Χαμός!! Για το Mindcrime τα έχω πει πολλές φορές, είναι δισκάρα σε όποιον δεν αρέσει οκ. Οι Machine Ηead πότε ακριβώς ήταν καθαρό θρας κι εγώ δεν το θυμάμαι? Το Blackening να μην αρέσει σε κάποιον είναι λογικό, όπως να μην του αρέσει το Justice για παράδειγμα ή οποιοσδήποτε άλλος τεχνικός/speed/thrash/heavy δίσκος.
Το Into Glory Ride για να μην αρέσει σε κάποιον απλά δεν πρέπει να του αρέσουν οι Manowar της πρώτης περιόδου και γενικά το epic metal…γιατί εδώ μιλάμε για τον δίσκο ΟΡΟΣΙΜΟ του επικού μεταλ.
Τέλος και εμένα δεν μου αρέσουν οι Zeps εκτός από κάποια γνωστά κομμάτια που πρέπει να είσαι κουφός για να μην σου αρέσουν αλλά δεν τους βάζω στο ίδιο τσουβάλι με άλλες 70s μπάντες όπως Sabbath και AC/DC. Και μιας και αναφέρομαι στα 70s και εμένα ας πούμε δεν μου αρέσει το Rocka Rolla(αλλά σιγά που είναι δίσκος-μεγαθήριο) αλλά το Sad Wings…παίζει να είναι και ο καλύτερος δίσκος των Priest.
πως μπηκαν αυτα στην ιδια προταση?
ξηγησου!
Το είχε πει ο Flynn οτι ήθελε να κάνει έναν τεράστιο δίσκο σε στυλ Master of Puppets, αλλά στα αυτιά μου πιο κοντά σε Justice το πήγε. Χμμμ δεν είναι καλή η εξήγηση ε?
μεγιστος αμπαλλος οσο αφορα το παραδειγμα αλλα και τη προσπαθεια…
αλλα παιζει και να τα καταφερε…δεν.
Για μένα πάντως είναι ένας σπουδαίος δίσκος που έδωσε ώθηση στο μεταλ την δεκαετία που μας πέρασε.
δεν μπορω να το αρνηθω το γεγονος.πραγματι ηταν ανελπιστα καλος δισκος απο αυτη τη μπαντα.
απλα για εμενα “δε με κρατησε” αρκετα για να το θεωρησω τοσο σημαντικο αλμπουμ.
Εχμμμ παιδάκια σχετικά με το κόνσεπτ του μάιντκραιμ και τους λαικούς στίχους του έχετε λάβει υπόψιν ότι ο κεντρικός χαρακτήρας μέσα από του οποίου την οπτική γωνία γίνεται η αφήγηση δεν είναι κάποιος τύπος που έχει ντοκτορά στις πολιτικές επιστήμες και μάστερ στην οικονομολογία? Ένα τελειωμένο πρεζάκι είναι που έχει σιχαθεί το υπάρχον σύστημα και μέσα από τη διαδικασία επανάστασης επίσης με λαικό τρόπο αντιλαμβάνεται ότι ο σήμερινός επαναστάτης θα είναι το κατεστημένο του αύριο. Μην περιμένετε και παραπομπές σε Μαρξ μέσα.
Τελικά βέβαια καταλήγει στο πιο λογικό συμπέρασμα, οι γυναίκες φταίνε για όλα
Αααα και καλά σας γαμάει το μπλάκενινγκ
The message you have entered is too short. Please lengthen your message to at least 5 characters.
Ενταξει, καθολου δεν θα το λεγα, αλλα ποτε δεν καταλαβα γιατι τρελαινεται ο κοσμος με το British Steel. Καλος δισκος, αλλα μπροστα σε κατι Sin After Sin, ok, hold your horses παιδες.
ΕΤΣΙ!
Για να ειμαι ειλικρινης με το black album ειμαι λιγο προβληματισμενος ως προς αυτο το θεμα. Οταν το ακουσα πιτσιρικας, πορωθηκα πολυ, αλλα με το περασμα των χρονων εχω φτασει να το θεωρω καλυτερο μονο απο το Death Magnetic και το St. Anger. Σε σχεση με τους Metallica των 80s, το επιπεδο των συνθεσεων πεφτει oσο να’ναι και πιστευω πως το αναδεικνυει παραπανω απ’οσο ισως αξιζει, η καλογυαλισμενη παραγωγη και τα πιο προσεγμενα φωνητικα του Hetfield
ΥΓ “Kαλα ρε, σ’αρεσουν περισσοτερο τα Load, Reload?” θα με ρωτησει καποιος. Για το Load δεν σηκωνω κουβεντα:p, το θεωρω καλυτερο απο το black album. Το Reload το ακουω επισης με μεγαλυτερη ευχαριστηση…
:roll:
Eσυ ρε φιλε τωρα λεγεσαι ροκας???
Δηλαδη εσυ σε σχεση με καοποιον που ακουει Δεασποινα Βανδη τι διαφερεις???
Συγγνωμη κιολας,αποψη σου ειναι βεβαια,απλα μου κανει τρομερη εντυπωση αυτο που λες.
Πραγματι, αν καποιος δεν τρελαινεται για το 70ς κομματι του ηχου ειναι για να ακουει Δεσποινα Βανδη. Ειναι υποχρεωτικο να σ’αρεσουν τα 70ς, το ειπε και το Χαμμερ.
Ουτε θελω (ουτε μπορω να γραψω καλυτερο κονσεπτ), ουτε φανταομαι οτι ειναι αυτο το ζητουμενο. Και δε μ’ενδιαφερει κιολας, δεν ψαχνω πουθενα κονσεπτ ή επιπεδο στο heavy metal ΜΟΥ. Το αγαπησα με τους τρισαθλιους στιχους των Priest, τη γραφικοτητα των Manowar, τα μπυροτραγουδα των Running Wild, και δε νιωθω καμια αναγκη να επιβεβαιωσω την ανωτερωτητα αυτου που ακουω μιλωντας για τεχνικες και βαθυστοχαστα κονσε[τ.Το σταδιο ‘‘προσπαθω να πεισω την κοπελα μου ποσο ποιοτικη μουσικη ακουω’’ το ξεπερασα οταν ημουνα 20 χρονων. Για την ακριβεια, πιστευω οτι απο τα πιο αστεια πραγματα στο μεταλ των '00ς (ευτυχως πλεον το να εισαι μεταλας εχει γινει αρκετα μοδατο ωστε να μην χρειαζεται να καταφευγουμε σε τραγελαφικοτητες του στυλ ‘‘βαζω το Second Love στην γκομενα για να μη με θεωρησει κανιβαλο’’) ειναι αυτη η FAKE διαθεση να πεισθει ολος ο κοσμος ποσο ποιοτικη μουσικη ακουμε, τι νοημα εχουν οι στιχοι, ποσο ακουμε κλασσικη μουσικη και μεταλ, τι τεχνικη εχουν οι Theater.Ειπα οτι εμενα ολο αυτο μου φαινεται παιδικο. Τωρα αν για καποιους αυτο ειναι τοτεμ, περι ορεξεως…
Τα τραγοουδια που αναφερεις βασικα μου προκαλουν χασμουρητο την ιδια ωρα που περιμενω τον καλιτεχνη να μου αναφερει με υπερμετρο πονο ποσο μονος νιωθει στο αδειο του δωματιο και ποσο ξενος με τον εαυτο του νιωθει την ωρα που κοιταζει τον καθρεφτη.
Βασικα αναφερομουν στους Μπλακ Σαμπαθ με τον ορο βλαχια και μαστουριλα. Οχι βασικα, αποκλειστικα δλδ. Υποθετω οτι μου επιτρεπεται να μην αντεχω τη φωνη του τραγουδιαρη τους. Υποθετω.
Μονο που δεν ειναι θεμα image αλλα καθαρα ηχητικο.Δεν εχω κανενα προβλημα με το να φορανε 8 σταυρους ο καθενας και να κατεβαζουν 1 βουνο κοκαινης πριν ηχογραφησουν. Απλα το ηχητικο αποτελεσμα (αυτο το κατι μεταξυ doom, stoner,χιπηδων, ‘‘heavy blues’’) οπως θα περιεγραφαν και οι ιδιοι τη μουσικη τους δλδ) δε μου προκαλει την παραμικρη εντυπωση. Για μενα μαλιστα δεν εχει σχεση και με το metal οπως οριστηκε στα 80s, αλλα οκ, μια και ο μεταλας θελει να αποκαλει τη μουσικη που του αρεσει heavy metal ειναι δεν ειναι, υποχωρο σε αυτο.
Παρότι διαφωνώ σε πολλά από αυτά που λέει ο Δαβίδιαν21, εντούτοις χαίρομαι που στηρίζει τη γνώμη του με δομημένα επιχειρήματα, τέτοιους users θέλουμε.
Αλλά boy, ναι, ρίξε μια ματιά στο multi-quote.
Σωστα υποθετεις.Και γω εξαλλου λογω της φωνης του Halford δεν αντεχω λεπτο τους Priest,ασχετα αν εχουν κομματαρες.Δεν τον μπορω.Aλλο θεμα αυτο.Ομως το επιχειρημα σου αυτο,εγινε σαφες με τα παραπανω ποστ(που εχω κανει quote) και οχι με τα αρχικα σου.:).
Ενας προβληματισμος σχετικα με την προταση σου που εχω σε bold.Δλδ επειδη στα 80’ς υπηρχε στροφη στον ηχο και στην παραγωγη(λογικο μια και η τεχνολογια προχωρουσε και προχωραει),ο,τι κι αν βγηκε πριν(οπως τα πρωτα των Sabbath και των Priest)δεν εμπιπτουν κατ’εσε στην κατηγορια heavy metal?:-k