update:η φωνη του τραγουδιστη των ραμσταιν δεν μου θυμιζει τον χιτλερ αλλα υπερβαρο ναζι γερμανο νταλικιερη και για να μην ειμαι τελειως οφ τοπικ μου αρεσει αυτο
και γιαουρτια σε αυτο.μα καλα μωρη γιατι δεν σεβεσαι ενα τραγουδι υμνο;
update:η φωνη του τραγουδιστη των ραμσταιν δεν μου θυμιζει τον χιτλερ αλλα υπερβαρο ναζι γερμανο νταλικιερη και για να μην ειμαι τελειως οφ τοπικ μου αρεσει αυτο
και γιαουρτια σε αυτο.μα καλα μωρη γιατι δεν σεβεσαι ενα τραγουδι υμνο;
Τωρα ισως πολλοι διαφωνησουν…αλλα το rock απλα ΔΕΝ γινεται να τραγουδηθει στα ελληνικα και να βγει αξιοπρεπες αποτελεσμα(προσωπικη ισως αιρετικη αποψη) οπως ακριβως τα ρεμπετικα δν γινοντε με αγγλικο στιχο…το rock n roll γεννηθηκε με αγγλικα σαν γλωσσα και σ αυτη ταιριαζει…αν προσπαθεις να προσαρμοσεις αλλες γλωσσες, και τα ελληνικα ειδικα που σαν προφορα και τονικοτητα διαφερουν παρα πολυ απ τις υπολοιπες λατινογενεις, το αποτελεσμα ειναι απλα gtp…
Ρε παιδιά οκ, δεν είναι ροκ, ο,τι πείτε. ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΑ ΟΜΩΣ. Μην τρελαινόμαστε τελείως γαμώ
+1 στον αποπανω. Μου κραζει ο αλλος το ελληνικο ροκ και αναφερει μονο τα διαφανα κρινα και κατι μιχα (δεν γνωριζω). Υπαρχουν απειρες μπαντες… Τα ποστ του panagioti δεν τα διαβαζετ???
Στην αρχη τα πρασσειν αλογα ειχαν βγαλει 1-2 καλα δισκακια,μετα χαθηκαν…
Βασισου πανω σου κλπ
εδω και τοσες σελιδες μιλαμε για ελληνικο ροκ και δεν αναφεραμε τον σιδηροπουλο…
δεν παμε καλα, μαθε ροκ αγορι μου, τα παντα ολα
Σαν τι να πουμε δλδ για τον σιδηροπουλο? Αυτονοητο ειναι νομιζω…
σε πολλα θρεντ λεμε πολλα αυτονοητα πραγματα, εδω πειραζει:p?
Νταξ ο Σιδηρόπουλος ήταν απλως ο 1ος. Αυτος π έδωσε την εκκίνηση για να στηριχτεί η σκηνή της Ελληνικής Ροκ. Η οποία φέτος μετα την διάλυση των Κρίνων και Ενδελέχεια δέχτηκε ένα ισχυρό πλήγμα.
Ναι ομως γιατι ολα αυτα τα συγκροτηματα διαλυουν σιγα σιγα,αν δεν εχει αφανιστει ηδη το ελληνικο ροκ τοτε προς τα εκει οδευει σιγουρα.Αφου φαινεται οτι δεν υπαρχει μελλον,με ποιους να πας μπροστα,με συγκροτηματα τυπου ονιραμα? Αργησαν να το καταλαβουν ομως κ τα διαφανα κρινα κ οι ενδελεχεια,ισως ας πουμε να το διαλουσανε νωριτερα,τουλαχιστον ετσι θα μεναμε ολοι με τις καλες αναμνησεις κ τους δισκους τους καλους που ειχαν βγαλει παλαιοτερα.
Ο Αγγελακας δλδ κ ο παυλιδης πως την ψιλιαστηκαν μια δεκαετια νωριτερα τη δουλεια και διελυσαν τις μπαντες τους,κ αντιστοιχα ακολουθησαν σολο πορειες που μεχρι τωρα ειναι σχετικα πετυχημενες.
Και ποιος ο λόγος να σταματούσαν απο παλλια; Μια χαρά δισκάρες παρουσίασαν και τα κρίνα και οι ενδελέχεια. Επειδή ο Παυλιδης και ο Αγγελάκας μλκίζονται πρέπει να το κάνουν και οι άλλοι; Το ελληνικό ροκ δεν έχει προβλημα αφανισμού αλλα στήριξης. Υπάρχουν πολλές και καλές μπαντες αλλα ποιός τις ακούει;
Ενταξει δεν το λες και τραγουδι υμνο!!! δεν ειναι και κανενα Child in time, Stairway to heaven, Dream On, Nothing else matters, November rain…:D:D:D
Ποιος σου ειπε οτι μαλακιζονται?:-s Υπαρχουν καλες μπαντες αλλα δεν τις ξερει κανενας γιατι δεν προωθουνται απο πουθενα. Η μηπως θα κατσει κανεις να ακουσει μαυρη μαγιονεζα και τετοια συγκροτηματα.
Πολλες γνωστες μπαντες εχουν ηδη βαρεσει διαλυση,αυτο κατι κακο σημαινει σιγουρα για το ελληνικο ροκ.
Ο Παυλίδης έχει προϊστορία στο να κάνει μαλακίες (μωρά στη φωτια). Και πλέον εκτος απο την φωνή του και τους στίχους του δεν προσφέρει κάτι άλλο (για εμένα πάντα), και πάντα είναι πολύ εγωκεντρικός. Παρόλα αυτά ειναι αξία. Όχι σαν τον Γιαννάκη που αν ψάξεις σε κανενα θρεντ για τρυπες κλπ θα δεις την αποψη μου.
Το θέμα όμως είναι οτι το ελληνικό ροκ δεν είναι ξυλινα σπαθια, τρυπες, κρινα.
Έχουμε κατοχυρώσει ροκ με ονομασία προέλευσης? Σαν τη φέτα ένα πράγμα?
Ελληνικό ροκ δεν υπάρχει όπως δεν υπάρχει αγγλικό, γαλλικό, ολλανδικό, πολωνικό.
Ροκ με ελληνικό στίχο ναι, ελληνόφωνο ναι…αλλά ελληνικό:-k?
καλά, άκου Εν Πλω και θα δεις τί σημαίνει φέτα.
Παιδια ενα συγκροτημα Crossroads το ξερει κανεις??
Τα παιδια ειναι ελληνες.Τα ειδα στο πλαισιο των εορτασμων για την Ευρωπαικη ημερα μουσικης στο βολο.
Και τα παιδια πραγματικα με εντυπωσιασαν.
Οποιος γνωριζει κατι παραπανω ας μας ενημερωσει και εμας…8)
Σαν τι αλλο να προσφερει δλδ? Τι μαλακιες εκανε δλδ ο παυλιδης?Επειδη λενε καποιοι κ καλα οτι εκλεψε κομματια απο τα μωρα στη φωτια?
Ο αγγελακας ειναι η αληθεια καπως περιεργος τυπος,οταν μιλαει λεει μεν καλα πραγματα αλλα πεταει κ κοτσανες και αρεσκεται να τα χωνει στο κρατος,στην κοινωνια,στην τηλεοραση κοκ.
Απλα και οι δυο καταλαβαν την καταλληλη στιγμη οτι οι μπαντες τους επιασαν ταβανι και δεν ειχαν κατι αλλο να δωσουν στο ελληνικο ροκ,γιαυτο και βαρεσαν διαλυση οταν ηταν στο απογειο πια της καριερας τους.Δεν περιμεναν δλδ να ξεφτιλιστουν και μετα να διαλυθουν.
Παντως ως ελληνικο ροκ πλεον μας παρουσιαζουν μπαντες οπως οι onirama,οι 1550,τον μυρωνα στρατη,τον νικο μιχα και τα συναφη.
Οι 1550 μια χαρά χώνουν =)