και δλδ ποιο πρεπει να ειναι το κριτήριο για να πεις ότι κατι ειναι υπερτιμημένο ή όχι?
Το γουστο του καθενός δεν ειναι? Γι αυτό για αλλους ειναι και για αλλους δεν ειναι κατι υπερ/υποτιμημενο
αν κρινω απο τα αλμπουμς που χου νε βαλει
αυτοι που ψηφισανε πρεπει να ναι αγγλοι
και δεν πανε καλα σιγουρα
αν μια αγγλικη μπαντα δικαιουται την φημη που εχει περα απο το hard rock και το metal
αυτοι ειναι οι smiths
δεν ειχα ασχοληθει και δεν ηξερα τι παιζει
αλλα λογω κοπελιας,ασχοληθηκα και εμαθα
οτι οι smiths θεωρουνται απο τις μεγαλυτερες ποπ-ροκ βρεττανικες μπαντες
μην πω η μεγαλυτερη
αμα δειτε αφιερωματα στην tv και διαβασατε uncut και NME θα δειτε οτι οι smiths και κυριως ο morrissey ειναι υπευθυνοι για τον αγγλικο ποπ-ροκ\indie ηχο
με δηλωσεις απο καλλιτεχνες οπως o bono μεχρι και blur\radiohead\oasis\james κλπ κλπ το συγκροτημα αυτο λατρευεται οσο λιγα.
πως λοιπον να θεωρηθει υπερτιμημενο το ντεμπουτο μιας ολοκληρης σχεδον σκηνης??!!
Υπερτιμημενο λεμε κατι που θεωρουμε οτι εκτιμηθηκε υποκειμενικα υψηλοτερα απο την θεωρουμενη αντικειμενικη του αξια.
PS: Δεν εχω ακουσει πανω απο 3-4 τραγουδια απο το Nevermind.
Θεωρουμενη αντικειμενικη του αξια στη μουσικη δεν υπαρχει.Για καποιους ο Μοτσαρτ ειναι θορυβος.
Ολα ειναι καθαρα θεμα γουστου.Εγω θεωρω υπερεκτιμημενο το The wall γιατι απλα δε μου αρεσει.
Για αυτο αναφερα ως “θεωρουμενη” αντικειμενικη αξια γιατι κατι τετοιο στην μουσικη ειναι πολυ δυσκολο να προσδιοριστει. Για αυτο σαν αντικειμενικη αξια μπορουμε να προσδιορισουμε σημερα την γνωμη του συνολου. Δηλαδη αγορασανε 100 ατομα εναν δισκο και τα 80 πιστευουν οτι ειναι ειναι πολυ καλος? Μπορουμε τοτε να πουμε οτι αντικειμενικα θεωρητε καλο αλμπουμ, οχι αντικειμενικα ειναι.
Δεν ξερω αν συμφωνητε μαζι μου αλλα καπως ετσι το βλεπω.
υπαρχει αντικειμενικη αξια στην μουσικη και δεν ειναι και τοσο δυσκολο να την καταλαβεις, απλα δεν εχει να κανει σε τιποτα με το γουστο. Εχει να κανει με την διαχρονικοτητα και την επιρροη που εχει ασκησει ενας μουσικος απλα καμια φορα μπορει να διαφωνεις ως προς το μεγεθος (μεσα σε λογικα πλαισια) αυτης αλλα οχι ως προς την υπαρξη. Παιζει ρολο επισης και το τι σχεση εχεις με τη μουσικη. Αν δεν εχεις σχεση με τη μουσικη δεν εκφραζεις απλα αποψη για την αξια καποιου, λες απλα “μάρεσει-δεν’μαρεσει”. Λες δεν μ’εκφραζει ο μοτσαρτ, δεν τον νιωθω οχι ειναι θορυβος η γτπ γιατι δειχνει οτι δεν καταλαβαινεις την προσφορα του. Οποτε αν δεν καταλαβαινεις καποια πραγματα δεν μιλας. Μερικες φορες δεν ειναι μονο θεμα γουστου.
Διαφωνώ. Εσύ λες Ποιοτικό=Διαχρονικό και επιδραστικό.
Πες μου 2-3 συγκροτήματα που δεν πληρούν αυτές τις προϋποθέσεις και είναι υπερεκτιμημένα.
δεν ειπα ποιοτικο. ειπα πως το να καταλαβεις την αξια καποιων μουσικων δεν ειναι θεμα γουστου.
ποιοτικος για μενα ειναι οποιος παιζει απ’την ψυχη του και δεν κανει συμβιβασμους οσον αφορα το εργο του. ειτε αυτος ειναι ο μοτσαρτ ειτε ειναι ο παϊτερης.Ειτε εχει προσφορα ειτε οχι. Αλλα επειδη αυτο δεν το ξερεις ποτε στα σιγουρα για αυτο και δεν χρησιμοποιω ποτε τον ορο “ποιοτητα” στην μουσικη.
Τωρα σχετικα με το υπερεκτιμημενοι/υποτιμημενοι.
Υπερεκτιμημενοι η υποτιμημενοι απο ποιον και ως προς τι? Αν δεν ορισεις αυτα τα 2 δεν γινεται συζητηση.
Υπερεκτιμημενοι απο τους οπαδους τους? Ναι αλλα ολοι οι οπαδοι ειναι υπερβολικοι με αυτα που γουσταρουν.
Υπερεκτιμημενοι απο τον τυπο? Ναι 10αδες μπαντες αλλα ο καθενας πιστευω με το περασμα του χρονου παιρνει αυτο που του αξιζει.
Και ως προς τι? ως προς την προσφορα μιας μπαντας στη μουσικη? Ως προς το ποσο πρωτοποριακη ηταν για ενα συγκεκριμενο χωρο?
Υπερεκτιμημενοι ως προς το κοινο που εχουν οι ταδε? δεν νομιζω οτι συμβαινει αυτο. Καθε μουσικος εχει το κοινο που του αναλογει σε σχεση και με την φυση της μουσικης του. Απλα το κοινο δεν ειναι κριτηριο της αξιας του μουσικου αρα δεν μπορεις να κρινεις απο αυτο.
Απλα δεν μπορω να πω εγω υπερεκτιμημενη μια μπαντα επειδη ο φιλος μου ο Γιωργος και αλλοι 10 μου τα χουν πρηξει μ’αυτην, η επειδη διαβασα σε ενα περιοδικο οτι ειναι και γαμω και οταν την ακουσα δεν μ’αρεσε.
Πρεπει να σκεφτω και τι προσφορα εχει μεσα στον χωρο που ανηκει η γενικα στον χωρο της μουσικης. Η δεν μπορω να πω υποτιμημενη μια μπαντα επειδη δεν την ακουν μερικα εκατομμυρια ατομα, πρεπει να σκεφτω και σε ποιους μπορει να απευθηνεται η απο ποιους να γινει κατανοητη αυτη η μουσικη.
Οχι ολοι λενε καλη αυτην την μπαντα αλλα εμενα δεν μ’αρεσε = υπερεκτιμημενη.
Και μετα απο ολες αυτες τις παπαριες να πω οτι εγω θεωρω την Ταρια υπερεκτιμημενη απο τον τυπο και απο μεγαλο μερος του μεταλ κοινου ως προς την εκφραστικοτητα της φωνης της, αλλα το βρισκω λογικο.
Ωχ απάντησες με μακρυνάρι Νταξ μια ερώτηση έκανα…
Όχι ότι δε γουστάρω τέτοιες συζητήσεις, αλλά δεν πρόκειται εγώ να κάνω σοβαρή κουβέντα σε θρεντ που έχει σκοπό να ανακαλύψει “ποιος δεν αξίζει”. Διαφωνώ με αυτήν την νοοτροπία εκ βάθρων οπότε απλά δε συμμετέχω. 8)
ο καθενας μπορει να λεει τη γνωμη του μεσα σε ενα forum ειτε σου αρεσει ειτε οχι…
συμφωνα με αυτα που λες οποιος δεν ακουει pink floyd δεν ειναι καλος ανθρωπος.εγω τοτε δεν ειμαι καλος ανθρωπος ειμαι πολυ κακος γιατην ακριβεια!!!
παω να ακουσω και εγω deep purple και led zeppelin
Ο Vangelis το παρουσιάζει πολύ λογικά. Θα συμφωνούσα και με το Μάνο, αλλά το “υπερτιμημένο” δεν είναι αρνητική έννοια ουσιαστικά…
Είναι περίεργη πάντως αυτή η ιστορία. Θεωρητικά δεν θα έλεγε κανείς ότι πρέπει να εξετάζεται η σημασία ενός άλμπουμ στο πέρασμα του χρόνου; Ίσως είναι πολύ νωρίς για να χαρακτηριστούν υπερεκτιμημένα μερικά άλμπουμς π.χ. Nevermind (μμμ κάθε άλλο για εμένα). :-s
:!: :!:
ασδφγ
Συμφωνώ απόλυτα με το Nevermind των Nirvana και με το Nevermind the Bollocks των Sex Pistols.
Οι περισσότεροι θεωρούν ότι το Nevermind είναι ο ογκόλιθος της γκραντζ μουσικής… κι εμένα με πιάνουν τα γέλια όταν σκέφτομαι τα Batmotorfinger και Dirt από Soundgarden και Alice In Chains αντίστοιχα. Καλούτσικο άλμπουμ αλλά ΕΛΕΟΣ!
Επίσης ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ υπερεκτιμημένους θεωρώ τους Linkin Park και το Hybrid Theory καθώς και το Meteora.
Όσον αφορά γκρουπς του διαμετρήματος των Pink Floyd, κτλ. έχω να πω ότι όλα τα μεγάλα συγκροτήματα θεωρούνται λίγο πολύ υπερεκτιμημένα. Προσωπικά τους Floyd τους λατρεύω. Το The Wall είναι η “Βίβλος” μου. Αλλά βλέποντας το από μια τελείως αντικειμενική ματιά, πιστεύω ότι η υπερβολή υπάρχει. Δηλαδή πιστεύει κανείς πραγματικά ότι το Dark Side Of The Moon (το οποίο φυσικά και είναι έπος) άξιζε να είναι 750 βδομάδες (ή όσο ήταν τέλος πάντων) σερί στο αμερικάνικο τοπ-200; Προφανώς είναι κάτι το υπερβολικό.
Αλλά όταν ακούω ότι οι Nirvana είναι το κορυφαίο γκρουπ έβερ, το Nevermind είναι το κορυφαίο άλμπουμ έβερ και το Smells Like Teen Spirit είναι το κορυφαίο τραγούδι έβερ (συγκεκριμένα έχω έναν κολλητό που το πιστεύει αυτό), ε τότε το μόνο που μπορώ να κάνω είναι απλά να γελάω…
Φυσικά.
Και εκτός αυτού, μάλλον υποτιμημένοι είναι οι Floyd. Είναι δυνατόν το “Animals” να μην μείνει το ίδιο και παραπάνω χρονικό διάστημα με το DSOTM στο τοπ-200; :!:
Όσο για τους Nirvana, το αν είναι υπερεκτιμημένοι ή όχι, σίγουρα είναι ένα θέμα που έχει κουράσει. Αυτό που είναι σίγουρο, είναι το οτι το “Nevermind” είναι φανταστικό άλμπουμ και σίγουρα προκάλεσε πάταγο στην εποχή του και δεν μπορεί να υπάρξει αμφισβήτηση περι αυτού. Προσωπικά προτιμώ το ασύλληπτο “In Utero”, το οποίο σαφώς και είναι τεράστιο άλμπουμ και δεν έλαβε της προσοχής που του άξιζε, μιας και το “Nevermind” θεωρήθηκε από τότε αξεπέραστο.
Όσο για τους Soundgarden (ιδίως) και τους Alice In Chains, τι να πείς. Απλά, “Dirt” και “Superunknown” (κυρίως!) δεν ξαναβγαίνουν. Και γενικώς οι συγκρίσεις μεταξύ των 3-4 μπαντών που μεσουράνησαν τότε στην σκηνή του Seattle, είναι άνισες και στην ουσία άσκοπες, μιας και οι Soundgarden ήταν οι κορυφαίοι.
edit: εδώ έβγαλαν υπερτιμημένο το “Ok Computer”…
κοίτα και εγώ γουστάρω περισσότερο το άνιμαλς από το DSOTM, αλλά είναι πιο “δύσκολος” δίσκος και για αυτό δεν μου κάνει εντύπωση που δεν έμεινε τόσο πολύ καιρό στο τοπ 200.
Ναι, αλλά το πόιντ είναι οτι ο καθένας έχει τα δικά του υποκειμενικά κριτήρια για να κρίνει τι είναι υποτιμημένο και τι όχι.
Άσχετα, αν το “Animals” είναι το κορυφαίο άλμπουμ όλων των εποχών και το καλύτερο άλμπουμ των Floyd.
:!:
βασικά το τόπικ πρέπει να γίνει “album που αρέσουν σε όλο τον κόσμο κ δεν αρέσουν σε εσάς” και το λήγουμε…
προσωπικά δεν κατάλαβα ποτέ το hype για τους υπερεκτιμημένους pain of salvation. ζορίζομαι πάρα πολύ να ακούσω ολόκληρο ένα album τους και το live τους που είχα δει πριν κάποια χρόνια με wastefall ήταν από τα χειρότερα που έχω δει. με κούρασαν αφάνταστα. και επίσης θεωρώ πως κ τα ντόπια media τους σπρώχνουν αρκετά…
Όχι Μάνο δε θα συμμετέχεις. Όχι δεεεεε.
Σοβαρά, αν κάνεις τον τίτλο έτσι όπως λες, no problem. Άλλο υπερεκτιμημένος, άλλο αυτό που λες. Με το πρώτο γίνεσαι εριστικός, αν με καταλαβαίνεις
Εδιτ: Δε γίνεσαι εσύ εριστικός, αλλά αυτός που μιλάει για υπερεκτιμημένα. πφ ούτε μια σύνταξη της προκοπής δεν μπορώ να κάνω
μίλα μου καλύτερα ρε αλήτη.
χαλάρωσε, συνέχεια τσιτωμένος είσαι. σχόλιο έκανα, δεν άλλαξα κανένα τίτλο. απλά έκανα την παρατήρηση ότι τελικά, αυτό κάνουμε, θεωρούμε υπερεκτιμημένους αυτούς που ακούει πολύς κόσμος και δεν αρέσουν σε εμάς. διάβασε το τόπικ κ συμφώνησε.