ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2010

Πάντως ομολογώ αν και ήμουν/είμαι επηρεασμένος απο αυτόν τον “ποδοσφαιρικό μύθο” της Βραζιλίας, ήταν καλό αντικειμενικά που αυτή η Βραζιλία αποκλείστηκε. Δεν ήταν κακή, αλλά και πάλι, τακτικές και αλαζονία, έπρεπε να γίνει μάλλον, πόσο μάλλον τη στιγμή που το επομενο μουντιάλ γίνεται εκεί…

δεν σε χαλασε βρωμοβραζιλια… στοπ καλο και να μας γραφεις… :stuck_out_tongue:

ενταξει ηταν πολυ καλυτερη στοα’ ημιχρονο οπου κι απο την ολλανδια που εκανε χαζα συνεχως ο ρομπεν και αντι να πηγαινει προς τα δεξια εφερνε συνεχεια την μπαλα στο αριστερα και την εχανε. μολις μπηκε το γκολακι της ισοφαρισης ομως ολα γυρισανε. ανεβηκαν πολυ οι ολλανδοι. ειδικα η αμυνα της μετα ηταν ψιλοαγνωριστη σε σχεση με το πρωτο μερος. εκνευριστηκανε πολυ οι βραζιλιανοι που δεν εχουν συνηθισει τετοιες συνθηκες τα χρυσα μου (μα να τους ισοφαριζουν…?? ντροπη αυτα δεν πρεπει να γινονται :lol:) βαραγανε ντουγρου, τρωνε και 2ο… κανει και ο μελο το μαγικο, και αντιο. βεβαια και η ολλανδια επρεπε να< εχει βαλει ενα δυο γκολ ακομα στο τελος. αυτος ο χουντελαρ ειναι μεγαλο ταγαρι. μια ωρα να δωσει πασα.
η ολλανδια του 98 επρεπε να ειχε παει τελικο. δυστυχως αποκλειστηεκ στα πεναλτυ αδικα αφου για μενα ηταν καλυτερη της βραζιλιας. τωρα εγινε το αναποδο.:stuck_out_tongue:

ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΟΣ
γενικα υποστηριζω ολλανδια λογω ποδοσφαιρου και θαυμαστης νοοτροπιας τροπου παιχνιδιου, αλλα εδω χαρηκα 2 φορες και για αυτο που ειπες
θεια δικη που φαγανε 2 γκολ απο στημενα

και να μετα τα νευρακια και τα χτυπηματακια…οι ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ
τεραστιο ρισπεκτ στο τζαπονι ρεφερι που (περα απο κοληματα για το που θα στηθει η μπαλα και αλλα τυπικα) μαλλον εκανε την καλυτερη διαιτησια του μουντιαλ σε δυσκολο ματς

τι λες βρε? :stuck_out_tongue:
με αναποδο ποδι επαιζε ο ανθρωπος, αυτο που (μαλλον) του ειπε ο φ,μααρβαικ εκανε, κοψιμο μεσα και σουτ, αλλα κουτουλουσε στο μελο και το σιλβα…και πολλα εκανε!
βασικα δεν του βγηκε η τακτικη με αναποδο ποδι, αλλα ο μονος δεξιοποδαρος ‘εξτρεμ’ ειναι ο kuyt που επρεπε να παιζει αριστερα για να προσεχει το μαικον
αυτο που κανει η μπαγερν και της βγαινει το αναποδο ποδι ειναι να βγαζει μπροστα τον λαμ και να δινει καλυψη επιθετικα στον εξτρεμ, οταν κολλαει στα αμυντικα χαφ/στοπερ…σε καποια στιγμη που ανεβηκε ο φαν ντερ βιλ απογειωθηκε η δεξια πλευρα

μακαρι να το σηκωσουν οι ολλανδοι για να αποκατασταθει μια τεραστια αδικια του παγκοσμιου ποδοσφαιρου :stuck_out_tongue:

Τελικά όλα γίνονται:):!:

Φελίπε Μέλο - Φελίπε Μέλο 1-2

Η αλαζονεία πληρώνεται κύριοι.

…και κλάμα οι Βραζιλιάνες:):!:

Σιγα την μπαλα που επαιξε η ολλανδια.Ουτε στο τελος 3 με εναν δεν μπορεσαν να βαλουν goal.Δεν ξερω τι εγινε το 98 αλλα σιγα μην πρεπει να παρουν αυτο το mundial μονο και μονο γι αυτο

δεν θελουμε να το παρει, μην ανησυχεις. αργεντιναρα ειμαστε… :smiley:

Άλλο πράγμα λες, εγώ αναφέρομαι αποκλειστικά στο θέμα της τεχνικής.

Το ότι τον βάζουν οι προπονητές του να παίζει με ανάποδο πόδι είναι άσχετο με το ότι τον βλέπω σχεδόν ανήμπορο να χρησιμοποιήσει το δεξί του πόδι με αποτέλεσμα να του κλέβουν εύκολα σε πολλές φάσεις. Για τον Ρόμπεν μιλάμε, όχι για τον Ντιέγκο.

Στο θέμα της χρήσης του, σαν παίκτης ο Ρόμπεν είναι αρκετά καλός κατά την άποψή μου για αυτό το επίπεδο, αλλά καταντάει εκνευριστικά προβλέψιμο από ένα σημείο και μετά να κάνει το κλασσικό “συγκλίνω και μετά αλλαγή παιχνιδιού / κάθετη πάσα / σουτ”. Μια καλά διαβασμένη ομάδα θα τον σβήσει εύκολα και φάνηκε στο 1ο ημίχρονο όπου η Βραζιλία τον σταμάταγε με μεγάλη ευκολία κάθε φορά που πήγαινε να κάνει αυτή την κίνηση. Για να του “βγει” αυτός ο τρόπος παιχνιδιού έπρεπε οι Βραζιλιάνοι να φάνε το αυτογκόλ και να πανικοβληθούν.

Εν πάσει περιπτώσει, ελπίζω να έγινα σαφής ως προς το τι εννοούσα παραπάνω.

edit: σε μερικά θέματα (σπατάλη χρόνου στις εκτελέσεις στημένων κτλ.) ο Ιάπωνας τα’θελε τα μπινελίκια του

• ο Φαν ντερ Βιλ είναι (ίσως είναι και ο Ράμος) μάλλον το καλύτερο μπακ που’χω δει σ’αυτό το μουντιάλ μετά τον Μαϊκόν. Θα λείψει, όπως και ο Ντε Γιονγκ, στο επόμενο και η αντικατάστασή τους είναι ένα θέμα.

Ποοοο φτιαχτηκα τωρα! Ειχα κιθαρα στο δευτερο ημιχρονο και δεν ηξερα τι γινοταν. Ποσο ευχαριστηθηκα δεν λεγεται. Βασικος λογος, οχι τοσο οτι μου την σπανε που και που οι Βραζιλιανοι, αλλα την Ολλανδια παντα την πηγαινα. Τελικος τωρα!

Ξαναλέω, είμαι συγκινημένος.

[SIZE=“4”]Και όχι επειδή υποστηρίζω την ολλανδια (μαζι με αγγλία), αλλα επειδη ρε πουστη αυτη η χώρα πραγματικα το αξίζει ρε γαμώτο. Για όλους αυτούς τους παίκτες που χει βγάλει κατά καιρούς, για το ποδοσφαιρο που’ χει επιδείξει, για την αδικία που την δέρνει. Και παρ’ όλο που δεν παίζει μπαλάρα όπως παλιά το αξίζει για αυτούς τους δύο παίκτες που κάνουν τη διαφορά σε κάθε ομαδα. Ολοι ξερουμε ποιοι ειναι[/SIZE]

Ανεβηκες πολυ στα ματια μου, τωρα! Καπως ετσι σκεφτομαι και εγω για την ομαδα αυτη.

Ρομπεν και σνάιντερ τους εκαναν ο,τι ηθελαν,στεκελεμπουργκ με δυο σουπερ αποκρουσεις σε σουτ κακα και μαικον και αντε γεια στα κωλοπαιδα της βραζιλιας που αρχιζαν τις κλωτσιες και τις διαμαρτυριες(ειδικα ο αλβεζ ποσο σπασαρχιδης ηταν,απορω που δεν πηρε καρτα) και στον νταγκα ντουγκα που το μονο που εκανε ηταν να βαραει τον παγκο.Δεν πειραζει,στην παραλια θα κανετε οσες ντριμπλες θελετε:bye: μακαρι να παθει το ιδιο και η αρτζεντινα αν συνεχισει να παιζει η διαιτησια για παρτη της,θελω να ακουω γραφικες δηλωσεις απο τον πολυαγαπημενο ντιεγκιτο

fixed

Δε διαφωνώ! Καθόλου

Απλά ξέρω ότι πολλοί θα έχουν ενστάσεις

ο ρομπεν παντως, για να λέμε και του στραβού το δίκιο, έκανε πάρα πολύ καλό δεύτερο ημίχρονο. γενικά, παρά το ενάμιση γκολ του σνάιντερ, ο καλύτερος παίχτης της ολλανδίας ήταν ο kuyt (και ο van bommel, ο οποίος έβγανε πολύ βρώμικη δουλειά, αλλά έπρεπε να φάει 3-4 κίτρινες).

ο ντε βιλ είναι πολυ καλός, αλλά πιστεύω πως ο ράμος μαζί με τον μαϊκόν ερίζουν για τον καλύτερο παίχτη σε αυτή τη θέση.

πάντως, σέντερ φορ δυστυχώς δεν έχουν οι ολλανδοί. αυτός ο αχρηστίδης που μπήκε ήταν χειρότερος κι απ τον τόρρες αυτού του μουντιάλ. ο βαν πέρσι είναι κάθε πέρσι και καλύτερα, σε πολύ ρηχά νερά. ειδικά όσο σκέφτομαι τι παιχταράδες είχαν στο παρελθόν μπροστά οι ολλανδοί…

Δύο φίλοι της Αργεντινής παίζουν σκάκι, στην Νότια Αφρική, περιμένοντας να έρθει η ώρα του παιχνιδιού με την Γερμανία.
Αύριο λοιπόν, πρέπει να παίξει μια Νάιντορφ ο Ντιέγκο (την βαριάντα που φέρει το όνομα του μεγαλύτερου σκακιστή της Αργεντινής, Μίγκελ Νάιντορφ) και να κομποδέσει τον Λεβ, ενώ πιστεύω ότι το ματ θα το δώσει αύριο ο Μέσι.

[SIZE=“5”][CENTER]ΠΑΜΕ ΜΩΡΗ ΑΡΓΕΝΤΙΝΑΡΑ.[/CENTER][/SIZE]

η αληθεια ειναι πως ειναι προβλεψιμο
η αληθεια επισης ειναι πως επαιζε κοντρα στον μπαστος που ,αν και δεν ειναι κλασικο αριστερο μπακ, ειναι πολυ γρηγορος παικτης και κλεινει ευκολα το χωρο πισω του…και ο αριεν ερχεται απο τραυματισμο ε, μην το ξεχναμε
και η βραζιλια ειναι (ηταν) τελος η ομαδα με την καλυτερη αμυνα στο μουντιαλ μακραν

το πως θεωρεις τον ραμος ξερωγω καλυτερο δεξι μπακ απο το λαμ, θα το αφησω ασχολιαστο :stuck_out_tongue:

ο τρόπος ανάπτυξης της αργεντινάρας φέτος είναι για κλάμματα πάντως. ελπίζω σε κάνα τριπάκι ο ντιεγκίτο να δει κάνα όνειρο κ να στήσει σοβαρά την ομάδα του έστω και μια φορά. με χει κουράσει και η γκρίνια τους για τον τρόπο που αντιμετωπίζεται ο μέσσι από τους αντίπαλους αμυντικούς. τι θέλετε να γίνει, αφού συνέχεια εκεί είναι η μπάλα, εκεί θα γίνονται τα φάουλς…

Στον ημιτελικό πάντως είναι φαβορί ανεξαρτητα από τον αντίπαλο. Ε, δικαιώσει τον χαρακτηρισμό και πάει τελικό μετά ένα ματς είναι…