Σε λάθος thread νομίζω πως είσαι:p
Are you sure? Where is the TRUE thread? This? -> http://www.rocking.gr/modules/forum/showthread.php?t=2433&page=970
Ε δε νομίζω πως έχουν και τόσο σχέση με το Ελληνικο Ροκ, άσχετα άμα τους έχουν δώσει τέτοια ταμπέλα.
Αυτό που λέει ο τίτλος του θρεντ. Θα μιλάμε κυρίως για πρόσφατες κυκλοφορίες όπως πχ η φετινή δισκάρα του Αλκίνοου, “Νεροποντή”
ή την περσινή δισκάρα από τα Διάφανα Κρίνα, “Κι η αγάπη πάλι θα καλεί”
Βέβαια κανείς δε μας εμποδίζει να μιλήσουμε για παλιότερα διαμάντια, όπως ο εξής δίσκος που άκουσα πρόσφατα και έχω κολλήσει άσχημα:
Θανάσης Παπακωνσταντίνου-Βραχνός Προφήτης
Αυτά, έτσι εντελώς επιγραμματικά για να δώσουμε το έναυσμα
Το λινκ δε λειτουργεί, αλλά το ανατριχιαστικό αυτό κομμάτι μπορείτε να το ακούσετε εδώ http://www.youtube.com/watch?v=hvJ-Teuwnes&feature=related
Η Νεροποντή του Αλκίνοου είναι μέχρι στιγμής ο μόνος ελληνόφωνος φετινός δίσκος που έχω ακούσει και δε μπορώ να πω πως τα εγκωμιαστικά σχόλια με βρίσκουν σύμφωνο. Με κούρασε σε πάρα πολλά σημεία. Από την άλλη ο Vic Vega λέει τα καλύτερα αν θυμάμαι σωστά…
Είναι άνετα ο πιο δύσκολος δίσκος του Αλκίνοου καθώς δεν έχει ούτε τα χιτάκια για να “γαντζωθείς” και είναι και πολύ πιο διαφορετικός ο ήχος του και πειραματικός για τα ελληνικά δεδομένα.
Εγώ θα σου πρότεινα να του δώσεις ευκαιρίες καθώς οι ενορχηστρώσεις και οι ιδέες μέσα είναι φοβερές. Δε μου φαίνεται παράξενο ο συγκεκριμένος δίσκος να κουράζει κάποιον, απλά αυτό που προσπαθώ να σου πω είναι ότι αξίζει παααρα πολύ αν τον δεις με το κατάλληλο μάτι. Εϊναι ίσως ο πιο σοβαρός και ο πιο εσώκλειστος δίσκος του, που αποβάλλει εν μέρει το μελοδραματικό στοιχείο (το οποίο το αγαπήσαμε σε αυτόν, το παραδέχομαι) και απενοχοποιείται.
Θα συμφωνήσω με Μάνο, ο δίσκος θέλει την κατάλληλη προσοχή, δεν είναι καθόλου εύκολος όπως τα προηγούμενα, δεν έχει τα “χιτάκια” που θα σε κάνουν να κολλήσεις.
Ανησυχεί πολύ για το μέλλον ο Αλκίνοος και το δείχνει πιστεύω μέσα από τον δίσκο αυτό.
Επίσης αυτός και οι συνεργάτες του έχουν κάνει τρομερές δουλειές στις ενορχηστρώσεις και γενικά σε όλο το album. Ο Αλκίνοος ξέρει να γράφει ακόμα και το δείχνει και σε αυτόν το δίσκο.
ΘΕΟΔΟΣΙΑ ΤΣΑΤΣΟΥ - Α γαπήσου
Ο νέος δίσκος, με τίτλο “Α ΓΑΠΗΣΟΥ” της Θεοδοσίας Τσάτσου… Πολυ μελετημένες συνθέσεις και μια προσθήκη μπουζουκιού να θυμίζει ροκ, blues, jazz… Μου αρέσει πολυ ο δίσκος και ο πειραματισμός που διακρίνει ξεχωριστά κάθε σύνθεση αλλά πολυ περισσότερο η ιδιαίτερη φωνή της.
Πρέπει να’ναι τρέχουσες κυκλοφορίες ή βάζουμε κ προτάσεις από παλιότερα έτη;
Και απο παλαιότερα έτη παίδες, τα πάντα χωράνε!
Λοιπόν τους βάζω κ εδώ άν κ έχουν κ δικό τους topic… Για εμπέδωση
Κόρε. Ύδρο - Όλη Η Αλήθεια Για Τα Παιδιά Του '78
(2009)
Μέγιστος δίσκος απ’τους Κόρε. Ύδρο. που μας συνήθιζαν μεν σε ποιοτικές κυκλοφορίες αλλά εδώ διευρύνουν σε μεγάλο βαθμό τα όριά τους. Οι έχοντες πικάπ μην σκεφτούν ΚΑΝ την αγορά του cd αλλα κατ’ευθείαν σε βινύλιο… κρύβει εκπλήξεις!
Και ο ντράμερ παίζει σε αυτούς.
μωρα στη φωτια,τρυπες,σιδηροπουλος… εμενα μονο αυτα μου αρσουν απο ελληνικη ροκ.τελος
νομιζω λεγονταν ELETEN TRINK καπος ετσι. ετος 1981 εβγαλαν ενα δισκο.
ειναι απο Αθηνα.ειχα την κασετα αλλα την εχασα.μεγαλοσα ακουγοντας την καθε
μερα.
lyrics:
1ο τραγουδι.
ενας στην πορτα δυο στην γωνια με αλλα λογια στην τραπεζα ληστια.μετα
απο λιγο μπηκε ι αστυνομια
2ο τραγουδι:η Μαριανα και η Μπετι χρονια τορα στο κουρβετι.
3ο τραγουδι μπηκα στα δεκαξι πρεπει να διαλεκσω η ζωη ειναι φακα πρεπει να προσεξω.
4ο μανα κανε μου τι χαρη δεν γουσταρω να δουλεβω σε κανενα αφεντικο.
5ο Σαββατο πηρα απ το καθαριστηριο το παλιο σακακι.και απ το γερο χαρτζιλικι
με το ζορι ενα πεντινταρι.
αυτα ειναι λογια απο τα τραγουδια.
μπορει κανεις να με βοηθησει να τους βρω? σε δισκο οτιδιποτε.
και το κανονικο ονομα.νομιζο καπως ετσι λεγονταν.
Φίλε ο δίσκος είναι το ΠΟΔΑΝΑ και το συγκρότημα λέγεται ΛΗΤΗΣ Κ ΤΡΥΚ…
πάρε το site τους
http://www.greek-rock.com/index2.html
(το site είναι γενικά για τον Λήτη, που είχε αρκετά γκρουπς, εκτός των Τρυκ)
Τι μου θύμισες ρε φίλε! Γεια σου κι εσένα Παναγιώτη που το βρήκες. Μορφάρα ο Λήτης, πρέπει να κανονίσουμε καμιά συνέντευξη μου φαίνεται… :-k
Λαο, λαο Ποδανά!
ε είναι μορφή ο Λήτης, πώς να το κάνουμε; και μια συνεντευξούλα θα ήταν ό,τι πρέπει…τον είχα δει live πριν καμμιά 5ετία και το ροκ ν ρολλ βόσκει μέσα του…respect!
ρε συ Jim, δεν νομίζω ότι οι Κόρε. Ύδρο. θα χαιρόσαντε αν βλέπανε τις μούρες τους να φιγουράρουν σε ένα θρεντ που φέρει τον τίτλο “Έντεχνο”.
τώρα πήρα πρεφα το θρεντ αυτό…
αν και δεν μπορώ να πω ότι είμαι φαν του χώρου, εδώ και λίγο καιρό έχει κυκλοφορήσει ο προσωπικός δίσκος του Μητσοτάκη (του ντράμμερ των Ενδελέχεια εεε…). Τελικά τί παθαίνουν όλοι και το ρίχνουν στην εντεχνίλα (που θα λεγε και ο Λουδιας) μετά από την διάλυση του γκρουπ δεν καταλαβαίνω. τεσπά ό,ι γουστέρνει ο καθενας πάνω από όλα. Ακούστε το Αν
έχει βγει και μια άλλη εκτέλεση με ένα κοριτσάκι
Πιθανώς να μην τους έκανε ο τίτλος κ να είναι πιό κοντά στο Ελληνικό Ροκ όντως… Αλλά ο δίσκος έχει πολλά στοιχεία εντέχνου. Τελοσπαντων - είναι ένας καλός δίσκος.