ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2010

δεν ειμαι σιγουρος αν ηταν οφφσαιντ το γκολ,παντως συμφωνω οτι ο βιγια δεν ηταν σε καμια περιπτωση εκτεθιμενος.η μονη αμφιβολια ειναι για τον τσαβι.γενικοτερα ομως η φαση μεχρι να κανει το πρωτο σουτ ο βιγια,ειναι μαγεια.στο δευτερο ημιχρονο γενικοτερα οι ισπανοι επαιξαν πολυ καλα,αλλα στο πρωτο πολυ μετριοι.

ροναλντο,παλι κλαμα:D

ελπίζω να μην ξαναβάλει τον τόρρες ο ντελ μποσκε, είναι ένα τεράστιο μηδενικό σε αυτή τη διοργάνωση. ο llorente μια χαρά έπαιξε άλλωστε όσο ηταν μέσα… και την μπαλίτσα κέρδιζε/κράταγε σε μονομαχίες, και μέσα σε 3-4 φάσεις για γκολ ήταν.

τώρα για το γκολ, και ο τσάβι και ο βίγια οριακά είναι. δεν έκατσα να την ψειρίσω και πολύ την φάση, ό,τι ριπλέυ έδειξε η τιβί.

η ΧΛΕΠΑ του ρονάλντο στην κάμερα που την ακολουθούσε μετά το τέλος του αγώνα, όλα τα λεφτά ε.

Α μωρή Ισπανία, τί θα κανες σ’ αυτό το Μουντιάλ χωρίς τον Νταβίνταρο…

Γιατί έφυγες από τη Βαλένθια… :cry:

Χωρίς αστεία πάντως, η Ισπανία χωρίς να παίζει μπαλάρα δίνει μονίμως την εντύπωση ότι… το κάνει, με αυτές τις ατέλειωτες πασούλες και αυτό το παράλληλο ποδόσφαιρο που μπορεί να κρατήσει και κάνα τέταρτο ξέρω γω μέχρι να βγει μια ξαφνική κάθετη ή διαγώνια μπαλιά κι οι άλλοι να ψάχνονται. Επίσης για τον ίδιο λόγο είναι μακράν η καλύτερη ομάδα στον κόσμο στο να κρατάει τη μπάλα και να ροκανίζει το χρόνο “διακριτικά”. Αλίμονο στην ομάδα που θα φάει γκολ από την Ισπανία 10-15 λεπτά πριν τελειώσει το μεταξύ τους ματς!

Έλεος ρε, απλά είναι τα πράγματα: ο Βίγια στην πρώτη πάσα καλύπτεται, μετά κάνει τακουνάκι ο Τσάβι (:wink: και εκεί είναι εμφανέστατα ακάλυπτος. Καθαρό οφσάιντ ήταν, απ’τη στιγμή που άλλαξε την κατεύθυνση της μπάλας ο Τσάβι (:wink: με το τακουνάκι.

Κατά τ’άλλα δεν άξιζε τίποτα καλύτερο η Πορτογαλία. Αμύνθηκε καλά μέχρι να φάει το άκυρο γκολ αλλά δεν έβγαλε κανονική ευκαιρία επί 90’.

Αρχίζει να ανεβάσει στροφές η Ισπανία … να δούμε αν θα ανταπροκριθεί στις προσδοκίες μας (μου). Να’χε και ένα αριστερό εξτρέμ να γλιτώσει ο παικταράς (Βίγια) την αγγαρεία καλά θα’ταν …

Ο Καπντεβίλα απ’ό,τι φάνηκε στο ρηπλέη έχει κάνει κι αυτός μάστερ στη σχολή Καραβούτα.

α) Ο Τσάβι είναι οφφσάιντ όταν φεύγει το τόπι από το συμπαίκτη του δε θυμάμαι ποιον
β) Ο Βίγια τη στιγμή που την ακουμπάει ο Τσάβι είναι οφφσάιντ
γ) Ρε γιατί νομίζω ότι τον Καπντεβίλα δεν τον ακούμπησε κανείς?

καθαρό κιόλας? ν’ αρχίσω ν’ ανησυχώ δλδ :stuck_out_tongue: δώστε μου κάνα λινκ της προκοπής, γιατί ένα HD που βρήκα ήταν… rick roll :lol:

τα 2 πρώτα ριπλέυ που δειξαν στη μετάδοση για την κόκκινη ήταν λάθος του κύριου σκηνοθέτα ρε βλαμμάδι, την είχε ήδη ρίξει ο πορτογάλος (αν όντως την έριξε). στο τρίτο το μακρινό φάνηκε μια κίνηση αλλά δε μπόρεσα να καταλάβω γιατί ήταν… μακρινό :stuck_out_tongue: άσε που δε γκρίνιαξε και πολύ, άρα μάλλον την είχε λερωμένη τη φωλιά του (ή βαριόταν επειδή τέλειωνε το ματς)

Ο Τσάβι δε θυμάμαι να είναι αλλά κατά 99% έχει ακουμπήσει -έστω ελάχιστα- τη μπάλα και ο Βίγια είναι εμφανώς ακάλυπτος.

Για τη φάση του Καπντεβίλα απορώ πώς βγάλατε συμπεράσματα αφού τα δυο κοντινά ρηπλέη δεν τη δείχνουν, ενώ από το μακρινό δεν φαίνεται καθαρά.

Ναι μαλακια μου,νομιζα εννοουσε στη πρωτη πασα γιατι δε το χα σιγουρο οτι την ειχε βρει ο αλλος.

Για Καπντεβιγια αυτο που λενε οι προηγουμενοι,ολα τα ριπλει ενα κλικ αργοτερα απο αυτο που θεωρητικα θα βλεπαμε.

Ο Βίγια καλύπτεται οριακά. Δείτε το και προσέξτε τον Πορτογάλο πάνω-πάνω. Γενικά κανείς δεν είναι οφσαιντ σε καμία απο τις δύο πάσες. Ούτε στην αρχική ούτε στο τακουνάκι.
Μη λέμε κι ότι θέλουμε.

http://www.youtube.com/watch?v=gVAoPZOvH14&feature=player_embedded#!

δεν ειδα το ματς, αλλά με αφορμή αυτό που λες, να πω το πόσο με κούρασε ο διαιτητής στο προηγούμενο ματς (παραγουαη ιαπωνια). Πτώση και φαουλ. αγαμησου

To γκολ της Ισπανιας ηταν οφσαηντ και η κοκκινη δεν ειδαμε κανα ρηπλεη της προκοπης.
Καλυτερη η Ισπανια στο δευτερο,αφαντοι οι Πορτογαλοι.
Ο Ροναλντο οπως και ο Μεσσι σε αυτο το Μουντιαλ προσπαθουν να αποδειξουν σε ολους
οτι ειναι ελεφαντες μαλλον.Δεν εξηγειται ο Ροναλντο να σουταρει απο τα 40 μετρα σε
φαουλ και μη και να μην προσπαθει να δωσει πασα.
Ωραια τα ειπε ο Chrisp για αυτους τους δυο.

ο βιγια ειναι οφσαιντ ρε παιδια τι λετε τωρα

Ρε ντουντ από τηλεόραση είδα το οφσάιντ του Βίγια στο ριπλέι. Τι να σου πω, χωρίς pause και τα σχετικά μου φάνηκε αρκετά καθαρό. Για τον Τσάβι (:wink: δε νομίζω ότι τίθεται θέμα οφσάιντ.

Στο γιουτούμπ δε νομίζω να υπάρχει καλό βίντεο αυτή τη στιγμή. Όσα έχω δει είναι κακής ποιότητας αλλά και πάλι μου φαίνεται ότι για ένα βήμα είναι οφσάιντ ο Βίγια όταν φεύγει η μπάλα απ’το πόδι του Τσάβι.

Σ’αυτό ας πούμε, σταμάτα το όταν γίνεται το τακουνάκι.

Ντάξει, κλάην μάην, καλύτερη ήταν η Ισπανία έτσι κι αλλιώς.

έντιτ: Ε για τον Καπντεβίλα, εγώ είπα ό,τι είπα αποκλειστικά και μόνο με βάση τα ρηπλέη και πάλι, το είπα μεταξύ σοβαρού και αστείου. Αλλά γενικά σήκωνε τσαμπουκάδες οπότε δεν το κόβω καθόλου απίθανο να έκανε θέατρο. Στις τρεις λήψεις που έδειξε, οι 2 ήταν από μέτρια απόσταση μεν αλλά ήταν εμφανείς οι κινήσεις και δεν φαινόταν να υπάρχει κάποια αγκωνιά.

κατα 99% ειναι οφσαιντ ο βιγια

η φαση βεβαια ειναι τρομερα δυσκολη για τον εποπτη

παντως,ακομη και αν ειναι οφσαιντ ο βιγια ή ο τσαβι,η φαση δεν ειναι τοσο ευκολη και τοσο φανερη οσο στα αλλα δυο ματς.

Ισχύει, απ’την πλευρά που ήταν ο επόπτης ήταν αρκετά δύσκολη η φάση. Ξαναλέω, αφού η Ισπανία ήταν καλύτερη δεν έχει και τόσο νόημα να μιλάμε γι’αυτό, ειδικά απ’τη στιγμή που πριν δω το ρηπλέη και μου περάσει απ’τη μυαλό το οφσάιντ το μόνο που σκέφτηκα ήταν πόσο γαμάτα συνδυάστηκαν οι Ισπανοί.

ο βιγια φαίνεται οφσάηντ γιατί έχει γείρει προς τα μπροστά από το τρέξιμο, ενώ ο πορτογάλος που παίζει να τον καλύπτει στην άλλη άκρη της άμυνας, είναι σαν κολώνα. κι εγώ με το ριπλέυ της τηλεόρασης, όσο είδα οφσάηντ τον τσάβι, είδα και τον βίγια. πολύ οριακές οι φάσεις κατ’ εμέ, ακόμα και να ναι οφσάηντ, σιγά τ’ αυγά. εδώ οι άλλοι δεν είδαν φάσεις με οσφάηντ ενός μέτρου και τη μπάλα να περνάει μέσα απ’ τη γραμμή για μισό-ένα μέτρο, σε αυτές τις φάσεις θα κολλήσουμε? γνώμη μου πάντα μέχρι να δω υψηλής ανάλυσης βίντεο και όχι άσπρα και κόκκινα πράματα.

σωστά τα λές…πάντως μετά την Ουρουγάη βλέπω Ισπανία να το σηκώνει είναι πολύ ροκ ομάδα έχει και τον πιο death metal αμυντικό

:bow2::bow2::bow2::bow2:

Σωστότατος ο φίλος, το είδα με pauses και πουθενά δεν υπάρχει οφσάιντ τελικά. :thumbup:

Edit: Χμ, ίσως ο Τσάβι να είναι για 10 εκατοστά ακάλυπτος, αλλά μπροστά στα προχτεσινά, αυτά είναι υποπταίσματα.

Θα μπορούσαν να δείξουν ένα ρiπλέι με τη γραμμή του οφσάιντ, αυτό είναι που με ξένισε περισσότερο. Κακά τα ψέμματα η Ισπανία, παρά το απωθητικό της ποδόσφαιρο (γούστα είναι αυτά ε), παραμένει το πρώτο φαβορί για τον τίτλο, αλλά έχω ακόμα 3 ματς να ελπίζω 8)