Πιθανότατα σε ένα τόπικ με 180 ποστ σε 2 μέρες (διάβασα ελάχιστα post και τυχαία), δε θα υπάρχουν και πολλά να προσθέσω, αλλά μιας κι είμαι τεράστιος αντι-φανμπόυς θα εξηγήσω γιατί ψήφισα “λέει μισογύνικες αρλούμπες”.
Αυτός που γράφει το μπλογκ, υποστηρίζει πως είναι ο ίδιος που κάποτε είχε γράψει ένα chain mail που έβριζε το 101% της ανθρωπότητας (ναι, είχε καταφέρει να ξεπεράσει το 100%). Αυτός ο αρνητισμός του και η διάθεση του να μπινελικώσει όλη την ανθρωπότητα σε πολύ κόσμο έβγαζε γέλιο, αλλά σε εμένα προκαλούσε θλίψη γιατί έβλεπα έναν άνθρωπο που κατά πάσα πιθανότητα ζωή δεν είχε, φίλους δεν είχε (μικρός τουλάχιστον), στην προσπάθεια του να δικαιολογήσει την ανύπαρκτη κοινωνική ζωή του έβρισκε ηλίθιους λόγους για να υποβαθμίσει τους γύρω του και μου έδινε την εντύπωση του ανθρώπου που ποτέ στη ζωή του δεν είχε εκτιμήσει τις μικρές χαρές της ζωής και δεν είχε περάσει ποτέ πραγματικά καλά. Βασικά, μου θύμιζε αρκετά και πολλούς γνωστούς μου με ακριβώς τα ίδια χαρακτηριστικά και με ζωή ακριβώς όπως την περιέγραψα. Ζωή μονίμως θλιβερή για αυτούς.
Από τις κλεφτές ματιές που είχα ρίξει στο blog του το Σεπτέμβρη (νομίζω είχε ποσταριστεί ξανά στο φόρουμ) και τις προάλλες με το κείμενο για το οποίο μιλάει ο manos είδα μια επιτηδευμένη προσπάθεια να ακολουθήσει το ίδιο “είστε όλοι μαλάκες κι εγώ ο Θεός” υφάκι με μόνη διαφορά πως πλέον, κολακευμένος που υπήρξαν άνθρωποι που του έδειξαν “ενδιαφέρον”, κάνει τα πάντα για να μη τους χάσει και να μη τους στεναχωρήσει. Επίσης, συγγνώμη, αλλά όποιος ξέρει το χιούμορ που έχουν οι περισσότερες γυναίκες (ή δεν έχουν κατά monte :p) καταλαβαίνει αμέσως πως το target group του ως επί το πλείστον είναι άνδρες (ή αρσενικά γιατί πολλοί δεν πρόλαβαν ακόμη). Επομένως και το κειμενάκι του, έχει ως μόνο σκοπό να ευχαριστήσει το κοινό του, πετώντας wannabe κάφρικα σεξιστικά/φαλοκρατικά αστεία, σε ένα κοινό που ως επί το πλείστον είναι βέβαιο πως “είναι όλες τους πουτάνες”.
Εξ ορισμού είναι μισογύνικο το κείμενο του. Δεν είναι αυτοσαρκαστικό, δεν είναι ειρωνικό, δεν είναι κάφρικο (μιας και δε νομίζω πως κανείς σοκαρίστηκε με τις αρλούμπες που διάβασε) και σίγουρα δεν είναι στο επίπεδο του Μπόρατ που κάνει επίσης σεξιστικά σχόλια, αλλά με σκοπό να δείξει στο θεατή το παράλογο αυτών των θέσεων.
Όσο για την ουσία της παραγράφου κι εκεί λέει αρλούμπες μιας και το μουσικό γούστο του μέσου άνδρα και της μέσης γυναίκας* είναι διαφορετικό, επομένως το να της λες πως δεν ψάχνεται επειδή γουστάρει διαφορετικά πράγματα από εσένα, τότε αυτό είναι τελείως ηλίθιο. Είναι σα να λες στις γυναίκες “παραδεχτείτε πως δεν είστε καλές στο να γυμνάζεστε, γιατί ο γκόμενος σας σας δίδαξε τι είναι το οφ-σάιντ” ή “ο μόνος λόγος που πηγαίνετε θέατρο είναι γιατί ο γκόμενος σας γουστάρει τον Καραγκούνη”.
Πανέμορφο και underground άκουσμα οι Acid Bath (μόνιμο παράδειγμα στα ποστ μου), αλλά το να θεωρώ σφάλμα που μια κοπέλα που φοβάται τους κλόουν (λόγω του “It”) και λατρεύει την ερωτική κομεντί ταινία Noting Hill, δεν κάθησε να ψάξει να βρει τη sludgecore άσημη μπάντα των 90s, με εξώφυλλο που ζωγράφισαν Αμερικάνοι serial killers, μάλλον εμένα δε τιμάει…
*Ο μέσος άνδρας και η μέση γυναίκα υποθέτω δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα, αλλά θέλω να πιστεύω πως καταλάβατε τι εννοώ. Για το μεγαλύτερο ποσοστό μιλάω