Το αλμπουμ-μεγαθήριο που άκουσα κ δν μ έκανε καθόλου εντύπωση

Τα έχω πει πολλές φορές παλιότερα, αλλά το master of puppets δεν είναι δισκάρα. Το Ride The Lightning είναι η ΔΙΣΚΑΡΑ των Μετάλικα και το master of puppets είναι η προσπάθεια να κεφαλαιοποιήσουν και να εκμεταλευτούν την έμπνευση του Ride. Σημαντικός και πολύ καλός δίσκος (τον προτιμώ π.χ. από το Justice) αλλά και για μένα είναι 2 σκαλιά κάτω από το Ride. Θα μπορούσαμε να πούμε πως το Master είναι 50% δισκάρα και οι Μετάλικα στην καριέρα τους έφτιαξαν 1,5 δισκάρα.

Από εκεί και πέρα (όχι εσύ, αλλά κάπου το είδα) κακώς βάζετε το “Black” άλμπουμ στις “Δισκάρες”. Μόνο από άποψη πωλήσεων και 3-4 tracks είναι σημαντικός. Το υπόλοιπο άλμπουμ είναι ανέμπνευστο.

πιασαρικο κ εμπορικο θα το ελεγα!!!

Ειναι ασχημο να θαβετε τοσο μεγαλα αλμπουμ.Και εμενα ειχε δημιουργηθει ο μυθος για μερικα απο αυτα και οταν τα πρωτοακουσα δεν ενθουσιαστηκα, αλλα με το περασμα των χρονων αρχισα να καταλαβαινω τη σημασια τους και για ποιιο λογο θεωρουνται μεγαθηρια.Εννοειται πως τωρα μου αρεσουν,μπορει να λεω αν δεν υπηρχε το ενα,αν δεν υπηρχε το αλλο να ηταν καλυτερο το συνολικο αποτελεσμα. Αλμπουμ σαν το μαστερ,το μπλακ αλμπουμ κτλ δεν μπορεις να τα κρινεις ετσι ασχημα. Ο καθενας εχει τα γουστα του,αλλα λιγη αντικειμενικοτητα δε βλαπτει.

why,seriously?

Αμα εχω τον αλλο να μου το συγκρινει με Wall κτλ ολη μερα,και να μου λενε ‘‘το αντιστοιχο του,στο μεταλ’’,ε πως να ανταποκριθει στις αξεπεραστες προσδωκιες που μου δημιουργηθηκαν?

Βασικά, όσο και να χτυπιέστε κάποιοι, το αποκορύφωμα των Metallica ΕΙΝΑΙ το Master Of Puppets. Το Ride είναι το breakthrough από τον (αρκετά περιορισμένο) ήχο του bay-area thrash, είναι η γερή βάση πάνω στην οποία χτίστηκε το Master, έχει τις τραγουδάρες του, αλλά αυτή την αύρα τελειότητας που διαπνέει το Master Of Puppets δεν την έχει. Βάλε μέσα και στίχους που θερίζουν (από Ride μόνο FWTBT και το όμώνυμο μπορούν να τους κοιτάξουν στα ίσια)…

Το ότι σε κάποιους μπορεί να αρέσει περισσότερο είναι άλλο θέμα και απόλυτα σεβαστό.

• 1

Συμφωνω απολυτα αν και λατρευω επισης το Ride το οποιο το βαζω δευτερο στα αριστουργηματα τους, μετα ακολουθουν Justice,το κορυφαιο Black και φυσικα το Kill Em All.
Απορω πως θαβουν καποιοι το Master8O8O8O εδω μονο το σολο και το ριφ απο το ομωνυμο αρκει για να ειναι στα κορυφαια αλμπουμς ολων των εποχων!!!
Βεβαια αν σε καποιους δεν αρεσει το γκρουπ και δεν ακουν πολυ μεταλ λογικο να το θαβουν(αν και αντικειμενικα ειναι δισκος οροσημο) αλλα αν καποιος ειναι φαν του συγκεκριμενου ειδους τοτε ειναι πολυ παραξενο να μην του αρεσει καθως εδω οι Metallica ειναι στα καλυτερα τους.

Ον τοπικ
Φυσικα αναφερω συγκροτημα που μου αρεσει διαφορετικα θα ελεγα τη Μαντονα και θα ηταν ακυρο, οποτε Pink Floyd - The Dark Side of the Moon ,The Wall.
Παρολο που περιεχουν τραγουδια-υμνους στο συνολο τους οσες φορες και να τα ακουσω δεν μου κανουν εντυπωση ειδικα το πρωτο.:-k

ισως στο μονο ποστ και θρεντ παραλληλα, εχει σημασια, που δεν αναφερει τους gnr.

Kαι αλλα υπαρχουν…:p:) μιλαμε επι του θεματος μην το παρακανουμε.:smiley:

1. “Enter Sandman”
  2. “Sad but True”
  3. “The Unforgiven”
  4. “Wherever I May Roam”
  5. “Nothing Else Matters”
  6. “Of Wolf and Man”
  7. “The God That Failed”
  8. “My Friend of Misery”

E αυτά δεν είναι 3-4! Είναι το 75% του δίσκου. Είναι ανέμπνευστα? :expressionless:

Και έβγαλα απέξω Θρου δε Νεβερ που μαρέσει πολύ, είπα να το πάω αντικειμενικά.

Mια χαρα εμπνευσμενο 100% ειναι το black album shaman.

Δηλαδή δεν ανέφερε τους [SIZE=“7”]ΘΡΥΛΟΥΣ[/SIZE]8O8O
:lol::lol::lol:

σαμανε σε παω αλλα πρεπει να πω την μαυρη αληθεια

το μπλακ ειναι γραμμενο στη ριφφομηχανη με τον μαστορα μπομπ ροκ στη παραγωγη.εχει κολλητικα (σε βαθμο pop hooks) riffs αλλα δεν παιζουν κατι το τρελλο , γι 'αυτο κ πουλησε τον κωλο του κ μεχρι κ οι μπουζουκογκομενες ξερουν το nothing else matters (το wind of change των metallica)

γιατι ολα αυτα ? επειδη ηταν δισκος-μεγαθηριο(συνθετικα τουλαχιστον) ?

οχι.επειδη ηταν ευκολοχωνεφτο κ προσεγμενο κ σχετικα ηπιο στο αυτι ακομα κ του μη μεταλλα περασε κ σε ακροατηρια που δεν ακουγαν μεταλ(οπως εγω :p)

μια χαρα δισκος ειναι κ ακουγεται ανετα αλλα αν και εκανε τους μιταλλικα σουπερσταρς κ εφερε νεο αιμα ακροατων στην μεταλ(ικα) δεξαμενη , δεν μπορουμε να το θεωρησουμε οτι ειναι αριστουργημα

πολυ καλος δισκος ? ναι
εκανε το μπαμ στους μεταλλικα ? ναι
αριστουργημα ? οχι

κ οσοι συγκρινετε κεραυνο με μαριονετες χανετε το νοημα του thread.

το thread απλα σας ρωταει ποια μεγαθηρια σας κανουν να χασμουριεστε

κ οποιοι εδω μεσα λενε οτι το παππετς δεν ειναι δισκαρα

[SIZE=“4”]ΕΙΣΤΕ ΑΜΠΑΛΟΙ ΛΕΜΕ[/SIZE]

ακομα κ εγω που δεν ακουω μεταλ , καταλαβαινω τι ειναι αυτος ο δισκος για τη μεταλ πορεια-μυθολογια.

μονο η γεφυρα στο παππετς με κανει να αλλαζω σωβρακα.

ψυχραιμια , πειτε τη μαλακια σας (=το παππετς ειναι μουφα δισκος) αλλα μην εχετε κ υφος καρδιναλιου οτι ειπατε κατι ψαγμενο.

ον τοπικ : σιχαινομαι dream theater.υπερφιαλοι,πομπωδεις,φαφλαταδες,ποζεραδες,μια λαμπερη φουσκα μεσα στον μεταλ υπονομο.

Πω ρε πούστη μου κατάφερε και μίλησε ο Awake για μέταλ με σωστά δομημένες σκέψεις και χωρίς συγκρίσεις με Tool. Χαλάει ο κόσμος. Μπορώ να πω ότι εδώ συμφωνώ σε μεγάλο βαθμό μαζί του. Αν και πολλά τραγούδια θεωρώ ότι ανήκουν σε μεγαλύτερη συνθετική κλάσση από αυτή που θεωρει ο Awake αν και κακώς αυτά τα κομμάτια τυγχάνει να είναι και από τα λιγότερο γνωστά τους. Wherever I May Roam(εξαίρεση αυτό το ξέρουν οι πάντες), Through The Never, Of Wolf And Man, Holier Than Thou δε γράφονται από άλλους. Βέβαια κάτι Struggle Within, Dont Tread On Me ψιλομπαζάκια για τα δεδομένα του δίσκου.

Tα σπάει το Don’t Tread On Me.

Η συναυλία των ac/dc. Κόντεψα να κοιμηθώ και ήμουν κ τέρμα μπροστά. (και όχι δεν ειμαι off topic)

Το διαμάντι του δίσκου είναι το The God That Failed όμως! Αμόνι σκέτο.

Πάντως awake ναι, αριστούργημα δε το λες, ούτε γω το είπα. Δίσκος μεγαθήριο σίγουρα όμως, γιατί έχει παραγωγάρα, γιατί έχει κομματάρες, γιατί έχει έναν ULRICH που σας πατάει τα κεφάλια κάτω για πλάκα.
Δηλαδή εντάξει, κοροϊδεύουμε και λέμε “α το Ναθιν ελσ ματερσ το ξέρουν και οι χιπχοπαδες”, αλλά το Nothing Else Matters είναι ΚΟΜΜΑΤΑΡΑ, έτσι? Αντικειμενικά και πέρα απ’όλο το hype, άσχετα αν το έχω/έχεις/έχει σιχαθεί ή όχι.
Και κόπυ-πεηστ ότι είπα για το Nothing, αλλά για τα Sandman/Unforgiven/Sad But True. Τα 'χουμε βαρεθεί, αλλά αν τα άκουγες πρώτη φορά τώρα, θα ξέχναγες και Aenima και Station και τα πάντα.

Mια απορια? γιατι πηγες τοτε???:lol:

Dunno :stuck_out_tongue: Μαλλον ειχα 100+Ε ευρω για πεταμα. Απο αλμπουμ το alive των KISS, πεταμενα λεφτα λεμε

Το black album δεν θα το θεωρούσα αριστούργημα αλλα δίνουμε credits πρώτον γιατί εχει κομματάρες και δευτερον γιατί αλλαξε τον ήχο για να εξεληχθούν τα συγκροτήματα στα 90’ς.
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί θεωρήτε top της καρίερας των μεταλλικα το master.Οκ είναι δίσκος διαμάντη αλλα η αποκορύφωση έρχετε στο justice ακόμα και ας μην ακούγετε το μπάσο

3 σχολια για τα 3 bold

1.συμφωνω οτι ειναι δισκος μεγαθηριο,κ ειναι μεγαλη μαγκια να βγαλεις αυτο που λεμε ’ μελωδια-τσιχλοφουσκα’(=που σου κολλαει στο μυαλο) αμα ηταν ευκολο να γραφεις μελωδιαρες δεν θα το συζηταγαμε.η ενσταση μου κ ο λογος που δεν το κατατασσω στα αριστουργηματα ειναι…δε μπορω να το εκφερω λεκτικα , απλα καποια αλμπουμ σε κοπανανε ,σε χαιδευουνε , σε γαμανε κ σε στελνουν για τσαι μεχρι να πεθανεις.ταυτοχρονα.ε το black δεν ειναι ενα απο αυτα,στα 17 μου ‘εχυνα’ ακουγοντας το , τωρα απλα δεν.

1. μια χαρα κομματι ειναι κ το σολο του nothing ειναι σεισμος αλλα μπροστα σε ενα[SIZE=“4”] fade to black[/SIZE] ολες οι μεταλ μπαλαντες παυουν να υπαρχουν…νομιζω ?

2. ασε το aenima μην το βαζεις καν στη κουβεντα.αυτα που σκεφτηκαν/εγραψαν/επαιξαν οι tool στο aenima δεν υπαρχουν ουτε στο black ,ουτε στο white ουτε σε κανενα συγχρονο ροκ δισκο.

aenima = pele on lsd. .μη το βαζεις καν στη συγκριση , ειναι απο αλλο γαλαξιακο συστημα.

ας μεινουμε στο μεταλ γαλαξια .

αν το black album ειναι πλανητης , το aenima ειναι μαυρη τρυπα.το καταπινει κ το στελνει περιπτερο να του φερει κ μια σοδα.

κ εννοειται οτι δε σχολιαζω οποιον εκραξε το aenima(δε το καταλαβα.ειναι βαρετο κλπ κλπ)

δεν αρκει να μπεις στην εκκλησια για να ‘δεις’ τον θεο :slight_smile:

αυτα.