Μεγαλύτερος Σκακιστής

Το εχω ψαξει το Evans Gambit μεσω των free interactive lessons του Simon Williams στο chess.com
Γενικα ο Agadmator με κουραζει. Αυτος που με βοηθησε περισσοτερο ειναι ο John Bartholomew με τα fundamentals και climbing the rating ladder series.
Για παγιδες και κολπα μου αρεσει το Chesstalk (η πανω παγιδα)
Εχω ακουσει καλα λογια για τακτικες και openings στα chesstempo.com και chessable.com αλλα δεν τα εχω τσεκαρει ακομα. Το ιδιο και με το καναλι chessnetwork που μου φαινεται ωραιο.
Δεν μου αρεσει το thechesswebsite. Εχω πετυχει λαθη και σοβαρες παραλειψεις.

2 Likes

Το Chessable είναι καλό, τα υπόλοιπα δεν τα έχω δοκιμάσει

Πάντως νομίζω ότι ακόμα θέλω δουλειά στα φινάλε πριν ασχοληθώ περισσότερο με ανοίγματα

1 Like

Πανέμορφο ματ από παρτίδα που έπαιξα σήμερα :relieved:
Πύργος, ίππος και αξιωματικός μπορούσαν να αιχμαλωτίσουν τον ίππο μου αλλά και τα τρία κομμάτια είναι καρφωμένα (είναι περίεργο να τα γράφεις στα ελληνικά :stuck_out_tongue:).
και φυσικά μου διέφυγε ευκολότερο ματ δέκα κινήσεις νωρίτερα :man_facepalming:

επίσης να προσθέσω στα κανάλια που μου αρέσουν τους GothamChess, ChessNetwork, Hanging Pawns, Krishna Prem, Ben Finegold και Saint Louis Chess Club

4 Likes

2 Likes

Αν σας αρέσει το 960, ξεκίνησε χθες τουρνουά με all-star cast αφού το format προσφέρεται για να παίζουν με αξιώσεις και συνταξιούχοι σαν τον Kasparov. Μπορείτε να δείτε τα παιχνίδια εδώ. Αν βγάζετε σπυριά με θεωρία ανοιγμάτων και προετοιμασμένες βαριάντες, κοπιάστε…

1 Like

αυτον τον καιρο γινεται το τριτο pogchamps δηλαδη ενα τουρνουα του chess.com και του twitch οπου αντι για επαγγελματιες παιζουν διαφοροι streamers/youtubers ή αλλου ειδους “γνωστα” προσωπα αφου πρωτα εχουν εκπαιδευτει απο IMs και GMs. Πριν λιγο ολοκληρωθηκε ο δευτερος ημιτελικος και μαθαμε οτι αυτος που θα αντιμετωπισει τον Sardoche αυριο στον τελικο ειναι ο Rainn Wilson aka. Dwight Schrute από το Office

εχω δει καποιους αγωνες και εχει την φαση του

αυτο το τουρνουα μας χαρισε παλιοτερα και αυτην την επικη στιγμη

1 Like

πες νικ μπας και παίξουμε!

zu93 @ lichess

α νόμιζα παίζεις chess.com

maliaaa στο chess.com αλλα εκει πιο πολυ puzzles λυνω. Λιγο τωρα τελευταια αρχισα καποια παιχνιδια γιατι τα ratings μου ηταν πολυ χαμηλα

καλά, μάλλον καλύτερα θα είναι από τα δικά μου. δεν είμαι και κανας γκρανμαστερ. θα σε ψάξω

Δε με τραβάει καθόλου να το δω, για σόου και για να μάθει κόσμος το παιχνίδι καλό είναι

Tata Steel δεν είδε κανένας; Champions Chess Tour;

Τα puzzles του chess.com τα σιχάθηκα, πολλά είναι εντελώς θεωρητικές θέσεις… μόνο Lichess πλέον.

γενικα καθε εβδομαδα εχει και καποιο τουρνουα οποτε δυσκολευομαι να καταλαβω ποσο σημαντικο ειναι το καθενα. Ειδα live πάντως τον αγωνα Duda - Dubov με τις 4 βασιλισσες σε περιγραφη Naroditsky/Hess χωρις evaluation bar και να τους βλεπεις να κανουν κατι τρελους υπολογισμους. Απιστευτο το ποσο συναρπαστικος μπορει να ειναι ενας αγωνας σκακι

Κάθε μήνα έχει νομίζω εκτός ίσως από όταν συνεχίσει το τουρνουά Candidates για το Παγκόσμιο. Είναι ίδια φάση με το περσινό Carlsen Tour, σαν grand prix είναι το καθένα και στο τέλος έχει Final 4 με όσους μαζέψουν τους περισσότερους πόντους. Το συγκεκριμένο παιχνίδι που είδες ήταν όντως τρομερό και γενικά ο Dubov έχει δώσει φρέσκα πράγματα, π.χ. αυτή την απίστευτη παρτίδα με τον Karjakin που παίχτηκε τον Δεκέμβριο για το ρωσικό πρωτάθλημα.

Γενικά νομίζω rapid είναι το καλύτερο format τελικά για να βλέπεις και για όσους μας αρέσει να βλέπουμε, είναι από τα λίγα καλά της πανδημίας το ότι γίνονται τόσες καλές διοργανώσεις, έστω και online.

α εχω δει και λιγο απο I’m not a GM speed championship που ειχε μεταξυ αλλων και την μαχη GothamChess vs Eric Rosen. Μου αρεσε ο Kostya Kavutskiy εκει

Πολυ απλωμενο προγραμμα για καποιον λογο. Στις τρεις Ιανουαριου αρχισε και ακομα να τελειωσει.

Γράφτηκε ιστορία σήμερα

1 Like

wtf-did-i-ed9g6n

πολυ ενδιαφερον παιχνιδι προχθες μεταξυ MVL και Caruana για το Candidates tournament

opening οπου τα λευκα χαριζουν 3+ πιονια και απ’ ότι φαινεται ολο αυτο ειναι main theory. Middlegame με τον Caruana να θυσιαζει παραπερα με ανταλλαγμα να εχει τα μαυρα σε παραλυση και ολο αυτο να καταληγει σε περιπλοκο endgame rook + pawn vs knight + pawn

2 Likes

Ισχύει, ο Φάμπι είναι απ’ τους καλύτερα προετοιμασμένους παίκτες και με έναν χρόνο για μελέτη δεν περίμενε κανείς κάτι λιγότερο. Προσωπικά στηρίζω ξεκάθαρα Νέπο για την πρόκριση, imo αυτό το matchup θα έχει μακράν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Ασταθής παίκτης σε σχέση με άλλους, αλλά παίρνει ρίσκα. Δεν έχει κανένας όρεξη για άλλο ένα ματς με 12 ισοπαλίες

Ο Κάρλσεν είναι ντεφορμέ τώρα τελευταία στα online τουρνουά rapid και στο Wijk Aan Zee δεν τα πήγε καθόλου καλά αλλά πιστεύω ότι όταν έρθει η ώρα, θα παίξει στο μάξιμουμ.

https://chaniachess.gr/news/afieromata/Theodorou/Nikolas.html

1 Like