Γυναίκαι και ΜΟΥΣΙΚΗ

Πιθανότατα σε ένα τόπικ με 180 ποστ σε 2 μέρες (διάβασα ελάχιστα post και τυχαία), δε θα υπάρχουν και πολλά να προσθέσω, αλλά μιας κι είμαι τεράστιος αντι-φανμπόυς θα εξηγήσω γιατί ψήφισα “λέει μισογύνικες αρλούμπες”.

Αυτός που γράφει το μπλογκ, υποστηρίζει πως είναι ο ίδιος που κάποτε είχε γράψει ένα chain mail που έβριζε το 101% της ανθρωπότητας (ναι, είχε καταφέρει να ξεπεράσει το 100%). Αυτός ο αρνητισμός του και η διάθεση του να μπινελικώσει όλη την ανθρωπότητα σε πολύ κόσμο έβγαζε γέλιο, αλλά σε εμένα προκαλούσε θλίψη γιατί έβλεπα έναν άνθρωπο που κατά πάσα πιθανότητα ζωή δεν είχε, φίλους δεν είχε (μικρός τουλάχιστον), στην προσπάθεια του να δικαιολογήσει την ανύπαρκτη κοινωνική ζωή του έβρισκε ηλίθιους λόγους για να υποβαθμίσει τους γύρω του και μου έδινε την εντύπωση του ανθρώπου που ποτέ στη ζωή του δεν είχε εκτιμήσει τις μικρές χαρές της ζωής και δεν είχε περάσει ποτέ πραγματικά καλά. Βασικά, μου θύμιζε αρκετά και πολλούς γνωστούς μου με ακριβώς τα ίδια χαρακτηριστικά και με ζωή ακριβώς όπως την περιέγραψα. Ζωή μονίμως θλιβερή για αυτούς.

Από τις κλεφτές ματιές που είχα ρίξει στο blog του το Σεπτέμβρη (νομίζω είχε ποσταριστεί ξανά στο φόρουμ) και τις προάλλες με το κείμενο για το οποίο μιλάει ο manos είδα μια επιτηδευμένη προσπάθεια να ακολουθήσει το ίδιο “είστε όλοι μαλάκες κι εγώ ο Θεός” υφάκι με μόνη διαφορά πως πλέον, κολακευμένος που υπήρξαν άνθρωποι που του έδειξαν “ενδιαφέρον”, κάνει τα πάντα για να μη τους χάσει και να μη τους στεναχωρήσει. Επίσης, συγγνώμη, αλλά όποιος ξέρει το χιούμορ που έχουν οι περισσότερες γυναίκες (ή δεν έχουν κατά monte :p) καταλαβαίνει αμέσως πως το target group του ως επί το πλείστον είναι άνδρες (ή αρσενικά γιατί πολλοί δεν πρόλαβαν ακόμη). Επομένως και το κειμενάκι του, έχει ως μόνο σκοπό να ευχαριστήσει το κοινό του, πετώντας wannabe κάφρικα σεξιστικά/φαλοκρατικά αστεία, σε ένα κοινό που ως επί το πλείστον είναι βέβαιο πως “είναι όλες τους πουτάνες”.

Εξ ορισμού είναι μισογύνικο το κείμενο του. Δεν είναι αυτοσαρκαστικό, δεν είναι ειρωνικό, δεν είναι κάφρικο (μιας και δε νομίζω πως κανείς σοκαρίστηκε με τις αρλούμπες που διάβασε) και σίγουρα δεν είναι στο επίπεδο του Μπόρατ που κάνει επίσης σεξιστικά σχόλια, αλλά με σκοπό να δείξει στο θεατή το παράλογο αυτών των θέσεων.

Όσο για την ουσία της παραγράφου κι εκεί λέει αρλούμπες μιας και το μουσικό γούστο του μέσου άνδρα και της μέσης γυναίκας* είναι διαφορετικό, επομένως το να της λες πως δεν ψάχνεται επειδή γουστάρει διαφορετικά πράγματα από εσένα, τότε αυτό είναι τελείως ηλίθιο. Είναι σα να λες στις γυναίκες “παραδεχτείτε πως δεν είστε καλές στο να γυμνάζεστε, γιατί ο γκόμενος σας σας δίδαξε τι είναι το οφ-σάιντ” ή “ο μόνος λόγος που πηγαίνετε θέατρο είναι γιατί ο γκόμενος σας γουστάρει τον Καραγκούνη”.

Πανέμορφο και underground άκουσμα οι Acid Bath (μόνιμο παράδειγμα στα ποστ μου), αλλά το να θεωρώ σφάλμα που μια κοπέλα που φοβάται τους κλόουν (λόγω του “It”) και λατρεύει την ερωτική κομεντί ταινία Noting Hill, δεν κάθησε να ψάξει να βρει τη sludgecore άσημη μπάντα των 90s, με εξώφυλλο που ζωγράφισαν Αμερικάνοι serial killers, μάλλον εμένα δε τιμάει…

*Ο μέσος άνδρας και η μέση γυναίκα υποθέτω δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα, αλλά θέλω να πιστεύω πως καταλάβατε τι εννοώ. Για το μεγαλύτερο ποσοστό μιλάω

Πσσσυχολόγε!

Sorry που δεν έχω το ίδιο γούστο με εσένα στα κείμενα που μου αρέσουν. Ίσως αν τα φτιάξουμε ποτέ να φτιάξει και το γούστο μου

Ούτε εγώ τρελάθηκα με το κείμενο, αλλά σίγουρα δεν έφτασα να κάνω εκτιμήσεις για την κοινωνική ζωή και το πλήθος των φίλων αυτού που το έγραψε.

Πιθανόν να μη φάνηκε από το ποστ μου, αλλά ο λόγος που προκαλεί αυτή τη θλίψη είναι η γενίκευση που ασυνείδητα έχω κάνει, λόγω των γνωστών μου που προανέφερα. Ψυχολόγος δεν είμαι και μακάρι να είμαι λάθος και να είναι όντως τόσο γαμιάς ο τύπος, αλλά και πάλι δε βλέπω για ποιο λόγο να μην προβώ στο να εκφράσω την κρίση μου. Θλίψη μου προκαλεί. Σε άλλους αδιαφορία και σε άλλους πηγαίο γέλιο. Έτσι είναι η ζωή.

Αυτός κρίνει με αυτό τον αυθαίρετο τρόπο τόσο κόσμο. Επομένως μπορώ και εγώ να είμαι όσο αυστηρός θέλω μαζί του. Εγώ τουλάχιστον επιχειρηματολογώ κι όλας :wink:

Κοίτα, γενικά γι’ αυτόν τον τύπο, πιστεύω πως απλά τη πλάκα του κάνει. Προσωπικά μ’ αρέσει το χιούμορ και τα κειμενά του.
Δεν είμαι σε θέση να πω αν είναι ανύπαρκτος κοινωνικά ;Ρ
Αν θες να αυθαιρετήσω όπως εσύ και να βγάλω ένα συμπέρασμα γι αυτόν πέραν της ιντερνετικής του προσωπικότητας, πιστεύω πως είναι ένας φυσιολογικός άνθρωπος με παρέες κλπ και απλά γράφει καμιά μαλακία στο μπλογκ του για να γελάει και να γελάμε. Δε βλέπω κάτι παραπέρα.

Οσο για το κείμενο, πιστεύω κανείς μας δεν έχει την πεποίθηση ότι όλες οι γυναίκες είναι όπως τις περιγράφει ;Ρ
Σατιρίζει ένα στερεότυπο (και εγώ προσωπικά) γι’ αυτόν τον λόγο το βρίσκω χιουμοριστικό. Δεν παίρνω στα σοβαρά αυτά που λέει, απλά πολλά απ’ αυτά τα έχω δει κι εγώ. ΌΧΙ παντού, αλλά έχω αρκετά παραδείγματα.
Αυτό είναι όλο για μένα, μια σάτιρα κάποιων στερεοτύπων και τίποτα άλλο. Όσοι γράψαν εδώ, ακόμα και ο συγγραφέας του συγκεκριμένου κειμένου σίγουρα είναι σε θέση να γνωρίζουν πως όλοι οι άνθρωποι είναι σε θέση να έχουν γούστο κλπ κλπ ανεξαρτήτα απ’ το φύλο τους.
Απλά τη συγκεκριμένη μερίδα (συγκεκριμένα του γυναικείου πληθυσμού) την περιγράφει γλαφυρά κι αυτό είναι όλο.

Ρε κάρβου κρίνε όσο θες το κείμενο.
Τι με νοιάζει εμένα, συγγενής μου το γραψε?

Απλά θεωρώ λίγο άστοχο/αυθαίρετο να προσδιορίζεις το κοινωνικό στάτους του συγγραφέα από μια (κακή η μη) χιουμοριστική μαλακίτσα.

Εκτός αν όντως έχεις κρυφό ταλέντο στην ψυχολογία, οπότε ΟΚ.

Παιδιά το κείμενο σατηρίζει καταστάσεις. Και -όπως σωστά πρέπει να είναι ένα σατηρικό κείμενο- είναι δηκτικό. Φυσικά και θα κατακρίνει τους πάντες. Αν κάθεστε να ασχοληθείτε αν αυτός που τα λέει είναι καλύτερος κοιτάτε το δάχτυλο και όχι εκεί που δείχνει αυτό. Αλλιώς και ο Bill Hicks και ο Carlin και ο Cosby και όλοι οι καταξιωμένοι stand-up comedians είναι αγάμητοι μισάνθρωποι επειδή βρίσκουν μόνο αρνητικά, σε όλους.

Επίσης το κείμενο λέει ΑΛΗΘΕΙΕΣ. Δεν είπε κανείς ότι το κάνουν ΟΛΟΙ. Δεν είπε κανείς ότι φταίει η φύση της γυναίκας (εκτός αν το’ πε για χαβαλέ). Απλά είπε ότι αυτά τα πράγματα ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ. Και αν απαντάτε “Ναι λες και οι άντρες είναι καλύτεροι” τότε εκτός από το ότι δεν έχετε χιούμορ, υιοθετείτε και τη λογική “μα εκείνος άρχισε πρώτος, μαμά”. Προφανώς και υπάρχουν άλλα πράγματα για τους άντρες δεν είπε κανείς ότι είμαστε καλύτεροι.

Και τέλος δε βλέπω τίποτα το μισογυνικό στο να πεις ότι την παίζουμε καλύτερα από εσάς, οπότε κάντε κάτι που να μην μπορούμε να κάνουμε σπίτι μας με το γιουπορν.

Αυτονόητα πραγματάκια.

υγ: Επίσης πολύ το σοβαρέψαμε το θέμα ε. Το κείμενο το αρχικό είναι χιουμοριστικό, τσιλ άουτ! =)

@ Ιφριτ
Ακόμη και ένας απλός άνδρας να είναι (2 χέρια, 2 πόδια, 2 κεφάλια, κλπ), αυτό δεν κάνει το κείμενο λιγότερο μυσογύνικο στα μάτια μου. Ναι, σίγουρα λέει και αλήθειες. Π.χ. για τη σωστή στάση στα τέσσερα. Απλά στο κομμάτι που έκανε quote ο manos γράφει κατ’εμέ αρλούμπες.

Επομένως για μένα: όλο το κείμενο είναι μισογύνικο. Η θέση του στο θέμα μουσική (ένα από τα 20) είναι αρλούμπα. Επομένως ψήφισα πως είναι “μισογύνικη αρλούμπα”. Από το σκορ του poll καταλαβαίνω πάντως πως οι περισσότεροι διαφωνούν μαζί μου.

Πάντως, εκπλήσσομαι αν δεν έχετε παρατηρήσει ούτε εσείς αλλαγή ύφους στα κείμενα του και δε σας φαίνεται πως πλέον γράφει περισσότερο αυτά που περιμένετε να διαβάσετε από αυτόν και λιγότερο αυτά που θα ήθελε να γράψει. Ακόμα κι αν έγραψα ό,τι έγραψα, για μένα το αρχικό του “αφοριστικό” κείμενο είναι πολύ πιο ειλικρινές και true από τα τωρινά. Καταρχάς, σε εκείνο δε φοβόταν να εκθέσει τον εαυτό του (και να επιτρέπει σε πσσσσυχολόγους σαν εμένα να τον κρίνουν). Πλέον ποζεριάζει…

Εγώ δεν παρατήρησα καμιά αλλαγή στα κείμενά του. Μάλλον θα φταίει που έχω διαβάσει μόνο 2, αυτο εδώ κι εκείνο με τους μεταλλάδες. Αλλά είδα το θρεντ του Μάνου και είπα “να μια ευκαιρία για λίγο χαβαλέ όπως τον παλιό καλό καιρό”. Δεν υπολόγιζα ότι θα φτάναμε σε αναλύσεις για την θέση της γυναίκας στις τέχνες στην καπιταλιστική κοινωνία ούτε σε ανατομία της ψυχολογικής κατάστασης του γραφόντος.

Sorry. Ξέχασα πως σκιαγράφιση του ψυχολογικού προφίλ κάποιου είναι κομψό να κάνουμε μόνο αν είναι χρήστης του φόρουμ και μόνο στο τόπικ “η ώρα του λαού”. Και επίσης, ξέχασα πως όταν κάτι το θεωρούμε μισογύνικο, αλλά αρέσει στα 2/3 του φόρουμ δεν πρέπει να επισημάνουμε σοβαρά πως το θεωρούμε μισογύνικο…

Θα το επισημάνω με χιούμορ την επόμενη φορά :stuck_out_tongue:

Ω να μας συγχωρείς που κάναμε αναλύσεις για τη θέση της γυναίκας στην κοινωνία και “χαλάσαμε” τον χαβαλέ του θρεντ, προσωπικά νιώθω πολύ άσχημα και υπόσχομαι την επόμενη φορά να μη γράψω ξανά σοβαρή άποψη (εγώ και όσοι γράψαμε), μη τυχόν και χαλάσω το “κέφι της παρέας”. :roll:

Κοίτα που φτάσαμε, να μας τη λένε επειδή γράφουμε σοβαρά και εκφράζουμε άποψη πάνω σ’ ένα θέμα.

Και ξέρετε κάτι? Όσο και αν λένε πολλοί “πλάκα κάνουμε μωρέ”, “δε παίρνουμε στα σοβαρά αυτά που λέμε”, κλπ, οι απόψεις και οι αντιλήψεις υπάρχουν. Για κάποιους, που ναι, τις παίρνουν στα σοβαρά. Και αυτοί δεν είναι λίγοι. Σίγουρα πολλοί απο όσους εξέφρασαν μια άποψη σε αυτό το θρεντ ανήκουν σ’ αυτούς πάντως. Για κείνους γράφουμε στο θρεντ αυτό και λέμε τη γνώμη μας. Για κείνους - και για μας τους ίδιους. Γιατί γουστάρουμε.

(ακόμα χειρότερο πάντως είναι να το παίζουμε σοβαροί ενώ κάνουμε πλακίτσα βέβαια. Σχεδόν με έπεισες πριν, κρίμα.)

βασικα ποιος χεστηκε για τον blogger

το κειμενακι ειναι του γνωστου υφους και οπως ειπε ο ιφριτ σατυριζει ενα στερεοτυπο

οντοπικ παντως, εχω συναντησει ελαχιστες ελληνιδες σε οποιοδηποτε ειδος μουσικης (απο ροκ μεχρι trance) που να μου δωσουν την εντυπωση πως εχουν ασχοληθει πραγματικα με το αντικειμενο (και προφανως δεν ειμαι γνωστης της jazz πχ αλλα οταν μιλαω με καποιον που το κατεχει πραγματικα το αθλημα , το καταλαβαινω)…

και αντε για τη ροκ-μεταλ να πεις πως ειναι πιο αντροκρατουμενη, αλλα και σε τοσα clubs δεν εχω δει κοπελα να γουσταρει πραγματα που δεν τα εχει ακουσει απο το deejay ξερωγω

for the proof δειτε ποσα ποστς κοριτσιων υπαρχουν στις κυκλοφοριες στο ροκιν πχ

δεν λεω πως δεν υπαρχουν τετοιες αλλα οπως και να το δειτε, πιο ευκολα βρισκεις αντρα να θελει να ψαχτει με τη μουσικη για την καβλα του και μονο, παρα γυναικα
τωρα γιατι συμβαινει αυτο δεν μπορω να το απαντησω…αλλες προτεραιοτητες σαν φυλα

Μακάρι, αλλά δεν το βλέπω.

Και ούτε πρόκειται να το δεις. :wink:

ΥΓ - Θα έρθει η στιγμή που θα θες να πεις και συ κάτι σοβαρό για κάποιο θέμα. Αλλά θα ναι πια αργά, γιατί λίγοι θα έχουν μείνει να σε παίρνουν στα σοβαρά πια.

Αν γράφει κάποιος σοβαρά πάνω σε ε΄να μπλογκ-ποστ καθαρά χιουμοριστικό (τα εξήγησα παραπάνω εκτενώς) και μάλιστα σε μπλογκ με τίτλο “Φάε ένα μαλάκα” (so true), δε νομίζω ότι χρειάζεται να του την πει κάποιος για να καταλάβει ότι κάνει κάτι άνευ νοήματος. Είναι αστείο να μιλάμε για τη θέση της γυναίκας στη σύγχρονη κοινωνία με αφορμή ένα blog post του Mikeus. Διυλίζουμε τον κώνωπα και καταπίνουμε την κάμηλον, κοινώς.
Είπαμε, χαλβαλέ κάναμε, υπάρχουν σοβαρά και χιουμοριστικά threads. Και η γραμμή που τα χωρίζει είναι τόση με το συμπάθειο.

μα η αναλογία ανδρών γυναικών στο ροκιν είναι 90-10.
is that the proof?
σε πόσα club εχεις πάει τελευταία που να μην κάνουν αναπαργωγή του playlist του dj(Τύπου deejay)?
και στο κάτω-κάτω ρε παιδια το ποστ στο μπλογκ δεν ηταν ούτε σεξιστικό ούτε τίποτα…ο καθένας οτι και όποιον εχει γνωρίσει στη ζωή του αναφέρει συνήθως. και γενικεύει…και επίσης το στυλ “είμαι κακούλης μην τυχόν και χτυπήσω κανένα χιτ παραπάνω” πουλάει και είναι και πολύ διαδεδομένο…δεν καινοτομεί καν ο τύπος…

Δώσε μου την παραμικρή αφορμή και θα γράψω κάτι σοβαρό για οτιδήποτε. Επειδή ΕΤΣΙ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ. Μα την αλήθεια, χεστηκα αν το μπλογκ είναι χιουμοριστικό ή οτιδήποτε. Ανέλυσα τη γνώμη μου πάνω στο θέμα, λέγοντας πως ναι μεν έχει δίκιο, αλλά. Έκανα αυτό που γουστάρω, και ΑΛΙΜΟΝΟ ΑΝ ΑΠΟΛΟΓΗΘΩ ΚΙΟΛΑΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΩ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΚΑΤΙ.

Το έχετε γαμήσει εδώ μέσα και αυτές οι κοροιδίες έχουν καταντήσει γελοίες πια.

Βαριά, πένθιμη μουσική…

Εντάξει, καλά έκανες, αλλά αφούχέστηκες που είναι χιουμοριστικό το μπλογκ, οι υπόλοιποι γιατί να μη χεστούν που απαντάς σοβαρά σε κάτι τέτοιο; Δεν είσαι ο μόνος ευκοίλιος σε αυτόν τον κόσμο!