Ελληνόφωνο Ροκ/Έντεχνο κυκλοφορίες - προτάσεις

Aπ’ αυτούς μου βάλε πολλά κομμάτια ένα φιλαράκι σήμερα (Τους είχα ακούσει όμως και παλιότερα)… Ωραία μπάντα και όχι τόσο γνωστή όσο θα τις άξιζε ίσως. Εδρευουν κέρκυρα απ’ ότι έμαθα. Πάντως στα κομμάτια τους ο τραγουδιστής με τους στίχους που χρησιμοποιεί αποτυπώνει τέλεια τα βιώματα του. Σε κάνει να τα νιώσεις λίγο στη πέτσα σου

Τελευταίο κόλλημα οι Έμμονο Γκρίζο. Το “Γεύση” εκπληκτικός δίσκος!

Πολύ αγαπημένο μου σχήμα είναι η ''Λευκή Συμφωνία". Παλιό μεν, αλλά τους θεωρώ απ’τα κορυφαία ελληνικά ροκ σχήματα.

Δύο πράγματα θα ήθελα να πω.

Εγγονόπουλος-Πουλικάκος-Socos-Η Ύδρα των Πουλιών

Δύσκολα θα ακούσω κάτι καλύτερο φέτος. Κάτι πήγε να σας πει δειλά-δειλά το Νομιστεράκι ας το τονίσουμε κάπως περισσότερο εδώ πέρα.

Υπερκομματάρα: Ο Μαθητευόμενος της οδύνης (listen)

Mουρτζόπουλος-Λάσκαρης-Το Ποτάμι

Το προηγούμενο αριστούργημα μου έφερε στο μυαλό αυτήν την περσινή δισκάρα. Όχι μουσικά, απλά μιλάμε πάλι για μελοποιημένη ποίηση.

Υπερκομματάρα: Μοναχικοί Ταξιδιώτες (δυστυχώς δεν το βρήκα κάπου να το ακούσετε και το cd το’χω κάπου παραπεταμένο και δεν το βρίσκω να το ανεβάσω)

edit: μπορείτε να ακούσετε τα αρχικά του δευτερόλεπτα ΕΔΩ πατόντας πάνω στο εικονίδιο με το ηχειάκι.

Αυτά σε γενικές γραμμές. Τώρα για το τι μουσική πρόκειται. Γενικά δεν έχουν μεγάλη σχέση με τον τίτλο του θρεντ, πέραν του ελληνόφωνου του θέματος. Ειδικά το δεύτερο που δεν είναι καν ροκ υπό την ευρεία έννοια. Αλλά ακούστε τα.

Και εδώ να πω ότι η τραγουδιάρα του σχήματος είναι κολλητή ε.

Στο θυγατρικό Αν τραγουδάνε οι δύο κόρες του Μητσοτάκη και μια φίλη τους.

τσεκαρω Mουρτζόπουλο - Λάσκαρη.

Μανο, το εχω ξαναπει, δοκιμασε κι αυτο:

βασικα επειδη μπερδευτηκα με τον τιτλο, εδω μπαινουν ελληνοφωνες ροκ κυκλοφοριες και εντεχνα λαικα? γιατι εντεχνο ροκ ομολογω δεν το εχω ακουσει σαν ορο :stuck_out_tongue:
και επισης μπορει να μου εξηγησει καποιος ποια ειναι τα ορια του εντεχνου, γιατι ποτε δεν το καταλαβα σαν ορο

εξαιρετικός δίσκος αυτός.
επίσης έχει ακούσει κανείς το “κουστουμάκι” του the boy?
θεωρώ πως είναι από τους καλύτερους δίσκους που έχουν βγει στο είδος τα τελευταία χρόνια.

τωρα ακουω το πρωτο και λεει αρκετα. το 2ο δεν το εχω ακουσει αλλα ακου αυτο με συμμετοχη του Μουρτζοπουλου

http://www.rocking.gr/modules/forum/showpost.php?p=570089&postcount=151

Noμιστεράκη, κατεβαίνει και θα ακουστεί εν ευθέτω χρόνω.

Βάκη θέλω να τ’ ακούσω αλλά δεν ξέρω πως. Για βοήθα.

Χαλισέκο, σχετικά με το θρεντ, μην ψάχνεις να βρεις άκρη, βάζε ό,τι νομίζεις ότι έχει σχέση. Εξάλλου στο περίπου είναι. Απλά μη βάλεις αςπούμε Πετρέλη, να έχει ένα χψ ελάχιστο δηθενισμό μέσα.
Όσο για το τι είναι έντεχνο, το λέει η λέξη. Όποια μουσική τιμά τον χαρακτήρα της ως τέχνη πχ Κότσιρας, και τη διαχωρίζουμε από την υπόλοιπη, άτεχνη, μουσική.

γελαω ασταματητα

:bump:

Λοιπόν, εγώ γενικά όπως ξέρετε είμαι πιο πανκ και αλητήριος (ουυυυυυυυυυ ρε) και δεν την πολύ-παλεύω με Κλαψιμιχες κλπ κλπ. Αλλά όσοι γουστάρουν τέτοιο στύλ, ας τσεκάρουν το cd "Λείπουν όλα από το χθές " που κυκλοφορει αυτές τις μέρες από ένα φιλαράκι μου, τον Κώστα Γουργουρα.

ακούστε ένα πολύ ωραίο τραγούδι με τίτλο “Χαίτη Καρδίά”, όπου συμμετέχει και ο Γιοκαρίνης (που τον θυμήθηκε αυτόν, αλλά τεσπά), είναι ωραίο

μπείτε και εδώ για πληροφορίες κλπ
http://www.jumpingfish.gr/KOSTASG

α πάρτε και μια μια πρόχειρη παλιά ηχογράφηση

(μη σας ξεγελά το αγαπησιάρικο του ύφος, άμα τον ποτίσω παίζει και Μωρά στη Φωτιά χαχαχαχα)

Δώσε Jim!
Αν και σε πολλούς δεν αρέσουν, λόγω φωνής του Παντελή και στίχων…εγώ περιμένω να τους ξαναδώ live!

Χεχε μαζί το’χουμε ξανασυζητήσει το θέμα… :smiley:

Live δεν παίζονται! Εγώ τότε που τους είδα είχα πάθει πλάκα - η μουσική κ το όλο στυλ δε σε προδιαθέτει… Η φωνή του Παντελή είναι ιδιαίτερη κ καταλαβαίνω άν σε κάποιον δεν αρέσει. Αλλά οι στίχοι είναι συνήθως πανέξυπνοι με μια επιτηδευμένη “παιδική” αφέλεια που όμως κρύβει πολλά… :wink:

Να συμπληρώσω ότι στο cd εκτός από τον Γιοκαρίνη, συμμετέχουν επίσης οι:

• Βασίλης Παπακωνσταντίνου (τραγούδι στο “Κούτσουρο”) --> θα σας θυμίσει τις καλές στιγμές του Β.Παπ.
  • Αλέκος Αράπης (μπάσο, πρόκειται για τον μπασίστα των Aπροσάρμοστων).
  • Χριστόφορος Κροκίδης (ηλεκτρική κιθάρα, πρόκειται για τον επί χρόνια συνεργάτη κ κιθαρίστα του Παπακωνσταντίνου).

ετυχε να δω αυτο το αφιερωμα …

προσεξτε ομιλητες για το ελληνικο ροκ …

σαβοπουλος , θανος μικρουτσικος …

μα ειναι δυνατον εν ετος 2010 να θεωρουνται ροκ καλλιτεχνες ανθρωποι που ναι μεν ειναι καταξιωμενοι ,μεγαλοι συνθετες, αλλα ουδεμια σχεση με ροκ εχουν ? Καποτε οκ, οι περισσοτεροι ανθρωποι δεν ηξεραν τι ειναι ροκ , αλλα σημερα επιτρεπεται να θεωρειται ροκ ο Μαχαιριτσας και ο Παπακωσταντινου και οι Κατσιμιχες ? Με 2,5 τραγουδια ροκ ο καθενας ?

ελεγε ο σαβοπουλος ’ προσπαθησα να δημιουργησω κατι με τροπο μοντερνο ,ροκ αλλα να σεβομαι και τις ριζες της ελληνικης μουσικης ’ γιατι οσοι παιζουν αμιγες ξενο ροκ παιζουν μουσικη ‘μαιμου’ της ξενης ροκ .’ Τι λεει ο κυριος ?
Οποιος ακουει απο τα δεκα του μονο ροκ , ακουει μπουζουκι και νομιζει οτι ακουει χαβανεζικη μουσικη (τοσο ξενη του ακουγεται) , και φτιαχνει μουσικη συμφωνα με τις επιροες του ,φτιαχνει μουσικη μαιμου? Μα αυτο σημαινει γνησιος εκφραστης . Αυτος που κανει κατι που βγαινει απο τα ακουσματα του .Αυτες ειναι οι ριζες του .
Κυριε Σαβοπουλε υπαρχουν πλεον χιλιαδες Ελληνες που οι ριζες τους οι μουσικες ειναι οι Deep purple ,οι Rainbow ,οι Aerosmith ,οι Black Sabbath και οχι τα λαικοελληνικα ακουσματα , που σεβαστοτατα κατα τα αλλα ειναι . Για παρα πολλους η μουσικη που εσεις θεωρειτε παραδοση του τοπου ,για καποιους αλλους θεωρειται ταιριαστη υποκρουση για μεζεδοπωλεια .

Αν θελαν να κανουν αφιερωμα στο ελληνικο ροκ , ας καναν μια βολτα στα προβαδικα , να δουν τα παιδακια να παιζουν , αυτα ειναι ροκ 100% .
Αλλο τα εμβατηρια τα σιλαλητηρια ,η αμφισβητηση ,τα τατουαζ και τα φουλαρια και αλλο ο ηχος . Εχεις ηχο rock ? Εισαι ροκ … και μονο αυτο

επισης …

ροκ ηχος με στιχο για τα παριζακια υφαντης ειναι 100% ροκ

στιχος ψαγμενος με αμφισβητηση και τσαμπουκα στο βλεμα, με ηχο 'Παπακωσταντινου ’ δεν ειναι ροκ . Καλο μπορει να ειναι ροκ δεν ειναι …

διαφωνω 100%! παρε μια ηλεκτρικη κιθαρα να γρατζουνας, ασε και μαλλια και γινε ο μεγαλυτερος ροκας! μπραβο

ενω τωρα ο κοσμος ξερει τι ειναι ροκ. ατομα που εχουν ακουσει 10 κλασσικες ροκ μπαντες και νομιζουν πως οτι δεν μοιαζει με αυτον τον ηχο δεν ειναι ροκ. να κανουν βολτα στα προβαδικα για να ακουσουν μπαντες που 20 χρονια εχουν το ιδιο ρεπερτοριο. smoke on the water, paranoid, sweet child o mine, ace of spades κτλ. γνησιοι εκφραστες και μαλακιες. λες και το ξενο ροκ ειναι ενα ενιαιο πραγμα. το να κανεις ροκ με αμερικανικη φολκ ειναι οκ αλλα με ελληνικη δεν ειναι αυθεντικο, η ελληνικη μουσικη ειναι υποκρουση για μεζεδοπωλεια αλλα οι ζεπελιν εκαναν “αυθεντικο” ροκ διασκευαζοντας leadbelly. το κακο ειναι οτι κατι τετοια ζωα γραφουν και στον μεταλ τυπο και ενα σωρο πιτσιρικαδες μεγαλωσαν με την ιδεα πως ροκ ειναι μονο οι sabbath, οι Purple, οι rainbow και οι aerosmith.

ναι αλλα ο συγκεκριμενος μεγαλωσε με χαιτη. και πεταγε κοτρονες στο λαηβ των προντιτζυ το 96’.

είσαι τελείως λάθος όσο αφορά το στίχο. είναι ένα μεγάλο κομμάτι της ροκ μουσικής. Όχι ότι δεν υπάρχουν και βλακείες ανάμεσα, αλλά υπάρχουν σπουδαίες ιστορίες μέσα στα τραγούδια.
Επίσης, ο Αγγελάκας που βάζει μέσα μπαγλαμαδάκια δεν είναι ροκ? Γιατί δεν μπορώ να σκεφτώ ως κάτι άλλο αυτό που βλέπω και ακούω στα live του…