Εδώ υπάρχει σοβαρό πρόβλημα ανάπτυξης και ακόμη σοβαρότερο πρόβλημα κίνησης χωρίς την μπάλα. Επαναλαμβάνω, δεν μπορεί να είναι 4 πάνω στον Μέσι και να μην αξιοποιείς τα κενά που αφήνουν. 4 παίχτες πάνω σε ένα σημαίνει τρύπα κάπου αλλού 100%. Αλλά όταν δεν κινείσαι, η τρύπα εξαφανίζεται. Γενικά δεν υπάρχει πλάνο ανάπτυξης και δημιουργίας φάσεων και τρόπου αξιοποίησης των γρήγορων φορ. Ειδικά ο Τέβεζ είναι αστραπή. Αλλά μια μπαλιά στην πλάτη της άμυνας δεν έχει πάρει.
Όπως και να χει, νομίζω ότι αυτή τη στιγμή, οι εμφανίσεις δεν είναι ανάλογες της ποιότητας των παιχτών και αυτό δείχνει προπονητή.
Θα δούμε, υπάρχει ένα ακόμα ματς με την Γερμανία και ίσως (εύχομαι) και άλλα στην συνέχεια. Πάντως οι αδυναμίες της ομάδας μοιάζουν δομικές, που σημαίνει ότι πολύ δύσκολα διορθώνονται πλέον.
Και μην ξεχνάμε ότι λογικά (αν περάσει την Γερμανία) θα περιμένουν οι Ισπανοί στον ημιτελικό.
Η ανυπαρξία πλάνου όντως υφίσταται και αποδείχθηκε χθες όταν, για να σκοράρει η Αργεντινή ενάντια σε έναν μετριότατο τερματοφύλακα και μία νορμάλ άμυνα ας πούμε, εφόσον οι Μεξικανοί δεν έπαιζαν σε φάση 10-0-0 όπως εμείς, χρειάστηκαν ένα γκολ από οφσάιντ, το πιο αστείο λάθος που θυμάμαι να’χω δει από στόπερ σε μεγάλη διοργάνωση και μία προσωπική ενέργεια του Τέβεζ. Σοβαρή ευκαιρία έβγαινε δύσκολα ακόμα κι όταν το Μεξικό είχε ανοίξει προσπαθώντας να μειώσει κι άλλο. Και βέβαια, όταν το πλάνο είναι “μπάλα στο Μέσι κι ό,τι βγει” και πάνω του πέφτουν τρεις-τέσσερις, παίκτες, είναι κάπως χλωμό να σταυρώσεις φάση.
Στα μετόπισθεν, ντάξει, δεν είναι τόσο τραγικοί στόπερ ο Σάμουελ και ο Ντεμικέλις όταν παίζεις με Νιγηρίες κλπ. αλλά όταν θα αντιμετωπίσει τη Γερμανία ή (ενδεχομένως) την Ισπανία, η άμυνα θα έχει πρόβλημα με τους αυτοματισμούς που θα βγάζουν οι Γερμανοί και την ταχύτητα που διαθέτουν χαφ όπως ο Οζίλ ή την ποιότητα ενός φορ όπως ο Βίγια. Είδατε χθες πόσο εύκολα ο Ερνάντεζ (που θα παίζει στη Γιουνάιτεντ :p) άδειασε τον Ντεμικέλις. Ή πώς ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ο Σαμαράς μπόρεσε κι έβγαλε κλασσική ευκαιρία και κανα δυο “μισές” ευκαιρίες.
Απ’την άλλη, σωστά αυτά που λέτε για τη Βραζιλία και, προσωπικά, μου δίνει την εντύπωση της πιο “safe” ομάδας αυτή τη στιγμή, με την έννοια ότι έχει στο μυαλό της συγκεκριμένο πλάνο που εξυπηρετεί πρώτα την σιγουριά στα μετόπισθεν και μετά την απόδοση στην επίθεση. Από πλευράς ρόστερ δε νομίζω ότι έχει ΤΗΝ πληρότητα που έχει η Ισπανία π.χ. αλλά για πρώτη φορά μοιάζει περισσότερο ομάδα προπονητή παρά ομάδα των παικτών. Βέβαια δεν ξέρω πώς θα εμφανιστεί απέναντι σε έναν αντίπαλο όπως η Ολλανδία (την οποία ενδέχεται να αντιμετωπίσει) ή πώς θα αντιδράσει αν βρεθεί πίσω στο σκορ, κάτι που μέχρι τώρα δεν έχει συμβεί.
Την Ολλανδία, την οποία πάντα συμπαθώ και “υποστηρίζω” θέλω να την δω πιο προσεκτικά σήμερα με την επιστροφή του Ρόμπεν. Δεν έχει τα μεγάλα ονόματα του παρελθόντος, ειδικά από τη μέση και πίσω και πρέπει να ιδρώσει για να πετύχει κάτι καλό φέτος.
Το ευχάριστο είναι ότι σίγουρα θα δούμε μία εκ των Γκάνα, Ουρουγουάη στους τέσσερις.