re paidia, pote den ipirxe elliniko rock… den iparxei elliniko rock… ti leme twra??
psilorock itan oloi me laiko ipovathro…
opws eixe pei kai o maxairitsas, an akous vissi eimaste rock, an akous iron maiden eimaste …skata!!!
gia dio treis mpantes pou ekanan sxetika mikri epitixia ektos ellados? kai den milaw gia ellines tou exoterikou pou ekanan karriera…
allo twra an iparxoun tragoudia pou mas aresoun gia ton a i b logo. Rock me ton ennoia tou rock den ipirxe pote tipota tis prokopis…
Prwsopika thewrw axies logou mpantes san ta difana krina, tripes, xilina spathia, villa 21… alla kai autoi mono se topiko epipedo den sigkrinontai me mpantes tou exoterikou.
oso gia ton metal xwro, evgale axiologes mpantes, pou tha mporousan na kanoun polla alla i ellipsi epaggelamtismou den voithise kai …poli…
kai oi Socrates ekanan mikri karierra sto exoteriko… den ekanan kati tromero… Itan apo tis elaxistes apla mpantes pou eidika sta 70s vgikan ektos sinorwn, kai auto gia ligo…
vevea auto den meiwnei to oti itan mia axiologi mpanta…
Η ερωτηση δεν ελεγε για rock καλλιτεχνη ή συγκροτημα.
[/quote]
soz , nomiza oti ayto pou eleges itan tropon tina apantisi sta proigoumena post kapoiwn paidiwn . pantws tha simfwnisw me ton sirjim , to elliniko rock den exei eksafanistei giati aploustata den exei iparksei pote…
Πέσαμε σε ισοπεδωτές, μου φαίνεται? 8O όχι και πως δεν υπήρχε ποτέ στην ελλάδα rock.
Υπάρχουν μπάντες, που λογικό είναι να μην μπορούσαν να κάνουν τίποτα έξω, γιατί μιλάμε για την ελλάδα? άλλο εδώ, άλλο το εξωτερικό?
giati allo edw kai allo sto eksoteriko??? dld ama oi ellinikes mpantes ebriskan tropous lefta ktl na pane sto ekswteriko tha ekanan tpt? den exoun tin katallili poiotita gia na petixoun sto eksoteriko .kai edw oso petixan kala einai gia aytous…
Ένας καλλιτέχνης του εξωτερικού από την πρώτη στιγμή που μπαίνει στην δισκογραφία, ασχολείται με το πώς θα τα καταφέρει έξω [τι τραγούδια θα πει, ποιο στυλ θα έχει, τι θα λέει κ.λ.π.]? εδώ δεν γίνεται αυτό.
10.000.000 είμαστε και οι μισοί ακούνε τον Ταμπάκη 8O 8O 8O ? πως να μας δώσουν σημασία…!!!
Εχεις δικαιο doomed σχετικα με οτι δεν εχει μπουζουκι στην Ελλαδα ειναι rock, αυτο ομως δεν μπορει να καταταξει και τους Πυξ - Λαξ σαν rock συγκροτημα (τουλαχιστον στην δικη μου συνηδηση και στο πως εγω αντιλαμβανομαι την εννοια rock συγκροτημα ή καλλιτεχνης).
Sirjim οταν λες οτι η Ελλαδα δεν ειχε rock σκηνη, εννοεις συγκροτηματα σαν τους Deep Purple, Led Zeppelin κ.τ.λ.
Jon_Lord πιστευω για να πετυχεις δεν ειναι θεμα χρηματων και επισης κατα την ταπεινη μου γνωμη δεν μπορεις να λες οτι οι ελληνες μουσικη δεν εχουν την ποιοτητα να πετυχουν κατι στο εξωτερικο, πιστευω ειναι αλλοι παραγοντες που μας φερνουν πισω σε σχεση με του ξενους συνεδελφους π.χ νοοτροπια.
more, oxi zeppelin kai purple auta den ta exoun oute oi alloi simera. Estw mia mpanta san tous NIGHTWSIH na eixame vgalei kala tha itan. Ennow mia elliniki mpanta me tetoia epitixia sto exoteriko. Sampos i filandia einai kamia megaliteri xwra apo emas?
sosta ta les sirjim. Einai aporias axion giati omos den exoume vgalei esto kai 1 banda san autous exo. Eiulikrina den nomizo pos einai thema doulias mono giati polles talantouxes ellkhikes bandes exoun doulepsei arketa alla tipota .eilikrina den xero…
Το θεμα δεν ειναι απλα να κατσεις να δουλεψεις…
Υπαρχουν πολλες μπαντες στην ελλαδα που εχουν δουλεψει παρα παρα πολυ και για πολλα χρονια.
Το θεμα ειναι οτι στην ελλαδα δεν υπαρχουν οι ευκαιριες που δινονται στο εξωτερικο.
Και μια μπαντα για να φυγει απο ελλαδα να παει εξω να μεινει μονιμα και να το κινηγισει, ειναι παρα παρα πολυ δυσκολο…
Πριν μερικους μηνες οι Reverend Bizzare μας ειχαν πει (Violet Vortex) να παμε μαζι τους 5 μερες tour, γερμανια , ολλανδια, βελγιο.Ειχαν κλεισει τα μαγαζια , ηταν ολα ετοιμα.Θα πληρωναμε τα εισητιρια μας να παμε και απο καθε μαγαζι που θα παιζαμε θα περναμε 300 ευρο. Φυσικα σε κανεναν μας δεν εδωσαν αδεια απο την δουλεια μας για να παμε. Και εκεινοι δουλευουν αλλα το tour το εκαναν…
Στους Allabama Thunder Pussy μετα το live ,ειχα πιασει κουβεντα με τον μπασιστα τους και μου ελεγε οτι εχει αφησει πισω (Αμερικη) γυναικα, παιδι και δουλεια (ειχε παρει 3 εβδομαδες αδεια!) για να κανει την περιοδεια. Πεστε μου ποσες γυναικες και ποσα αφεντικα θα το εκαναν αυτο στην Ελλαδα???
Το θεμα ειναι πως το αποτελεσμα το βγαζει η κοινη γνωμη η οποια ειναι η πλειοψηφια…Και οπως ξερεις δεν σκευτονται οπως εσυ και εγω…Αν το εκαναν δεν θα ηταν η Ελλαδα γεματη σκυλαδικα αλλα clubakia με μικρα liveακια παντου…[/list]
Κανεις μα κανεις.Πεστε μου εσεις τι κινητρα δινει το κρατος σε καποια παιδια που θελουν παιξουν μουσικη; Η συντηριτικη κοινωνια μας νομιζει οτι παιζοντας rock θα μπλεξεις με ναρκωτικα και ολα τα συναφι, ενω αν πινεις φραπε ολη την μερα…
Ναι αλλα και ποσα ελληνικα γκρουπ ειναι αποφασισμενα να δουλεψουν επαγγελματικα και ποσα εχουν και την δυνατοτητα?
Ποσα γκρουπ δεν εχουν διαλυθει εξαιτιας στρατιωτικων υποχρεωσεων?
Επισης ποσα ελληνικα γκρουπ εχουν κανει πανω απο 2-3 δισκους? Πολυ λιγα…
Οι πεερισσοτεροι κανουν ενα demo και μετα περιμενουν να ερθει η “μεγαλη” εταιρια να τους υπογραψει…Ειναι λοιπον και θεμα νοοτροπιας γενικα.
Ισως το μοναδικο συγκροτημα που εχει καταφερει να ξεφυγει απο τα ελληνικα στεγανα και καταφερε να κρατηθει ειναι οι Rotting Christ.
Εγώ πάντως εξακολουθώ να πιστεύω πως στην Ελλάδα τα πράγματα έχουν έτσι λόγω των ίδιων των συγκροτημάτων που στις περισσότερες περιπτώσεις νομίζουν πως το μεγάλο χαρτί θα έρθει Θεόσταλτο. Άσε που οι περισσότεροι παίζουν καφρίλες και τα πράγματα εκεί είναι ακόμα δυσκολότερα. Πόσα νέα συγκροτήματα παίζουν ας πούμε hard rock;
Στην περίπτωση σου Θωμά, κι εγώ ως εργοδότης ίσως να έκανα το ίδιο. Δε μπορείς να δίνεις σε άτομο από συγκρότημα άδεια όποτε θέλει να δώσει συναυλία. Είναι μεν “σκληρό”, αλλά και λογικό αν το καλοσκεφτείς.
Τέλος πάντων, σχετικά απαισιόδοξος είμαι με όσα βλέπω τα τελευταία χρόνια (γιατί και παλιότερα δεν έτυχε να ασχοληθώ ιδιαίτερα). Γι’ αυτό και πιστεύω ότι πρέπει να δοθούν οι κατάλληλες ευκαιρίες σε όσους (ενδεχομένως λίγους) το αξίζουν. Γιατί ευκαιρίες, με την έννοια που οι περισσότεροι έχουμε κατά νου, έχουν δοθεί γενικά σε αρκετούς. Πόσα συγκροτήματα έχουμε δει support σε μεγάλα ονόματα και μετά από μια βδομάδα δε θυμόμαστε καν τι έπαιξαν;
[color=indigo][i]πρωτον και κυριων τον Dani Filth…δεν πρεπει να γραφεται ετσι αλλα δεν ξερω μου τη δινει στα νευρα…
μετα οι Ηammerfall και Bathory οχι για καποιο συγκεκριμενο λογο αλλα γιατι ενα φιλαρακι μου με εχει πρηξει μ αυτους και δεν την παλευω
και τελος judas priest επειδη ενας βλακας που ειχα ηταν πορομενος και οποτε ακουω μου θυμιζουν αυτον και ξενερωνω…[/i][/color]