Ελληνόφωνο Ροκ/Έντεχνο κυκλοφορίες - προτάσεις

Και οι Μονταζ στο “Τι Κόσμος Είναι Αυτός” έχουν μέσα μπουζούκι, ανάμεσα από σολίδια.

ευχαριστω οσους ασχοληθηκαν με το ποστ μου , εχω την εντυπωση οτι 1-2 καταλαβαν το αντιθετο απο αυτο που ελεγα δεν εχει σημασια ομως .

γνωμη μου ,οτι το rock ειναι μονο ηχος και τροπος ενορχηστρωσης ,δεν ειναι ουτε στιχος ,ουτε συμπεριφορα , ουτε εμφανιση ,ουτε εφε ,ουτε τροπς ζωης και αλλα τετοια που κατα καιρους ακουγονται .

το ευρος του rock ειναι τεραστιο , ομως δεν περιλαμβανει αυτη την ελαφρολαικη ελληνικη μουσικη που καποιοι κατατασουν στην κατηγορια ελληνικο rock .Αυτο δεν σημαινει οτι το ειδος αυτο δεν ειναι αξιολογο .Ολα τα μουσικα ειδη ειναι δυσκολα και δεν πρεπει να υποτιμας κανενα ειδος . Απλα εκφραζω την απορια ,απο που και ως που να μπαινει στην κατηγορια rock καλλιτεχνη ονοματα σας τοους Κατσιμιχες ,Παπακωσταντινου ,Σαβοπουλος , Θ.Μικρουτσικος κτλ .

Θα μου πειτε , καλα εχει σημασια ?Σαφως και δεν εχει σημασια η ταμπελα , δικαιωμα καποιου να λεει την τυροπιτα , σπανακοπιτα , απλα σαν απορια και παρατηρηση το
εξεφρασα .

Να μου πει καποιος , οτι π.χ ο Παπακωσταντινου , εχει και 2-3 κομματια με 'πινελιες ’ απο rock , να το δεχτω , αλλα στο συνολο του δεν ειναι rock καλλιτεχνης ,αυτο δεν σημαινει οτι δεν ειναι φωναρα , η οτι δεν εχει αξια ,προφανως για να συγκινει τοσους αξια θα εχει . Για μενα ολο αυτο το ΄κυμα΄ ανηκει στην ελαφρολαικη ελληνικη μουσικη . Rock ελληνικο σαφως και υπαρχει , ειναι απο τα απειρα ‘ξεκουρδιστα’ γκρουπακια πιτσιρικαδων που εχουν αυτον τον ηχο , μεχρι καποιους πιο γνωστους εστω και οχι στο ευρυ κοινο .

Αρκετοι απο αυτους , ειναι φανερο και στην μουσικη τους οτι ουτε καν ακουσματα -επιρροες απο rock δεν εχουν .

Σχετικα με τον στιχο , ο στιχος δεν καθοριζει το ειδος της μουσικης .Σε οποιοδηποτε ειδος μπορει να υπαρχει ενας καλος στιχος η κακος .Πολλα κλασσικα rock κομματια εχουν στιχο 'αστειο ’ . Για μενα ενδιαφερον εχει 95% η μουσικη και 5% ο στιχος , αλλα αυτο σιγουρα για τον καθενα διαφερει .Ενα κομματι αν δεν με τραβαει μουσικα ,τι να το κανω αν εχει καταπληκτικο στιχο ?

Να μην το πάμε αποκλειστικά στον Παπακωνσταντίνου αλλά δεν νομίζω κάποιος που έχει βρεθεί σε συναυλία του να τον κατατάσσει στο ελαφρολαϊκό :stuck_out_tongue: Όσο για τον Σαββόπουλο δεν μπορούμε να μην του αναγνωρίσουμε πως έθεσε βάσεις στις οποίες πάτησε η σκηνή του ελληνικού rock. Αν και οι ταμπέλες είναι απλά για να συνεννοούμαστε, θα μπορούσες να τον κατατάξεις κατά μία έννοια στο ελληνικό folk rock :lol:

συμφωνω! αλλα aor ακου λιγο Clash αλλα και Sabbath(μιας και τους ανεφερες νομιζω…) και μετα πες μου για τον στιχο!

Παιδιά το Ελληνόφωνο ροκ πέθανε απο τότε που έπαψαν να υπάρχουν μπάντες όπως τα Ξύλινα Σπαθιά, Τρύπες και Λευκή Συμφωνία…όλα τα άλλα ήταν εντελώς για το πέος…α ξέχασα και τους μεγάλους Panx Ρομάνα

Όχι. Ελληνόφωνο ροκ μια χαρά υπάρχει, αρκεί να ξέρεις που να ψάξεις. :slight_smile:

Πές μου μια αξιόλογη νέα μπάντα?

Μέλισσες η μήπως Κόκκινα χαλιά…:lol::lol::lol:

Χατζηγιάννης και Νίκος Μίχας.

Μυστικά Μονοπάτια, Έμμονο Γκρίζο, Γυμνά Καλώδια, Βίαιη Άνοιξη μερικές απ’ τις μπάντες που ακούω πχ.

το θεμα ειναι οτι δεν υπαρχει “100% αυθεντικο ροκ” οπως λες στο προηγουμενο ποστ φερνοντας σαν παραδειγμα συγκεκριμενες μπαντες απο μια κατηγορια του ροκ, ποτε δεν υπηρχε εκτος κι αν μιλαμε για τον little richard ξερω γω. τι θα πει “δεν περιλαμβανει την ταδε μουσικη”, ποιος το οριζει το τι περιλαμβανει το ροκ η με το τι μπορει να αναμιχθει? το ροκ ανεκαθεν ειχε σχεση με τη φολκ, αν αυτη ειναι ελληνικη, αμερικανικη, τουρκικη, αφρικανικη τι διαφορα εχει?

τωρα αν εχεις φαει σκαλωμα με 2-3 μουσικους, δεν χαρακτηρισε κανεις ροκ τον μικρουτσικο η τον σαββοπουλο ξερω γω αλλα το τι επιρροες εχουν στην μουσικη τους και αν υπαρχει το ροκ σ’αυτες το ξερουν αυτοι καλυτερα. και ο παπακωνσταντινου εχει ροκ κομματια και οχι “πινελιες” πως να το κανουμε.

απλα ειναι το κλασσικο κομπλεξ του ελληνα μεταλο/ροκα που ειναι μαλωμενος με την ελληνικη μουσικη και φοβαται μη του μαγαρισουν το ροκ.

και σου φερνω για 3η φορα το ιδιο παραδειγμα. το ΙΙΙ των ζεπελιν με τα δικα σου κριτηρια ειναι ροκ η οχι?

προφανως δεν ειναι! :stuck_out_tongue:

Ο μόνος αυθεντικός ροκάς στην Ελλάδα είναι και παραμένει αυτός

τον μικρουτσικο τον χαρακτηρισε rock το αφερωμα της ετ1 , και ηταν η αφορμη οσων εγραψα .Ηταν μαλιστα ο κεντρικος ομιλητης του αφιερωματος .Σαν να εχει αφιερωμα στα μεγαλα δεκαρια του ελληνικου ποδοσφαιρου , και κεντρικος ομιλητης να ειναι π.χ ο Καλιτζακης . Που ηταν κορυφαιος μεν αμυντικος , αλλα δεκαρι δεν ηταν .

εκεινο που ισχυριζομαι ειναι οτι αν οι ελληνες αυτοι καλλιτεχνες ,σαν βαση μουσικη ειχαν την rock και επιροες απο ελληνικη ,τουρκικη ,χαβανεζικη μουσικη ,θα ανηκαν στο rock . Οταν ομως το συνολο των κομματιων τους ειναι ελαφρολαικη μουσικη , με πινελιες (ισως και πολυ να λεω ) απο rock , οπως και απο αλλα ειδη , τοτε ειναι μουσικη ανακριβεια . Ανακριβεια που δεν εχει και καμια τεραστια σημασια οπως ειπα .

Ο δε στιχος σε πολλους απο αυτους τους ‘ροκαδες’ , ειναι πολυ ψευτο-επαναστατικος και ευκολος . Ενω π.χ την Ριτα Σακελαριου την εκραζαν οταν ειχε στιχο ’ δεν παω μεγαρο θα μεινω με τον παιδαρο ’ , αλλος καλλιτεχνης που βαζει ευκολες κλισε φρασεις , θεωρειται ποιοτικος . Αλλα ουτως η αλλως οπως ειπα ο στιχος δεν κρινει την μουσικη , και ψευτοεπαναστατικο στιχο που ειχαν αν ειχαν rock υποβαθρο θα ηταν rock .

Πολυ πιο πειστικοι στις rock πινελιες τους ειναι ο Ρουβας και ο Χατζηγιαννης παρα καποιοι απο τους 'καταφαντασιαν ’ ελαφρολαικους rockαδες .

κανε καποιες αναφορες ελαφρολαικων τραγουδιων που θεωρουνται ροκ…

aor ενταξει το χαβα σου. εχεις μπλεξει τα μπουτια σου.

Πραγματικα ρε Ρομαντικ, δεν μπορεις να μην πετας τις μαλακιαρες σου (σε οποιοδηποτε θεμα, ειτε αθλητικα ειτε ελληνικο ροκ πχ) αν πρωτα δεν εχεις μια στοιχειωδη γνωση για αυτο που λες ??

Συγνωμη αν το υφος μου φενεται επιθετικο, αλλα πραγματικα εισαι προβλεψιμος και γραφικος με το να λες πραγματα ακυρα απλα για να τα πεις.

Ρε συν Ηρακλιδέα Nightsky ο καθένας έχεις τις απόψεις του…για μένα δεν υφίσταται ο όρος Ελληνικό Ροκ στην σημερινή εποχή…
Δεν υπάρχουν αξιόλογες μπάντες που να τραγουδάνε Ελληνικα…
Στο έντεχνο υπάρχουν αξιόλογοι τραγουδοποίοι όπως ο Παυλίδης, ο Πασχαλίδης, ο Αλκίνοος Ιωαννίδης, ο Δεληβοριάς, ο Στόκας…
Αλλά δεν μιλάνε για καθαρό Ροκ
Το Ροκ το Ελληνόφωνο έχει πεθάνει!!!

Πάρτο χαμπάρι!!!

θα συμφωνήσω με τον συν-απολλωνιστή Ρομάντικ.

[B]Γυμνα Καλωδια[/B], οπως σου ειπε και ο freedomofrock. :wink:

Άμα δεν έχει πάρει το αυτί σου καμιά μπάντα τι να κάνουμε.

Καλό ταξίδι φίλε Κώστα… :frowning: