπνησε και πίεσε η Αγγλία.

Δε λέω ότι η Αργεντινή είναι φαβορί, προς θεού με τέτοιες αδυναμίες σε άμυνα και ανάπτυξη θα ήταν αφελές να το υποστηρίξει κανείς. Αυτό που λέω είναι ότι στην τελική περιμένω ένα αρκετά ανοιχτό ματς κάτι που κάνει αρκετά δύσκολη την οποιαδήποτε πρόβλεψη.

ΥΓ. Με βάση όσα έχω δει μέχρι τώρα πάντως, σίγουρα έπρεπε να είναι στην ομάδα ο Καμπιάσο και βασικότατος μάλιστα.

Απόλυτο δίκιο έχεις για τον Καμπιάσο. Και τον Ζανέτι θα πρόσθετα εγώ, με την γύμνια που υπάρχει στα ακραία μπακ.
Οπωσδήποτε πιστεύω κι εγώ ότι με την Γερμανία θα υπάρξουν παραπάνω χώροι (αν το ματς πάει σύμφωνα με όσα έχουμε δει, θα σκοράρουν και οι δύο ομάδες πάνω από μία φορά).
Το θέμα όμως δεν είναι μόνο η Γερμανία για μια ομάδα που θέλει να σηκώσει κούπα.
Εδώ υπάρχει σοβαρό πρόβλημα ανάπτυξης και ακόμη σοβαρότερο πρόβλημα κίνησης χωρίς την μπάλα. Επαναλαμβάνω, δεν μπορεί να είναι 4 πάνω στον Μέσι και να μην αξιοποιείς τα κενά που αφήνουν. 4 παίχτες πάνω σε ένα σημαίνει τρύπα κάπου αλλού 100%. Αλλά όταν δεν κινείσαι, η τρύπα εξαφανίζεται. Γενικά δεν υπάρχει πλάνο ανάπτυξης και δημιουργίας φάσεων και τρόπου αξιοποίησης των γρήγορων φορ. Ειδικά ο Τέβεζ είναι αστραπή. Αλλά μια μπαλιά στην πλάτη της άμυνας δεν έχει πάρει.
Όπως και να χει, νομίζω ότι αυτή τη στιγμή, οι εμφανίσεις δεν είναι ανάλογες της ποιότητας των παιχτών και αυτό δείχνει προπονητή.
Θα δούμε, υπάρχει ένα ακόμα ματς με την Γερμανία και ίσως (εύχομαι) και άλλα στην συνέχεια. Πάντως οι αδυναμίες της ομάδας μοιάζουν δομικές, που σημαίνει ότι πολύ δύσκολα διορθώνονται πλέον.
Και μην ξεχνάμε ότι λογικά (αν περάσει την Γερμανία) θα περιμένουν οι Ισπανοί στον ημιτελικό.

ναι ρε σεις, αλλα ειπαμε οτι το προβλημα ξεκιναει απο το παγκο. ο ντιεγκο απλα πονταρει στο ταλεντο τους. δεν εχει τις γνωσεις για να κατσει στον παγκο. μονο για να εμψυχωνει και να τους φιλαει οταν γινονται αλλαγη ειναι… χεχεχε.
αυτο με τον μεσι που προσπαθει να βαλει γκολ ειναι μεγαλο προβλημα. μια φαση καταφερε να κοψει την μπαλα αντι να κανει αοτμικη ενεργεια και βαλανε το γκολ και ας ηταν οφσαιντ. πολλες ατομικες ενεργειες. πρεπει νa σπαει την μπαλα…

Γι αυτό έγραψα συγκεκριμένα για το ματς με Γερμανία.

Με Ισπανία δίνω ελάχιστες πιθανότητες στην Αργεντινή για να είμαι ειλικρινής. Με την κυνική φετινή Βραζιλία δε, θα έλεγα πως είναι χαμένοι από χέρι σε πιθανό τελικό αν δεν ήταν οι ειδικές συνθήκες ενός τέτοιου ματς.

Αλλά επειδή είναι μουντιάλ και κάθε δεδομένη στιγμή τα πάντα παίζονται σε έναν αγώνα, ποτέ δεν μπορείς να πεις ποτέ. Μια ομάδα με τη φιλοσοφία της τωρινής Αργεντινής δεν θα μπορούσε να πάει μακριά σε διοργάνωση που διαρκεί για μια σεζόν έχοντας τόσο δυνατούς αντιπάλους. Σε ένα μουντιάλ όμως μπορεί, εδώ η Γαλλία του ανεκδιήγητου Ντομενέκ έφτασε τελικό μόνο και μόνο λόγω Ζιντάν.

ΥΓ. Άσχετα με όλα αυτά, συνειδητοποιώ ότι ακόμα και σε μουντιάλ αντιμετωπίζουμε (οι περισσότεροι) το ποδόσφαιρο εντελώς επιδερμικά με ποστ του στυλ “μάλακες άγγλοι”, “άμπαλοι ιταλοί”, “γαμημένε διαιτητή” κτλ.

@ samis & chrisp
Σωστά είναι αυτά που λέτε και οι δύο. Η επιθυμία του Μέσι να σκοράρει, όντος σκοτώνει αρκετές επιθέσεις. Ας το καρφώσει στους Γερμανούς να ησυχάσουμε και μεις κι αυτός.

Κρισπ έχεις απόλυτο δίκιο. Πράγματι σε ένα πρωτάθλημα πχ 30 αγωνιστικών, δεν θα είχε καμία τύχη. Τα τουρνουά του 1 μήνα έχουν αυτή την γοητεία και δίνουν την δυνατότητα να παρουσιαστούν γενικά εκπλήξεις.
Από την άλλη, αν είναι να το πάρουμε, θα ήθελα να το πάρουμε πιιστηκά και όχι να το κλέψουμε. Για την Αργεντινή μιλάμε. Θέλω να δω παραπάνω πράγματα. Να δώσει μπάλα στον κόσμο.
Όντως ο χαρακτηρισμός σου για την Βραζιλία είναι απόλυτα επιτυχημένος. Είναι πράγματι κυνική. Αυτό οφείλεται κυρίως στον Ντούνγκα. Έτσι όπως είναι τα πράγματα την βλέπω φαβορί με διαφορά. Είναι κυνική, έχει καλή άμυνα, έχει τον κορυφαίο κίπερ. Δεν έχει τους μάγους μπροστά όπως άλλα χρόνια, αλλά όταν δεν τρως εύκολα γκολ, είναι υπεραρκετοί να σκοράρουν μια ή δυο φορές και να περάσεις.

Απο μια γρηγορη ματια που εριξα στα ποστ εγω σε ενα μονο θελω να σταθω…

αυτες οι γελοιοτητες με το οτι η γερμανια εχει τουρκους κτλ ειναι απαραδεκτες. Ο καθενας ειναι οτι αισθανεται. Σας πληροφορω οτι εγω που ειμαι ελληνας νιωθω πολυ πιο γερμανος και ειμαι πολυ πιο “απολυτος” απο οτι ειναι οι ιδιοι οι γερμανοι για την ομαδα τους. Τετοια πραγματα μονο το χαμηλο επιπεδο της κοινωνιας δειχνουν και μερικων που σταζουν φαρμακι και δηλητηριο απο την κακια τους για μια ομαδα (εδω τυχαινει να ειναι η γερμανικη) που απλα επειδη το επιπεδο της γερμανικης "εργατικοτητας " ειναι υψηλο (νοοτροπια χρηματα οργανωση κτλ) και επειδη διαφερει απο την δικη μας (οι γερμανοι δεν πληρωνουν χρηματα για εναν παιχτη δουλευουν τις αδυναμιες του μεχρι να διορθωθει) εμεις δεν μπορουμε να το δεχθουμε και προσπαθουμε να τους μειωσουμε ετσι. Και κατι ακομα : οποιος παρακολουθει γερμανικο ποδοσφαιρο (bundesliga) βλεπει πολυ υψηλο επιπεδο ποδοσφαιρου ομαδες που παιζουν ποδοσφαιρο για να χαρουν μαζι με τους θεατες το παιχνιδι κτλ γι αυτο και στη γερμανια μπαινουν πολλα γκολ γι αυτο και οι γερμανοι δεν κανουν καθυστερησεις απο το 75 με την μπαλα στο σημαιακι του κορνερ. Οποτε επειδη απλα ΑΓΑΠΟΥΝ αυτο που κανουν βγαζουν νεους παιχτες και δουλευουν παντα με σκοπο την βελτιωση.

Γιαυτο πιστευω πως οτι και να γινει απο δω και περα στα επομενα 5 με 10 χρονια η γερμανια θα πρωταγωνιστησει και θα παρει καποιο τιτλο.

Εγώ πάντως για να είμαι ειλικρινής, το θεωρώ λίγο κοροϊδία όλο αυτό με τις Εθνικές Γαλλλίας και Γερμανίας που μόνο τυπικό δείγμα των χωρών τους δεν είναι. Τις βλακείες πως “το ποδόσφαιρο ενώνει” θα τις πιστέψω μόνο τη μέρα που στο Παρίσι δε θα υπάρχουν Γκέτο Σενεγαλέζων (που εξεγείρονται) και ασυνήθιστα μεγάλα ποσοστά ανεργίας στα παιδιά των Τούρκων Gastarbeiter στη Γερμανία. Κι όχι όταν ο Εβρά θα είναι αρχηγός της Εθνικής Γαλλίας και ο Ποντόλσκι θα δηλώνει “Γερμανός”.

Τώρα, αυτά που μερικοί γράψατε για “άρειους” τα ακούω βερεσέ. Είναι το άλλο άκρο. Και οι 2 χώρες βγάζουν παικταράδες από το γεγονός ότι έχουν μέσα στην κοινωνία τους μετανάστες τα παιδιά των οποίων θα κάνουν ό,τι μπορούν για να έχουν ένα καλύτερο μέλλον και -γιατί όχι?- για να τους συμπεριφερθούν λες και είναι ισότιμα μέλη της Γερμανικής κοινωνίας.

Γι αυτό και η πιο σωστή έκφραση δεν είναι “εθνική” αλλά αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ποδοσφαίρου. Γιατί αντιπροσωπευτικές του γαλλικού και γερμανικού ποδοσφαίρου σίγουρα είναι.

Παιδια αυτοι οι παικτες δν ειναι καποιοι τυχαιοι που απλα τουσ δςσανε εθνικοτητα οπωσ ο σενα της ισπανιασ η ο ντεκο της πορτογαλιας. ΟΛΟΙ εκτος απο τν Κακαου νομιζω γεννηθηκαν ,μεγαλωσαν στην Γερμανια κ εχουν εναν γονεα Γερμανο. Αφου λοιπον ειναι κατα το ημισι Γερμανοι κ εχουν μεγαλωσει εκκει γοατι να μην παιξουν? κ το λες εγω που υποστηριζω Αγγλιια…