Οι κακοί αναρχικοί

1. ενω στην αριστερά ξεχειλίζει η ταξική συνείδηση και για αυτό δεν έχουμε χιλιάδες 50αρηδες πρώην αριστερούς καπιτάλες.
  2. Αναρχικό πολιτικό πρόγραμμα με την μορφή κεντρικής διεύθυνσης δεν υπάρχει. και δεν υπάρχει γιατί το πολιτικό πρόταγμα της αναρχιας είναι διαφορετικό .
  3. Για τους νιχιλιστές τα έγραψες. τώρα άλλο τα μπάχαλα , άλλο η σύγκρουση. την προηγουμενη Κυριακή αν δεν υπήρχαν “μπάχαλα” θα μας είχαν ισοπεδώσει οι ματατζήδες και οι λοιπές προοδευτικές δυνάμεις.

1)Δεν έχει νόημα να αρχίσει αντιπαράθεση ποιος την έχει μεγαλύτερη.Για τους αναρχικούς λέει το θρεντ και όχι για την αριστερά.
2)Ποιο είναι το πολιτικό πρόγραμμα της αναρχίας και γιατί δεν προυποθέτει κανένα σχέδιο?
3)Λέγοντας μπάχαλα δεν εννοώ αυτό που εννοείς εσύ.Την προηγούμενη κυριακή υπήρχε αρκετός κόσμος που έμενε και ενδεχομένως να συγκρουότανε με τα ματ,αλλά αυτό δεν είναι μπάχαλα.Άλλα μπάχαλα εννοώ στο 3)

[COLOR=“White”]…[/COLOR]

Αυτα που περιγραφεις παντως ειναι ο ορισμος για τους εαακιτες (ναριτες) της σχολης μου. :p:wink:

Και στα εαακ έχουμε τέτοια φαινόμενα.Δεν είπα ότι είμαστε γαμάτοι.Απλά αυτοί που μπαίνουν και βλέπουν τη φάση άραγμα και επαναστατιλίκι περιορίζονται.Είναι και οι καιροί τέτοιοι…
Σε ποια σχολή είσαι?

Aυτό το fanzine [B]Ξυλοκόποι της ερήμου[/B] έχει μέσα και συνέντευξη του Γιέστε; :p:lol:

Σοβαρά τώρα, το μόνο που μας λείπει αυτή τη στιγμή είναι να αρχίσουν και οι αναρχικοί σε αυτή τη χώρα να χρησιμοποιούν τον όρο “libertarian”… [-X
Eντάξει, και τον Ντεζάκ τον ξέρουμε και τους επιγόνους του, αλλά βάλτε το καλά στο κεφάλι σας πως ελευθερία και σοσιαλισμός είναι έννοιες διαμετρικά αντίθετες!
Διαβάστε τον “δρόμο προς την δουλεία” του Χάγιεκ να δείτε το γιατί.

Ποιός μίλησε για σοσιαλισμό; :-s :-s Άλλο ο σοσιαλισμός, άλλο ο κομμουνισμός ειδικά όπως υλοποιήθηκε στην Σοβιετική Ένωση, άλλο ο αναρχοκομμουνισμός ή ελευθερικός κομμουνισμός ή αναρχισμός. Δεν νομίζω σε ΚΑΝΕΝΑ αναρχικό βιβλίο να αναφέρεται ο όρος σοσιαλισμός αλλά ούτε καν ώς κομμουνισμός δεν αναφέρετε αν και υπάρχει η έννοια του αναρχοκομμουνισμού.
Και κατα δεύτερον Mule εσύ αναφέρεσαι στην ελευθερία όπως την έχεις ζήσει και όπως ακούς ότι την έχουν ζήσει άνθρωποι σε χώρες του Κομμουνισμού ή του Σοσιαλισμού και δεν σε κατηγορώ για τις απόψεις που έχεις αναπτύξει. Εγώ την έχω ζήσει όπως τη ζώ στην Ελληνική πραγματικότητα απο το 2004-2005 και μετά (όπου έφτασα σε ηλικία να καταλαβαίνω τι συμβαίνει γύρω μου) και όπως τη ζώ πλέον στις συνελεύσεις αυτόνομων- αναρχικών ή στις λαϊκές συνελεύσεις των δήμων. Και όταν αναρωτιέμαι που ζώ περισσότερο ελεύθερος έ ισχύει αυτό: αυτόνομες συνελεύσεις- αναρχικές συνελεύσεις- στέκια κτλ > Ευρωπαική και Ελληνική δημοκρατία- πραγματικότητα. Δεν ξέρω τι συμβαίνει αλλά είμαι περισσότερο ελεύθερος και ακούγεται περισσότερο η γνώμη μου στις πρώτες περιπτώσεις, ακόμα και αν διαφωνώ με πολλούς αναρχικούς ορισμένες φορές :slight_smile:

Καλα τωρα κι εσυ τι συγκρινεις ??
Ειναι ιδιος ο ογκος των αποφασεων και της οργανωσης που απαιτειται στις δυο περιπτωσεις για την ομαλη λειτουργια του συνολου των ατομων που αφορουν ?
Στην πρωτη περιπτωση οι αποφασεις αφορουν μερικες δεκαδες ατομα που συμμετεχουν οποτε ειναι λογικο να νιωθεις περισσοτερη ελευθερια εκφρασης και δρασης, ενω στην δευτερη αφορουν τις ζωες εκατονταδων εκατομμυριων, οπου και απαιτειται καταλληλη οργανωση της παραγωγης και της διαθεσης των αγαθων.

Υπεραπλουστευεις καταστασεις επικινδυνα.

Ναι οκ σε αυτό έχεις δίκιο. Απλά εγώ εστίαζα στο μοντέλο διακυβέρνησης, πχ σε σύγκριση με τη δήθεν δημοκρατία που υπάρχει σήμερα και στον αναρχισμό. Εννοώ πώς ακόμα και σε ένα απλό κομμάτι, όπως είναι η λαϊκή συνέλευση του δήμου, δείχνει να είναι πολύ πιο πετυχημένος απ’ότι είναι η κοινοβουλευτική δημοκρατία, όπου και αυτή προβάλει ένα μοντέλο διοίκησης του δήμου (μέσω του δημάρχου κτλ κτλ). Τώρα για μια διακυβέρνηση που θα λαμβάνει αποφάσεις για μια χώρα, αν δεν πάμε απο τα χαμηλά στα υψηλά πώς θα αποτρέψουμε άκρως στρατιωτικά καθεστώτα όπως έγιναν στη Σοβιετική ένωση; Κατάλαβες Nightsky τι ήθελα να πώ; Ώρες ώρες τα μπερδεύω και εγώ για αυτό :stuck_out_tongue:

Βρε εγω καταλαβα τι θες να πεις, απλα στην πραξη και στην εφαρμογη αυτου που φανταζεσαι οτι θελεις, εμφανιζονται αρκετα προβληματα και αντιφασεις, που σε πρωτη και αφελη σκεψη δεν φανταζεσαι οτι θα κληθεις να δωσεις λυση. :wink:

Ανάλυσε το ρε συ. Πές μου λίγο τι εννοείς για να τα σκεφτώ και εγώ και να γίνει έτσι συζήτηση εδώ πέρα, γιατί τελευταία είναι λίγο νεκρό το podium. Αν θές στείλε και pm :smiley:

Θα σου στειλω πμ σε καμια ωριτσα που θα γυρισω. :wink:
Food for thought για να επιστρεψεις δριμυτερος. :smiley:

Άρα ο Mule είναι μεγαλοπαράγοντας! :stuck_out_tongue:

Σε θεματα Ολυμπιακου παντως, ο Μαρινακης παιζει να του ζηταει γνωμη και να του φιλαει το χερι:p

:lol::lol::lol: Κλαίω ρε

:lol::lol::lol:

Nαι, σε ομάδα 5Χ5! :lol:

:lol::lol:

Παίδες, σόρυ που χαλάω τη διασκέδαση αλλά το thread που μπήκα πάνω γράφει ‘οι κακοί αναρχικοί’. Οκ είπαμε πράγματα για την αναρχία, μιλήσαμε με το Mule γράψαμε διάφορα και τώρα πάλι το thread πήγε στο αν έχει υλοποιηθεί ο σοσιαλισμός ή όχι. Δεν ξέρω γιατί συμβαίνει αυτό σε κάθε thread του podium(μα σε κάθε όμως! ), αλλά όλες οι συζητήσεις πάνε εκεί. :p:p

1)με παρεξήγησες. δεν έβγαλα το δυναμόμετρο. απλά λέω ότι σε όλους τους πολιτικούς χώρους παίζει lifestyle :wink:
2) δεν προυποθέτει κράτος, κεντρική οργάνωση και κεντρικό σχέδιο οργάνωσης της οικονομίας.
3) μαζί σου :slight_smile:

Εξίσου κουραστικό όμως είναι να πρέπει κάθε αριστερός να απολογείται για ένα σύστημα που δεν υποστηρίζει, στο οποίο δεν πιστεύει και δεν έχει σχέση με την ιδεολογία του.

Όσο για το αν ο φιλελευθερισμός και ο κομμουνισμός μιλάνε για “ειρήνη στον κόσμο”… Μάλλον τα μπερδεύεςι με το Χριστιανισμό…

Μιούλ απαντάω στο ιδεολογικές…