M’ άρεσε πολύ το ποστ του γρακχου, και δυστυχώς μπορεί και να είναι η αλήθεια, για την ποδοσφαιρική παράδοση της χώρας αυτής.
Αυτό το οποίο θέλω να παρατήρησω εγώ είναι το εξής. Ότι μέχρι τώρα οι γερμανοί έχουν παίξει σε γενικές γραμμές και στα πιο κρίσιμα ματς, εναντία σε πολύ άμπαλες άμυνες (βλ. αγγλία, αργεντινή + αυστραλία στην αρχή). Με σχετικά καλές άμυνες (σερβία, γκάνα) δυσκολεύτηκε αρκετά. Προσωπικά θα έχω ολοκληρωμένη άποψη για την ομάδα που εκθειάζουν πολύ εδω πέρα (έχει παίξει πάρα πολύ ομορφη μπαλα, δε λέω), όταν θα παίξει με καμια πολύ σοβαρή άμυνα, όπως αυτή της ισπανίας, αν με το καλό (ή κακό, οπως το θελει κανεις) προκριθει σήμερα. Μη λέμε και μεγάλα λόγια δηλαδης
Πάντως αυτά περί προπονητή που είναι απαραίτητος για να πετύχει η ομάδα τ’ ακούω λίγο βερεσέ. Η Γαλλία κέρδισε με τον Ροζέ Λεμέρ και έφτασε τελικό με τον Ντομενέκ, η Ισπανία έχει πάρει το μοναδικό της τρόπαιο με τον Αραγονιές, ενώ η Βραζιλία έπαιξε διαστημικά στο μουντιάλ του 1998 (μέχρι τον τελικό) με τιν τον παππούλη Ζαγκάλο.
Αυτό που βλέπω ότι ξεχνάμε όλοι και κάνουμε κρίσεις επί κρίσεων είναι ότι σε τελική ανάλυση πρόκειται για διοργανώσεις του ενός μήνα που μια μικρή λεπτομέρεια μπορεί να αλλάξει τα πάντα. Σίγουρα με το ποδόσφαιρο που επικρατεί πλέον, η τακτικές (άρα και οι προπονητές) παίζουν μεγάλο ρόλο, ίσως και μεγαλύτερο απ’ τους σταρ αλλά αυτό που θέλω να πω είναι ότι το να κάνουμε γενικές κρίσεις βασιζόμενοι σε αυτές τις διοργανώσεις είναι μάλλον αφελές και απλοϊκό.
ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ
ΠΕΝΑΛΤΙ ΣΤΟ ΠΕΝΑΛΤΙ ΧΑΝΕΙ ΠΑΡΑΓΟΥΑΗ ΒΑΖΕΙ ΓΚΟΛ ΙΣΠΑΝΙΑ, ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΧΑΝΕΙ Η ΙΣΠΑΝΙΑ 0-0 ΑΚΟΜΑ ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ
ΑΜΠΑΛΙΑΣΗ, ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΕΔΩΣΕ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ; Α ΚΑΙ ΤΡΕΛΗ ΑΠΟΚΡΟΥΣΗ ΑΜΥΝΤΙΚΟΥ ΣΤΗΝ ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ
1)Κανονικο γκολ της Παραγουαης ακυρωνεται ως οφφσαϊντ.
2)Με το σκεπτικο της επανληψης στο πεναλτι της Ισπανιας, θα επρεπε να εχουμε επαναληψη και σ’ αυτο του Καρντοζο.
3)Στο πεναλτι της Ισπανιας εχουμε κανονικα και κοκκινη καρτα.
4)Πεναλτι που δε δινεται μετα το πεναλτι του Αλονσο.
Κι εις ανωτερα …αυτο το εκτρωμα με τους διαιτητες απο τη Γη του Πυρος συνεβαινε και σε αλλα Μουντιαλ ή τωρα τους ηρθε η εμπνευση;;;