προφανως αυτο εννοουν.Οτι ολες οι γυναικες ειναι χαζογκομενες και αν τυχει ποτε να ακουσουν κατι αξιολογο θα ειναι επειδη κρεμονται απο τα μπαλακια των αντρων.Ποσο στενοκεφαλοι και χαζοι μπορει να ειστε καποιες φορες;
αληθεια στην Ελλαδα υπαρχουν χαζογκομενες μπιμπο λεσβιες η ειναι ολες νταλικερισες γαμωτο γαμωτο!! και αν υπαρχουν ακουνε carcass & pro-pain?
Και μετά απορείτε γιατί δεν βρίσκετε μια γκόμενα της προκοπής…
χτυπημα κατω απ τη μεση
και εκεί που ήμουν έτοιμος να αρχίσω να γράφω σεντόνι, έρχεται η τελευταία παράγραφος και λέω ‘‘δεν παίζει να τα εννοεί σοβαρά’’, οπότε και το σεντόνι έγινε ντιλιτ.
Μου ακούγετε παράλογο αυτό περί μπακουρίασης. Προσπαθώ να θυμηθώ πως ήταν στα 14-17 μου και μετά τα πράγματα και θυμάμαι ότι απο τους συμαθητές/ιες που προσπαθούσαν να βρούν νέα ενδιαφέροντα πράγματα δεν ήταν στη πλειοψηφεία του μπακουράκια. Δεν καταλαβαίνω πως έχει βγεί αυτό το νέο στερεότυπο. Απο τη στιγμή που δεν έχουμε nerd-οκρατία πως στο καλό έχει περάσει η εικόνα ότι για να αρχίσεις να ψάχνεσαι πρέπει να είσαι μέσα σε αυτή την ομάδα και χωρίς σχέση?
Το ψάξιμο συνδέεται με τη μπακουριά? Μάλιστα… Πολύ ενδιαφέρον…
Κατα τ’ άλλα. Διάβασα μόνο το αρχικό ποστ, όχι τα υπόλοιπα. Με βάση αυτό και μόνο λέω τη γνώμη μου. Θα βγουν μάλλον πολλά, προσοχή.
Ο φίλος που γράφει το blog μιλάει σωστά, κρίνοντας απο τα βιώματα πολλών απο μας, αλλά αν το πάρουμε και εντελώς της μετρητοίς και το δούμε ως “αξίωμα” ή “επιστημονική αλήθεια” ή κάτι τέτοιο, ζήτω που καήκαμε.
Ισχύει οτι μεγάλο, πολύ μεγάλο ποσοστό γυναικών ακούνε μέταλ ξέρω γω ως τα 20τοσα τους, ξεκινώντας απ’ το λύκειο ή το γυμνάσιο, λόγω του κοινωνικού περίγυρου, για να υιοθετήσουν το στυλ της “κακιάς ροκού γκόμενας”, να αρέσουν στον μαλλιά της τάξης, να νιώσουν και λίγη “επανάσταση” και έτσι. Όταν κάποτε φτάσουν στα 30τοσα ενδεχομένως να έχουν βρει έναν ευκατάστατο σκυλά και να τρέχουν στα μπουζούκια.
Τι ενδεχομένως δηλαδή, παρα πολύ πιθανό. Ακόμα και πριν, στα “χρόνια της αθωότητας”, η πλειοψηφία των ροκούδων/μεταλλούδων κλπ δε το ψάχνει και ιδιαίτερα το πράγμα. Ακούει τα μεγάλα ονόματα, πάει στα μεγάλα λάιβ, και ίσως περισσότερο απο το ψάξιμο να την ενδιαφέρει απλά το look, το στυλ, ο χαβαλές του ροκ πάρτυ ή της συναυλίας.
Αυτά όλα όμως είναι η μία όψη του νομίσματος. Γιατί αν βρείτε εσείς ένα σωρό γκόμενες που κάνουν αυτά ακριβώς που περιγράφω, μπορώ να σας βρω και ουκ ολίγους άντρες που λειτουργούν κατά πολύ παρόμοιο τρόπο. Με άλλα λόγια: ξεκινάνε ακούγοντας τη μουσική αυτή στην εφηβεία για να προσαρμοστούν και να γίνουν “αποδεκτοί” απο την ομάδα, υιοθετούν ένα συγκεκριμένο “στυλ” για να πουλήσουν μούρη (και να αρέσουν στη ροκού γκόμενα), πάνε στα μεγάλα λάιβ, ακούνε τα μεγάλα ονόματα, και κάποτε, θα φτάσουν τα 30τοσα, θα βαρεθούν, θα βρουν και καμιά σκυλού γκόμενα που θα τους κάτσει, και θα αρχίσουν να πηγαίνουν στα μπουζούκια.
Θα πει κανείς. Ακόμα και αν ισχύει αυτό, δεν αναιρεί οτι το ποσοστό των αντρών που το ψάχνουν περισσότερο στη μουσική σε σχέση με των γυναικών είναι μεγαλύτερο. Και ναι, ισχύει.
Αλλά θα πω κάτι εδώ που ισχύει και για τους μεν και για τους δε. Εκείνος που ψάχνεται απο νωρίς, είτε είναι άντρας, είτε γυναίκα, που προχωράει πέρα απο το επίπεδο του hype και του style, αυτός ΔΕΝ θα εγκαταλείψει τη μουσική αυτή. Και ναι, μπορεί αυτός να είναι και άντρας, και γυναίκα. Απλά συμβαίνει οι περισσότεροι που το ψάχνουν να είναι άντρες. Οι περισσότερες γυναίκες απλά δεχονται αυτά που τους σερβίρουν.
(αλλά όταν σε μια κοινωνία υπάρχει η νοοτροπία απο την πλευρά ΚΑΙ του άντρα, ΚΑΙ της γυναίκας “με έβγαλε ο φίλος μου και με πήγε στο τάδε μέρος”, τι να πει κανείς. “Με έβγαλε” - όχι βγήκαμε - και “με πήγε” - όχι πήγαμε).
Και έτσι έρχομαι στη συνέχεια του θέματος, που δε μπορεί παρά να είναι κοινωνική. Αν το καλοσκεφτούμε, σε όλες τις τέχνες το ποσοστό των ενεργά συμμετεχόντων αντρών είναι υψηλότερο. Κινηματογράφος (πόσες γυναίκες σκηνοθέτες ξέρετε σε σχέση με άντρες?). Ζωγραφική (πόσες γυναίκες ζωγράφους σε σχέση με άντρες?). Μουσική (πόσες γυναίκες μουσικούς σε σχέση με άντρες?).
Και αυτό ΔΕΝ έχει να κάνει με κάποιο “γονίδιο καλλιτεχνικότητας” ή “ψαξίματος” στους άντρες σε σχέση με τις γυναίκες. Έχει να κάνει με τους κοινωνικούς ρόλους που αναθέτει στα μέλη της μια κοινωνία και ένας πολιτισμός, και την προσαρμογή στους ρόλους αυτούς.
Και το οτι το φαινόμενο είναι καθαρά κοινωνικό το αποδεικνύουν περίτρανα οι γυναίκες εκείνες που όντως ψάχνονται, πού όντως είναι μέσα στα πράγματα, που όντως έχουν πράγματα να πουν. Υπάρχουν σπουδαίες γυναίκες μουσικοί/ζωγράφοι κλπ, αλλά το γεγονός πως είναι μειοψηφία δεν έχει να κάνει ούτε με ικανότητες, ούτε με “έμφυτες τάσεις” ούτε τίποτα. Είναι καθαρά κοινωνικό. Καλά, ας μη μιλήσω για τέχνες όπως υποκριτική, θέατρο, χορός, ποίηση κλπ, όπου οι γυναίκες δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν, ούτε είχαν ποτέ.
Και ξέρετε κάτι? Επειδή οι γυναίκες έχουν τον πρώτο λόγο στα ερωτικά (όπως πάντα είχαν), προσπαθούμε εμείς οι άντρες να αντλήσουμε δύναμη και οτι είμαστε “κάποιοι” απο άλλα πράγματα. Μέσω του χρήματος, της δύναμης, ή ίσως της αίσθησης πως είμαστε “πιο ψαγμένοι” σαν φύλο σε σχέση με κείνες. Τελικά ισχύει σε μεγάλο βαθμό (έστω και για κοινωνικούς λόγους), αλλά το να γινόμαστε απόλυτοι ισοδυναμεί με το να παραδεχόμαστε την αδυναμία μας απέναντι τους.
Αυτά είχα να πω, ευχαριστώ σε όποιον μπήκε στον κόπο να τα διαβάσει.
+1 Εγω το διαβασα.Τι κερδιζω; μπραβο 'Ελανορ,δεν με απογοητευσες.
σου βάζω 8 γιατι ξέφυγες λιγο απο το θεμα την αλλη φορα καλύτερα…
περα απο την πλακά ομως καλα τα λες το ιδιο κάνουμε και εμεις εχω άπειρα παραδείγματα για αντρες που ακουνε κατι μονο και μονο γιατι το ακουει ο κολλητός του που ξερει περισσότερα απο “ψαγμένη μουσική” ή γιατι ειναι στην μόδα και μετα το γυρίζουν σε electo,trance,λαικα ή οτι αλλο πουλάει…απλα αυτο συμβαίνει σε μεγαλύτερο βαθμό στης γυναίκες…
Δεν μου αρέσουν οι γενικεύσεις αλλά η αλήθεια είναι ότι δύσκολα θα βρεις κοπέλα να μπορεί να ‘κοντράρει’ στα ίσια άντρα στη μουσική, άσχετα αν εμένα για παράδειγμα οι περισσότερες φίλες μου το έχουν το θέμα. Κλίνω προς την 2η επιλογή αλλά δεν ψηφίζω γιατί πάντα υπάρχουν εξαιρέσεις.
Και, ακόμα και να βλέπουμε CL (γιατί τίποτα πιο hardcore δεν παίζει)και να ξέρουμε τι είναι το οφσάιντ, το ποδόσφαιρο δεν το έχουμε. Δεν έχω διαβάσει πολλά ποστ από κοπέλες για το τι μεταγραφές πρέπει να κάνει ο Ολυμπιακός και λοιπά πιο ‘τεχνικά’ θέματα.
Τελοσπάντων, δεν πιστεύω ούτε ότι οι άντρες ασχολούνται πιο πολύ με τη μουσική λόγω μπακουρίασης. Κάτι γονιδιακό πρέπει να είναι :-s
ναι γονιδιακο ειναι, απο μια ηλικια και μετα ασχολουνται μονο με Γονιδη.
+1. επιτελους παραδεχτειτε το και οι υπολοιπες. τι να κανουμε τωρα αφου ετσι ειναι.
Αμα το παμε σε αντιπαραθεση φυλλων θα πρεπει να αναφερουμε εκτος απο την κλασσικη χαζογκομενα και τον κλασσικο μπουρτζοβλαχο αντρα που το τελευταιο βιβλιο του το διαβασε στο δημοτικο οταν τον εβαλε η δασκαλα να διαβασει σε ολη την ταξη (εκτος και αν μιλαμε για εφημεριδες τυπου Πρωταθλητης), που η αγαπημενη του ταινια ειναι το “Η πρωτη μου φορα νο.2”, που νομιζει οτι ο Hitchcock ειναι ψυχολογος, που τα μουσικα του ενδιαφεροντα ξεκινανε απο τον Μπουγα και φτανουν στην καλυτερη περιπτωση στον Τερζη, και αν τον ρωτησεις ποιος ειναι ο αγαπημενος του Τζαζ καλλιτεχνης, θα σου απαντησει ο Μπομπ Μαρλευ.
Ολα κι ολα, να ειμαστε δικαιοι
Βρε γιατί το πηγαίνετε συνέχεια στους άντρες; Ο άντρας έχει άλλα θέματα, έχεις τις ανασφάλειές του να καλύψει, έχει το ‘να έχει τ’ άλλο. Δε μας αφορά εν προκειμένω.
Εδώ μιλάμε για κάτι πολύ συγκεκριμένο. Το φαινόμενο γυναίκα και ψαγμένη μουσική. Ε κατά 99% το κάνει για τον άντρα πως να το κάνουμε, δεν ειν’ κακό. Παραδεχτείτε το όλοι να πάμε στο επόμενο πολλ.
Ε άνοιξε τόπικ
Μόνο μην ποστάρει κάνας έλανορ γιατί καήκαμε
Στην alucard αναφερόμουν
ωραια.Το παραδεχομαστε.Εγω ανηκω στο 1% τοτε. :lol: παμ παρακατω
Μπα, αν γουστάρω και έχω όρεξη θα ποστάρω, σιγά μη με σταματήσετε.
Μην τους ακους Ελλανορ…εμενα μ’αρεσουν τα ποστια σου,ειδικα τα μεγααααλα με αποψη και στυλ.
Με παρεξηγήσατε αμφότεροι.
ελα,κι εμεις πλακα κανουμε,δεν παρεξηγησαμε καλε μη στεναχωριεσαι
καταρχας τα κειμενακια του Mikeus είναι επη…
κατα δευτερον να παραδεχτούμε οτι μάθαμε αν μάθαμε ψαγμένη μουσική απο τον γκόμενο για να μας γουστάρει , παραδεχτείτε κ εσεις οτι μάθατε μουσική απο τον μεγαλύτερο ψαγμένο κολλητοm για να σας γουστάρει …τουλάχιστον στην περίπτωση μας μετα την κατηχηση εχει σεξ στη δική σας αντε κανενα playstation βριά μπαλίτσο…Ποιό απο τα 2 ειναι pathetic?