και αυτό με το μπούτι και το σουφλέ στα προτεινόμενα
Χριστουγεννα ερχονται,η δουλεια εχει χαλαρωσει,διακοπες εν οψει,πιο αναλαφρη διαθεση υπαρχει και προφανως θα εκμεταλλευτω την πρωινη μου ορεξη και θα καω το εξης:Mη θελοντας να κανω ξεχωριστο thread για γαλλικα αστυνομικα,τα επονομαζομενα polars,θα παραθεσω εδώ μια αγαπημενη δεκαδα.
Προσωπικα λατρευω παθολογικα τα 60?s/70?s γαλλικα αστυνομικα και ηθοποιοι σαν τον[B] Alain Delon [/B]και τον [B]Jean-Paul Belmondo[/B] δινουν υποσταση στη ζωη μου,πραγματικα.Ψαξτε,βρειτε,δειτε,σχολιαστε και περαστε καλα???..
Η σειρα τυχαια???,πλην της πρωτης.
1)’[B]‘Du Rififi Chez Les Hommes[/B]’’(1955)του [B]Jules Dassin[/B]
Το αγαπημενο μου Μη Αμερικανικο noir/αστυονoμικο.
Eδω ο συζυγος της ΠΑΣΟΚτζους για αλλη μια φορα διδασκει.Μπορω να μιλαω για μερες γι αυτο το αριστουργημα.Πραγματικα καντε μια χαρη στον εαυτο σας κ δειτε το οσοι δεν το εχετε δει,πραγματικα!!!
2)??[B]Le Doulos[/B]??(1962)του[B] Jean Pierre-Melville[/B]
Ξεκιναω λεγοντας ότι ο [B]Μelville[/B] είναι για τα rime movies της Γαλλιας και όχι μονο,ότι ο [B]Picasso[/B] για τη ζωγραφικη.Δεν είναι καθολου υπερβολλη αυτό που λεω παιδια.Μεσα στη δεκαδα είναι αδυνατο να βαλω μονο μια ταινια του πραγματικα.Εδω μιλαμε για το ξεπεταγμα του [B]Belmondo[/B] πλεον.Αστυνομικη εργαρα,τιγκα βουτηγμενο στα αμερικανικα film noirs των 40?s/50?s,με υποδειγματικη jazz μουσικη.Η ταινια εγινε ένα αξιολογοτατο ελληνικο remake το 1982 από τον [B]Δημητρη Σταυρακα[/B] με τιτλο ?[B]?Παρεξηγηση[/B]??.
3)??[B]Le Samurai?[/B]?(1967)του [B]Jean Pierre-Melville[/B]
.Εδω ο [B]Delon[/B] είναι ενας loner,ενας μοναχικος εκτελεστης σε μια μεθυστικη ταινια με ατμοσφαιρα και τρομερα σκηνικα σε underground χωρους.Kαλα ενταξει τωρα τι νε λεμε δλδ,σαν να κανω κριτικη για τον Παρθενωνα είναι αυτό τωρα,δεν γινεται??Επισης εγινε remake με τιτλο ??[B]Vengeance[/B]??και πρωταγωνιστη τον [B]Elvis Priesley[/B] ης Γαλλιας [B]Johnny Halliday.[/B]??Ο ΘΕΟΣ και τρισαγαπημενος μου για τις δουλειες του όμως στο Hong Kong [B]ΜΟΝΟ[/B],[B]John Woo[/B],στην υπερταινιαρα των αιωνων ??[B]The Killer[/B]?? επηρεαστηκε πολύ από αυτό το επος!!
4)?[B]?Le Circle Rouge[/B]??(1970)του[B] Jean Pierre-Melville[/B]
Δεν περιγραφω άλλο.ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΑΛΛΙΚΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ!!!
([B]Alain Delon,Gian Maria-Volonte,Yves Montand,Bourvil[/B])
5) ??[B]Peur Sur La Ville[/B]??(1975)του [B]Henri Verneuil[/B]
Ο [B]Βelmondo [/B]συνηθιζε να γυρανει ο ιδιος τα stunts του κι εδώ σκηνες δρασεις πανω στο γαλλικο μετρο και αλλα τετοια δινουν και περνουν.Κaταπληκτικο αστυνομικο με πολλη δραση,πιστολιδια,νυχτα,πουτανες,ναρκ]ωτικα,δολοφονιες δραση.Απο τα καλυτερα του ειδους.O [B]Verneuil [/B]το ειχε πολύ το ειδος γι αυτό και η ταινια Νο5 είναι κι αυτή δικη του.
6)??[B]Le Clan Des Siciliens[/B]??(1969)του [B]Henri Verneuil[/B]
Αll?star casting κι εδώ με [B]Lino Ventura,Jean Gabin,Alain Delon [/B]και το απιστευτο soundtrack του [B]Morricone[/B].Πολλη δραση,κυνηγητα και τετοια.Καλα να περασετε??.
7)??[B]Borsalino[/B]??(1970)του [B]Jacques Deary[/B]
Ότι ηταν/είναι για το [B]Hollywood [/B]η κοντρα [B]Pacino/DeNiro[/B] ηταν για το γαλλικο σινεμα η κοντρα [B]Delon/Belmondo[/B].Εδω σε αυτό το καλογυρισμενο buddy movie εχουμε μια ταινια που υμνει τη φιλια και τη συνεργασια.Πολυ καλο film και αρκετα καλο είναι και το ??[B]Borsallino and Co[/B]??,αλλα χωρις τον[B] Belmondo[/B].
8 ??[B]Touchez Pas Au Grisbi[/B]??(1954)του [B]Jacques Becker[/B]
Αυτό ηταν το comeback τοτε του [B]Jean Gabin[/B].Καταπληκτικο heist movie με πλοκη,δραση,νυχτα κλπ??..Βρειτε το διοτι αξιζει πραγματικα τον κοπο.
9 ??[B]Le Professionne[/B]l?? (1981)του[B] Georges Lautner[/B]
Ηδη στα 80?s το ειδος ειχε αρχισει να φθινειμαλλα εδώ εχουμε μια εξαιρετικη περιπετεια με [B]Belmondo[/B] παλι που δεν παιζεται πραγματικα!!!ΤΑΙΝΙΑΡΑ!!!
10)??[B]Adieu L?Ami[/B]??(1969)του[B] Jean Herman[/B]
[B]Alain Delon/Charles Bronson[/B]!!!
Καλα να περασετε???
Eχω αφησει επιτηδες εξω ταινιες του [B]Γαβρα[/B] διοτι επελεξα ταινιες που επικεντρωνονται πιο πολύ στο action,ενώ ο [B]Γαβρας[/B] εκανε σχεδον αποκλειστικα πολιτικα thrillers.
Ακουω προτασεις.Εχω αφησει εξω πολλα εργα,είναι δυσκολη η επιλογη.
Ακουω λοιπον??.
Και λιγη μουσικουλα φυσικα…
(Μετρια ταινια,κορυφαια μουσικη!)
(Iσως ενα απο τα γνωστοτερα μουσικα θεματα!Μουσικη για χαμουρεμα παιδια.Δοκιμαστε το και δεν θα χασετε!!)
(ΠΕΘΑΙΝΩ γι αυτη τη μουσικη ρε πουστη μου.Α ΡΕ Μοrriconne ποσο ΘΕΟς εισαι!!!)
(Kαλη ταινιουλα,αναλαφρη και με πόλλη δραση,αλλα και με μουσικαρα !)
(Γαμω ταινια,γαμω και μουσικη)
Oi Σπαγγετακιδες του forum να τσεκαρουν τις ταινιες και κυριως το ‘‘Le Samurai’’!!!
Εμενα μ’αρεσε και τουτη εδω η κυρια. Το βιβλιο δεν το εχω διαβασει βεβαια για να σχολιασω περαιτερω πραγματα.
Ωραιο το thread, για κατι τυπαδες σαν εμενα που τους αρεσει ο γαλλικος κινηματογραφος και δεν ξερουν τι να πρωτοδουν.
Μπράβο Τζιόπα, επικό ποστ αυτό με τα αστυνομικά!
Τα έχω δεί σχεδόν όλα, αλλά κάποια τα έχω δεί πριν 25 χρόνια και δεν τα θυμάμαι καθόλου (Le cercle rouge) και τώρα με κάνεις να θέλω να τα ξαναδώ!
αυτη η ταινια ξεκινα παρα πολυ καλα, ωραια μουσικη, ωραια σκηνοθεσια αλλα απο τη μεση και μετα καπου χανει σεναριακα. σαν να μην ηξερε που ηθελε να το παει και πως να το τελειωσει. δες και αυτη του ιδιου http://www.imdb.com/title/tt0082269/
‘[B]‘Place Vendôme[/B]’’ 1998 της [B]Nicole Garcia[/B]
Η γαλλικη αυτη ταινια με το υπεροχο cast του οποιου ηγειται η [B]Catherine Deneuve[/B],ειναι η ιστορια μιας αλκοολικης γυναικας,συζυγου ενος πλουσιου κι επιφανους κοσμηματοπωλη,ο οποιος λογω προβληματων αυτοκτονει και την αφηνει χηρα.Εκεινη ανακαλυπτει καποια ακατεργαστα διαμαντια και προσπαθει να βρει αγοραστες προκειμενου να βγαλει χρημα.Στη συνεχεια μπλεκονται παρον και παρελθον ,ανθρωποι και καταστασεις και η ιστορια αποκτα ενδιαφερον.Το υφος της ταινιας ειναι εντελως παλιομοδιτικο,φερνοντας στο νου αναλογες ταινιες μυστηριου των τιμημενων γαλλικων 1970’s.Aυτο που εντυπωσιαζει ειναι το μυστηριο που καλυπτει την ταινια απο το πρωτο λεπτο καθως και το neo-noir υφος της.Ομως ο μονος χαρακτηρας που μοιαζει πληρως ανεπτυγμενος ειναι αυτος της[B] Deneuve[/B] κι ενω στην ταινια συμμετεχουν πολλα προσωπα,η παρουσιαση τους ειναι καπως βιαστικα διεκεπεραιωμενη.Επισης ο ρυθμος της ταινιας ειναι αρκετα αργος και δεν εχουμε κορυφωση και εναλλαγη ταχυτητων προς το τελος,οπως θα περιμεναμε.Η ταινια,παρ¨ολα αυτα,δεν ειναι κακη,αλλα ισως κουρασει καποιους που θα ηθελαν κατι πιο γρηγορο.
‘’[B]La Horse[/B]’’(1970) του [B]Pierre Granier-Deferre[/B]
‘’[B]La Horse[/B]’’ στην γαλλικη αργκο σημαινει ‘‘ηρωινη’’.Αρα απο τον τιτλο καιταλαβαινουμε οτι η ταινια θα σχετιζεται μα ναρκωτικα.
Ο[B] Jean Gabin[/B] ειναι ενα ιερο τερας για το γαλλικο cinema και στα τελευταια του,τη δεκαετια του 1970 δλδ,εκανε καποιες ταινιες που ηταν και καλες και μετριες.Εδω παιζει τον σκληρο,αυταρχικο,πλην δικαιο πατριαρχη πατερα που δεν καταλαβαινει τιποτα και κανεναν αλλο και παιρνει πανω του το ξεκαθαρισμα μιας υποθεσης ναρκωτικων στην οποια ειναι μπλεγμενος ο εγγονος του.
Κλασσικο γαλικο policier,με μουντη ατμοσφαιρα,αλλα καπως υποτονικο,οχι πολλη action,αλλα ποιοτικο σε γενιθκες γραμμες.Φυσικα ,αν αναλογιστω τι ταινιες εχει γυρισει η Γαλλια στο ειδος αυτο ωχρεια μπροστα τους,αλλα και μονο η φιγουρα του [B]Gabin[/B] ειναι αρκετη για να ασχοληθει κανεις με το εν λογω συμπαθητικο εργακι!!!
Είδα πρόσφατα
[B]La guerre est déclarée[/B]
για ένα παιδάκι που έχει καρκίνο και πως αντιμετωπίζουν την όλη διαδικασία οι γονείς του
πολύ καλό,συγκινητικό αλλά ταυτόχρονα βγάζει μια αισιοδοξία, προσεγγίζει το θέμα με έναν διαφορετικό τρόπο από αυτόν που έχω συνηθίσει να βλέπω σε ανάλογες ταινίες
κρίμα που δεν έφτασε μέχρι τα όσκαρ
βασίζεται στην πραγματική ιστορία της σκηνοθέτιδος
[B]Joyeux Noël[/B]
συμπαραγωγής Γαλλίας,Γερμανίας,Βρετανίας,Βελγίου,Ρουμανίας, Νορβηγίας
για τα Χριστούγεννα του 1914, κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου πολέμου, όπου για λίγες μέρες οι αντίπαλες παρατάξεις αποφάσισαν να ξεχάσουν τη φρίκη του πολέμου και να γιορτάσουν τα χριστούγεννα
είχε προταθεί για όσκαρ ξενόγλωσσης το 2005
[B]Coco avant Chanel [/B]
συμπαραγωγής Γαλλίας,Βελγίου
για την ιστορία της Coco Chanel…
δεν με ενθουσίασε… άλλωστε δεν μ αρέσει και η Coco σαν προσωπικότητα…
Προσωπικα,απ’ολα οσα εχεις βαλει εχω δει μονο το :’’[B]Joyeux Noel[/B]’’ το οποιο ειναι πραγματικα πολυ καλη ταινια!!!
‘’[B]L’Appartement[/B]’’(1996) του [B]Gilles Mimouni[/B]
Μολις ειδα το εξαιρετικο αυτο εργο και συνεπαρμενος απο τον ενθουσιασμο θα ηθελα να σας το παρουσιασω διοτι προκειται για μια απο τις καλυτερες κατα την αποψη μου γαλλικες ταινιες των τελευταιων 20 χρονων!!!
Η ταινια ιστορει κι αφηγειται και με τη χρηση των flashbacks,την περιπλοκη ερωτικη σχεση δυο ζευγαριων και το πως μπλεκονται αυτα μεταξυ τους.Μπορει ετσι οπως σας το λεω να μην ακουγεται ενδιαφερον,αλλα το σεναριο με τα αλλεπαλληλα twists,η εξαιρετικη κινηματογραφιση με τη χλωμη φωτογραφια και η απροκαλυπτα γοητευτικη χιτσκοκικη ματια του σκηνοθετη [B]Gilles Mimouni[/B],συνθετουν μια ακρως ενδιαφερουσα ταινια μυστηριου και ερωτα.Η ταινια οπως προειπα σε δομη κι εκτελεση εχει πολλες αναφορες στο εργο του [B]Ηιtchcock[/B] και αυτο την κανει πολυ ξεχωριστη απο την αποψη οτι η ενταση και η εναλλαγη των συναισθηματων και των καταστασεων παρουσιαζονται κλιμακωτα.Στα θετικα η μουσικη επενδυση και η γλυκομελαγχολικη ευρωπαικη αυρα της ταινιας!!!
Πολυ καλοι στους ρολους τους ολοι οι ηθοποιοι και αναμεσα τους και οι φιρμες [B]Vincent Cassel [/B]και [B]Monica Bellucci[/B]!!!
‘’[B]36 Quai des Orfèvres[/B]’’ (2004) του [B]Olivier Marchal[/B]
Μετα απο μια βδομαδα,η αγαπημενη μου οπως εχω πει πολλες φορες Γαλλια, με ιντριγκαρε ξανα και ειπα να δω μια ταινια που ηθελα να δω απο τη στιγμη που ειχε βγει,δλδ το 2004,αλλα για ανεξηγητους λογους δεν εκανα!!!
Εχω πει πολλακις οτι κατα την προσωπικη μου αποψη οι Γαλλοι κυριως τις δεκαετιες 1960-1970 εκαναν
αστυνομικες ταινιες επιπεδου που οι Αμερικανοι δυσκολα καταφεραν να φτασουν.Τα παραδειγματα παρα πολλα,αλλα δεν ειναι αυτο που με απασχολει εδω.Αν θελετε προτασεις,καποιες σελιδες πιο πισω,εχω κανει μια λιστα με αγαπημενα γαλλικα policiers.
Το ζητημα ειναι οτι χρονια μετα,οι τυποι γυριζουν ταινιαρες,ακομα κι αν φλερταρουν με το [B]Hollywood [/B]σε στυλ.Για να μην κουραζω,ο [B]Olivier Marchal[/B],πρωην μπατσος ο ιδιος,ξερει απ’οτι φαινεται πολυ καλα τα πραγματα εκ των εσω κι εχοντας στη φαρετρα του δυο πολυ δυνατα οπλα,δλδ[B] Daniel Auteuil [/B]και [B]Gérard Depardieu [/B],μας δινει ενα πολυ δυνατο και σφιχτοδεμενο γαλλικο αστυνομικο,a class επιπεδου.
Στο δρομο για την συλληψη μιας σπειρας κακοποιων που κανει ληστειες,δυο πρωην φιλοι και συναδελφοι αστυνομικοι,διαφορετικης νοοτροπιας και διαφορετικων μεθοδων,ερχονται σε συγκρουση ιδεολογικη και οχι μονο,με αποτερο σκοπο την ανελιξη στην ιεραρχια.
Απο 'κει και μετα παρακολουθουμε μια μονιμως κλιμακουμενη με ανατροπες κι εκπληξεις ιστορια,με δραση,πολυ καλες ερμηνειες,κοφτερους διαλογους,στυλ,αποψη,και κινηματογραφιση επιπεδου που θυμιζει περισσοτερο αμερικανικη ταινια,παρα γαλλικη.Αυτο ομως δεν μπορει να αφαιρεσει την ποιοτητα και την αξια σε μια ταινια που τα εχει ολα,οπως αναλυτικα ανεφερα.
Στην πρωτη ωρα ο ενας μπατσος δειχνει να κερδιζει τη μαχη των εντυπωσεων και ο σκηνοθετης μας παρουσιαζει τον ‘‘αντιπαλο’‘του ως looser και δευτερης διαλογης αστυνομικο,σκληρο,απομακρο κι αντιπαθητικο.Στη δευτερη ωρα ομως τα πραγματα αντιστρεφονται.Το τελος εχει εξυπνο twist κι αναλογη εξηγηση,ενω η ατμοσφαιρικη μουσικη και ο γρηγορος ρυθμος της ταινιας ειναι ικανα να σε πιασουν απο το λαιμο απο την εναρξη της και για δυο ωρες να θες να δεις τι θα γινει παρακατω.
Η ταινια μου θυμισε λιγο το ‘’[B]Heat[/B]’’ του [B]Michael Mann[/B],με [B]DeNiro[/B] και [B]Pacino[/B].
Viive La France…oπως παντα αλλωστε!!!
Το παραπάνω το είχα δει όταν είχε βγει και να σου πω την αλήθεια jiopas δεν μου είχε αρέσει καθόλου. Σαν να προσπαθούσε υπερβολικά να μοιάζει σε ταινία τύπου Heat (που για μένα δεν συγκρίνονται καν δηλαδή το Heat το λατρεύω και γενικά Mann).
Κοιτα,δεν κανω συγκριση,αλλα ειχε ωραια εναλλαγη συναισθηματων,δραση,πολυ καλες ερμηνειες και πολυ μα πολυ στυλ,με υγρους δρομους,κωλομποαρα,πουτανες κλπ…
Κλισε,δεν λεω,αλλα καλοπαρουσιασμενα για μενα.Γενικα επειδη τυχαινει με τη Γαλλια να μην ειμαι και πολυ αντικειμενικος ,καθως βλαστημω την ωρα και τη στιγμη που η μανα μου δεν με γεννησε Γαλλο,ισως να υπερβαλλω λιγο.Αλλα ειναι ρετρο και να πω την αληθεια μου αρεσε πολυ!!!
Α τόσο κόλλημα με Γαλλία. Ε εντάξει δικαιολογημένος τότε
Τσέκαρε το Intouchables, μόλις έγραψα σχετικά στο άλλο thread “τι dvd είδατε σήμερα”
Eιδα τι εγραψες,ναι το εχω στα υπ’oψιν εδω και καιρο!!!
‘’[B]Le Corbeau[/B]’’ (1943) του [B]Henri-Georges Clouzot[/B]
Κινηματογραφοφιλοι του forum ενωθειτε,προσεξτε και ψαξτε να το βρειτε!!!Μια ταινια που εψαχνα χρονια και που επιτελους καταφερα να δω και βροντοφωναζω σε ολους τους σινεφιλ να αναζητησουν.
Μεταπολεμικη Γαλλια και σε ενα χωριο,ολοι σχεδον οι κατοικοι απο τον πιο χαμηλο σε κοινωνικη ταξη μεχρι το δημαρχο,το γιατρο του νοσοσκομειου και αλλους που περιβαλλουν αυτα τα προσωπα ,δεχονται απειλητικα poison-pen letters που εχουν την υπογραφη ‘’[B]Le Corbeau[/B]’’(To Koρακι).
Εμεις σε αυτο το crime/mystery film ,παρακολουθουμε τις προσπαθειες των κατοικων να βρουνε ποιος τους αναστατωνει τη ζωη και σπερνει το σπορο του κακου στην καθημερινοτητα τους!
Σκηνοθετημενο απο εναν πραγματικα μεγαλο δημιουργο,τον [B]Henri-Georges Clouzot[/B](’’[B]Les Diaboliques’’,’‘La Salaire De La Peur’’,’‘Manon’’[/B]) το ‘’[B]Le Corbeau[/B]’'ειναι ενα εξοχο δειγμα απεικονισης της ‘‘κατινιας’’ και της περιεργειας για κλειδαροτρυπα που διεπουν σχεδον ολους μας.Ο γιατρος του νοσοκομειου,συκοφαντειται για το οτι κανει πολλες εκτρωσεις κα μεσα σε ολα οσα τον απασχολουν,οπως ο ερωτας του με τη συζυγο ενος συναδελφου,πρεπει να περισωσει την επαγγελματικη του τιμη.Βαλλεται απο απειλητικα γραμματα ,αλλα και αυτος κρατει ενα μυστικο απο τη μερια του.
Η κλειστη τοπικη κοινωνια με τους μικροαστισμους της και την κοντοφθαλμη κριτικη απεικονιζεται εξοχα εδω ενω αυτο που χαρακτηριζει την ταινια και μας κραταει μεχρι τελους με αμειωτο ενδιαφερον ειναι οτι τελικα τιποτα δεν ειναι οπως φαινεται!!!
Δεν λεω αλλα,απλα θαυμαζω την στιβαροτητα,τον ευστοχο τροπο παρουσιασης των πραγματων και τις πειστικες ερμηνειες μιας ταινιας που αξια εχει rating 7,9 στο IMDB!!!
‘’[B]Le Samurai[/B]’’(1967) του [B]Jean-Pierre Melville[/B]
Ξανα κ ξανα…Οταν σημερα εχω δει το ‘’[B]The Killer[/B]’’,θα επρεπε απο σεβασμο να δω και τον ‘‘μπαμπα’’ του,το καταπληκτικο ‘’[B]Le Samurai[/B]’’ με τον [B]Alain Delon[/B] στο ρολο ενος hit man που τον κυνηγανε τοσο τα αφεντικα του οσο και η αστυνομια!
Η ταινια ειναι ενα υποδειγμνα αστυνομικου εργου με αληθοφανεσταες και παραστατικοτατες σκηνες ανακρισης κι αναγνωρισης υποπτου,με εναν ηρωα λιγομιλητο που αν και δολοφονος μας ειναι συμπαθης και μνημειωδη για μενα σεκανς κυνηγητου μεσα στο γαλλικο metro.
Το κορυφαιο αυτο εργο του [B]Melville[/B] εχει επηρεασει πολυ μα πολυ κσομο και ο αντικτυπος του περα απο το ‘’[B]The Killer[/B]’’ του [B]Woo[/B] ειναι εμφανεστατος και στο φοβερο ‘’[B]Ghostdog[/B]’’ 'του [B]Jim Jarmusch[/B]!
Hσυχο,ατμοσφαιρικο,αργοσυρτο και βιαιο οσο πρεπει το ‘[B]‘Le Samurai’[/B]’ ειναι μεγαλη ταινιαρα!!!
Είμαι μεγάλος φαν του Melville. Δες οπωσδήποτε το “Cercle Rouge”, απίστευτη σκηνοθεσία!
Ηοbbes, κι εγω ειμαι μεγαλος fan του [B]Melville[/B] και μαλιστα πριν καποιες σελιδες ειχα κανει ενα αφιερωμα με δεκα αγαπημενα μου γαλλικα αστυνομικα και φυσικα τοσο το ‘’[B]Le Cιrcle Rouge[/B]’’ οσο και αλλες ταινιες του [B]Melville[/B] δεν ελειπαν.
http://www.rocking.gr/modules/forum/showthread.php?t=15694&page=8
Παρεμπιπτοντως θεωρω το ‘[B]‘Le Circle Rouge[/B]’’ το κορυφαιο γαλλικο αστυνομικο ever!!!
Μεγαλε,χαιρομαι ιδιαιτερα που εχεις τετοια γουστα.Μπραβο αγορακι μου!!!:)
‘’[B]Le Feu Follet[/B]’’(1963) του [B]Louis Malle[/B]
Δευτερη κατα σειρα συνεργασια μεταξυ [B]Louis Malle[/B] και [B] Maurice Ronet [/B],μετα το ‘’[B]Ascenseur Pour L’échafaud[/B]’’.Εδω σε ενα παρα πολυ καταθλιπτηκο,βαρυ κι απαισιοδοξο εργο,παρακολουθουμε τη ζωη ενος ανθρωπου που κανει αποτοξινωση απο το αλκοολ σε μια κλινικη και τις τελευταιες του στιγμες πριν αυτοκτονησει…
Η ταινια εχει πολυ στυλ,ειναι βουτηγμενη στη μελαγχολια και τη μαυριλα και λογικα πρεπει να εχει και ενα αυτοβιογραφικο ερεισμα διοτι εκεινη την εποχη ο [B]Malle[/B] παιρνουσε μια δυσκολη περιοδο στη ζωη του.
Ο[B] Ronet[/B] σε ολη την ταινια ψαχνεται με τα παντα και τους παντες,δεν τον χωραει ο τοπος,δεν τον ευχαριστει τιποτα,φοβαται οτι αν βγει απο την κλινικη θα ξανακυλησει στον αλκοολισμο και ραρ η λυση που θα δωσει ειναι προαποφασισμενη.
Δεν ειναι ευκολη ταινια,θελει υπομονη και αναλογη διαθεση για να τη δει κανεις διοτι προκειται για εργο απαισιοδοξο και καθλου ευχαριστο.Στην ατμοσφαιρα της ταινιας και η εξαιρετικη μουσικη που ακολουθει τον ηρωα μεσα στους χωρους και στις πιο προσωπικες του στιγμες!!!
Y.Γ.Τι καθισα και ειδα κι εγω πρωινιατικα,την επιτομη της μαυριλας!!!
Αξιζει ομως…